Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leanne/przeniesienie

Chorzy na toczeń

Polecane posty

Gość Natali37
Prywatnie robię, w Enel medzie. W soboty na szczęście pracują. W tygodniu nie mogę, bo pracuję. Bylam w szpitalu MSWiA termin na kolonoskopie dopiero za 3 miesiace. Debilizm! Zostały 2 dni przygotowania. Jem tylko jogurty i kisiele no i pije wode. Tak mi sie chce jesc. No ja jestem pilna osoba i zrobie zawsze jak nalezy . Zrobiłam sobie USG Jamy brzusznej - ok. Wczoraj zrobiłam morfologie, ob, crp - wyniki bardzo dobre. Dziś jeszcze będę miała wyniki markerów nowotworowych. Boję się co w nich będzie. Byłam wczoraj jeszcze u ginekologa, sprawdzić czy tam wszystko ok i jest ok. Zostało mi tylko to cholerne jelito, które krwawi. A taką miałam nadzieję, że to fibromialgia.

Gość Natali37
Zaniosłam jeszcze kał na krew utajoną i teraz nie wiem czy miało to sens????? Przecież krew widzę.

Gość maurusia
Nie wiem jak to będzie u Ciebie i w ogołe ( ja wierzę że dobrze ) ale jak ja miałam problemy z jelitami to lekarz na wyniki popatrzył i już mówił że nic nie powinno się złego dziać, ja też starałam się tego trzymać i tak sobie tłumaczyć że przy nowotworze raczej nie wyszłaby idealna morfologia i niskie ob itd. Ja na kolonoskopie też miałam czekać kilka miesięcy i robiłam prywatnie, 250 zł plus 100 zł za wizytę na której pan dr powiedział mi kiedy mam się zgłosić na badanie....

Gość Natali37
maurusia, co u ciebie z jelitami?

Gość Natali37
Dziewczyny, odebrałam wyniki kału na krew utajoną, jest ujemny. Jak to jest możliwe, przecież nie jestem ślepa. Od tygodnia mam widoczną krew ze śluzem. Nie jestem wariatką. Co o tym myślicie? Ja jestem w kropce. Albo nie rozumiem czegoś na temat tej krwi utajonej w kale.

Gość Natali37
Jutro zrobię jeszcze raz te badania..... jestem w szoku..... byłam pewna że wynik będzie dodatni, rano miałam trochę krwi w kale. Dzieją się u mnie jakieś dziwne rzeczy.... A i odebrałam markery, są w normie.

pisałam już wcześniej więc wkleję jak to się zaczęło u mnie krew w kale jeszcze przecież o niczym nie przesądza. Ja w zeszłym roku w czerwcu miałam kolonoskopię, bez znieczulenia ( trwała 45 min.... bo pan dr nie mógl się dostać do jelita cienkiego ), objawy miałam takie że byłam na 1000% pewna że mam raka,żywa krew w kale, śluz, biegunka po wszystkim dosłownie po wodzie, po jedzeniu, bez jedzenia, no istna masakra. I wiecie co się okazało? że to moja głupota, piłam jednego energetyka dziennie( 1 puszka ), dla smaku, dobry był- poziomkowy i tak piłam po jednym i wydaje mi się że to od tego, przykro mi że lekarze nie przeprowadzają wywiadu z pacjentem, bo nie nikt nie spytał co jem co piję itd.Jelito drażiwe oczywiście też mam ale to nie jest jakaś masakra tak jak było wtedy. Zrób kochana kolonoskopię i nie zamartwiaj się na zapas. Biorę duspatalin iogólnie nie jest źle. czasem mam bieegunki ale to jak każdy, nie ufam swoim jelitom i jak gdzieś mam jechać to boję się cokolwiek zjeść ale to co sie działo w zeszłym roku to jakaś istna masakra była, Nawet miałam akcję że poszłam do kibelka patrzę a w muszki normalnie zupa pomidorowa, serio koła z tłuszczu i w ogóle no masakra jakaś, patrzę i oczom nie wierzę ale gastrolog powiedział że się zdarza. U mnie tak jak mówię prawdopodobnie było to spowodowane energetykiem. a co do tej krwi w kale to ja też nie rozumiem.

Gość gość Dorota
Przeczytałam że do mycia twarzy dobra jest woda termalna AVENE a jaki do tego krem zastosować cerę mam mieszaną

Gość beatka gniedz
No i ? miałaś to badanie w sobotę ? Jestem ciekawa co Ci wyszło ? Trzymam kciuki. Będzie dobrze.

Gość Natali37
Cześć! Miałam, ale nie do końca mnie zbadano, dlatego że ból był niesamowity, nie miałam narkozy. Zbadano mi tylko 1/3 jelita. Mam owrzodzenia w części o******czej, pobrano wycinek na hist.pat. Będę podchodzić jeszcze raz do badania 12 grudnia. Boję się, to może być wrzodziejące zapalenie jelita lub Croun, rak. I w ogóle wszystko razem. Teraz nie żyję, tylko wegetuję. Czekam na wyniki histopatologiczne.

Gość Natali37
Co wy na to ??????????

Gość Natali37
Wczoraj dostałam badania histopatologiczne żoładka. Przewlekłe, aktywne zapalenie błony śluzowej żołądka, z bakterią Helicobakter. Onkologii nie ma. Niepokoi mnie teraz tylko jelito. Ale przestałam krwawić. Znowu tortury na mnie czekają - przygotowanie się do kolonoskopii...

