Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakochana w mężu

Imię ALEKSANDRA dla dziewczynki???

Polecane posty

Gość zakochana w mężu

Co sadzicie o tym imieniu dla dziewuszki? Bo ja osobiscie wolałabym cos innego, ale mąż się uparł i zdania nie zmieni.

mi też się bardzo podoba, ale znów mojemu mężowi nie... doszliśmy do kompromisu i wybralismy Majka albo Kubuś...

nieładne:( dla dziewczynki fajne, ale dla dorosłej kobiety głupio brzmi

Gość ew..
a ja wolałabym dać oliwia. w skrócie też ola, oleńka a aleksandra troszke zadługie. jeśli jeszcze nazwisko jest krótkie to ok, ale gdy długi to będzie jej kiedyś niewygodnie. ja tak miałam, to i to długie, ale jak wyszłam za mąż to nazwisko mam już krótkie i jest o wiele lepiej. oczywiście to tylko moje zdanie, a wy wybierzecie które wam odpowiada najbardziej. powodzenia

J eżeli będe miec córeczkę będzie miała na imię Ola :) Ola, Oleńka, piekne imie dla dziecka, Aleksandra dla dorosłej

Gość jajo jest tansze hehe
kurcze okropnie oklepane to imie

ja mam tak na imię i bardzo mi się podoba. mojemu mezowi rowniez:)

Gość jjj
Moim zdaniem śliczne :) ale mojemu mężowi się nie podoba! jest kompromis i u nas będzie Oliwia, chociaż ja bym bardzo chciała Oleńkę :)

Gość Zozin
Ja jestem Aleksandra, a moja córa Alexandra dla odróżnienia:)

Gość coooolka
Mojej siostry córeczka tak sie nazywa :) jest cudownym wesolym dziecaczkjiem i kocham moja Ole!!!!!!

Sama mam na imię Aleksandra i osobiście jestem bardzo zadowolona z tego imienia ;-) Przez całe zycie mówiono do mnie przeróżnie i to jest super- uniwersalnośc tego imienia, bo gdy jest sie małą dziewczynką można mówić : Olcia, Oleńka, Olusia ( ta Olusia... ta malusia tańcowała dokolusia) i po prostu Ola. Pamietam że gdy mama była na mnie zdenerwowana -gdy coś przeskrobałam wołała z powagą głosu : Aleksandra ! Wtedy blady strach padał na mnie i uciekałam gdzie pieprz rosnie. Teraz gdy jestem dorosła uważam imię Aleksandra za dostojne i nieco szlacheckie ;-) W każdym razie podoba mi sie , po prostu je lubię. Piszę po to by przyszłe mamy wzięły pod uwage to jak będzie sie czuło ich dziecko ze swoim imieniem przez całe życie ;-)

Gość elinova
Ja uważam, że to śliczne imię :-)

Gość Hajstra
Uświadomcie mnie bo całe życie się zastanawiam i nie bardzo rozumiem-dlaczego Aleksandra to Ola? Przecież tak naprawde Olga-to Ola. A Aleksandra na mój rozum powinna być bardziej Alą-jeśli już;) choc jest Alicja. A Aleksander-Alkiem a nie Olkiem. Bez sensu to zdrobnienie-nie logiczne

Bardzo ładne imię, choć wiadomo, nie woła się Aleksandra lecz Ola. I taka wersja mnie osobiście bardzo sie podoba ;-) Pozdrawaim

Gość moze od Potopu Sienkiewicza
takie zdrobnienie funkcjinuje? U nas w rodzinie Aleksander jest Alkiem( co mi sie zreszta bardzo podoba)

Gość ja mam synusia
Aleksandra i mowimy na niego Alek:)

Gość sheolka
Olenka to najpiekniejsze imie. Gdybym mogla nazwalabym tak swoja coreczke ale przeciez nie moze sie nazywac tak jak mama ;) I nie mowie tak dlatego ze ja sie tak nazywam. Po prostu naprawde podoba mi sie najbardziej. A imie mam dlatego ze moj ojciec kochał Potop tak samo jak ja :)

Gość sheolka
Olenka to najpiekniejsze imie. Gdybym mogla nazwalabym tak swoja coreczke ale przeciez nie moze sie nazywac tak jak mama ;) I nie mowie tak dlatego ze ja sie tak nazywam. Po prostu naprawde podoba mi sie najbardziej. A imie mam dlatego ze moj ojciec kochał Potop tak samo jak ja :)

Dla mnie Aleksandra zawsze będzie Olą. Może Ola nie jest poprawnym zdrobnieniem imienia Aleksandra, ale tak się przyjęło i tak zostało. Na Aleksandrę powinno się mówić Sandra, ale z Sandry zrobiono odrębne imię i muszę przyznać, że wersja Sandra podoba mi się zdecydowanie bardziej niż Aleksandra. W moim otoczeniu zawsze było pełno Olek, dlatego przyzwyczaiłam się do tego imienia, ale oczywiście jest ładne.

Gość zakochana w mężu
Dzięki za wszystkie opinie! Mąż wybrał to imię ze wzgledu na to, że jest długie, bo z kolei nazwisko mamy krótkie. Takze myślę, że będzie pasować :)

Gość anka1983
KAŻDY MA SWÓJ GUST!!!najlepiej bedzie jeżeli twoj mąż zdecyduje o imieniu dla córki a jeżeli był to syn to bedzie twoja decyzja,tak jest najlepiej!

Gość Ania1234
Śliczne imię, naszą córcię tak właśnie nazwaliśmy. Wprawdzie ja chciałam Oliwia, ale maż sie nie zgodził. I teraz mu bardzo za to dziekuję, bo Oliwia już mi się nie podoba. A Ola to takie milutkie imię. I nie przeszkadza mi to ,że jest tyle dziewczynek o tym imieniu. Jak ja się urodziłam to był bum na Anie. Tak mi właśnie dano na imię i bardzo mi się ono podoba. Pewnie gdybym nie miała tak na imię to nazwała bym Anią swoja córcię. Ale Aleksandra to bardzo, bardzo ładne imię. No i Ole to super dziewczynki.

Gość Ola Oleńka i Olusia
Super to imię jest boskie. Ja tak mam na imię . Moim zdaniem jest super i tyle

Gość Babcia Jagna
Moja wnusia ma na imie Aleksandra - Oliwia .Wszyscy mówimu Oleńka.Bardzo ładne imię.

Gość gość
Piekne imie, ponadczasowe.