Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eni40

JAK POKONAĆ PRUSAKI?? POMOCY!!!

Polecane posty

Gość Eni40

Prosze, piszcie do mnie jak sobie poradziliście z tym świnstwem... Znalazłam jednego w kuchni.. boje sie ze mnie zaatakuje cała plaga.. a wtedy " juz po mnie". zniosę wszystko tylko nie ROBALE w moim poblizu.. Załozylam płyke GLOBAL. czy na pewno jest skuteczna?? jesli znacie inne sposoby skuteczniejsze piszcie do mnie.. bede Was na rękach nosić:)

Gość Ewcia florencia
ws[półczucie... ja wiem co to znaczy w akademiku mialam ich tysiace czymiliony, przywozilam je do domu, a moja mama i tesciowa była załamana, byy potem wszędzie, nawet raz w pociągu z torby mi tkai jeden wyszedł... Prusaki to plaga.. Moge być jajka ich nawet w książkach i dopiero basaardzo wysoka temperatura je zabija... szok dowiedzilam sie wiele.. Pomógł mi dopiero mezcyzna ktory zawodowo zajmuje sie wybijaniem prusaków n aosiedlach, bo oczywiście przywiozłam je potem do wlasnego domu, Wyobraż sobie, że były nawet w lodówce i wieży.. szok... miliony, zafgnieżnone w akademiku przenosiły sie wszędzie... Moim zdanie powinnaś najpierw zlokalizoawc, skad one są, czy zsyp, czy sąsiedzi, czy mozę jeszcze coś innego, są płyny do kupienia, musisz sprawdzić rury, kafle, zakamarki, one moge przechodzić miedzy pietrami.. ale moze to tylko taki male ognisko to sobie poradizsz... Poszukaj w sklepach iw alcz z tym , nawet po paru miesiacach potrafią powrócić... Jak zmora

Gość tratata
sa preparaty np.caotrine(nie wiem jak sie dokladnie pisze,kupisz w ogrodniczym sklepie lub kup fendone,bo ja uzywaja spece od dezynsekcji,jest w proszku a bardzo skuteczna

Hmm...może sprzątaj częściej i dokładniej? :P W czystej kuchni nie ma prawa zagnieżdzić się robactwo.Miałam ostatnio remont kuchni.Wywalaliśmy dosłownie wszystko.Bałam się,że ujawnią się jakieś świństwa,na szczęście zadnego robactwa nie było,bo zawsze utrzymywałam w kuchni idealną czystość.

ni epamietam dokladni enazwy ale chyba BLATTANEX to jest taka mala tubka pasty na robale, wystarczy kilka kropek wypunktowac za szafkami przy wejsciach od rur przy wentylacji , ja nie mam juz od 3 lat n aprawde skuteczny srodek i nie smierdzi jak aerozole ktore guzik co daja , ( ja kupilam w sklepie chemicznym)

i guzik prawda ze częsciej sprzątać, lecą na czystość i na środki do mycia jak pszczoły do miodu

Fluffy ...Ty nie mialas prusaków to nie pisz głupstw, że to od czystości. Mieszkam w bloku i kiedyś prawdpopodobnie marynarz przywiózł je w bagażu. Były tylko w moim pionie i w klatce obok, która przylegała do nas. Natomiast sąsiedzi po drugiej stronie nie mieli. Najpierw wszyscy z nimi walczyli róznymi \"sprajami\" i nic. Później mama zamówiła włąsnie faceta, któy spryskał kuchnie (były tylko w kuchni, na mieszkanie całe szczęście nie wchodziły, choć pamiętam, ze czasem pojedyńczo wychodziły na spacer do pokoju..brrr...to jest okropne). To pomogło tylko na chwilę. Dopiero pojakimś czasie wpadliśmy na to by zrobić pryskanie jednocześnie w każdym domu. Pomogło! Nie mammy ich dzisiaj a to było dobrych 10 lat temu. Współczuję bo to naprawdę trudno wyplenić...a do tego obrzydliwe...fu!

ten Blattanex to żel sprawdziłam i polecam z ręką na sercu kosztuje góra 12 zł , a efekty mam do dzisiaj mieszkam w wieżowcu i te zaraę wytępić było bardzo trudno a sąsiedzi niektórzy nadal mają

