Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukika

pierwszy cc, drugi naturalny - mial ktos tak?

Polecane posty

Gość kukika

Podajcie proszę, z jakiego powodu mialyscie pierwsza cesarke i po jakim czasie mialyscie drugi porod. Ja mialam dwa lata temu cesarke z powodu braku postepu porodu. planuje kolejna ciaze i nie wyobrazam sobie rodzic inaczej niz przez cc. pomiedzy porodami byloby 3.5 -4 lata. czy ma znaczenie ze moaj n\mama rowniez miala 2 cesarki z powodu braku posepu porodu/? jakie mam szanse na kolejne cc?

Ja miałam pierwszy poród naturalny, drugi przez cc bo dziecko było źle ułożone, trzeci poród naturalny.

Gość uuuppp

Gość ja radzę
zaklep sobie od razu drugie cc!miałam pierwsze cc przez ułożenie posladkowe,drugie dziecko chcialam tez przez cc,co sie nalezy,ale mnie zakrzyczały położne,ze po co ciąć.no i przeżyłam koszmar przy naturalnym porodzie,bo miałam zatrzymanie akcji juz w kanale rodnym!lepiej nie mówic i nie straszyć.

Gość fwef
no tak, a jak zaklepac sobie cesarke??

Gość ja miałam odwrotnie
dwoje dzieci urodziłam normalnie siłami natury a trzecie przez cc i cc wspominam najmilej

Gość buka poka
Moja siostra miala pierwszą cc - ulożenie pośladkowe. Drugie dziecko urodzia naturalnie i twierdzi, że poród naturalny jest sto razy lepszy.

Mialam dokladnie tak jak ty, i od poczatku przy drugiej ciazy byla mowa tylko o cesarce. powod prosty - jest bardzo duza szansa ze za drugim razem sytuacja sie powtorzy. porod sn po cc jest mozna powiedziec wskazany, jesli cc bylo ze wzgledu na dziecko (ulozenie posladkowe), a nie na brak postepu. zgodzili sie z tym wszyscy specjalisci z ktorymi mialam kontakt, polscy i angielscy, mimo, ze w UK bardzo sie promuje porody naturalne, takze po poprzednim cc.