Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

protosska

NOWY TOPIK - Zdrowe odżywianie, sport /Rady i doświadczenia/ ZAPRASZAM!

Polecane posty

błonnik to jestem z najwazniejszych składowych codziennego pozywienia, niedostarczany w odpowiedniej ilości doprowadza do zaparć, problemów z trawieniem itp. a co do \"zapychania\" błonnik sam w sobie NIE ZAPYCHA!! błonnik wyrównuje gospodarke cukrową w organiźmie dzieki czemu skoki insulinowe nie wystepują i nie ma dzieki temu nagłuch napadów głodu \"zapycha\" tzw. błonnik z drożdżami, a raczej drożdże z niewielkim dodatkiem błonnika, to fakt, to rzeczywiście pęcznieje w zołądku, ale nikt nie pomyślał o tym, że przy okazji rozpycha tez żołądcek przezs co potem bez brania tego \"specyfiku\" odczuwa sie wieczny głód i ssanie. do tego drożdże niszczą naturalna flore bakterujna układu pokarmowego, zaczyna sie mieć zgagę itp. nie wspominając o jeziorkach wrzodowych i innych powikłaniach dlatego ja polecam do zmniejszenia łaknienia bez rozpychania żołądka i dobrego oczyszczania błonnik dietetyczny z ziołami, tani, bo opakowanie kosztuje 66 zł i starcza na 2 miesiące podaje bezpośredni link http://www.wellness.sklepy24h.pl/index.php?page=produkt_info&produkt_id=12090&limit=&promocja=&nowosc=&produkt_szukaj=&szukaj=&radio_szukaj=w_nazwa pozdrawiam :)

I śniadanie: jogurt 150 g (31 kcal/100g haha:P), 3 łyżki płatków owsianych i 4 łyżki kukurydzianych II śniadanie: jabłko obiad: zupa ogórkowa, dwie gałki ryżu (żółtego:P), filet po chińsku i surówka z kapusty włoskiej później jabłko, troche jogurtu - tak ze 100 g + łyżka otrębów granulowanych śliwkowych, łyżeczka owsianych i dziubałam płatki kukurydziane :P jeszcze później trzy malutkie kromki; dwie z serem żółtym i plasterkiem szynki, jedna z twarożkiem ze szczypiorkiem, baton CORNY 50 g 1,5 wody mineralnej niegazowanej, 4 herbatki zielone, 1 litrowy kubuś bez jednej szklanki, kompot, kawa zwykła TAK SOBIE ale jak na pierwszy dzień super :P

Jestem tak napalona tym odchudzaniem, że masakra !!! ej naprawde ! (ha) podniecam się na samą myśl, że już niedługo zaczne biegać ! będzie długi weekend = dużo czasu na to i owo... ZADBAM O SIEBIE JAK NIGDY :D Musicie mnie oczywiście wspierać no bo jak to tak no.... :P hihihihihihihihi

...choć mam dziś taki sobie dzień, byłam z mama w sklepie dokupić jedną panele do mnie do pokoju bo brakło i kuźwa kilkadziesiąt minut siedziałyśmy w tym sklepie, czekając aż ktoś raczy przyjść i zrobić jakiś odpis by zapłacić za te jedna napelne kurde..... :P później wpadłam do domu z zakupami i mi wypadły jajja - rozbiły się 4...och uczyłam się matematyki i o dziwo coś zrozumiałam - coś... Teraz tak sobie siedze no bo siedze, cały dzień myśle o Skośnookim. Nie daje mi spokoju... nie moge się doczekać kiedy będziemy rozmawiać, szwędzać się wieczorem tu i tam i w ogóle... ach ❤️ * marzy *

Gość Magdalanax
Hm, to tutaj widzę takie żale i radości z całego dnia ? :P

Gość okuu
Laski co z Wami:o Olka, Miter, Lenia...żadna nie pisze:( U mnie bez zmian, ale dzisiaj się, żle czuję (jak bym miała miec jakąs grypę, albo coś), wszytsko mnie boli. Na tym Dance był taki wycisk, że szok. Teraz robilismy ćwiczenia wzmacniające, głównie nogi, na zakończenie brzuch. Wyglądało to trochę, jak ćwiczenia na stepie. Zakwasy mam do dzisiaj, nie dawałam rady. Podobno czasmi są tez układy taneczne. Dzisiaj znowu ide na ten ATB, a w czawrtek może w końcu uda mi się iść na jogę. Ostanio stwierdziłam, że jem za mało warzyw, ale jakoś nie umiem tego zmienić/wprowadzić więcej warzyw. Protossko, z tego co wiem to własnie m.in te otręby mają duzo błonnika:) Magdalanax, a ta zielona z Vitaxu, to masz w torebkach, sypaną? Zwykła zielona czy jakimś dodatkiem? 🖐️