Gość Eni40
do fluffy raz jescze.. widze , ze jestes kompletną ignorantka w tej dziedzinie i nie wiesz ze wszelkie owady zyją w szybach wentylacyjnych, piwnicach, miedzy rurami i w kazdej chwili moga sie przedostac wszedzie.. wlasciwie nie wiem po co do ciebie pisze , no ale moze nastepnym razem zastanowisz sie ciut zanim kogos urazisz... czlowiek cale zycie winien sie uczyc.. powodzenia

ten Blattanex to żel sprawdziłam i polecam z ręką na sercu kosztuje góra 12 zł , a efekty mam do dzisiaj mieszkam w wieżowcu i te zaraę wytępić było bardzo trudno a sąsiedzi niektórzy nadal mają

Gość Eni40
reedko... bardzo ci dziekuje.. zapisalam nazwe..sprawdzilam w necie.. nie pomylilas nazwy..

Wpisz hasło w google i masz mnóstwo informacji ....

nie ma za co dziękować jest skuteczny wiec polecam , wiem ile straciliśmy kasy na różnego typu środki które działały kilka dni tylko a miały być takie rewelacyjne

Gość pomocy33
a jak wytepić RYBIKI ?? sa w łazience, pokojiu i w kuchni też widziałam te okropne robale.

Gość pomocy33
Niestety nie tylko tam gdzie jest wilgotno bo rozlazły się po całym domu... ohyda...

Gość pomocy33
wlaśnie nie jest wilgotne, nie mam rybek ani nic takiego. Też szukam ale jakoś nic nie ma :(

Gość Eni40
do papierowe nożyczki bardzo ci dziekuje... mowisz o płytce Global..wlasnie mialm ja w domu i ustawilam tam gdzie ten skubaniec uciekl pod zlew.. obok jest caly pion z rurami.. czyli mam nadzieje ze mi pomoże ta plytka skoro tobie pomogla.. bo od wczoraj o niczym innym nie mysle..tylko prusaki w roli glównej.. boze boze..

Gość trzeba je pokochać
;)

Gość tratata
ja podalam naprawde skuteczne srodki a na marginesie to ja pracuje w sklepie ogrodniczym i sa tam najbardziej skuteczne preparaty,wiem,bo ci co profesjonalnie tepia robale u nas sie zaopatruja

Gość ciekawi.
Do dziś pamiętam ich zapach-cos strasznego.To był też wieżowiec.Na początku nie wiedziałam,że są.Zachowywałam sie normalnie tzn. w kuchni bez obawy zostawiałam na stole np.cukierniczkę,masło,w piekarniku blachę ciasta...Kiedyś w środku nocy poszłam do kuchni,by się napić..To było straszne,horror.Były wszędzie,uciekały.Taką dezynfekcje trzeba wykonać w całym domu,one przechodzą.Wiesz gdzie możesz je nawet znależć?Odchyl tą gumkę od drzwi w lodówce...Uwielbiają piwo,wchodziły masowo do butelek po piwie-i już ich trochę mniej,Powodzenia :-)

Gość Eni40
odchylilam.. nic nie ma..wczoraj znalazlam tylko jednego i jak do tej pory wiecej nie bylo nigdzie...moze juz dziala plytka..i nie wejdzie wiecej

Gość boję_się_robaków
Słuchajcie, ja ostatnio otwieram paczkę CornFlaksów, wsypuję chrupeczki do miski i co widzę? Jeden, wielki, dorodny prusaczek... Ja to zobaczyłam to wpadłam w taką furię... Od razu zawołałam męża, on to wziął, przesypał do foliówki i wyniósł. Następnie pojechaliśmy do ów sklepu, w którym nabyliśmy tę nieszczęsną paczkę (Carrefour). Poszłam do pani z biura obsługi klienta i jej mówię, że wczoraj kupiłam w tym sklepie płatki owsiane i dzisiaj, jak je otworzyłam znalazłam w nich prusa. A kobitka na mnie taaakie oczy i do mnie niemożliwe i żebym jej to udowodniła. Pokazałam jej rachunek, a ona, że to za mało. To już mnie normalnie szlag trafiał. I się jej grzecznie pytam, czy chce mi zasugerować, że miałam jej to przynieść, a ona, że tak powinnam zrobić. I se poszła. Jesssu... Przecież jakby się do nich sanepid dopieprzył to by im sklep zamknął, nie? A najciekawsze jest to, że on pewnego czasu zaczęłam widywać ów robaczki w kuchni i łazience. I są dwa rodzaje: jedne takie duże, na oko 1,5 cm, z wąsami u główki i takimi, dwiema, małymi odnóżkami z tyłu, są jasnobrązowe, błyszczące. A drugie są mniejsze, ciemniejsze i też mają wąsy. Tak sobie myślimy z mężem, że to może ich młode? Boże... Naprawdę, nie wiem co z tym robić... Mam tak wielką fobię na robaki, że masakra. Jeszcze mam jedno pytanko. Jestem w 4 miesiącu ciąży. Czy one mogą mi i dziecku jakoś zaszkodzić? Jakie choroby przenoszą? Czy ich ugryzienie jest bolesne?

