Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelia 23

od kiedy moge brac kwas foliowy?

Polecane posty

Gość amelia 23

czesc mam pytanie od kiedy moge brac kwasc foliowy?

Gość amelia 23
to nic nie zaszkodzi?

Gość a niby na co ma zaszkodzic

Gość amelia 23
bo tak szczeze to nie planuje ciazy ,ale bardzo chcialabym miec dzidziusia jak bedzie to bede sie cieszyc!!!!!!!!! i chcialam zaczac brac ten kwas foliowy!

Gość amelia 23
ale ja nie bylam u ginekologa ! sama chcialam zaczac brac !czy tak mozna?

Gość amelia 23
ok ! bede sie starac!

Gość a niby na co ma zaszkodzic
kwas foliowy nie szkodzi. Obojętnie czyzajdziesz w ciażę czy nie. To jet witamina z grupy B. Jak nie zajdziesz, to będziesz zdrowsza. Jak będziesz brać dawkę sprzedawalną bez recepty to na pewno nie zaszkodzi.

Gość amelia 23
gdzies przeczytalam ze jak sie bierze kwas foliowy , to jest sie bardziej aktywna i predzej mozna zajsc w ciaze !ale nie wiem czy to prawda? jak myslisz?

Gość amelia 23
a ile kosztuje kwas foliowy? ma jakas kakretna nazwe?

Gość bziku
na pewno nie zaszkodzi nawet i wcześniej:) mój mąż brał dobre pół roku, a nie zamierzał być w ciąży:D

najlepiej isc do apteki i zapytac w jakich dawkach powinnas brac, bo inne dawki sie bierze w ciazy a inne jak sie nie jest w ciazy.

Kwas foliowy nie tyle może ile POWINNA brać każda współżyjąca kobieta w wieku rozrodczym!!!! Jedna tabletka dziennie to jest 0,4mg na dobę - profilaktyka wad cewy nerwowej u dziecka. Nawet przy zabezpieczaniu się i nieplanowaniu ciąży - zawsze może się zdażyć wpadka!!! Ten lek napewno ani kobiecie ani dziecku nie zaszkodzi, nawet jak sie go będzie bralo przez 10 lat przed zajściem w ciążę. Najbardziej się opłaca kupić - Puritan\'s Pride - 250tabl. za ok.15zl - jak łatwo policzyć wystarczy to na ponad 8 miesięcy - czyli miesięczna kuracja - to niecale 2 złote:) Są dwa rodzaje z tej firmy - jeden lek trzeba trzymac w lodówce, a drugi w temperaturze pokojowej - warto kupic ten drugi i trzymac w miejscu widocznym, zeby nie zapomniec lykać:) NA PEWNO NIKOMU TEN LEK NIE ZASZKODZI I WARTO GO ZAWSZE NA WSZELKI WYPADEK ŁYKAĆ, wielokrotnie powtarzam,ze szkoda, ze sprawa tak mało nagłośniona - powinno się o tym w mediach więcej mówić i propagować profilaktyczne zażywanie. A jeśli ktoś zażywa witaminy typu Feminatal, Materna, Prenatal - to nie trzeba już dodatkowo łykać kwasu foliowego.

Gość amelia23
a to fajnie! kupie sobie

Gość amelia23
czesc ! dzieki za odpowiedzi kupie sobie

Gość amelia23
sliczna ta twoja Alicja!!!!!!!!!!!

Gość amelia23
pozdrawiam

Puritans pride to firma - preparat nazywa się po prostu Kwas Foliowy - bo się troszkę niegramotnie wypowiedziałam. Dzięki - Twoje też kiedyś będzie takie śliczne;)

Gość amelia23
a ty bralas dlugo przed ciaza? kwas foliowy

Gość amelia23
bo ja bym chciala miec bardzo dzidziusia!!!!!!!!!!

Ja bralam kwas foliowy od momentu jak rozpoczęlam współżycie - tak na wszeli wypadek - więc znacznie wcześniej niż zaszłam w ciążę - kilka lat:) Powinno się brać minimu 3 miesiące przed zajściem. Nadmiar tego leku wydala się z moczem, więc nie ma możliwości przedawkowania. Będziesz mieć dziecko:) Zobaczysz jaka to radość:)