Gość Magdalanax
Generalnie to ja mam w torebkach, a czy jest sypana to się nie orientuję. Jest zwykła zielona, zielona z opuncją - pycha ! :D i z cytryną :D Z moich odkryć w każdym razie tyle wynika :P

Cześć Kochane :D No Okuu, nieźle nieźle... widze, że ostro wzięłaś się do roboty. Hyhyhy :D tak trzymaj ;) a zakwasy muszą być bo co by nie. Te otręby granulowane śliwkowe są przepyszne kurcze !!! :D Na dworze ponad 20 stopni w słońcu !!! Ha :D lece po wode do sklepu Miłego dnia Słoneczka 😘

Gość okuu
protosska, chyba juz nikt tu nie zagląda:(

dziewczyny przepraszam Was bardzo że zaniedbałam topik a z nim i moja dieta jest paskudna aż wstyd się przyznać do tych wszytskich grzechów np snickersów... a wielka impreza juz w następną sobotę... Wogóle rozchorowałam się na dobre, chodziłam po lekarzach... po lekach odszedł mi całkiem apetyt i byłam zadowolona z siebie jak pół kubka małego jogurtu w siebie wdusiłam...no i oczywiście zaczęłam sobie dogadzać żeby zjeść cokolwiek i się posypało... Wściekła jestem na siebie bo tyle mi się udało osiągnąć a ciągłe zaczynanie jest coraz trudniejsze... trafia mnie już... wogle nastrój mam tragiczny... wręcz depresyjne stany miewam. Płaczę i się wściekam i mam dość! Z pozytywnych rzeczy to ty tylko to że na basen w końcu chodzę. Zresztą oszczędzę Wam mych rozterek egzystencjalnych ;-) No dobra to już się nad soba porozczulałam i teraz czekam na kopniaki motywacyjne... Wogle dziewczyny koleżanka poleciła mi na cere bratek w tabletkach. Ona mam naprawdę brzydką cerę, nawet po reacutanne jej wrócił trądzik i moge potwierdzic że cudów nie ma - krostki są ale znacznie zmniejsza sie przetłuszczanie buzi a to juz coś. Ja wziełam tylko jedno opakowanie i teraz pije herbatke z bratka bo moja cera az tak tłusta nigdy nei była i nie chcę jej zbyt przesuszyć, ale jak ktos ma wieksze problemy to radzę wziąć tego więcej... niestety 30 tabletek/około 7 zł to tylko na 5 dni starczy. A teraz bez kłamstewek przyznam się do dzisiejszej diety: 1 śniadanie: 2 kromki wasy z żóltym serem i pomidorem 2 sniadanie 2 mandarynki i małapaczka słonecznika obiad zupa jarzynowa podwieczorek snickers.... grrrrrrrrrr i zjem jeszcze pół gejfruta na kolację zrobie sobie twarożek z jajkami i rzeżuchą i może rzodkiewką??? oprócz tego woda mineralna i figurella a i herbatka z bratka

acha i jeszcze przysiegam uroczyscie regularnie wchodzic na topik conajmniej raz dziennie ostatecznie raz na 2 dni!!!

