Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dropsynka

Aborcja na filmie..obejrzyjcie sobie..

Polecane posty

Gość beerryyyyy
okropne..jak tak mozna

do hmmmmm..... no tak masz rację to nie jest straszne, wcale... Zastanów się trochę nadd tym, proszę CIę.... Co do wycinania mięśniaków w tamtych czasach nie wiem nic na ten temat niestety...

Gość Jozek.
Nawet maseczek nie zalozyli !!!

Gość nie zabijajcie swoich dzieci
ZANIM ZDECYDUJESZ SIĘ NA ABORCJĘ: uważam ze kazda dziewczyna czy tez kobieta zanim podejmie taką decyzje powinna coś zobaczyć: http://pl.youtube.com/watch?v=A1nzZFFpFnw&watch_response (NAJLEPIEJ OBEJRZEĆ DO KOŃCA TUTAJ JEST POKAZANY ZABIEG) http://www.hli.org.pl/pl/obr_zycia/aborcja/aborcja2.html (A TU KILKA ZDJĘĆ I ISTOTNYCH FAKTÓW) "Dziś miałabym 16 lat Tyle, co ty wtedy mamo Dziś cieszyłby mnie ten świat I przeżyłabym to samo Mamo, nie chciałam umierać, Dlaczego mnie nie kochałaś? Nie miałaś prawa mi życia odbierać, Chociaż mi je dałaś Mamo, mamusiu Dzieci się boją zastrzyków Cyganek i kominiarzy Ja bardzo się boję śmietników Tam leżą szczątki mej twarzy Dzieci chcą tulić lalki Ja do ziemi tulę się z lękiem Ktoś wrzucił do umywalki Moje ciało ciepłe i miękkie Myślisz masz aniołka w niebie, Chociaż go nie ochrzciłaś On nie modli się za ciebie Ty na to nie zasłużyłaś... " "Rączki mu wyrywaja! Właśnie wykłuli mu oko, serduszko rozdrli głeboko. Jetem krwią braciszka zbryzgana. Mamusiu moja kochana! Już nie ma nas dwoje! Zostałam sama jak ja sie mamusiu boję! Pocę sie w kolorze krwi. Mamusiu nie pozwól umrzeć mi!!! MAMUSIU ten potwór paluszki mi obcina, Juz jest kaleką Twoja dziecina ! Mamusiu ! Ja jestem milościa Boga dla Ciebie , czy On naprawde chce mieć nas w niebie? Jego miłośc nigdy sie nie kończy, nawet po śmierci się sączy. Ratunku,Mamo! On urwał mi już kolano! Tatusiu ja bedę twoim skarbeczkiem, Bedę Twoim Aniołeczkiem, Ale pomóż mi,niech nie wyrywaja mi drugiej rączki! Manusiu!Tatusiu!Ja mogę być głodna, Nie potrzebuję pieniędzy. Kochani, ja moge życ w nędzy! A nie pozwólcie, aby mnie zamordowali, życie mi zabrali. Mamusiu ja jetem jeszcze mała , Ja bede zawsze cię kochała W twojej starości bedę Promyczkiem słońca, Bede miłością Cię obdarzała do końca. Mamusiu jakiś błyszczący nóż gardło podżyna mi już. Nawet nie wiem jak Wy wygladacie dlaczego mnie nie kochacie? Mamusiu czy ja umieram dlatego, ze tatuś Cie dręczy? Czy Cie nie kocha i męczy? Ja Cie tysiąc razy mocniej bedę kochała ! Ja -Twoja córunia mała. Ja bedę Ci buzi na noc dawała. Ja się z tobą bedę bawiłai się śmiała. Nie pozwól żebym została zmasakrowana. Mamusiu on teraz szczypcami oczy mi rozdusi. Nie bedę widziała swojej mamusi. Ty mnie mamusiu będziesz widziała? Nie pozwól żebym została zmasakrowana! Spójrz do śmietnika, tam bedę leżała . Mamusiu! Dlaczego życie mi dałaś? I tak okrytnie je odebrałaś? Mamusiu patrz! twoją córcie w krematorium spalili, A duszy jej nie zabili J Ja w twym umyśle bede żyła, po nocach Ci się śniła! I bedę po nocach Ciebie wołała. Ja-Twoja córunia mała. Mamusiu! Dlaczego zatykasz uszy? Przecież nikt Cie nie ogłuszy! To przecież ja , Twój skarbek kochany, ten, co Miał brzuszek rozerwany. Mamusiu! Pamiętasz jak się bałam? Jak o pomoc do ciebie wołałam? A pamietasz mamusiu oczy tego lekarza? Co śmiercią dzieci obdarza? Kto mu dał prawo by zabić twa dziecinę? Twoją niewinną kruszyne, Mamo...Czy tej powolnej śmierci porcja nazywa się ABORCJA? "

CO DO LINKÓW POWYŻEJ NAPRAWDE JESLI MASZ SŁABE NERWY TO NIE PATRZ NA 1..

Gość Pitagoras zabraniał pierdzenia
a tak poza tym co masz do powiedzenia zboczeńcu lubujący się , w takich filmikach?

