Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziarka81

Odstawiam dziecko od piersi. Czy ktoś jeszcze?

Polecane posty

Poród był ok, miałam cc planowane co nie zmienia faku, że Mała miała szyjkę owiniętą dwa razy pępowinką i ją poddusili:( Za to ciąża lepiej nie gadać, wszytsko się przypętało co mogło, plamienia, krwotok, cukrzyca ciążowa, niewydolność szyjki, skurcze przedwczesne, grypa, i zapalenia ucha, koszmar. U nas z usg głowki niestety nie było wszystko w porządku, ehh już mieli dziecku operację robić, na szczęście sprzęt się popsuł i jak naprawili to wszystko się unormowało. Teraz jesteśmy pod stałą kontrolą neurologa i neurochirurga a najważniejsze, że robi postępy, chociaż napięcie mięśniowe ma cały czas lekko obniżone.

:) najwazniejsze ze mala robi postepy i ma troskliwych kochajacych rodzicow prawda? wiem co przezyliscie :)

My już po spacerze.Patryk zasnął.Na razie nie ma oznak tragedii z powodu braku cycusia, ale to dopiero pół dnia więc myślę że wszystko przed nami. Jednak decyzja już zapadła i mam nadzieję że sie nie wycofam.:) Pestka i Słonko, widzę że miałyście przejścia ze swoimi dzieciaczkami. Dobrze że wszystko idzie pomyślnie :):):) Piszcie dziewczyny jak postępy w odstawianiu piersi. Ja chętnie poczytam o doświadczeniach innych mam.🌼

Moje dziecie teraz spi:) ostatnio ma takie pomysly hhehe chce pisac mi po scianach itp :(

no to chyba taki wiek bo mój ostatnio pisze po podłodze, a kilka dni temu porysował sobie buźkę. A ile Twoje dziecię śpi w dzień?

Cześć dziewczyny:) Od dwóch dni mój synek(18m-cy) nie jest juz karmiony piersią. powiem Wam ,ze obawiałam się tego jak to zniesie,:(i poszło wyjątkowo gładko. Juz przesypia całe noce,a tak były pobudki. Tylko rano mi go szkoda,bo nic nie chce jesć.Wieczorem jest łatwiej:) Życzę i wam powodzenia w sprawie.

Własnie to mnie najbardziej dziwi,bo jak jeszcze karmiłam to kilkanascie razy podchodziłi aby tylko possać przez chwile,szarpał za bluzke.A teraz nic... TYlko mnie trochę piersi bolą:(

Alek spi do 3 godzin ( jedna drzemka) dziennie:) fajnie mamy dzieci w tym samy wieku :)

Patryk też tak do trzech godzin dziennie,czasami mam wrazenie ze to chyba za dużo bo wcale nie chce poźniej iść spać o normalnej porze. Zawsze to jest 22 lub 23.

Gumijagoda. A co robisz z piersiami. Masz twarde? Masujesz je czy odciągasz troche pokarmu. Ja nie karmiłam od rana i jedna pierś zrobiła mi się twarda. Trochę boli i swędzi.

Własnie zrobił mi się zator w jednej piersi:( i booooooliii.... Masuję i troszkę wycieka mleka,wiec może jakoś będzie. Koleżanka mi poradziła robić okład z liści kapusty. Muszę spróbować .

cześć dziwczyny, jesli moge sie wtrącic to ja bandażowałam jeszcze piersi. troche odciagalam i bandażowałam na maksa.tak do 2 tygodni. 1 tydz.- odciagać i bandażować, zeby nie byly twarde przez 2 tyg. bandażowac

Jak u Was, u mnie ok. Alka nie domaga się piersi na razie chociaż zbliża się jej pora ale właśnie wcisnęłam jej deserek więc może zapomni. A cycuchy bolą jak diabli, mleka już się nazbierało. Zapomniałam o pisiu szałwi i mięty w ciągu dnia....