Czesc Miterko :) jesteś... ciesze sie :) nie przejmuj się grzeszkami, ja wpadłam po świętach :o:o masakra... odchudzam się od nowa, że tak powiem. Już nie moge się doczekać mojego biegania (kupiłam getry i koszulke:D) za jakieś 10 dni :) i rownież tyle wolnego bede miec. Mam zamiar pichcic cos w kuchni dla mnie i rodzinki :D i mam zamiar serio schudnąc !!! jestem napalona jak nigdy, najbardziej podniecam sie tym sportem ! - porannym bieganiem, rowerem i rolkami (właśnie ogladam na allegro :D). Zaczęłam pochłaniać zielona i czerwoną herbate ! i pije jedną wode mineralną 1,5 l dziennie :) więc kopniak w Twoją sliczną pupke :P !!!! *kop* !!!!!!!!!!!!!! oddaj mi :D !!! BĘDZIEMY PIĘKNIEJSZE :D sasasasas

Gość okuu
Witaj Miter:) Nie martw się, jesteś twarda więc dasz rade:) Teraz tylko musisz się pilnować, no i ten basen super:) Zaniepokoiłaś mnie troche z tym roacuttanem. Ja teraz biorę tego odpowiednik, czyli Izotek. Czy wiesz, czy ta Twoja koleżanka, wzięła minimalną dawkę, czyli 120mg/kg? Ja już mam coraz bliżej koniec kuracji i chyba załamałabym się.....:( Jakoś zawsze fajne dania wymyślasz:) Twarożek z jajkiem? Wkrajasz do tego jajko? Czy dusisz wszytsko widelcem? Tzrmamy za słowo, że będziesz częściej:D Lenia i Olka, co z Wami? Prosimy się meldować chociaż raz na jakiś czas.... Protossko, super masz, że będziesz mogła biegac itd:) Ja na razie nadal nie jem chleba (ew. wase, ale tez rzadziej), ale gorzej z zmimniakami, makaronami, bo Babcia nadal obiady gotuje....:o.....no i musze jesc, bo jej sie przykro robi, ale niedługo jedzie do siebie, to może moja mama będzie bardziej wyrozumiała;) Ja nadal usilnie szukam mieszkania z chłopakiem, ale ceny sa takie, że szok. Osiwiec można, mam nadzieje, że w końcu coś się trafi, ale już nie mam siły na to. Na fitness nadal chodzę, staram się 3x w tygodniu. Jeszcze nie byłam na jodze i TBC (jakis aerobic), bo ciagle cos nam wypada, ale na pewno w koncu dojde;) Mam jeszcze pytanie, co sądzicie o słodzeniu zamiast cukrem miodem. Czy to będzie jakaś różnica? To miłego dnia dziewczynki🖐️👄

Cześć :D ja na infie... uch, ach Okuu, dalej masz problemy z trądzikiem ? ... ja mam te plamy kurde i smaruje tym differynem ale tak sie cykam przed opalaniem (jak będą wakacje) .... martwie się no bo babka dermatolog powiedziała, że będę mogła się opalać ale minimalnie krok po kroczku. Już nic nie rozumiem... naczytałam się, że dziewczyny jakieś kremy z filtrem na dzień używają żeby nie było jakiś plam...to co dopiero wyjść na słońce i się opalać :( masakrator ! ! ! i kurde.... jak odstawie tabsy to mi trądzik wróci (!!!!!!!!!) jestem zapisana na 8 maja do ginekolożki :P przepisze mi jakieś tabsy, które właśnie ponoć mają zapobiec powrotu trądziku ( (?) ) a później znowu pół roku tego syfu cilestu :(... dupa, dupa, dupa :D jestem ładna, mam ładną buzie ! a dziś babka w przychodni - jak byłam na pobieraniu krwi powiedziała, że mam ładne imie.... ach i druga też powiedziała (heh) No, żuje sobie gume i myśle o obiedzie - już o 13.15 :D mi też się podobają dania Miterki i odnosnie tego mam takie pytanie do Ciebie Miterko - założyłam topik na temat dań, ktore mogłabym zrobić. Będę mieć troche wolnego czasu i własnie chciałabym coś fajnego ugotować na obiadek no i niekalorycznego oczywiscie - Masz jakieś propozycje ? :) Ja tak jak Ty Okuu, mam ziemniaki prawie codziennie...ryż, ziemniaki albo makaron :P (zupy, drugie dania) - ach ta szkoła. Jutro już będę na nowym mieszkaniu, denerwuje się (bardzo) a z drugiej strony się ciesze... raz jest tak a raz tam. Powodzenia w szukaniu mieszkania Kochana 😘 mam nadzieje, że coś znajdziecie :) no i super z tym fitnessem :):):)

rany..... tak bardzo się boje, że mnie wysypie jak odstawie tabsy :(:(:(:(:(:(:( nie zniose tego, 6 miesięcy tych tabsów i ponownie 6 miesięcy cilestu... ja już nigdy nie przeczytam na forum topiku odnośnie tabletek antykoncepcyjnych bo strace nadzieje 😭

