Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

jak było u Was, można dostać w początkach ciąży ?

Gość llllllllllllllllll
od razu

Gość
jasne pokazujesz lekarzowi test z dwiema kreskami a on migiem pisze L4 na reszte ciazy :P:P:P:P:P:P:P

Gość liluniae
l4 mozna dostac w kazdym czasie jesli tylko lekarz uzna to za uzasanione sama ciaza nie jest podstawa do wypisania l4;);)

Gość
jestes chora na ciaze?

Gość
jasne ze to nie moja sprawa to ty bedziesz postrzegana w pracy jako leser a nie ja :P

Gość
to nie troska ale kpina nie dziekuj

a pózniej się dziwić,ze młode kobiety są postrzegane nagtywnie ....że zajdzie w ciaze ,ze L4 .....macierzynski ....wychowawczy po drodze jakies chorobowe ....wkręty ....cuda wianki ....... co za obraz matki polki w krzywym zwierciadle .....:O

Gość 0 0

Gość
mataczenie i kombinowanie to polska \"duma narodowa\" która mnie skrajnie obrzydza i z tego powodu jestem uwazana za odmienca na tym forum ale ta odmiennosc mi bardzo odpowiada bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

online_ proszę Cię nie upokarzaj się :O kombinatorko :P

Gość evvaaa
Podczas pierwszej wizyty u lekarza, zaraz po zrobieniu testu lekarka zapytała sie mnie czy chce zwolnienie. Zrobiłam wielce zdziwoną minę bo czułam sie swietnie i zapytałam a na jakiej podstawie chce mi dać L4, a ona, że wychodzą na przeciw kobietom w ciąży. Podziekowałam jej za troskę i za L4.

Gość
acha uwazaj bo zaraz oberwiesz od kogos jestes jakas \"nienormalna\' bo nie popierasz tego tak jak i ja?

dziewczyny ale po co wy sie kłócicie kazda inteligentna osoba wie, iż L4 to zwolnienie z pracy w razie koniecznosci.Nie powinno sie brac go kiedy nie jest konieczne ja rowniez jestem w ciazy mam okropne mdłosci lekarka chciała mi dac zwolnienie ale zaley mi na pracy bo nie pracuje zbyt długo i odmowiłam.powiedziałam, ze bede pracowała do kiedy tylko bede mogła.Szczerze mowiac chwilami czuje sie strasznie ale daje rade>pamietajcie ze pracodawca inaczej bedzie na was patrzył kiedy po ciazy macierzynskim czy wychowawczym bedziecie wracac do pracy.Jesli od razu pojdziecie na chorobowe mozecie stracic w przyszłosci prace.Pozdrawiam.

madzia232323_ wyobraz sobie,ze nie wszyscy tak pojumują jak net-ar ...ja czy TY :O

Właśnie po co te kłótnie. Dziewczyna zadaje konkretne pytanie, nie znamy jej sutuacji, nie wiemy gdzie pracuje,i w ogóle przecież nie nawrócimy jej na Kafe. Odpowiedź brzmi tak lekarz może wydać Ci L4 od początku ciąży. Ja miałam od 6 tc, wylądowałam z krwotokiem w szpitalu i potem już do samego pawie porodu leżałam plackiem. Dwa dni wcześniej byłam z plamieniem na izbie w szpitalu, lekarz stwierdził ,że prawdopodobnie ciąża obumarła ale o zwolnieniu nawet nie wspomniał. Dwa tygodnie wcześniej, czyli zaraz po zrobieniu testu byłam u lekarza i chciał mi wystawić zwolnienie jeśli potrzebuję, nie potrzebowałam, bo nienawidzę siedzenia w domu. Jak widzać co lekarz to obyczaj......

Gość lo matko boska
wszyscy wiedza ze za 50-100 zeta dostanie sie zwolnienie

Gość
wszyscy wiedza ze Polska to kraj korupcji wszyscy to gania ale wszyscy to usilnie praktykuja

Po jaką cholerę siedzieć w domu bezproduktywnie 9 miesięcy? Moją bratową lekarka wysłała na L4 na 3 miesiące przed porodem, niepotrzebnie. :o Nawymyślała, że ciąża jest zagrożona, co później okazało się nieprawdą. :o Bratowa już do niej nie chodzi..

Gość zmywacz
Do najmądrzejszej net......A jeżeli dowiaduje się ,że jestem w ciąży i pracuje w rozlewni zmywacza do paznokci to niby co mam zrobić.Pracować dalej???Czy w tym przypadku moge iść na zwolnienie od POCZĄTKU ciąży mądralo???!!!

Gość chora nie chora
jak czlowiek wstanie rano i np sie czym szatrul i wymiotuje pol dnia to bierze dzien wolny od pracy bo sie rozchoprowal a ciezarna jak wymiotuje codziennie pol dnia przez trzy miesiace to nie moze isc na zwolnienie bo jest zdrowa???? to chcecie powiedziec???

Byłam w ciazy 3 razy. Przy dwóch pierwszych ciazach chodziłam do pracy -obie poroniłam. Przy trzeciej od reki dostałam zwolnienie. Nie prosiłam o nie. Nikt z pracy nie wie o poronieniach (jedynie odległe kadry- wiadomo). Znacie wywiad ginekologiczny osób, na które wsiadacie? Zastanówcie sie trochę. Wiecie o tym, że statystyki mówią nawet o 40% - 50% poronień wsród wszystkich ciaż, choc o tym sie mało mówi. Oczywiście nie popieram L4 za pieniądze, ale może ktos kto o pyta o takie rzeczy ma podstawy do obaw o swoja ciaże, a wiadomo, że lekarze czesto boja sie wystawiać zwolnienia (np po chyba 6 miesiacach zwolnienia ciężarna jest kierowana na komisję lekarską ZUS i mogłaby byc kiszka, jeśli nie ma sie do czego przyczepić) Zapewniam Was, że jesli bedziecie w ciazy (nie daj Boże zagrozonej), zmienicie podejście. Nie chodzi przeciez o palec, czy kolano, tylko o Wasze dziecko!

Anusia - co znaczy, że ciaża zagrozona okazała sie nie prawdą? Nie kompromituj się, dziewczyno!

Gość
my nie piszemy o zwolnieniach z powodu powikłan czy niebezpieczenstw my piszemy o lewych zwolnieniach ,zauwaz !ot tak branych, dla oszustwa i z lenistwa a to róznica OGROMNA

mi w 1 ciazy przelozona powiedziala- nie mozesz robic tego i tego, tego tez nie, i tego tez sie nie dotykaj. czulam sie jak patrza na mnie dziewczyny bo malo co robie. Doktorowa z przychodni w ktorej pracowalam powiedziala ze mam prace nienajlepsza na ciaze. dyrektor powiedzial ze nie ma sprawy moge isc na l4 planowalam pracowac przynajmniej do 6 mc ciazy. Ale jak wielki pan profesor wyzwal mnie bo nie rozumial slowa nie ma miejsc- wszystko we mnie chodzilo poszlam na zwolnienie bo zle sie czulam w pracy w ktorej dostaje ochrzan od przeelozonej ze robie za duzo, od kolezanek ze nie robie, od ludzi niby inteligentnych. nie czuje sie zebym kogos oszukiwala:)