Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jaga_1990

pierwszy raz na solarium

Polecane posty

Hej dziewcyzny, mam zamiar wybrać się na solarium, ale będzie to mój pierwszy raz w życiu... ; ) więc mam pytanie, na ile minut najlepiej iść napierwszy raz? i co powinnam wiedzieć i o czym pamiętać? Proszę o poważne odpowiedzi :) Pozdrawiam.

Gość wszystko zle macie
najlepiej wogole nie isc. zamach na wlasna skore- kiedys ci sie ona odwdzieczy,zobaczysz!

Gość idz ale
z umiarem... oczywiscie, polecalabym Ci jakis balsam brazujacy... zamiast solarium, ale jak juz sie uparlas na solarium... przewaznie kazdy bedzie Ci radzil zebys szla na 5 minut.. i ok 5-6 minut, wiecej nie radze... zobaczysz jak Twoja skora zareaguje..:) jesli to Twoj pierwszy, pierwszy raz.... :) bo ja wybieram sie na solarium na 8.. ale wczensiej juz bylam.. z tym ze mialam przerwe:) nno i pamietaj zeby zaslonic brodawki czyms...

jaga, pierwszy raz 5 min... zreszta dziwczyny tam pracujace (jesli sa wyszkolone) powinny ci doradzic. Wszystko zalezy od Twojej karnacji, ja mam dosc jasna (ale nie bardzo wrazliwa) dlatego pierwsze 2 razy bylam na 5 potem juz 10. Na poczatku najlepiej chodzic co 2-3 dni, w zaleznosci czy sie czerwienisz od opalania czy nie. Doprowadzasz skore do upragnionego koloru i potem juz tylko raz w tygodniu jakies 10 min.

idz ale -> jeszcze tak bardzo przekonana nie jestem, ale tak zamierzam tylko na razie. Balsam brązujący stosowała (Sopot firmy Ziaja) Ale najbardziej zależy mi na opaleniu twarzy a tym balsamem wyglądało to czasami komicznie. ; ))) Poza tym balsamy maja specyficzny zapach od którego po dłuższym czasie robi się niedobrze, bo mimo mycia itp. w skórze on nadal jest, dlatego zastanawiam sie nad solarką, mimo, że wiem, że strasznie niszczy skórę...

Gość idz ale
to sprobuj sobie johnoson'a balsam.. nie smierdzi tak jak sopot, a kolorek daje fajny:) rozumiem Cię doskonale... jelsi chodzi o twarz...bo miedzy innymi sama chce isc na solarium wlasnie po to by przyciemnic sie na twarzy... z tym ze twarz i tak slabiej bierze na solarium:( bynajmniej mnie..:(

Gość a po solarce to niby
pachniesz??? smierdzisz tak samo paskudnie!!! Ale idz idz, miej zmarchy jak 40 :) bedzie o jedną mlodo-wygladajacą mniej :) :) :) dla mnie sama radosc :D

hej! ja mimo tego iż jestem brunetką mam skórą dosc trudną do opalenia ale po kilku regularnych wizytach w solarium zaczela nabierac ładnego brązowego koloru.w dużej mierze zalezy to od tego jakie są tam lampy(jesli nowe i mocne) to idz na ok.6-8 min zas jesli solarium jest \"troszke starszej daty\"to po pierwsze nie polecam ale jesli juz to od 8 min mozesz smialo zaczac.posmaruj sie jakims kosmetykiem do solarium(mozna go tak kupic).Jesli chodzi o moje zdanie to polecalabym ci stojące gdyż wtedy masz wiekszy komfort i opalisz sie rewelacyjnie rowniutko w kazdym miejscu.

Gość a po solarce to niby
aha i nie zapomnij swojego opalonego ciala zaprezentowac na fotce :D :D :D !!!!!!!! z kogos wkoncu musimy sie smiac.

Gość najlepiej jak powiesz pani/
panu na solarium, ze jest to Twoj pierwszy raz, a ona/on powinien doradzic na ile minut powinnas sie polozyc :) Najczesciej 8 minut jest optymalne, ale zalezy to od Twojej karnacji oraz od lamp na solarium :)

co ty człowieku opowiadasz! smierdzi sie po solariu?? totalna bzdura przy stosowaniu wysokiej jakosci kosmetykow skora pachnie apetycznie a nie smierdzi jak po samoopalaczu,no chyba ze ty sie nie myjesz...