Gość justin9
Witam wszystkich zdrowo się odżywiających. Zapraszam na stronę o naturalnych suplementach diety i stylu Wellness www.wiecznezycie.celebs.pl www.tiens.com Justyna

okuu, dziewczyny nie jestem taka twarda jak myślałam... w piatek jadłam pizze i to sporo... brzuch mój wygląda jak przy 5 miesięcznej ciąży... mąż mówi że ja juz mam obsesję na punkcie mojego brzucha i przesadzam ale on jest mało obiektywny w takich sprawach. teraz do soboty postanowiłam że będę jeść głównie warzywa wodę mineralną i ewentualnie figurellę, a i len który kupiłam zamiast siemienia lnianego. Co do roaccutanne to nie wiem jaką dawkę brała moja koleżanka ale wiem że brała to dosyc długo i że były efekty ale niestety wraca co jakis czas... może po prostu u niej jest inna przyczyna trądziku i lek leczył efekty ale dalej jest niezaleczona przyczyna trądziku - dziewczyna mam 29 lat! Do twarozku to po prostu daje pokrojone jajko, lubie czuć w twarożku warzywka - tak robi mój tato i stąd ten pomysł. Ziemniaków nie lubie więc mam z górki, za chlebem tez nie przepadam i jem tylko Wasę, czasem jakiś ekstra ciemny chleb pełnoziarnisty, ryż jem teraz tylko brązowy choc uwielbaim basmati, kaszę gryczną czy makaron pełnoziarnisty nei wiem tylko z czego bo kupiłam w Niemczech i nie do końca rozszyfrowałam z czego jest, ale chyba z pszenicy niestety. Na basenie jest super tylko te zakwasy po... no i prawie całkowity brak umiejetnosci pływania ale ćwiczę i jest coraz lepiej... Co do miodu zamist cukru to sama tak czasem robie jak juz muszę mieć słodki napój, używam zwykle miodu rzepakowego bo zdrowy dla serca i smaczny. Podobno najlepszy jest jednak spadziowy ale i drogi i nie pasuje mi ten smak. Jak już musisz mieć słodko to niech to będzie też coś dla zdrowia oprócz czystego cukru. Protossko mi dermatolog na plamki dał acne derm to jest coś z kwasem azeinowym chyba. uzywam dopiero kilka dni więc efektów nei znam. Co do opalania to raczej bym unikała, przebarwienai to starszne paskudztwo. ja uzywam juz filtrów, choc nei tych nie najwyzszych bo 30. nie tylko ze wzgledu na acne derm czyli kwas ale i na skłonnośc do naturalnych przebarwień czyli piegów no i skłonność do pieprzyków. Solarium to wogle omijam od kilku lat dużym łukiem. Przed imprezką myślę za to o opalaniu natryskowym czyli takim pigmentem... ale waham się. Wiecie coś o tym?? A jeszcze jedno pytanie: byłyście kiedys na peelingu kwasami u dermatologa estetycznego? to chyba też może pomóc na trądzik i przebarwienia. Może wybiorę się na jesień bo teraz juz za duże słońce chyba jest... Mi skóra się poprawiłai nawet koloryt jest juz nie blado-szary... tfu, tfu nie zapeszam!!!