Cześć dziewczyny.🖐️ Jak minął dzień? Ja miałam chwilę zwątpienia. Piersi, a wzasadzie jedna zrobiła sie tak twarda ze myślałam ze nie wytrzymam. Ale zaczęłam masować i troszkę ściągnęłam pokarm. Nawet nie spodziewałam się że jeszcze mam tyle pokarmu. Patryk był trochę marudny jak obudzi ł z popołudniowej drzemki, teraz bawi sie w najlepsze i tak jakby zapomniał o cycusiach.:):):) Agilka, ja nie bandażuję piersi, ale zastanawiam się nad tym. Słonko jak tam u Ciebie sytuacja??? Ty masz o tyle lepiej ze wiesz ze nie mozesz się złamac bo przyjmujesz leki.A ja boję się ze w razie histerii Patryka złamię sie i podam mu pierś. A to prawda ze im starsze dziecko tym trudniej jest odstawic. Mi się wydaje ze dla mnie to ostatni dzwonek zeby odstawić małego bo później bedzie jeszcze trudniej. A nie chce karmic do dwóch a nawet dłużej lat. Zobaczymy jak będzie w nocy. Dobra uciekam bo mąż mnie wypędza od komputera.:):):)

madziarka81- alek spi do 3 godzin potem idzie spac ok 21.00 czasme wczesniej czasem pozniej:)mnie to na reke bo wstaje przed 8.00 a czasem nawet o 9.00:) szkoda tylko ze od kilku nocy znowu sie budzi na butle ok 2 w nocy:( musimy znowu zadzialac i go tego odyczyc ale czasem poprostu malo zje w ciagu dnia apotem musi nadrobic:) tyle dobrego ze nie palczew nocy tylko mowi ada ado i wyciag raczke po butle pije sam a potem mowi ado ado i oddaje:) heheh Gumijagoda- trzymam kciuki wiem co przezywasz kiedysz przeszlam to samo ale to tylko kilka dni a potem ulga warto po troszku odciagac tak tylko zeby zelazalo:) ja tak robilam po kilka kropli:) agilko- ja sie nie owijalam szczerze mowiac to chyba boli bo w koncu te piersiatka sa obrzmiale i pelne mleka wiec ja bym sie bala ze padne z bolu ale moze faktycznie skutkuje??? slonko- tak jak pisalam wczesniej ja zaopatrzylam sie w tabletki bromergon(chyba dobrze napisalam nazwe??) po to zeby dziecku nie ulec bo jak juz lyknelam tabletke to koniec nie moglam dac cyca:( mnie one pomogly bo piersi bolaly tylko 2dni?? mleko mam dos dzis ale wtedy byla roznica naprawde jego ilosc zmalala:) Wydaje mi sie ze odstawilam Alka w odpowiednim momencie 13 miesiac :) zycze wam wytrwalosci po zlych chwilach przyjda dobre zatem do dziela i juz idzcie do przodu konsekwencia !! na maksa!! dobrej nocy mamuski:)

sorki za bledy ale oczy mi sie kleja:) akurat teraz doczytalam ze slonko bierze tabletki:)

Madziarka, czemu już do nas nie zaglądasz? odezwij się :) pozdrówka

no i jakoś przebrnelismy tę noc. Niestety muszę sie przyznać, ze nie do końca sie spisałam, położyłam się wcześniej a gdy mała się obudziła pierwszy raz, byłam zaspana i jakoś pękłam i chyba w tym śnie dałam jej possać, ale potem jak \"wytrzeźwiałąm\" całą noc nie karmiłam, a budziła się co 30 minut chyba, i cały czas płakała, potem mąż troszkę ją pokołysał w swoich ramionach i chyba zapachu mojego już tak nie czuła i jakoś usnęła i tak do 7.00 ufff., zobaczymy jak będzie dzisiaj....

