Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lut lut

czy LUTEINA moze zafałszować wynik testu....

Polecane posty

Gość lut lut

mam pytanie: czy jak bierze się Luteinę a potem sprawdza się testem ciążowym to czy wynik moze byc zafałszowany??? chodzi mi o to czy jeśli np. nie ma ciąży to czy wynik testu moze wskazywać na pozytywny? gdzieś o tym czytałam ale nie pamiętam czy chodziło to o luteinę czy o inne leki z góry dziękuje za odp.

Gość lut lut
bardzo prosze o odp.

Nie, luteina nie falszuje testu ciązewgo. Jedynie co może sfałszować wynik to zastrzyk lub leki zawierające Hcg np. Pregnyl. I może wyjść test dodatni, a ciąży nie będzie. W druga stronę, tzn. Jeśli wynik masz ujemny a robisz np. zbyt szybko to ciąża może być a jej jeszcze test nie wykrywa bo poziom hormonu jest zbyt niski. Tak naprawdę testy w 99% przypadków wykrywają ciąże w dniu planowanej @, problemem jest ze nie zawsze wiemy kiedy @ tak naprawde powinna przyjść. Ale żaden progesteron (luteina, duphaston) nie wplywu na wynik testu.

Gość lut lut
Surfitka- wielkie dzieki..właśnie o to mi chodziło wiedziałąm ze "cos" wpływa na zafałszowanie wyniku-własnie pregnyl- ale ja go nie będę brała a co do zbyt wczesnego robienia testu- masz rację czasem moze być ciąża a on jeszcze nie wykryje pozdarwiam :)