Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkiiiiisci

Czy miala albo ma któras z was powiekszony wezel chlonny szyji??

Polecane posty

Gość lkiiiiisci

ile moze trwac taki stan powiekszenia ?miesiac?

Gość no wiec
tak, moja siostra miała, utrzymywało się to dłuższy czas, wynik badań lekarskich nieciekawy

Gość lkiiiiisci
co to znaczy nieciekawy??:(rak???

Gość bialaczka albo rak
wezel szyjny zawsze jak jest powiekszony to objaw bialaczki albo raka niestety

Gość bialaczka albo rak
ale jak sie utrzymuje chwile to nie . tylko jak stan ten trwa wiecej niz miesiąć.

Gość dzięki kochaneee
o kurczeeeee ale nastraszylyscie:(

Gość no wiec
u mojej siostry powiększony węzeł chłonny był w takim stanie od kilku miesięcy, diagnoza - rak tarczycy

Gość no wiec
znaczy nowotwór złośliwy

Gość dzięki kochaneee
a ile twa siostra ma lat ..blagam powiedz:(

Gość dzięki kochaneee
i czy wszystko z nią dobrze?tylko nie mów ze nie :(

Mój syn miał powiększone węzły chłonne w wielu miejscach, diagnozowało to źle. Po pobraniu 1 węzła i zbadaniu niczego nie znaleźli złego. Pozostawał pod kontrolą onkologa 2 lata i powoli wwzystko ustąpiło. Minęło 6 lat i wszystko jest ok. Nie wolko panikować, nie wolno lekceważyć i odwlekać wizyty u lekarza. Nawet nowotwór wcześnie wykryty jest uleczalny. Im wcześniej tym lepiej.

Gość no wiec
Przecież mamy teraz XXI wiek, medycyna bardzo poszła do przodu, oczywiście że moja siostra żyje, jest już zdrowa, od kilku dobrych lat :) chociaż były przerzuty to część udało się wyciąć, resztę zniszczyła radioterapia, jest ok :)

Gość i czytalam i słyszalam
cholera węzel zawsze zle swiadczy powiekszony a jeszcze przy szyji:(

Gość a ile ma lat kk
a ile twa siora ma lat ?pliss pwoiedz kochana ..ile miala jak zachorowala:(ciesze sie ze zyje..

Gość no wiec
jak zachorowała miała 38 lat jesli są podejrzenia nowotworu robi się biopsję ( czyli pobiera sie tkankę do analizy ) i wysyła do badań histopatologicznych laboratorium ocenia, czy w próbce są komórki rakowe

Gość a ile ma lat kk
niema cie juz .szkoda nie odpowieszmi a jeste mciekawa ile miala lat twa siora.

Gość a ile ma lat kk
a jestes jednak :)dzieki za odpisanie :)no ja mam 24 lata i przestraszylam sie tym rakiem tarczycy :(tezma powiekszony wezeł na szyji:(

Gość no wiec
a może często chorujesz na stany zapalne gardła, anginy ? tedy też węzły chłonne się powiększają, długo to trwa ? właśnie obliczyłam sobie w pamięci że to już 9 lat od radioterapii siostry

Gość wiesz chorowalam ostatnio ale
laryngolog mnieolala i powiedziala zebym zazyla biseptol jak nawet cos jest :( id tego czasu mam zaczxerwienione gardlo ale dopiero miesiac temu mi sie powiekszyl wezel chlonny szyji ale nie tan zaraz kolo ucha tylko tak bardziej pod zuchwą z prawej strony i na poacztku bolal a teraz już nie boli ale jeszcze jest większy:(

Gość no wiec
a byłas z tym u lekarza w ogóle ?

to znaczy nie wiekszy niz byl tylko jeszcze jest powiekszony:)o to mi chodzilo:)

Ja mialam bardzo poweikszony wezel chlonny szyjny i sie okazalo ze mam toksoplazmoze. Ale to bylo 5 lat temu, teraz jestem zdrowa! Glowa do gory, nie zawsze powiekszony wezel chlonny oznacza jakas straszna chorobe!

Gość no wiec
hym.. no to powiem, Ci że moja siostra w ogóle nie chorowała, a juz zwłaszcza na gardło, nigdy żadnej anginy, czy takich tam, nawet kataru, a ten węzeł to się powiększył jej tak jakoś bez żadnych dolegliwości chorobowych i to własnie było najbardziej niepokojące

a nie miala problemow z tarczyca zadnych wczesniej ?

Gość no wiec
nie, nie miała nigdy problemów z tarczycą, żadnego wola, czy jakichś takich w ogóle nigdy nie chorowała, na nic, nigdy sie nie przeziębiała nawet, nigdy nie widziałam jej z chusteczką do nosa, do tej pory zresztą tak ma, to niesamowite lekarz powiedział, że to rak o podłożu genetycznym, ona jest nosicielką zmutowanego genu, który wywołuje rdzeniastego raka tarczycy tez mogę posiadać ten gen, ale na razie nie robiłam badań, jestem tylko pod stałą opieką endokrynologa, który raz na rok stwierdza ze wszystko ze mną ok

Gość ale super ze zdrowa już
to niesamowita historia z twą siorką:)ale super ze wyszla z tego.

Gość no wiec
Bo wiesz, ciągle jeszcze jest takie przekonanie, że rak to wyrok śmierci, a to nieprawda :) Nie jest łatwo, leczenie jest ciężkie i wyczerpujące, ale wielu ludzi wraca do zdrowia.

mi węzły chłonne powiększyły się na początku stycznia miałam na dodatek objawy podobne do anginy całe przeziębienie mineło a węzły powiększone pozostały i cowieczorna gorączko zrobiono mi badania moczu i krwi trochę były nie w normie dlatego moja lekarka wysłała mnie do hematologa ta natomiast stwierdziła że to raczej nie rak i wysłała mnie na wirusologiczne badanie krwi i na rentgena szyji powiedziała że możliwe że przechodzę mononukleozę zakaźną jutro mam rentgena i drugą wizytę u hematologa i w końcu siędowiem dlaczego węzły są tak powiększone . Ale nie możesz się martwić na zapas :)

Gość to bzdura ze powiększony
węzeł chłonny szyjny to objaw raka lub białaczki. To moze być zwykła infekcja np. od niewyleczonych zębów.