Gość Magda322
W walce ze szkodnikami w woj. pomorskim polecam firmę STABIO: www.mikrobiolog.pl

Gość do boje sie robakow
Troche na inny temat , jezeli kupiłas płatki owsiane to nie wina sprzedajacych czyli Carrefour-a tylko producenta ktory zamykał opakowanie !!! Własnie przez takich ludzi powstaja głupie awantury i luzie nie sa dla siebie mili , pracuje w usługach i takie sytułacje budza we mnie agresje bo ludzie obwiniaja mnie o rzeczy z ktorymi mam niewiele lub wgl wspolnego. Pozdrawiam ta ,,zla pania" z obsługi klienta !

Gość ERGVBREAG
To bylo 2 lata temu/

Gość dezynsektor
zajmuję się zwalczaniem prusaków zawodowo tu jest odpowiedz dla wszystkich http://www.pestcontrol.basf.pl/agroportal/pc_ pl/pl/professional_pest_control_uk_initialsorextransport/app lication_video/domestic_video/domestic_video.html i można go kupić w : http://www.tedan.pl/szukaj.html&w=goliat http://eddd.pl/3/product/info/13/Goliath_zel_ 35g http://sklepddd.ii.pl/shopping/produkt-na-szk odniki-734.htm

Gość szpeotka
Cześć z tymi karaluchami to była masakra. Cały rok środek za środkami kupowałam i nic nie pomagało. Jest jeden lepszy od tych wszystkich , kupiłam na Allegro nie pamiętam nicku ale logo w aukcji to insekti duo , logo z robalem i żólte chyba napisy. To mi poradziła znajoma , kazała uważać na osobę podrabiającą się pod tą osobe. Srodek ten to kulki za 10,99 a ten co niby się podrabia ma za 15,99 więc wątpie czy pomylicie. Na obrazku jest karaluch przekreślony Jestem zadowolona aczkolwiek troszkę zgniecione te kulki przyszły , mimo to nie miało to wpływu na działanie. Więc jeśli ktoś chce zredukować ilość tych cholerstw to polecam

Gość gość
Mnie już z dwóch mieszkań udalo sie ich pozbyc za pomoca tego srodka www.konieckaralucha.cba.pl. Naprawde polecam

Gość gość
Powiem z wlasnego dsiwadczenia. Mieszkam w bloku wiec i u mnie byly. Po pierwsze generalne sprzatanie. Pod szawkami, lodówka, pod zlewem itd. Pozniej kup kwas borowy w aptece (chyba 2 zl za op), jest to bialy proszek. Wez jakies kartoniki, wsyp na to kwas borowy wymieszaj z cukrem i porozstawiaj po kątach, na podłodze, pod zlewem, w łazience, w calym domu najlepiej. One jedza i przenoszą ten kwas zatruwając jeden drugiego. A no i pamietaj zeby wybosic na bierzaco smieci, nie zoastawiac, mokrej podlogi, wanny itd bo one do tego ciągną. Ja w ten sposob mam spokoj z robalami

Gość gość
Powiem z wlasnego dsiwadczenia. Mieszkam w bloku wiec i u mnie byly. Po pierwsze generalne sprzatanie. Pod szawkami, lodówka, pod zlewem itd. Pozniej kup kwas borowy w aptece (chyba 2 zl za op), jest to bialy proszek. Wez jakies kartoniki, wsyp na to kwas borowy wymieszaj z cukrem i porozstawiaj po kątach, na podłodze, pod zlewem, w łazience, w calym domu najlepiej. One jedza i przenoszą ten kwas zatruwając jeden drugiego. A no i pamietaj zeby wybosic na bierzaco smieci, nie zoastawiac, mokrej podlogi, wanny itd bo one do tego ciągną. Ja w ten sposob mam spokoj z robalami