Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MałgosiaRozm

SPADEK TEMPERATURY

Polecane posty

Gość MałgosiaRozm

Cześć WAM. Wczoraj był mój 30 dzień cyklu, powinnam dostać tego dnia okres, ale go nie ma:( W drugiej połowie cyklu moja temp. wahała sie w granicach 37.00, od wczoraj spadła ponizej 36,5. Czy powinnam już kupic test? Jak radzicie?

Gość Avangardaaaa
Mi zawsze na 3 dni przed okresem spada tempka, jesli byłabyś w ciazy to powinna utrzymywać się wyższa temp.

Gość MałgosiaRozm
Odpowie mi ktoś jeszcze? co myślicie?

Gość MałgosiaRozm
Zrobie dla pewności test, mam nadzieję, ze okres przyjdzie niebawem:)

Gość Spadek temperatury
Spadek temperatury występuje zawsze w I dniu okresu, albo kilka dni przed jego rozpoczęciem - jeżeli nie doszło do zapłodnienia.

Gość AniaMorawska
Przez około 100 dni progesteron pełni funkcję podtrzymania ciąży. A jak wiadomo - wysoki poziom progesteronu w organizmie kobiety odwzorowuje się na wykresie w postaci wyższej temperatury. Progesteron spada, organizm dostaje sygnał przygotowania się do miesiączki, macica zaczyna się złuszczać.

Gość najlepiej bedzie
jeśli zrobisz test, wtedy będziesz wiedziała napewno.

Gość MałgosiaRozm
Właśnie zmierzyłam sobie temp. i mam 37.00

Gość MałgosiaRozm
Niech Ktoś ze mną popisze, proszę :(:(:(

Co to znaczy, ze wlasnie zmierzylas sobie temperature? To o ktorej godzinie ty mierzysz?! I tobie sie wydaje, ze temperatura zmierzona w godzinach popoludniowych jest miarodajna????

Gość MałgosiaRozm
Aga, ale chyba powinna być w miarę stała, rano miałam 36,4 przed wstaniem z łóżka a teraz ponad 37.00 :(

malgosia jak mierzysz tempke? jak chcesz to ja ci wszystko wyjasnie;) mozemy przejsc na gg?

Gość MałgosiaRozm
Tak, podaj mi swoje gg.

Licza sie tylko pomiary poranne! Przed 8:00, przed wstaniem z lozka. Wzsystkie inne pomiary sa do kitu. Czy pozostale pomiary- te 37- tez mierzylas rano, czy po poludniu? Czy byla to stala godzina? Na chwile obecna miarodajny jest dla ciebie pomiar poranny- a wiec 36, 4.

Gość jagobella
temperature powinno sie mierzyc w pochwie i po przebudzeniu,w ciazy jest podwyzszona,jesli spadla to zbliza sie okres :)

Gość MałgosiaRozm
Nigdy rano nie miałam 37.00

A mierzysz w ogole tempke regularnie? Ile mialas wczesniej rano? Masz jakis wykres? Wiesz, jesli mierzylas tylko po poludniu albo rano o roznych porach, to nie ma co na te pomiary patrzec. U kazdej zdrowej kobiety tempka wzrasta w drugiej polowie cyklu. Niezaleznie od tego, czy jest w ciazy czy nie. Po wstaniu z lozka temperatura wzrasta dodatkowo. Po poludniu, wieczorem jest o wiele wyzsza niz rano. To normalne. Jesli sie spozniasz tylko 1 dzien, to zadna tragedia. Poza tym te 36,4 wskazuje raczej na to, ze dostaniesz okres w najblizszym czasie.

Gość MałgosiaRozm
No i dostałam okres.