Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twarzyczka

kto zna dobry sposób na oczyszczenie twarzy z wągrów dobry domowy spasób

Polecane posty

Gość twarzyczka

wiem ze zaraz ktos tu napisze ze najlepiej isc do kosmetyczki ale ja nie pojde to odpada byłam jakis czas temu i juz wiecej nie pojde bo to co ona robiła to koszmar po oczyszczaniu wyszłam od niej cała czerwona i obolała od wyciskania dlatego podajcie jakies domowe sposoby na oczyszczenie twarzy i dekoltu z tego paskudztwa bo nie wiem jak sobie poradzić

Gość twarzyczka
ale ja nie chce ich wyciskać dlatego prosze o jakis sposób na oczyszczenie twarzy innym sposobem ale zebym mogła sama to zrobic bo nie stac mnie na kosmetyczke dlatego ze narazie sie ucze a nie pracuje a od rodziców nie chce brac na to kasy

Gość stonkaaa
Ja mam je na nosie, czole i policzkach, wynalazlam w necie taka miksturke- 50ml petroleum D-5 + 10ml olejku pichtowego. Uzywam od jakiegos czasu i wagry sie zmniejszyly, ale nadal sa widoczne. Jednak poprawa jakas jest. Zamiast petroleum(ma ok 50% etanolu) mozna uzyc nafty kosmetycznej, ktora nie wysusza tak jak tamten. Moze Ci pomoze.

Gość stonkaaa
aha te skladniki do kupienia w aptece, olejek ok 7zł nafta 5 zł :)

Gość twarzyczka
a przed tym wszystkim mam zrobic parówke wiem ze wyciskanie jest po to zeby sie ich pozbyc ale co to za róznica czy ja zrobie to sobie sama czy kosmetczka skoro rezultat jest ten sam wiadomo ze trzeba zachowac higiene ja zawsze wyciskałam sobie sama po parówce i przez husteczke i nie musze za to zapłacic 50 zł

Gość stonkaaa
Albo tez oriflame dobra maseczka tea tree ale droga :) JA mialam okropne wagry i dlatego nie zeszly calkowiecie, chociaz czesc z nich naprawde zniknela po tamtym mazidle. Skusilam sie na wyprobowanie bo znalazlam w necie ze niektorym dziewczynom calkowicie pomoglo. No ale co skora to inny musi byc sposob :) Tez olejek pichtowy ma wlasnie takie dzialanie oczyszczajace.

Gość stonkaaa
Ta miksture stosuje sie jak tonik, ja wacikiem rozsmarowuje na umyta mydlem twarz no i pozniej, jak wyschnie jakis dobry sprawdzony krem ktory nie zapycha zeby nawilzyc.

Gość twarzyczka
a co to za maseczka sorai ile kosztuje i jak wygląda ja mam maseczke z oriflame w takim niebieskawym opakowaniu i jak ja nałoze to niby wybiela wagry ale chciałabym cos wiecej jak uzywasz tej maseczki to najpierw robisz parówke

Gość stonkaaa
Wagry i tak wracaja po wyciskaniu, po co sobie masakrowac twarz, zawsze sa po tym slady ... tez jestem tego zdania, lepiej szukac czegos co da moze mniejsze ale trwale efekty

Gość i jak ja zrobic

Gość twarzyczka
a znacie przepisy na te domowe sposoby jesli tak to byłabym wdzieczna za dokładne przepisy teraz niestety musze zmykac do szkoły ale wieczorkiem zajze tu i odrazu wyprubuje cos ile trzeba czekac na rezultat takich maseczek

A ja bym ci polecila najpierw \"Pianka do mycia twrzy\" z Clean&Clear (ok. 13zl), znakomicie oczyszcza skore. A dopiero pozniej jakies maseczki.

Gość i jak ja zrobic
a nie wybuduja mi sie po niej z malych sufow wieksze?:(

Gość i jak ja zrobic
dzieki sprobuje:)

Gość Malwina6574
domowe maseczki http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3257282 niech nikt nie myśli, że maseczka z drożdzy usunie wągry, to jakiś żart chyba. Też ją kiedyś używałam, ale później moja dermatolog powiedziała mi, że te wszystki maseczki są nic nie warte. I na pewno wągrów nie wyciągną. Wyciskanie je usuwa ale rzeczywiście potem powracają...