Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jedyny sensowny

Przyszło dziecko ze szkoły i mówi mi

Polecane posty

Bunt jest przejawem tego, ze dziecko mysli, jesli Cie to pociesza ;) Smiley 🖐️ :)

Już nie mówiąc w ogóle, że to oszukańcza propozycja. Co, przyjedziesz i mi dasz?:classic_cool:?

Drzwi wyjęte z rozwalonym zamkiem stoją w przedpokoju, ja palę papierosa, córka straszy, że się wyprowadza z domu do babki, ja mam ochotę walnąć jej zdrowego klapsa. Nadal nie wiem o co poszło w szkole. Niech idzie jak taka mądra.

Zagraj jej na ambicji, powiedz, że jak chce być traktowana jak dorosła to musi się zacząć tak właśnie zachowywać. Smileyface, cudna stopka :D

Gość a co ma robić jak jeszcze
do 18. rodzice mogą "zmusić" do pozostania w domu (też w swoim czsie się chciałam wyprowadzać, nic z tego...) nie daj się sterroryzować, pamiętam jakie numery wywijałam, żeby wyszło na moje...

matka w pracy. Powiedziałem jej, że zachowuje się jak dzieciak. Zaraz naprawdę strzelę jej na dupę i będzie spokój. Jak mam ją zatrzymać w domu?

Gość piroman
musi ją ktoś porządnie wyruchać w cipe zenską zeby jej przeszlo bo ja widze, ze ona niewyruchana chodzi. przyprowadz jakiegos sasiada co by ją wyruchal

Gość a co ma robić jak jeszcze
normalnie - nie wypuścić - bez przesady - to gówniara jeszcze poza tym - jak się "wyprowadzi" to kto ją będzie utrzymywał? na mnie ten argument zawsze działał i wracałam po 2 dniach:)

Gość piroman
a potem kup zapalki bedziesz mogl ognisko rozpalic tymi drzwiami bedzie sie fajnie palilo

--> jedyny sensowny Az mi się nie chce wierzyć że coś takiego jest możliwe.. :o Rodzice mojego kolegi kiedyś wystąpili o kuratora do sądu. Coś to pomogło pamiętam.

to powiedz, że zanim wysłuchasz tego, co ma do powiedzenia nauczycielka, chcesz poznać jej wersje wydarzeń i żeby Cię nie traktowała jak wroga, bo chcesz jej pomóc (kolejny chwyt marketingowy)

Jestem załamany :( Córka - po akcjach wreszcie się otworzyła, żona wpadła, zobaczyła rozwalone drzwi, więc na mnie - awantura. Córka w emocjach awantura z matką. Córka chciała się zamknąć przed matką - awantura ze mną, bo rozwaliłem drzwi. Ale już wiem o co chodzi, i nie mam pojęcia jak pomóc córce :(

Mój facet ma siostre 17 lat, ten wiek jeszcze gorszy, jakieś pół roku temu wzieła klamoty nistąd nizowąd i wyprowadziła sie do swojego o 6 lat starszego chłopaka nieroba, który mieszka ze swoimi rodzicami i bratem. Porażka, ale nie ma bata na siksę:/

Gość wrzuć na luz
sensowny, przemoca co najwyzej wzbudzisz w dzieciaku jeszcze wiekszą przekore i bunt:o:p odczekaj do wieczora, przed snem idź do jej pokoju i po prostu pogadaj:p acha i postaraj sie nie denerwowac, powodzenia🖐️

Podoba jej się jakiś chłopak. Wcześniej do niego startowała jej niby najlepsza koleżanka. Chłopakowi spodobała się moja córka, więc koleżanka zaczęła dokuczać córce. Wreszcie poszarpały się w szatni i wychowawczyni kazała z rodzicami jednej i drugiej przyjść. Poszły na matme. Pani wzięła moją córkę do tablicy, ta nie potrafiła się skupić i dostała słabą ocenę. Koleżanka od szarpaniny zaczęła pisać do niej jakieś listy, córka jej odpisywała. Nauczycielka przechwyciła i na głos przeczytała. Córka zabrała plecak i wyszła z lekcji. Powiedziała, że nie wróci już do tej szkoły i chce się przenieść. Mój plus jest taki, że powiedziała, że to ja mam iść jutro a nie matka. Mam nadzieję, że nauczycielka zachowała te liściki.

Gość matka n
Przeszłam juz przez to.Najlepiej porozmawiac,nie wrzeszczec. Powiedz,zeby sie troche uspokoiła i chciałbys pogadac o tym co było w szkole,bo chcesz jej jakos pomóc.Lekko pod włos:) Że musisz wiedziec co zaszło,bo w przeciwnym razie bedziesz znał wszystko od strony nauczyciela,a chciałbys wiedziec co czuje córka. dodatkowe rady: 1.Nerwy na wodzy,nie daj sie wyprowadzic z równowagi 2.Nie komentuj jej zachowania 3.staraj sie jak najwiecej wyciągnac:),bez zbednych i złosliwych czy mentorskich komentarzy

Gość wrzuć na luz
wiec to zwykłam pyskowka nastolatkow...szkoda tylko, że pozwolily w to wkroczyc nauczycielce:o widać były obie tak rozemocjonowane całą sytuacja,że hormony zabuzowaly w malych główkach:p:p:p moze to co najwyżej skonczyc sie obnizeniem oceny z zachowania-wszystko.

Drzwi już są wyłamane. Stało się. Po scenach wielkich płaczów powiedziała co się stało. Już było ok, już było na prostej, to żona musiała wparować i z nerwami na nas. Córka ledwo uspokojona na nowo i na nic moje tłumaczenie, że żona ma się uciszyć. Gdzie tam! Nie mam pojęcia jak rozmawiać z córką o chłopaku, który jej się podoba. Ona chyba teraz liczy na mnie w tej sprawie, a ja jestem zielony w te klocki.

Gość matka n
No to jak zwykle pani nauczycielka zachowała sie wyjątkowo pedagogicznie!Nie powinna czytac przy klasie,poza tym w zasadzie nie powinna wcale czytac.A córka doskonale zdaje sobie sprawe,ze lekcja nie jest od pisania listów,ale jest jej tez przykro,ze kobieta tak zachowała Poza rozmową z córką,ulituj sie troche nad nia,bo pewnie napisała cos czego sie wstydzi przez klasą.A nauczycielkę troche ustaw,bo dla mnie to brak wyczucia ,zeby czytac przy klasie lisciki nastolatek.

Gość matka n
Nauczycielke koniecznie,ale nie wtracaj sie do koleżanki,no chyba,ze pobiła Twoją,ale w innej sytuacji nie radze,bo moze to obrócić sie przeciwko Twojej córce,nastolatki są bezwzględne.

Gość matka n
Darianka daj spokój,masz nastolatka w domu? A moze jestes nauczycielką?

poszarpały się w szatni. Za ciuchy. Siniaków nie widziałem. Córka mi powiedziała, że to szarpanie było, nie bójka. Ale jakaś nauczycielka to widziała, zaraz kazała lecieć po wychowawczynię. I to koleżanka zaczęła.