Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowa skora

Mam Strasnie sucha skore i co jakis czas na przedramionach z tylu pojawia mi sie

Polecane posty

Gość zdrowa skora

mala delikatnie luszczaca sie plamka, ktora sie rozrasta (najwieksza byla ok 1 cm ) i znika . Zawsze pojawia mi sie tylko jedna i zawsze tylko z tylu przeramienia. Skore mam tak sucha, ze jak sie nie posmaruje kremem zwlaszcza po kapieli to mnie swedzi i kluje. Stsosuje kremy do suchej skory lub oliwke, ale wystarczy ,ze raz sie nie posmaruje i juz sie zaczyna. Macie jakies sposoby na taka skore? zaznacze ,ze pije duzo w ciagu dnia.

Gość też tak miałam
na poczatku male swedzace wysuszone miejsca. Robilam testy alergiczne, niby nic... A teraz mi sie to pojawiana dloniach, ramionach i wokol ust. Nikt nie wie z jakiego powodu. Dostalam masc z wit. A do natluszczania, a na ciezsze przypadki Cutivate (na recepte, ale bez recepty mozesz sprobowac Cutibaza) Pozdrawiam

Gość mądralalińska
cutivate to steryd

Gość Lohfghf

Gość Lohfghf
to sie nazywa luszczyca

Niekoniecznie łuszczyca... Dobra na takie \"sucharki\" jest maść mocznikowa z dodatkiem wit A i E. Receptę na taką maść może przepisać dermatolog lub lekarz rodzinny...

Chociaż w tym przypadku to nie jest zwykłe wysuszenie skóry i nie wiem czy sama maść mocznikowa pomoże...

Gość też tak miałam
owszem, mądralińska, dlatego jest na receptę i lekarz powiedział, że to na cięższe przypadki. Podobnie Lorinden A, też super szybki i skuteczny, ale nie można naduzywać.

Skoro masz suchą skórę, to po kąpieli, na mokre ciało nałóż oliwkę, ja używam johnsons w żelu, a póxniej wytrzyj to recznikiem. Ja zawsze po takim zabiegu mam super gładkie, nawilżone i pachnące ciało:)

Gość zdrowa skora
tez uzywam oliwki z Johnsona, ale niestety, owszem skora po niej jest ok,ale tylkow tych miejscach , gdzie az tak sucha nie jest, zle jest z rekami, stopami itp itp