Cześć🖐️ My też jakoś daliśmy rade, co prawda ja tez zmiękłam i chciałam dac cycusia ale moje dziecko nie chciało. Smak gorzkiego paluszka zrobiłswoje. Dodam że piersi mam bardzo obolałe i twarde i mam nadzieje ze to przejdzie bo nie wiem ile zniose ten ból i uczucie pełności w piersiach. Ale dzień i noc mamy za sobą. Patryk obudził sie w nocy o drugiej i nie spał do piątej. Popłakiwał i był bardzo rozżalony, ale mam nadzieje ze sie przyzwyczai. Najważniejsze to sie nie poddać. Zastanawiam sie nad tymi tabletkami na zanik pokarmu.Chyba pozniej przejde sie do apteki. Dobra, uciekam nakarmić swoją rodzinę :) Zyczę miłego dnia...

Leila- trzymam kciuki!!!dlatego to moj maz spal wtedy z Alkiem a ja w sasiednim pokoju bo tez pewnie bym skapitulowala:( matczyne serce.....

No cóż... Niestety ale złamałam się!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale nie dlatego że aż tak bardzo Patryk chciał tego choć był od rana bardzo marudny, biegał za mną i wołał cały czas mama mama. Piersi mało co mi nie eksplodowały, zrobiły się czerwone i dostałam gorączki. Stwierdziłam że chyba źle sie do tego zabrałam, bo mogłam najpierw ograniczyć mu w dzień żeby może piersi mniej produkowały tego mleka i tak stopniowo. Na razie pociągnął mi tyle abym mogła poczuć ulgę. Teraz śpi. Na razie nie wiem co mam dalej robić. W sumie nie czuje sie winna choćby z tego względu że te piersi tak strasznie nabrzmiały, ale z kolei może nic by wcale sie nie stało i jutro lub pojutrze byłoby lepiej?? Już sama nie wiem...

Gość BUUUBUUU
moj synek ma juz trzy latka odstawilam go od piersi gdy mial poltora roku ale zrobilam to bardzo brutalnie i tego zaluje!!! przed odstawieniem moje dziecko ssalo piers kilka razy w dzien i tak samo w nocy a tu raptem pewnego dnie nie dostal wcale bardzo to przezyl plakal marudzil a po tygodniu dostal z tego wszystkiego goraczki dlatego teraz jestem zwolenniczka powolnego oddstawiania od piersi gdybym wiedziala co mnie a wszczegolnosci jego czeka to nie zdecydowalabym sie go tak drastycznie odstawic (chociaz ze wzgledow zdrowotnych musialam zrobic to jak najszybciej)

madziarka- szkoda, ze sie złamałas,najwazniejsze te pare dni a potem już z górki, ale może najpierw ogranic ssanie cycusia w ciągu dnia,, i zatrudnij do pomocy babcie, męża, niech wyjdą z małym na spacer, zeby mu sie za bardzo z toba nie kojarzyło.wiem dobrze mi mówić......... ja odstawiłam mojego (zresztą też Patryka) jak miał 1, 4 m-ce w nocy było ciężko, a Kacperka mam zamiar karmić do końca marca. Bedzie dobrze, nie martw sie,:)

madziarka- moze lepiej zaopatrz sie w tabletki i faktycznie ogranicz mu mleczko w ciagu dnia zeby piersi zaczely mniej produkowac :) Moi mezczyzni pojechali z samego rana do tesciow mam wiec wolny dzien ( maz poszedl na popludnie do pracy a Alus do wieczora bedzie u dziadkow) :classic_cool: szkoda tylko ze ja musze sie uczyc do jutrzejszego egzaminu:(

Czesc dziewczyny! Jesli pozwolicie to chetnie przylacze sie do Was.Ja mojego malego odstawiam od dzis.Ma 11,5 miesiaca i juz jest to uciazliwe.Wlasnie zrobilam mu butle, 250 ml, zjadl 100ml, i wiecej nie chcial.Ale to dzien wiec inaczej.Obawiam sie co to bedzie jak przyjdzie wieczor i noc.Zobaczymy:) Pozdrawiam Was wszystkie.