Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ROZ

Czy mozemy zrobic wesele,jesli mamy juz dzieci???

Polecane posty

Gość ROZ

Jestesmy ze soba juz dlugo i najpierw wzielismy slub cywilny, zaraz mial byc koscielny,ale zaszlam w ciaze i teraz, kiedy dzieci sa juz troszke starsze (roczek) chcielibysmy wziac slub koscielny i zrobic wesele?? czy nam to wypada??

jasne ,ze wypada!! ja uwazam,ze to super pomysl i absolutnie nie uwazam,ze ze wzgledu na dziecko powinniscie rezygnowac z wesela! jezeli macie ochote sobie wyprawic weselicho..prosze bardzo i super zabawy zycze:)

Gość ROZ
Ostatnio pytalam ksiedza o slub koscielny, to kilka razy zaznaczyl mi,ze I TAK NIE BEDZIECIE ROBIC WESELA :( od kogos ze znajomych tez slyszalam,ze juz sie nie robi wesela, kiedy sa dzieci. Ja wiem na pewno,ze do slubu nie bede w welonie i moze zrezygnuje z bialej sukni,ale jakas imprezke chcialabym zrobic :)

to czy zrobisz wesele czy przyjęcie to zalerzy od Ciebie iTwojego mężą! głowa do góry :) spełnij swoje marzenie jeśli tego chcesz.A to co inni będą mówić to puśić koło ucha. W grudniu byłam na weselu u kuzynki która ma dziecko 4-letnie i nikt nie uważał że to jakiś wymyśl.

Gość 1212667527
znam pare która "wpadła" w liceum chyba w 2 czy 3 klasie....mieszkali razem s kiedy dziecko miało 3 latak wzieli slub kosicelny i było duze wesele z pompą ...niestety od kilku miesiecy sa juz po rozwodzie ..... to wynika chyba z ich niedojrzałości ale ksiadz nie zakazywał im wesela

Gość pomaranczowsza
boszzz, ale ludzie maja problemy, w zyciowych decyzjach zamiast sluchac glosu wlasnego serca, sluchaja glosu opinii publicznej i ksiedza 😭 zalamac sie idzie .... to maja byc dojrzali ludzie, ktorzy maja tworzyc rodzine ... i wychowaja potem nastepne pokolenia w zasiekach zabobonow i konwenansow. to tak ogolem, a szczegolem zycze autorce dlugich lat w szczesciu i milosci :)

Mój synek ma ponad 2 latka a 29 wrzesnia robimy slub z weselem. Nie mielismy wczesniej cywilnego bo dopiero teraz uznalismy ze chcemy \"formalnie byc razem\". Nie widze problemu w weselu z dziecmi...a ksiadz ze tak mowi no coz, jego problem. Pozdrawiam

Teżś byś wyśmiała gdyby np panna szła z brzuchem? i też nie ma co gratulowac nowej drogi życia bo jaka to nowa droga.....ehhhhh

Gość damskastrona
byłam na dwóch takich weselach ,suuppeeerrrr!!!Wasza to sprawa i niczyja więcej .chcecie robicie :małe .duże i nikogo to nie powinno dziwić ani interesować .Jedno co zawsze wzbudzało dyskusję kolor sukni panny młodej ...chyba jakiś pastel(?) :)

Gość damskastrona
a co to znaczy ,że jak u mnie w rodzinie to by ich wysmiali ??? tutaj ciebie zaraz wyśmiejemy za taki obciach!!!!

Gość jagodzie zielonej
to przydałoby sie iść do ślubu z brzuchem wtedy nie ma obciachu????:)O

ROZ nie patrz na opinie innych jezeli marzy ci sie duze wesele to takie zrob, ja ze swoim jestem juz 7 lat mamy prawie 4 letnia corke a 14 kwietnia bierzemy slub i oczywiscie wesele bedzie, to ze sa dzieci nie oznacza ze tak nie moze byc ... ludzie to nie sredniowiecze...

Gość do autorki topicu
a co jest złego w tym że mogłabys zrobic wesele? wybacz, ale chuj do tego ksiedzu! Moja chrzestna miała dwojkę sporych dzieci, jak zrobila slub koscielny i weselicho. Bylo super. A dzieci sie cieszyły, że widziały slub rodziców :)

Gość pikaczuczu
Dziecko to nie jest powód do wstydu i sromoty , dziecko to powód do radosci i dumy. A slub to nie afiszowanie przed społeczeństwem swojej czystosci (hahahahaHAHAHA - zeby choc 10% biorących ślub i urzadzających było tkich "czystych"), tylko przyjęcie organizowane po to , żeby z bliskimi uczcic ważną uroczystosć. I co to w ogóle za argument , że jak mają dziecko , to nie jest to zadna nowa droga ? A jak para bezdzietna mieszkała ze sobą 5 lat , to wtedy slub jest początkiem nowej drogi ?

Gość do zielona jagoda
współczuję poglądów

Gość kamelia 04.08.2007
a cóz to szkodzi? chyba, że sa bardzo male i nie ma ich z kim zostawic, albo karmisz je co 3 gpdz. piersia, to ciężko "logistycznie" nie widzę innych przeciwwskazań

Pewnie ze wypada ...nawet fajnie to wyglada np jak dzieci MLODYCH sypia kwiatki lub niesa obraczki