Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usiak

dzisiaj odstawiam fenoterol

Polecane posty

Gość usiak

witam dziewczyny czy któraś brała fenoterol ? Chciałabym się dowiedzieć do którego tygodnia ciąży brałyście i czy zaraz po odstawieniu zaczyna się poród ile czekałyście na poród?

Gość usiak
brałam go na grzybicę pochwy :(

Ja bralam. Odstawilam na polecenie lekarza, kiedy porod juz nie bylby zbyt wczesny i skurcze byly mocniejsze, ale urodzilam kilka tyg pozniej. Jeszcze troche na dzidziusia chyba poczekasz :)

Gość usiak
ktoś się za mnie podszywa nie brałam go na grzybice tylko na podtrzymanie

Ja brałam od 26, odstawiłam pod koniec 36, a urodziłam dzień po terminie. Wywoływali mi poród. Powodzenia :)

Ja łykałam do końca 36tyg i dzień po odstawiwniu urosziłam córcie waga 2150.

Gość usiak
mam nadzieje że jeszcze z tydzień i urodze skończyłam 37 tydzień i lekarz twierdzi że teraz po odstawieniu to szybko powinno pój ść ale zobaczymy.

podnosze temat.. gdyż ja brałam fenoterol od 30 tygodnia do 32... lekarz kazał mi odstawi go.. ale czy nie za wcześnie? z tego co czytałam to najwcześniej odstawiają w 34 tygodniu a najczęściej w 36.. dziwi mnie to troszkę.. odstawiłam go w piątek.. dzisiaj poniedziałek i na razie jest ok..

bralam fenoteroll od ok 20 tc a odstawilam w 36 urodzilam w 39 tc nie wydaje mi sie zeby byla na to jakas reguła

Ja brałam fenoterol do ukończenia 37 tc., w nocy po odstawieniu dostałam silnych skurczy, pojawiających się regularnie co 5 minut przez kilka godzin, ale urodziłam dopiero w 41 tc. przez wywołanie (oksytocyna), z powodu sączących sie wód płodowych. A tamte skurcze po odstawieniu fenoterolu to było nic w porównaniu z porodem - okazuje się, że tak po prostu zareagował organizm i to dość częsta sprawa.

Brałam od 30 tc, odstawiłam 38 tc, a urodziłam 42 tc i do tego miałam \"pierwszy test oksytocynowy\" czy jak to sie tam zwie, czyli samodzielnych skurczy nie miałam....fenoterol zadziałał do tego stopnia :-)

brałam od 25tc do 38tc, urodziłam w 42tc po najdłuższym spacerze w świecie, trwającym 6 godzin :) pomogło, wieczorem zaczęła się akcja :) 5godzin później synek już był z nami :)

może nie bedzie tak źle u mnie.. chociaż dziwię się że tak wcześnie.. kazda z was pisze że odstawiono 36-37-38 tydzień.. a ja co... 32... dając nawet te 4 tygodnie do rozpoczęcia.. to co ja mam rodzi w 36 tygodniu??

Gość luluska
Brałam od 20t.c odstawiłam w 38t.c (czwartek),a w niedzielę urodziłam .Czyli po 3-ech dniach. Ale ja faktycznie cały czas miałam mocne skurcze,nawet mimo brania fenoterolu.'