Gość askaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja mam dosc jasna karnacje ale słonce beirze mnie b szybko opalam sie na braz odrazu i tez bym chciala isc na solarke wlasnie i co tam rozbierasz sie do naga i sama sobie uruchamiasz ta lampe czy co ?

a po solarce to niby > wiesz, jeżeli uważasz że tylko uste blondynki chodzą na solarium to się dziewczyno grubo mylisz. Poza tym nikt nie powiedział, że chcę wyglądać jak niewiadomo jaka lalka barbie tylko po prostu chcę nadać ładniejszy koloryt mojej (nieco bladej) skórze. A z takich komentarzy to muszisz niezła satysfakcję czerpać - gratulacje, skuteczny sposób na dowartościowywanie się i pomniejszanie własnych kompleksów!

Gość idz ale
oj oj oj...dziewczyny a ile wy macie latek?:) przeciez mowimy wam ze wszystkiego dowiecie sie od osoby tam pracujacej:) pewnier zapyta sie was, czy juz u nich bylyscie, i czy ma pokazac obsluge łozka..;) do czego sluza przyciski..czyli penwie ustawienia na twarz, wiiatraki itp.. przewaznie juz w kazdym salonie jak zamkniesz lozko i wciesniesz "start": zaczniesz sie opalic... po uplynieciu tylu minut ile chcialas solarium sie wylaczy , otworzysz lozko i sie zaczniesz ubierac..a to czy chcesz sie opalac nago zalezy tylko i wylacznie od Ciebie:)

ja osobiscie opalam sie nago w solarium,tam gdzie chodze właczam sobie sama kiedy juz jestem gotowa tj,posmarowana balsamem przed opalaniem.wczesniej chodzilam do solarium gdzie trzeba wszystko bylo robic biegiem gdyz to obsługa uruchamiala lozko,zdecydowanie lepiej jest kiedy to ty mozesz decydowac kiedy lampy maja sie zapalic,wkoncu to twoj czs za ktory sie placi

jaga, olej te komentarze... wszystko co z umiarem jest dla ludzi... askaaaaaa---> rozebrac sie na pewno musisz a co do wlaczenia to zalezy od solarium. Zazwyczaj jest tak, ze automatycznie uruchamia sie np po 3 min a jesli wczesniej sie rozbierzesz (ja zawsze zdazam wczesniej ) to masz po prostu przycisk start. Ale nie przejmuj sie, powiedz, ze jestes pierwszy raz i dziewczyny tam pracujace wszystko Ci objasnia :)

agawa 1977 > ale smarujesz się normalnym balsamem do opalania czy jakimś czymś specjalnym? :) Tzn, takim jak normalnie na słońce czy do solarium jest jakiś inny krem?

zle napisalam, nie musisz sie rozbierac ale chyba lepiej, po co ci biale plamy ;) a przecieza nikt tam cie nie podglada...

Gość idz ale
hehehe albo panowie tam pracujacy;) choc ja wole smigac dalej ale do solarium gdzie pracuja kobietki;)

Gość na solarium
stosuje sie specjalne kremy, balsamy, przyspieszacze. Zapewne bedzisz mogla kupic na miejscu.

najlepsze są te specjalne do solarium,mozna je kupic w kazdej drogerii,bądz w samym solarium ale tam mają w saszetkach i drozej to wszystko wychodzi,ja obecnie zaopatruje się na allegro są tam rozne kosmetyki w duzych opakowaniach i są to te same za które w solarium musialam placic 6-8 zl za jednorazową porcje, a tak za 30-40 zł mam wielka tube ktora starcza mi na dlugi czas

No to jeszcze tylko muszę się dowiedzieć gdzie jest jakieś dobre solarium u mnie i może kiedyś się odważę ; ) A może któraś z Was wie gdzie są dobre solaria w Gdyni? :)

myslę,że w tak dużym mieście jakim jest Gdynia bez trudu natrafisz na profesjonalne solarium,popytaj poprostu wsród znajomych zapewne jakies ci polecą

mam jeszcze jedno pytanie - w sumie chyba najważniejsze.. Czy mogę w ogóle iść na to solarium, skoro biorę tabletki antykoncepcyjne?