Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magistrada

KTO SKOŃCZYŁ STUDIA A NIE MA DYPLOMU?

Polecane posty

Gość Magistrada

Czy znajdzie sie ktoś taki na kafe? Chodzi mi o osobę, która wszystko zaliczyła tylko nie złozyła pracy mgr i sie nie obroniła :( Jak Kwaśniewski...:O

Gość Magistrada
Pytam bo mi to grozi...Miałam się bronić w czerwcu 2006 i niestety splot wydarzeń sprawił że o kolejnych miesiacach moejgo życia wolałabym zapomnieć :( Teraz mam tydzień na dokończenie pracy a jest cała w rozsypce :( Zwątpiłam i chyba nie uda mi sie obronić do końca marca, a o wiecej niż 9 miesiecy przedłużyć się nie da wiec finito...

Gość Magistrada
Czy ktoś może był lub jest w takiej sytuacji?

Gość Magistrada
A może ktoś sie obronił po roku, dwóch od skończenia studiów? Teraz podobno zmieniły się przepisy i trzeba powtyarzać dwa lata seminarium by sie ponownie obronić :O masakra i bez sensu bo z seminarium mam 5 :O, index dawno w dziekanacie leży...szkoda gadać

Gość Magistrada
Widze że tylko ja sobie taki koszmarek stworzyłam....No nic, wracam do pisania, moze coś spłodzę jeszcze...

Gość ajg
broniłam sie po pół roku po skończeniu studiów, nie było żadnego problemu, w dziekanacie mówili, że można bronić sie do 5 lat, studiowałam na śląskim dziennie niestety o zmianie przepisów nic nie słyszałam

Gość Magistrada
Cóż, mi dzis promotorka wyraziła zgodę na przedłużenie terminu ale w podaniu do rektora napisała coś w stylu "jesli nie otrzymam pracy nie bede popierac dalszych podan o przedluzenie terminu" :O Załamałam sie bo nei wiem czy teraz rektor mi przedluzy...No coz :) Ja tez dziennie tylko jest problem bo jak teraz se nie obronie to moze dopiero za rok bo wyjezdzam :O

Gość oliwianta
Magistrada- jestem w podobnej sytuacji jak Ty - ostateczny termin mam do końca marca i wątpie czy sie wyrobię :o

Gość jasne
mają znieść tytuł magistra ???????? buhahahahhahahaha

Gość Magistrada
Do nieee ---- moj 1 termin byl w czerwcu 2006 czyli rok temu :O Przedluzalam do wrzesnia, grudnia,lutego i teraz do marca :O A mgr musze orbonić bo to jednolite 5-letnie :O więc nawet lcencjata nie mam :O Ale oki sprezam się i Tobie Oliwianto zycze powodzonak a za tydzien Wam napisze czy zdążyłam :O

Gość kundrie
ja zwiałam od mojego pierwszego promotora (psychol był), miałam absolutorium, wszytsko zaliczone - ale nie było obrony. skreślili mnie z listy studnetów (bo nie oddałam pracy i indeksu w terminie). po dwóch latach w końcu wzięłam się za siebie i reaktywowałam - powtarzałam tylko V rok, część ocen mi przepisali - teraz już jestem mgr :) ogólnie są takie zasady: jeżeli masz wszystko zaliczone i oddasz indeks w terminie do dziekanatu, to maszrok k na obronę tzw. eksternistyczną (płacisz wtedy za egzamin). ale żeby ni e powtarzć roku - musisz sie w ciagu tego roku obronić. jeżeli zrobisz tak jak ja, to musisz pamiętać, ze dopuszczalna przerwa w nauce wynosi 3 lata. nie wiecej. jak juz dotarłaś do tego etapu to warto wziąć sie w garsć i zakończyć sprawę, bo bez dyplomu to masz tylko srednie wykształcenie - teraz już nie ma "wyższego niepełnego".