Gość Oblech
Wierszyk bez sensu. Do 12 tygodnia przecież nie ma się ani układu nerwowego ani samo-świadomości. Propaganda jak nic. Granie na poczuciu winy statystycznej, słabej emocjonalnie kobiety. Czy można się spodziewać czegoś racjonalnego czy logicznego po wyznawcach boga walczących z aborcją? :classic_cool: Wasza nagroda wielka będzie w niebie. Albo i nie :P

http://pl.youtube.com/watch?v=A1nzZFFpFnw&watch_response OBEJRZYJCIE TO ZANIM SIE ZDECYDUJECIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość aggi0921
11 tydzień Dziecko ma już 45-55 mm, wykonuje ruchy całkiem sprawnie, macha rączkami, kopie nóżkami. Ruchy te można zobaczyć w czasie badania USG, chyba że maleństwo właśnie odpoczywa, czy zapadło sen. Paluszki są już rozdzielone. Powstają przewody nosowe. Zaczyna się już tworzyć tkanka kostna, wszystkie potrzebne substancje dostarczane są z krwi matki 11 - 12 Tydzień Mijają trzy miesiące od zapłodnienia, serduszko bije z prędkością 140 uderzeń na minutę. Pojawiają się pierwsze ruchy ale są bardzo słabe i nie docierają do świadomości mamy. Zewnętrzne męskie narządy płciowe są już wykształcone jednak jeszcze nie widoczne w badaniu ultrasonografem. do oblecha- wiesz jak nie masz zielonego pojęcia co piszesz to nie pisz nic..daruj sobie.. dziękuj swojej matce że nie kazała Cię porozrywać na strzępy i spuścić w kiblu, bo tak to wygląda, i mylisz się uważając kobiety które są przeciwne za fanatyczki religijne..To nie ma nic wspólnego z religią.

Gość aggi0921
Oblech chciałeś racjonalizmu to Ci go dałam. Poczytaj trochę, zapoznaj się z tematem, dopiero potem się wypowiadaj.

Gość wrrr wrrr wrrr
Wcale mnie to nie przeraziło.

Gość dorcia33
Fu od samego patrzenia slabo mi..jaka rutyna dla tego lekarza..

zawsze jak sie pojawiaja przeciwnicy aborcji, pojawiaja sie slowa ...mohery, kosciol, wiara ... a moze wy nie mohery zastanowcie sie czy to nie sa ludzie, ktorzy po prostu maja inne poglady i w przeciwieństwie do was SZANUJA NOWE ZYCIE. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość szanują one niczego
i nikogo nie szanują. Mają pusty łeb, klapy na oczach, wielką wrzeszczącą gębę i ogrom wulgarności, chamstwa i nienawiści. To są właśnie obrońcy życia nienarodzonego(sic!) a może już bronią niepoczętego :O

szanują one niczego / dobrze, ze ty kogokolwiek szanujesz, czego wcale nie widac. ,,Mają pusty łeb, klapy na oczach, wielką wrzeszczącą gębę i ogrom wulgarności, chamstwa i nienawiści.,, - chyba mowisz o sobie. kiltura nie grzeszysz!!!a to wynosi się z domu!!!

Gość Nie ma o co się targać
Każdy może mieć inne poglądy na rózne tematy - to fakt ! Ale , że aborcja jest złem nie ulega kwestii i nie można mieć na ten temat "swojego" zdania . Bo jakie ? Jesli nie planuję dziecka - muszę wziąć pod uwagę antykoncepcję i to wszystko. Teraz są takie czasy, że nawet małolaty będą potraktowane poważnie przez ginekologa który doradzi właściwe środki.

do 1 linku- rowzniez wydaje mi sie rezyserka. co do znieczulen bywa ze pacjenta czuje ale nie pamieta (to normalny proceder i nie ylko w zabiegach gin) co do 2 linku to zenada- tkliwe, ruszajce za serce. zadnych konkretow. i w ogole jak super jest jak wszystko jest super-nic tylko dzieci rodzic. do tesktu- tej piosenki nauczyla mnie pani jak mialam 7 lat... chyba nie musze tego komentowac. poza tym dla mnie jest strasznie plytka w stosunku do poruszanego problemu

kochana w kazdej sprawie mozna miec swoje zdanie.tak jak mowisz mozna by sie wyrazac o homoseksulalizmie i zbrodniach honorowych i o jedzeniu miesa. malo tego-nie uratujesz tych dzieci i pomysl ze kazdego dnia takie zabiegi sa przeprowadzane na calym swiecie.

Boze plakac mi sie chce,jak tak mozna??okropne;(:(;(

Gość śliczniotko
To nic okropnego:), to manipulacja.

do autorki tematu-jestes naprawde madra,nie sluchaj tych ktuzy serca,sumienia i rozumu nie maja,niech oni robia,mowia co chca to ich decyzja,i zdanie co by zrobili w sytuacji niechcianej ciazy,oni i tak to zrobia a ty rob to co dalej robisz a napewno jedna na 100 kobiet przekonasz ze nie warto....zycie jest dlugie i napewno nie jedna pozaluje takiej decyzji ...bo nie mogla,bo nie chciala,bo nie kochala,itd.zostanie sama niekochana,zdradzana,ponizana,i to bedzie jej kara...teraz sa mlode chca kozystac z zycia,bawic sie,miec swoje zdanie nikt na to nie wplynie,ale kiedys pozaluja zobaczysz!!!