Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Mam pytanie, od ok 2 tyg. moj 6 tyg. synek synek nie jest w stanie zjesc prawie zadnego posiłku do końca. Karmiony jest sztucznie, nutramigenem. Srednio zjada ok 90 ml co 3 godziny, ale ostatnio po 60 ml pręży sie, wygina, czerwieni , widac ze chce jeszcze jesc ale wypluwa smoczka. W ten sposób zjada jeszcze ok 2o ml albo dojada po ok 30 min. Uspokaja sie potem na rekach albo po podaniu smoczka . Takie ataki pojawiaja sie niezaleznie od pory dnia. zmienialam juz butelke , smoczki, wiec pozostaja chyba tylko kolki. Co polecacie?? infacol??? Chyba ze moze jest jeszcze jakas inna przyczyna??Moze ktoras z Was miala podobnie z dzieckiem?? Dzieki z góry za rady

no, niestety może tak być, że nałyka się powietrza. Używaj smoczka \"Antykolkowego\" i pilnuj, żeby dziecko miało spokój w czasie karmienia - to naprawdę ważne.

ja mialam identyczny problem-u syna to byla kolka. Kupilismy espumisan- nic niepomógl, gripe water- troszke byla lepsza t6zn czasami pomagala. lekarz przepisal nam węglan wapnia strącony 1/4 łyżeczki 4 razy na dobe i to pomoglo.jest to tez zawarte w mleku human czy jakos tak. od tej pory problem z glowy :)

a czy mozliwe jest ze te ataki pojawiaja sie tylko przy karmieniu? po zjedzeniu jakiejs porcji mleka synek uspokaja sie przy noszeniu go do odbijania a potem na rekach. Problem pojawia sie znowu przy kolejnym karmieniu. coraz czesciej np. godzinie synek domaga sie znowu jedzenia, bo nie dojadl wczesniej albo ulał - z tym tez mamy problem:( i wtedy dojada bez problemu ,i zapada w sen. Ale z kolei nie chce go non stop dokarmiac bo to nie pokarm naturalny a sztuczny, Maz poszedl na razie po infacol a w pon. ide do pediatry to z nia too skonsultuje i zapytam o ten weglan. dzieki serdecze własnie spi mi na rekach i stad ten chaos w mojej wypowiedzi:)

halo staraj sie żeby dzieciaczek wypuścił baki na wolność najlepiej przed jedzeniem, a podczas to wyginaj mu nóżki, żeby mu pomóc, podawaj też wodę do picia, niewielkie ilości a przepchają bąki, u nas nie pomogły żadne specyfiki, dopiero jak zmieniliśmy z Bebilon na Nan HA to sie uspokoiło. Naprawdę to chyba trzeba z tego wyrosnąć

Najprawdopodobniej łyka powietrze podczas jedzenia, nie słyszysz takich odgłosów ?

co do tego, że mały jest głodny to znowuż jest kryzys 6 tyg, dokładnie to sie tak nazywa. Mały rośnie i potrzebuje więcej jeść

A może synkowi mało leci i się denerwuje? lub może chce sobie pryknąć i ma z tym problemy.

Na pewno lyka powietrze przy okazji, zastanawialo mnie to ze ataki ma w zasadzie tylko podczs jedzenia mleka. Nutramigen , który je , jest juz ponoć pozbawiony wszystkiego co mogłoby sprzyjac tego typu dolegliwościom. Synek wyproznia sie srednio 2 razy dziennie i nie mecza go gazy. Na brzuszku go kłade ale nie chce lezec spokojnie tylko caly czas ponosi główke wiec za długo go nie trzymam w tej pozycji. A najlepiej czuje sie na raczkach rodziców:) wtedy nic go nie meczy:) No nic spróbuje dzis z tym infacolem Zastanawialm sie nad zakupem butelki dr brown\'s . warto?? moze ktos uzytkuje??? teraz karmie but. aventu,

Zmienilam mu smoczek na kolejny ale mleko mu wyciekało z buzi wiec to chyba nie wina smoczka. Synek sprawia wrazenie ze mogłby jesc non stop o ile nie spi, ale im wiecej zje to wiecej uleje. Tak jakby sie przyzwyczail ze albo spi a jak nie to je. A długo trwa ten kryzys?;)

na kolke dobry jest espumisan, gripe water, infacal, czopki viburcal

Gość patichris1
hej wiecie u malych dzieciatek kolka jest normalna rzecza ,przechodzi zazwyczaj okolo 3 miesiaca.u mojego gdzies w czwartym.dobra rada:polozcie sobie dziecko na brzuchu na waszym przedramieniu i masujcie brzuszek-to naprawde dziala a poza tym mozecie takie kropelki kupic przeciw kolce.chlopcow ponad 4 razy mocniejsze kolki maja jak dziewczynki!!!

Gość patichris1
dzieci karmione sztucznie tzn.butelka polykaj wiecej tego powietrza.pilnuj zeby mu sie dobrze odbilo!!!

u nas sie zaczeło w 3tyg i teraz zwłaszcza podczas wieczornego karmienia ktoś musi małą zabawiać, zeby jadła a bąki same potem wylatują... moje zdane jest takie,że oprócz mechanicznej pomocy czyli podnoszenie nóżek, masowanie to mało co pomaga

Gość patichris1
pewnie!po prostu trzeba odczekac .minie samo