Gość Magistrada
hellishbloodystorm - można ale nie dluzej niz o 9 meisiecy i to w uzassadninych wypadkach typu choroba itd., (ja byłam w szpitalu)ale moja kumpela pisala ciagle ze pracuje i tez jej przedluzali :) Ale podobno od tego roku już nie ma byc tak łatwo :) Na wrzesien to raczej bez problemu... kundrie- hm czyli musialabym sie do czerwca obronic po zaplaceniu kaski :O ale ja wyjezdzam wiec nic z tego...MUSZE, po prostu musze w marcu! Czyli jeżeli chciałabym tak jak Ty to musiałabym np. za rok wrocić i zapłacić, wtedy też poszłabym do innej promotorki :( Ale gdy sie płaci to nie robią problemu i można sobei wybrać promotora??

Gość kundrie
jak się płaci, to płaci sie za egzamin u tego samego promotora, bo to jest tylko obrona eksternistyczna, po terminie(chyba) - bo jak już masz pracę i termin to promotora nie zmienisz. moze lepiej sobie zrobić przerwę a potem powtórzyć ostatni rok, jak promotor nie leży człowiekowi ja po prostu się reaktywowałam na V rok i zaczęłam od nowa wszytsko - nowy promotor, nowy temat. ale na Twoim miejscu, jak już tak zaszłaś daleko bym chyba wzieła sie w garść i napisała "byle co", ale zeby było i zeby mieć to z głowy. bo potem ciągnie sie to za człowiekem, gdzieś w głowie siedzi i spokoju nie daje. a im później, tym trudniej się znowu zabrać.

Gość kundrie
i jakbyś za rok wróciła, to raczej byś nie płaciła - bo to by była reaktywacja i powtarzanie V roku (chyba zasady sa podobne na każdej państwoej uczelni). każdy student ma prawo do jednej reaktywacji w ciagu toku studiów. i mnie jak skreślili, to potem znowu wpisali i ten ostatni rok robiłam jako normalny student, nic nie płaciłam. po prostu powtarzałam rok.

Gość Magistrada
Dzięki Kundrie za wyczerpujące informacje! Ale powiedz jeszcze bo to troche pogmatwane :O Czyli jezeli nie obronie sie w marcu ustawowo (dluzej przedl;uzyc nei mozna) to gdybym chciala sie bronic w maju lub czerwcu to juz zaplacilabym tylko za obrone tak?

Gość Magistrada
Wiem że to siedzi w głowie :( Ja przez to juz wiele straciłam..

Gość Magistrada
Kurcze tylko pozniej to powtarzanie to strata czasu bo ani do powaznej pracy isc nie mozna ani nic :O Ale seminarium trwa dwa lata a Ty tylko rok powtarzałaś? Ciekawe czy u mnei by to przeszło :)

Gość Magistrada
Dobra już nie marudze narazie jak znajdziesz chwilke to odpiwszesz :) Ciesze sie że założyłam ten topik i bardzo Ci dziękuję :) Mysle że wielu osobom przyda sie info...

Gość Magistrada
Aaa slepa jestem :) Odpowiedzialas mi :) ze to obrona eksternistyczna za ktora sie placi :) Juz wiem wszystko :) dzięki!

Gość Licealistka oferma
Mam takie pytanie, a co jesli skonczylam studia ale sie nie obronilam i nie mam zamiaru ? Mam wtedy wyzsze niepelne, tak ?

Gość coooolka
Nie wiem co wtedy bo nie masz dyplomu czyli nie masz dowodu że studiowałaś :O indeksu chyba też Ci nie oddadza :O Nie masz zamiaru sie bronic? czemu?

hmm...czyli jest 9miesc na obrone jezeli ktos nie obronil sie w czerwcu?tak samo jest z licencjatem?

Gość Olo Kwasniewski

Gość Olo Kwasniewski
chociaz twierdzil ze ma dyplom

Gość a co jeśli
skończyłam studia w 2001 roku, a teraz ( np. od października) chciałabym wrócić? Mam absolutorium, ale nie napisałam i nie broniłam pracy magisterskiej. U mnie jest tak, że musiałabym wrócić na 4 i 5 rok. Ale czy po tak długiej przerwie można?

Gość hej ty powyzej
A nie pytalas na uczel;ni czy mozna??

Gość Kate skate
upupupu

Gość martusia111
A jaki temat pracy magisterskiej piszesz? Moze wspolnie uda sie podrzucic tobie jakies materialy itd.

Gość aleksaner kwaśniewski