a i teraz kwestia dań niskokalorycznych ekspertem nei jestem ale może coś polecę... np zupę na szyjce z indyka albo skrzydełakch z indyka czy golonce do tego mnóstwo warzyw i np wsypać pod koniec torebkę kaszy gryczanej. Drugie danie np któraś z tłustych ryb morskich (mają dobre tłuszcze, większośc Polaków ma ich neidobory) w folii z piekarnika, brązowy ryż i surówka np z kiszonej kapusty. Oprócz tego na kolację wszelkie surówki, sałatki ja do nich używam jako sosu albo vinegret raczej wałsnej roboty albo oliwę +cytrynę, majonez raczej odpada. Teraz jest juz sporo wybór warzyw np sałata, pomidory, papryka, może i tuńczyk?? + nasiona np dynia słonecznik czy sezam itp (mogą być podprażone na suchej patelni teflonowej). poza tym np poczciwy seler z przetratym jabłkiem. Albo ulubione owoce z odrobina cyanomonu, ciut kefiru. Gdzieś kiedys przeczytałam że nie należy łączyć podczas jednego posiłku pomidorów z ogórkami bo witaminy z nich sie wykluczają?? nei bardzo wiem o co w tym chodzi i jak to jest, ale powtarzam. Z ogórków tych szklarniowych zwykle usuwam nasionka łyżeczka bo są podobno ciężkostrawne czy coś a i tak mało smaczne... Nie mam więcej pomysłów na razie jak mi cos przyjdzie do głowy to napisze. Jeśli cos mam szerzej obajsnić, podać szczegółowy przepis to pytajcie i tak juz pisze zawłaszczając topik...

a i jeszcze polecę Wam poczciwy sos pomidorowy do makaronu z pomidorów z puszki lub swieżych. Na patelnię wlewam ciut oliwy na to drubniutko przesiekaną cebulę, jak zeszkli sie, dodaję czosnek z praski i drobnitko posiekane 2 papryczki ostre (zawsze usuwam nasiona, mozna wogle z nich zrezygnować) i jeszcze minutę podsmażam razem nastepnie dodaje pomidory (puszkę lub 4 swieże średnie - pokrojone) i posypuje to ziołami - bazylią, tymiankiem - najlpeij swiezym jak się ma i duszę to na patelni aż się te pomidorki rozpadną i będzie w miarę jednolite to (mozna zmiksować na zupełnie jednolitą packę). Poalć gorącym sosem makaron i samcznego! Czy to jest dietetyczne nie wiem ale ja uwielbiam ten prosty sos bo kocham pomidory no i do makaronu the best!!! Juz dobarnoc mówię, naprawdę.

Gość okuu
Witam! Miter, kazdy ma słabszy dzien, ale mimo wszytsko uwazam, że jestes twarda:) Dziewczyny powidzcie mi do czego moge używac ocet winny?? Mam 2 rodzaje i sobie stoją, bo nie wiem do czego to się daje;) A miód mam wielokwiatowy... I jeszcze jedno, jaki alkohaol (jak można tak w ogóle powiedziec) jest najbardziej 'dietetyczny':D???? Co do opalania, to tez nie radze. Ja jak juz musze to posmaruje się delikatnie samoopalaczem. Na słońcu się już nie opalam od dłuższego czasu (w solarium tym bardziej), mimo, że mam ciemna karnację. Przy tradzikowej cerze na dłuższa metę słońce tylko szkodzi... A co do mojego trądziku...to teraz wyglądam przeslicznie, mam tylko 2 przebarwienia, które bardzo łatwo zakryc małą ilością fluidu lub korektora, ale kończę niedługo kuracje Izotekiem i sie boję nawrotu... Protossko, jak tam nowe mieszkanko? To dzisiaj? miłego dnia👄🖐️

Gość okuu
Miter, jeszcze zapomniałam, kwasy sa ok, ale tak jak pisałas jesienią, teraz szkoda pieniędzy. A co do opalania natryskowego, to podobno zalezy od umiejetnosci kosmetyczki. Najlepiej nie isc na takie cos np od razu przed impreza tylko najpierw sprawdzic dana osobę, bo czasmi robia sie plamy. Sama jeszcze na tym nie byłam. pa

Gość okuu
Laski....co jest grane:o Juznawet protosska nie zagląda.... Jak ktoś nie ma pomysłu na obiad (protosska), to super dobre (moim zdaniem), zdrowe bo z warzyw i łatwe do zrobienia jest leczo:) Ja ostanio się nim zajadam:) Miłego dnia🌼

jestem okku miałąm byc wcześneij ale kafe nei chodizła... jutro napisze więcej

Gość olkaaaaaaaaaaaaa
hej dziewczyny:)nie bylo mnie bo mialam problemy z internetem:( ale juz jestem:)moja dieta poszla juz dawno w zapomnienie hehehe Teraz mysle o nauce bo matura zbliza sie wielkimi krokami:)pozdrawiam