Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenka z mlekiem

dobre, niedobre - fajna wyprawka

Polecane posty

Gość czarpoma
1. o tak jak pisała któras-balsam szostakowskiego-super tylko on mi pomógł wyjsc z odparzen po szpitalu.nie pomagały zadne fiolety,mascie itd.gesty,klejący ale malca wygoił w pare dni .do kupienia tylko na allegro 2. wszelkiego rodzaje body są swietne-nie podwijają sie pod pleckami 3.wkładki do wanienki-gąbki duze -dziecko nie slizga sie po całej wanience 4.pieluszki tetrowe-nawet do wycierania buzki jak ulewa po jedzeniu(i na swoje ramie dla ochrony;) czego unikac: 1.kaftaniki i koszulki!!-podwijaja sie jak dziecko lezy i wzynają sie pod plecki.najlepsze są własnie dlatego body i spiochy zapomniejce o odziezy zapinanej z tyłu-jak mozna lezec cały dzien na guziczkach??? 2.wszelkiego rodzaju odziez z kapturem i innymi bajerami.malutkie jeansy-uciskają brzuszek,draznią skóre dzidzi.tak samo skarpetki niektóre 3.gruszki dziecko nie da sobie włozyc 4.termometr taki na czoło lepiej bo tez problem bedzie z pomiarem 5.łóżeczko z materiału(dobre tylko na wyjazdy poza dom na noc)-odradzam-dziecko nie nauczy sie w nim wstawac-taką opcje dają mu szczebelki 6.nozyczki niemowlece-nie złapią paznokietka 7.baldachim-nie rozłozyłam nawet 8.przewijak??-lepsze nasze własne łózko

Gość doświadczona z kolkami
Cześć dziewczyny Moje PLUSY: - wszystkie kosmetyki Biodermy - żel do kąpieli, chusteczki, ultra nawilżająca emulsja, krem przeci odparzeniom pieluszkowym (oliwka z musteli) - przewijak - butelki i smoczki tommee tippee - lektator elektryczny tommee tippee - sterylizator mikrofalowy chicco - karuzela nad łóżeczko tiny love wyspa marzeń z pilotem - leżaczek z huśtawką ZEN fisher price, ale od 2-3 miesiąc później to nie wypał, lepszy jest zwykły leżaczek - łóżeczko turystyczne graco (wysoki przewijak, specjalna nakładka dla noworodka owalna z daczkiem - super przydatne kiedy dzidziusia kładzie się tylko na boczkach) - mata edukacyjne od 3 miesiąca - ja mam canpol babies - łyżeczki do karmienia avent - butelka do picia wody z granulatem avent ze smoczkiem nr 1 (dziecko nie zakrztusza się) - pojemniczki do mrożenia mleka mamy avent (super gdy jest kryzys z mlekiem) - wkładki chicco - rożek milpol oraz pościel - 6-7 kocyków różnej wielkości - gruszka do nosa elektryczna cleanoz - nożyczki - woda morska do nosa - windi na początku i duphalac później na kolki i problemy z kupką - ręcznik z kapturkiem 100x100 - materac danpol (robią na każdy wymiar łóżeczka na zamówienie) - pajacyki do spania, półśpiochy na dzień i body (plus cieńkie body na ramiączka pod spód-nie trzeba wycinać metek) - termometr douszny i na czoło elektroniczny (dobrej firmy) - termoopakowanie na butelki (steropian canpol babes) - śliniaki tommee tippee - łapki niedrapki - dużo pieluch tetrowych - pieluszki pampers - płyn do mycia smoczków i butelek NUK MINUSY: - medela mini electric - głośny, bolą po nim sutki - plus, że jest mały - podgrzewacz avent IQ - totalne nieporozumienie - podgrzewa, a nie utrzymuje ciepła - gryzak żelowy - zwykłe gruszki do nosa - cążki do paznokci - termoopakowanie na butelki tommee tippee (nie trzyma ciepła) - pieluszki huggies, chusteczki huggies i pampers (te pirwsze such i szorstkie, te drugie za mokre) - chusteczki musteli - strasznie wysuszają (nie warte tych pieniędzy) Mam nadzieję, że pomogłam przyszłym mamusią - powodzenia i dużo cierpliwości.

