Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taki mam problem

skoro diane35jest szkodliwa dlaczego lekarze ja przepisuja!

Polecane posty

To nie jest tak, że Diane szkodzi każdemu. Jeżeli Twoim jedynym problemem hormonalnych jest tylko trądzik, bądź nieregularne cykle, ale nie ma to związku z innym schorzeniem, to tabletki te pomogą. Natomiast w przypadku (takim jak mój między innymi), kiedy występują poważne zaburzenia hormonalne- pco czy hirsutyzm, albo jedno i drugie razem, Diane spotęguje tylko problem i w tym przypadku nie potrafię zrozumieć dlaczego lekarze mimo to przepisują te tabletki. Mnie i wielu dziewczynom mającym pco Diane zaszkodziło.

Gość to prawda nie każdemu szkodzi
poza tym nie wolno używać za długo, mi dermatolog powiedział, że do 10 mcy, chociaż niektórzy twierdzą, że nie dłużej niż 6 mcy. Wtedy wszystko powinno być ok.

własnie ja nie mam zadnych schorzeń oprócz tradziku, ale jak zaczełam rózne wypowiedzi czytać to daje to do myslenia...narazie jest ok...uwazam tez ze na roznie działaja na kazdą inna osobę...ale niektórzy potrafia przestraszyc i dac do myslenia ze skutkami ubocznymi

Gość to prawda nie każdemu szkodzi
myślę, ze na takich forach wypowiadają się głównie ludzie, którym Diane zaszkodziła, bo gdyby tak działała na większość jak to jest opisywane to naprawdę nikt by jej nie przepisywał.

Polecam jak najkrótsze branie Diany. Skoro trądzik zszedł po 2-3 miesiącach, to dłuższe branie nie ma sensu. Jak trądzik ma wrócić, to i tak wróci. Co z tego, że ktoś będzie brał Diane35 rok i przez ten rok będzie miał idealną cerę, skoro po odstawieniu trądzik wróci ze zdwojoną siłą. W najgorszym wypadku Diane można brać wielokrotnie, a najczęściej jest tak, że jak Diane raz zadziałała, to potem pomoże za każdym razem, kiedy wrócimy do jej zażywania.