Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

28latek

28 latka z doktoratem czy 19 po technikum

Polecane posty

nie wiem dlaczego tutaj pytasz nikt nie zna tych kobiet poza Tobą podałeś 2 suche fakty (zresztą ciężko by w wieku 19lat być już np. po studiach, a -------------->Perełka szafujesz dziwną kontrę, ma 19 lat - zapewne pójdzie na studia, ma jeszcze trochę czasu do \"zarabiania\" - a Ty pewnie jesteś ostatnią osobą jaka zna jej przyszłość - no ale domyślam się, że robisz to w formie żartu). Autorze--------------> sam pomyśl z którą Ci się lepiej rozmawia, której pomysł na życie Ci się bardziej podoba, czy chcesz się już ustatkować (sądzę, że 28latce bliżej do tego niż 19nastce) 🖐️

Cześć 28latek Mam taką propozycję , zapoznaj mnie z tą 28-latką , kobieta w tym wieku już bardzo dobrze wie czego chce a jak również chcę mieć swoją rodzinę :)

Nie mam potrzeby statkowania się ale lepiej bawię się z tą 19

Gość anitka1
no w twoim wieku trzeba powoli myslec przyszlosciowo

Tak myślę przyszłościowo że na żonę to będzie lepsza dziewica...

Gość nadjas
wiesz jak czytam twoje argumenty to mi slabo i to pisze facet 28 letni przeciez ty jeszcze nie dojrzales chlopie czyli prawidlowo bierz sie za mlodsza . Naprwde szkoda na ciebie 28 latki

Gość hehehehe24
widac ze facetowi zalezy na seksie i niczym wiecej, bo gdyby zalezało na wykształconej zdecydowanej zonie to wybrałby tę starszą a moze się p oprostu boi tego ze kobieta jest mądrzejsza od niego... podobno to klęska dla faceta...

Gość jupiter1
ej stary masz na tacy fajna 28 latke i niekorzystasz . Fajne kobitki w tym wieku i dojrzale i wiele z nich wyglada jeszcze dziewczeco bo one sa tak posrodku i takie najlepsze

Gość anitka1
prawdopodobnie boi sie sprostac dziewczynie w swoim wieku i to raczej o to chodzi sadzac po jego wypowiedziach . A przeciez wszystko zalezy od osoby i czasem 28 latka czuje sie bezbronna jak mala dziewczynka i ty mozesz byc dla niej oparciem .

Gość kiedys hhhh
jesli masz ochote na zabawe to bierz sie za mlodke,bo taka to nawet nie bedzie chcial czegos powaznego a jesli tak to niedlugo ,musi sie wyszumiec.a moze tak wybierasz bo jestes za glupi na dziewczyne nwyksztalcona ktora wie czego chce od zycia,popadlbys w kompleksy i dlatego wolisz kogos na swoim pozimie??nie wiem bo cie nie znam,ale masz tyle lat ze tez juz powines inaczej myslec a ty nie myslisz tylko "masz starszna ochote"

Gość słonko ...
witaj autorze topicu... sam musisz zadecydowac i ocenic, ale skoro zdecydowałes zapytac sie nieznajomych ludzi o zdanie, to pozwól, że i ja się wypowiem. Otóż ... masz 28 lat i za zonę chciałbyś pojąć dziewicę co z góry dyskwalfikuje 28-o latkę poniewaz mozemy domniewać, iż Jej pierwszy raz jest juz za nią, ale jaką masz pewność, że owa 19-latka jest \"czysta\"?? I czemu wymagasz takiego stanu od swojej przyszłej żony? bo nie chcesz chyba powiedziec, iż Ty nie używałeś? Piszesz, iż z młodsza jest weselsza... a jak bedzie za 10 lat?? dopiero skonczyła szkołe i tak naprawde wchodzi w zycie dorosłe, a przeważnie takie przejście jest dotkliwe... pomimo całej Jej pogodności może rzadziej sie uśmiechać...