Gość emilkafufka
http://allegro.pl/sliniak-bandana-i1750452008.html rewelacyjne sliniaki, dobre do karmienia i podczas zabkowania i nadmiernego slinienia sie dziecka, ja mam juz takich ponad tuzin i bardzo sobie chwale. chronia ubranie przed przemoczeniem a jednoczesnie wygladaja naprawde cool co jest bardz praktyczne zwlaszcza, ze w uzyciu 24h Antek nawet ich nie zrywa...goraco polecam, bardzo trendy...podpatrzylam na zachodzie, znalazlam w Polsce suuuper

Gość emikosad
Ja bardzo dużo rzeczy dla dziecka kupiłam w sklepie internetowym (modnydzidzius.pl) Między innymi tez komplet ubranek - bardzo przydatny i w dobrej cenie. Tylko 40zł za pięć części - w tym śpioszki, koszulka, kaftanik, body i czapeczka. Miłe w dotyku, delikatne dla skóry dziecka. Myślę, że to podstawa każdej wyprawki.

Gość kaccchaaaaaaaaaa
ten sklep powyżej mnie zaciekawił. przejrzałam sobie i zamówiłam parę ciuszków dla córeczki. przesyłka bardzo szybka, same ubrania są dobrej jakości. jestem zadowolona, moja niunia ślicznie wygląda ;) znacie coś jeszcze prócz modnego dzidziusia? ;)

Temat fajny :) też skrobnę coś od siebie ;) Jestem przed kupnem- a raczej uzupełnieniem wyprawki dla drugiej córeczki :) więc napiszę trafione/nietrafione z pierwszej córka rodziła się w drugiej połowie kwietnia NIETRAFIONE: -body na noworodka- każdy kazał nakupić a dla mnie było to niewygodne. Niezastąpione były koszulki/kaftaniki+śpiochy. Przede wszystkim z 2 powodów: do póki pępek nie odpadł body to był koszmar dla mnie oraz córka nie cierpiała na początku jak jej się coś wkładało przez głowę (no i prawda taka, ze mi było ją niewygodnie w takie rzeczy ubierać) - pajace zapinane z tyłu - niewiązane czapeczki - śliniaki wszelkiego rodzaju... zamieniłam na pieluchy tetrowe TRAFIONE: - mimo tego, że każdy pisze, ze to "be" u mnie super sprawdziły się dla córy małe sukieneczki- szczególnie w upały. Cienkie, przewiewne, w razie wypadku łatwe przewijanie no i... jednak sukieneczka to sukieneczka ;) - laktator ręczny aventu - jw koszulki/kaftaniki+ śpiochy- przy noworodku rewelka. - wanienka nakładana na wannę- nie musiałam tachać wody, super wygoda - wózek z pompowanymi kołami

Gość ja mysle..
Ze wszystko zależy od tego czego ludzie oczekują, jakie maja wymagania i preferencje. To co dla jednego to świetny zakup (zakup wózka z pompowanymi kołami...) Dla innych moze być totalnym niewypałem (kółka często sie przebijają i trzeba je wymieniać).

Gość degustantka wina :)
No ten sklep modnego dzidziusa fajny nawet... Maja niskie ceny moim zdaniem. Zamowilam pare ubranek dla corusi, zobaczymy jak bedzie wygladac. pozdrowionka.

Gość poziomeczka_
zgadzam sie, sklep powyzej bardzo fajny. moja corka dobrze sie prezentuje w zakupionych spioszkach. polecam.

Gość belladonna567
Kupując w modnym dzidziusiu nie muszę się martwić że ubrana są toksyczne i że są z chin bo są produkowane tu w kraju i są certyfikowane :)

Gość nescafe :))))))))
Ja nie wiem jak wy nakładacie te kaftaniki, że wam się podwijają :o Miałam trójkę maleńkich dzieci i przy żadnym, powtarzam - ŻADNYM, nie mialam takiego problemu :o

Gość gość
Modny dzidziuś - faktycznie rewelacja. Polecam i ja.

Gość eugen ppp
Ktoś tam kupował wyprawkę dla niemowlaka? Zastanawiam się czy tam nie kupić? Warto?

Gość gość
Ja kupuje body i półspiochy w mea dzieci. Miękka polska bawełna, ładnie okala szyję. A body rozpinane z przodu ślicznie wykończone. I dość tanie, po ok 10-11zł

Gość gość
modnydzisius.pl bardzo przypadł mi do gustu, duży wybór i niskie ceny.

Gość Pudelek RZE
Ja z tego sklepu zamówiłam sobie dwa biustonosze do karmienia. Wcześniej nawet nie wiedziałam, że są dostępne.

Gość Pippi Bielany
Przyznam, że też nie widziałam takich biustonoszy. Eleganckie i zdaje się wygodne.

Gość gość
śmieszne ceny w tym modnym dzidziusiu. od razu chce się coś zamówić.

Gość bartolik 12
gościu zgadzam się z Tobą :)

Gość Agata z Bydgoszczy
Mi najbardziej pajacyki się podobają na tej stronie. Szukam prezentu dla bratanka na urodzinki.

Gość gość
no jeśli chodzi o prezenty to jest tam sporo zabawek, które się mu spodobają :)