Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaatioszkaa

a co powiecie o imieniu Antosia?

Polecane posty

bardzo podoba mi sie to imie,mam dosc oklepanych imion klaudia jesika andzielika... lepsze sa polskie Antosia ,Hania :) ale moj facet walczy o Ole ,Ule i takie tam....

Ja mam dziewczynke o imieniu Ola. Antosia i Hanna - bardzo ładne.U nas imię ;;Ola;; też wybrał mój maż razem z synem.

Gość 11111111111111111
tak,tak Antosia i Hania sa w 100% polskie :D :P

Gość 11111111111111111
ale mimo wszystko Antosia-całkiem ładnie

no anstosia tosia fajnie ale antonina.... ;) hehe boje sie ze dziecko bedzie mi mialo za zle takie imie?

Antonina może polskim jmieniem nie jest, ale już zdrobnienie Antosia jest jak najbardziej polskie :) moja córka nosi to imię - po prababci, ale mówimy na nią Tonia :) Hania- też ładnie!

w mojej dalszej rodzinie jest Pani Antonina i jej mąż- Dionizy... i moim zdaniem pięknie to brzmi, kiedy małe dzieciaczki mówią że idą do BABCO TOSI I DZIADZIA DYZIA :D

Gość Tosia i Hania
Jedno i drugie dla mnie jest brzydkie :O

Gość Antonina mi sie nie podoba
ale za to dla chlopca Antoni jest super :) taki maly Antos :)

Gość każdy kogoś ma
Ładne i nie jest oklepane. Ja nie znam żadnej Antoniny, nawet o takiej nie słyszałam. Bardziej podoba mi się męska wersja tego imienia- Antoni, ale Antonina też całkiem nieźle brzmi. Jeśli chodzi o Hannę, to podoba mi się bardziej.

Antonina śliczne, zamierzam tak nazwać kiedyś moją córeczkę. Hanna też przepiekne, może drugą tak nazwę, po babci:)

antosia to sliczne cieple imie dla dobrej dziewuszki oczywiscie ola i ula tez sa sympatyczne i milo sie kojarza wiec musicie sie dogadac

Imię Rozalka kojarzy mi się z siostrą sienkiewiczowskiego Antka, u której chorobę \"leczono\" za pomocą pieca, a także z moją dawno zmarłą babcią. Wzbudza we mnie dreszcze.

moja ukochana babcia miała właśnie na imię Rozalia... niestety- nie nacieszyłam się nią długo:( kiedy mój M. dowiedział się o tym, od razu stwierdził, ze jeśli utrafimy kiedyś w lalunie to będzie właśnie Rozalka:) moimi typami od zawsze były : Hania i ... Klara :) sama jestem Ola ale powiem szczerze- mam dość ambiwalentny stosunek do swego imienia;) pzdr ciepło:)

Gość genowefa1
tragedia!

Mnie się ostatnio podoba imie Hania, ale kończę dopiero trzeci miesiąc ciąży i do czasu rozwiązania pewnie 10 razy zmienię zdanie :) Poza tym nie wiadomo, co to się urodzi - choc powiem szczerze, że w poprzedniej, niestety źle zakończonej ciąży czułam wewnętrznie, że to bedzie chłopiec, a teraz, że dziewczynka. Ale może wzięło się to stąd, że bardzo chciałam mieć synka i nastawiłam się na niego, a taraz po prostu chce miec dziecko, niewazne jakiej płci. Chcę, żeby po prostu sie udało. Rozalka to nie jest złe imię, po prostu od razu kojarzy mi się z tym, co powyżej. Do imienia Ola też nie mam żadnych zastrzeżeń :) A z kolei Antosia, jako zdrobnienie, to bardzo miłe dla ucha imię, aczkolwiek ZNOWU kojarzy mi się - tym razem z \"Na Wspólnej\" i serialowym dzieckiem Weroniki.

jeżeli chodzi o Antoninę, to podoba mi się tylko zdrobnienie- Tosia, ale Antonina to porażka. Bo niektórzy są na tyle podli, że specjalnie będą mówić do dziecka Antonina, a nie Tosia i potem dziecko może mieć kompleksy. Ale tak jak mówię, Antosia jeszcze jakoś przejdzie, ale Antoni dla chłopca, to już totalna porażka. Mówić do maleńkiego chłopczyka- Tosiek ;-)

Gość czemu porazka
ja mam brata Antoniego, w domu jest Antek, dla znajomych, zwlaszcza ze studiow, Antoni. bardzo ladne imie... Antonina tez mi sie podoba, jak kiedys bedzie corka, to do przemyslenia to bedzie, musze przynac. mnie sie w ogole podobaja typowo polskie imiona - Marysia, Ania, Krysia, Basia. i jedno szwedzkie - Łucja.

Gość czemu porazka
aha - a moj brat niecierpial w dziecinstwie, jak ktos do niego mowil Tosiu...

Gość 11111111111111111
a mnie wogóle wkurza jak ktoś nie wie, które imiona sa polskie

Gość matka Tośki
Moja córka ma na imię Antonina, wołamy Tosia i Tola. Dla mnie oczywiście jest to najpiękniejsze imię dla dziewczynki. Pomysłem była rezolutna Tosia z ksiązki i filmu "Nigdy w życiu" i to jej piękne przedstawienie się facetowi matki...........Antonina jestem.

Gość ładniusie

Gość fajne jest.....
Antonina mi się nie podoba, podoba mi się natomiast Antoni: Antoś dla małego chłopca, Antek dla mężczyzny i Antoni dla dziadka.

Gość moja znajoma uzywa
a dlaczego antonina a nie antonia. antonia ladniej.

Gość matka Tośki
każdy z nas jest najpierw jest dzieckiem, potem nastolatkiem, dorosłym i w końcu staje się starym człowiekiem,a imię powinno pasować do każdego wieku człowieka. Wydaje mi się, ze to imię spełnia te "wymogi". pozdrawiam mamy i wszystkie Tosie

Gość na 100 procent wiem
tosia tak, anotonina juz nie :o