Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

protosska

NOWY TOPIK - Zdrowe odżywianie, sport /Rady i doświadczenia/ ZAPRASZAM!

Polecane posty

DAMY, DAMY, DAMY :D:D ja sie tak pocieszam tym, że zaczne biegać - hahaha... n o bo tak sobie pomyślałam, że skoro mam warunki to mogłabym tak rano żeby nikt nie widział :P

Gość okuu
coś mało się udzielacie dziwczynki:( Ja przedwczoraj byłam na aerobicu ABT. To jest dla początkujących, a mnie brzuch do dzisiaj boli:( Jak się uda to dzisiaj wskoczę na jogę:) Co u Was? Ola, jak tam nauka? 🖐️

Witaj Okuu !! :) Jak sie czujesz ? Na czym polega ten aerobic ABT ? właśnie zjadłam wafelki kakaowe :o Wszystko przez ten post ! :p w ogóle tyle nie jadłam słodyczy, że masakra.... nie żebym jadłam i jadła ale wczoraj też zjadłam draże śmietankowe :( ale od poniedziałku wszystko od początku :D Zawwsze zaczynam od poniedziałków :P

Dziewczyny.... jestem taka napalona na sport ! kurde, naprawde chce zaczać biegać :) póki co jeszcze jest basen. 27 kwietnia ide ostatni dzień do szkoły i mam 10 dni wolnego i kurcze będę miała czas na bieganie i w ogóle :) Mam nadieje, że pogoda będzie dopisywać. Będę już na staro/nowym mieszkaniu, będę urządzać całe mieszkanko bo mama nie będzie miała czasu a brat ma jescze nauke no i matura ! więc nawet wymyśliłam, że zaopiekuje się moją nieliczną cudowną rodziną i będe ich nawet karmić i w ogóle. Mam nadzieję, że wypali :) !!! Teraz sobie jeszcze troszke odpuszczam ale jak pisałam wcześniej od poniedziałku znów racjonalne żywienie :) i basenik... a te biegi dołącze w nowym czasie, hihihihi. Nóżki mi się wysmukliły nawet, nie powiem.... pływam zazwyczaj żabką i dowiedziałam się, że na wyszczuplenie nóg i pozbycie się cellulitu najlepszy jest kraul i kurcze musze więcej pływać kraulem. Ech, ciesze się kurcze :) ładna pogoda, w szkole dobrze, jest w porządku. Właśnie rozmawiałam ze Skośnookim, było miło...bardzo, jak zawsze. Zawsze jest miło, jak rozmawiamy o wszystkim i o niczym. Pisał, że mnie zaniedbuje i musi częściej sie odzywać ❤️ ach ❤️

Rany.... nie mieliśmy trzech inf i kończyliśmy o 11.20 :D Taka szczęśliwa wyszłam ze szkoły, rany jaka piękna pogoda :) ciesze się cały czas, jak małe dziecko... piłam szejka i siedziałam z kumpelą przed najbardziej wylansowanym liceum :P (wszyscy tam są tacy ładni, że masakra :P) Jestem okropna, tak :D... Cudowna pogoda no..........

Gość okuu
no coś wszyscy olewaja topik:( szkoda Protosska, napisz cos iwcej o nowym mieszkaniu:) ATB, nie wiem jak to opisac, ale ciwczych chyba na wszytskie partie miesni w rytm muzyki. Na poczatku były a'laukłady, potem ćwiczenia na macie, z hantlami, brzuszki itp. Trwa 45min. Dzisiaj ide na dance, bo tak jak mówiłam chce isc na wszytsko i potem sprawdzic co fajne. Wczoraj na joge nie zdazyłam, ale pomaszerowałam na biezni:) Miłego dnia dziewczyny🖐️

Gość Katarzyna24
Cześ. Możecie mi powiedziec jaka kupujecie ta herbate zielona jakiej marki bo niewszystkie sa dobre jakosciowo. I gdzie?

www.wellness.sklepy24h.pl www.trojmiasto.ewellness.pl jak sie zdrowo odzywiać, to tylko z głową trudno o właściwe odzywianie w świecie wyjałowionych ziemi i wytrzebionego jedzenia z szybkiego przetwórstwa. suplementy to podstawa uzupełniania codzienniej zdrowej diety.

Cześć Katarzyno24 :D odnośnie tej zielonej herbatki to dziś dopiero kupiłam, jakaś badziewna za niecałe 3 złote dlatego nie będę Ci polecać jaką najlepieć pić bo się na tym nie znam... Przyjdą baba to Ci coś poradzą ale coś Ich tu nie widze :(

Kochane moje.... gdzie jesteście ? Byłam za zakupach, kupiłam wode mineralną, kubusia, jogurty, twarożek (szczypiorek prosto z ogródka:D), płatki, jabłka i takie tam. Od jutra się odchudzam, hahaha... wypije te całe 1,5 l wody i tego największego kubusia tak w ramach napojów no. Kupiłam też herbate zieloną i czerwoną i postara się jutro wypić :D Jak już się przeniose na staro/nowe mieszkanie (przyszła sobota) zaczne biegać, już mam upatrzone nowe getry na allegro :P a rower będe mieć naprawiony w tygodniu więc już tuż tuż będe jeździć !!! Tymczasem sobie jeszcze jem kromeczki... zawsze zaczynam od poniedziałków :P YO !