Gość Natali37
Hej! Dziewczyny, nic się nie odzywacie!? U mnie wszystko tak samo, całe ciało boli (do zniesienia) już 3 miesiące. Przy naciskaniu jeszcze bardziej. Zgodziłabym się na fibromialgię, ale przy niej wszystko musi być zdrowe. A u mnie do bólu ciała dołączyło się zapalenie żołądka z bakterią, wypadanie włosów to już normalka od roku. Od roku też mam pęknięty paznokieć na kciuku u ręki, ale wcześniej nie zwracałam na to uwagi. Teraz na drugim kciuku pęka. Nie mam już krwi w stolcu. Jestem ciekawa dlaczego. Kolonoskopia 12-go pokaże, czyżby się zagoiło? Myślę, że może sama doprowadziłam do owrzodzenia- Mierząc temperaturę w tym miejscu w odb****** Nie wiem już co myśleć. Do szpitala IR jeszcze nie mogę dzwonić, dlatego,że bez wyników kolonoskopii nie wezmą.

Gość gość
Bo naszych wypowiedzi nie widać :(

Gość Natali37
Dziewczyny, ktoś przyjmował ALVEO ??? Wczoraj mi poradziła dermatolog. Poczytałam opinie - są bardzo pozytywne. Spróbuję!

Gość Natali35
No nic się nie odzywacie!!!!!!!

Gość littlelady1
Nigdy nie słyszałam i nie korzystałam z tego preparatu. A kiedy będziesz miała wynik badania? Pisałaś, że ostatnio pobrali wycinek.

Gość Natali37
Cieszę się, że ktoś się odezwał! Jutro jadę na powtórną kolonoskopię z narkozą, wycinek też jeszcze raz pobiorą. Jak robiłam kolonoskopię 28.11 to miałam owrzodzenia, byłam roztargniona i nie opłaciłam wycinka. Więc nie był badany. Dopiero zapłaciłam kilka dni temu, jak faktura przyszła. Myślę, że wynik będzie za 2 tygodnie pewnie, bo jak się nie opłaci to nie robią, czekają na opłatę. Boję się narkozy, że się nie obudzę. W ogóle jestem już przemęczona!!!

Gość Natali37
maurusia, tobie kolonoskopię robiono w znieczuleniu ogólnym czy bez?

Gość maurusia
Mi robili bez żadnego znieczulenia, kolonoskopia trwała 45 minut bo pan doktor nie mógł się dostać do jelita cienkiego. Moja mama miała też bez żadnego znieczulenia i mimo tego że ma zrosty po cesarce i strasznie się bała że nie wytrzyma z bólu dała radę i u niej tylko 7 min badanie trwało, Jak wyszła to myślałam że nie dał rady jej zrobić a ona mówi że wszystko ok, śmiałam się żwe to niesprawiedliwe że ona 7 min a ja 45 :P

Gość Natali37
Już po kolonoskopii! Wszystkie moje owrzodzenia się zagoily za 2 tygodnie. Lekarz myśli że były to owrzodzenia polekowe. Czyli jelita i żołądek mam na razie z głowy. Mogę dzwonić do IR, ale myślę , że już w styczniu.

Gość beatka gniedz
A nie mówiłam, że wszystko będzie ok, jak to mówią złego licho nie bierze, ja tak sobie zawsze powtarzam i skutkuje hihihi

Gość beatka gniedz
pisałam o tym już wcześniej, pij siemię lniane, ja jak mam problemy albo jak biorę silny antybiotyk to piję i naprawdę pomaga, nasze babki i prababki tak się leczyły i coś w tym jest, nawet w Niemczech w aptece sprzedają siemię lniane, to jest całkiem naturalny produkt nie jakaś chemia

Gość beatka gniedz
w przewodzie pokarmowym tworzy się błona ochronna, bo siemię lniane ma konsystencję kisielu

Gość Natali37
Mam nadzieję, że jestem tą złą, którą licho nie weźmie! Ale znowu jestem w kropce, bo nadal nie wiem co mi jest. Już myślałam, że to wrzodziejace zapalenie jelit, już nawet nastawilam się na to. Dalej trzeba szukać.

Gość gość
Natali37 a może lekarz miał racje, jest takie coś jak rzekomobłoniaste zapalenie jelit, to jest często po silnych lekach, po antybiotykach , pozdrawiam i dużo zdrówka dla was

Gość Natali37
Hej! Mam już termin na oddział do IR w Warszawie!!! 14 stycznia, może nawet wcześniej... Cieszę się, że coś się dzieję, że jakiś krok do przodu!

Gość Asia_28
Ja na IR będę 12.01. zostałam ostatnio zaproszona na badania. Dwa tygodnie temu miałam zapalenie jelita i krwawienie ze śluzem . Tylko ja jestem na protokole autoimmunologicznym i uległam pokusie,czego skutki były opłakane. Ból nie z tej ziemi. Myślałam,że mi wszystko wypadnie na zewnątrz.

Gość Natali37
Asia_28, może się zobaczymy w IR! Co zrobiłaś z jelitami,bo nie zrozumiałam? Dziewczyny, któraś z was zażywala Myalgan? Pomaga czy nie?

Gość Asia_28
Pojadłam coś czego nie powinnam ☺ Jestem na diecie autoimmunologicznej i trzymalam ją restrykcyjne, dlatego mój organizm już nie przyjmuje tego czego nietoleruje. Ja tam jadę tylko dlatego, że będę u lekarza i chcą abym zostawiła krew do badań. Więc nie zabawie tam długo