Gość Magdalanax
Postanowiłam się dołączyć ;P Jednak wspólna mobilizacja daje więcej niż zwykle, pojedyncze postanowienia... Powiem po krótce tak, że przez wakacje przytyło mi się 6 kg, wszystko przez to, że przez miesiąc miałam masę bagietek i sera do jedzenia (tak tak, byłam we Francji na wakacjach...). Od września zaczęłam się odchudzać, a i udało mi się zgubić te 5 kg. Ale wszystko zaczęło się w styczniu, przez styczeń spadłam kolejne 4kg. Wszystko przez to, że w ogóle nie jadłam słodyczy, zaczęłam wpierdzielać jogurty naturalne i zaczęłam stosować masę przypraw. No w szoku byłam, muszę dodać, że nie ruszałam się w ogóle. Ale od tamtego czasu zaliczyłam depresję... Jeszcze po świętach mam ogromne problemy z ograniczeniem słodyczy... Ale walczę ze sobą :D Tak jak powiedziałam, dołączam się :D

Gość Magdalanax
protosska , kubusie są cholernie tuczące :>

Gość Magdalanax
A skoro już się tak rozpisałam, to dodam, że biegam. Ostatnio jednak chyba przesadziłam, bo zapierdzielałam całą godzinę :D Oczywiście z przerwami na krótki marsz... I po całej tej historii złapał mnie skurcz. Znaczy na początku myślalam, że to skurcz. Po dwóch godzinach jednak stwierdziłam, że chyba sobie coś w nóżkę zrobiłam, bo w ogóle chodzić nie mogłam :D No i na to wyszło, że naciągnęłam sobie achilla... To było 4 dni temu... Wczoraj próbowałam biegać znowu, ale po 5ciu minutach wróciłam, bo nie dałam rady :/ Mam nadzieję, że dzisiaj się uda, i nie będę odczuwać bólu, bo idzie zwariować...

Witaj Magdalanax !!! ale sie ciesze, że dołączyłas !!!!!!!!!!!!!!!!! :) Serio kubusie są tuczące ? Ja nie mam zamiaru ich pić litrami dziennie :D kurde, serio ? heh... Nie wiem czy czytałaś wpisy na topikuale ja rownież będę biegac :D

Magdalanax, napisz coś więcej o sobie !!! :) Napisz też wzrost, wage i ile chciałabyś schudnąć ? :) W KUPIE RAŹNIEJ :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość Magdalanax
Kurcze, po pierwsze to muszę zmienić nicka ;d 174cm/66kg - jak na dzisiaj ;d najlepsze jest to, ze niecale dwa miesiace temu wazylam 62kg... Moim aktualnym celem jest dojscie wlasnie do tej wagi, a jak tylko ją osiągnę to określę sobie kolejny cel :D Marzeniem moim byłoby zejscie do wagi ponizej 60kg... A ja wlasnie wrocilam z biegania :D Kondycja się poprawia, dzisiaj przebieglam taki dystans jak za pierwszym razem w tym roku i nie mialam zadyszki ;d Na więcej niestety mi noga nie pozwoliła, jak pech to pech ...

Yooooooooooooooooooooooooooo ! :D Tak ! rób się na czarno :D:D:D koniecznie ! Ja będę biegać raczej rano... na czczo- tak najlepiej. Będę miec czas i będe biegac !!! :D

Gość Magdalanax
Powiem Ci, że biegałam już i rano, i wieczorem. Mówią, że poranne bieganie daje energii na cały dzień, ale jakoś mnie to nie mobilizuje, żeby wstawać o 5tej, jeść śniadanie, czekać godzinę aż mi się ułoży, iść biegać o 6, wracać przed 7, brać prysznic, myć głowę (bo strasznie mi się włosy od wysiłku brudzą), i pędzić do szkoły na 8. Poza tym rano więcej ludu do pracy zapiernicza, a wieczorem są pustki i nikt nie patrzy :D Co do tego wstawania wczesnego i jedzenia śniadania ... na czczo biegać jest niezbyt dobrze, ja jakiegoś skrętu kiszek dostałam. Poza tym wieczorem mam więcej siły przez co mogę przebiec większy dystans :> Tylko ubolewam nad tym, że mam sam beton dookoła, a to ponoć źle rzeźbi łydki...

No, ja jak chodze na basenik to nic nie jem, później co najmniej 1,5 h od pływania jem. Będzie niedługo długi weekend i będe miec czas - chce biegać rano, jak nie wyjdzie to pewnie i wieczór. Mam super warunki, wielkie boisko lekkoatletyczne :D

Gość Magdalanax
Nawet nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę ... I na basen mam kawałek ... Eh. A kiedyś regularnie trenowałam :D Mnie niestety długi weekend zapowiada się nieciekawie ;p

Magdalanax, pisałaś wcześniej że się odchudzałaś. Jak udało Ci się zgubić te kila kg ? :) Tutaj z nami zawsze jest ciekawie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D