Gość słonko ...
a teraz coś z własnego doświadczenai Rozstałam sie z mężczyzną po paro letnim związku... Po pewnym czasie spotkał inną kobietę, od niego młodsza o 7 lat... był naprawde zafascynowany nią, ale nie na długo bo raptem pare m-cy. Wydoiła go krótko mówiąć... sprzęt elektroniczny, drogie perfumy, bielizna, wypady itp. Będąc z nią dzwonił do mnie i mówił jak bardzo teskni za stabilizacją jaką mu dałam, za kobieta jaką jestem i za spokojem. Jej młodość szła w parze z wulgaryzmem, z narcyzmem i ciągłą potrzbą podziwiania jej przez ludzi. Nie wytrzymał bo zrozumiał, że wiatrem a w głowie pusto. Ale nie każda młoda kobieta musi być jej pokroju. Radzę jedynie tylko sie zastanowić czy to, że ona jest weselsza jest silnym atutem aby odrzucić kobietę dojrzałą, która również może być wesoła i zabawna gdy tylko pozwolisz sie Jej otworzyc przed sobą Pozdrawiam

Skąd u was takie przekonanie że dla faceta ma znaczenie aby kobieta wiedziała czego chce czy była zdecydowana. To nie są najważniejsze cechy u kobiety. Jakby mi zależało jedynie na sexie to wziąłbym starszą ale mi zależy na udanym związku w którym byłbym szczęśliwy.

Gość corrs
odnosnie twojej wypowiedzi wyzej, cos ci powiem, bo widze ze myslisz juz troche powaznie o zyciu, ale o konkretnym ustatkowaniu sie dopiero za kilka lat, czyli teoretycznie po studiach tej 19. ale wiesz, z autopsji ci powiem, ze do tego czasu tej 19 to moze sie calkiem w gupim lbie przewrocic, i wyjdzie na to ze za 4 lata, bedziesz zaczynal wszystko od poczatku.

Gość jak dotrzesz
do tej 28, to zobaczysz, ze tez jest radosna, tylko nie okazuje tego tak szybko ;)

Gość x-x-x-x-x
Moim zdaniem to, ze dziewczyna ma 19 lat nie oznacza, ze nie bedzie za chwilke chciala sie wiazac na stale, moze za rok stwierdzi, ze chce miec dziecko, a Ty wtedy powiesz jej papa??? I poszukasz 17??? Nie zycze Ci zle, ale kiedys zostaniesz sam.

Gość hahahahahahaaaaaaaaa
19 po technikum dziewica?????????????????? buuuuuuaahahahahah :P 28 z doktoratem ma przynajmniej w glowie poukladane....

19-stka: jak miała zapęd na technikum to z zapędam na studia moze być krucho. terminowo to na II sem. powinna być ;) no nie wiem... 28-latka: co ma to ma i tego jej nikt nie zabierze. i tak dość szybko zrobiła doktorat :classic_cool:

Gość navi
Ja bym bzyknął je obie i zobaczył która lepsza.

Gość co za palant
że co :O ? przecież technikum jest rangą lepsze niż liceum (bo to połączenie liceum i szkoły przygot. do zawodu). jeśli ktoś nie idzie dalej na studia, to po tech. ma się dużo większe szanse na prace, niż po liceum. Bo raz - techikum trwa dłużej, dwa - są tam praktyki zawodowe (ja np. miałem w banku, bo kończyłem ekonomiczne) trzy - jest obrona pracy dyplomowej (coś jak licencjat tylko że rzecz jasna, łatwiejszy) o czym wy w ogóle tutaj gadacie ? i od razu po nim, znalazłem pracę w prywatnej firmie, jako doradca. Nie wiecie jakie to technikum, nie wiecie jaki to doktorat (może z marketingu :O ? ), a osądzacie w taki sposób wartość człowiek, tym bardziej że wiek 19 lat wyklucza większe osiągnięcia.

Gość xxyyzz
19 latka może sie tobą znudzić po jakims czasie i zostawi cie dla kolegi, którego pozna np. wśród swoich znajomych albo na studiach (jeżeli pójdzie). Teraz twój wiek byc może jej imponuje, ale gdy juz jej przejdzie fascynacja, może stwierdzić, że jestess dla niej za stary. Każda kobieta szuka zdrowego, pełnowartościowego materiału na męża i ojca swoich dzieci. A ty...no cóż, nie oszukujmy się, tobie to juz z górki leci... :)

Gość technika dzisiaj to
niski poziom. chodzą tam głównie dresiarze, łatwe panienki co zachodzą w ciąże w czasie szkoły itp.

Gość proszę
tja a do liceum to niby chodzą inteligenci :O. Liceum to przedłurzenie podstawówki, dalej muzyki nawet się uczysz :O, iczego życiowego i przyszłościowego. Poziom się obniżył wszędzie równocześnie, więc tech i tak jest lepsze.

Gość technika dzisiaj to
a doktorat to doktorat - prestiż sam w sobie. a technikum nie ma pełnego programu licealnego, przygotowuje tylko do samego zdania matury, ale już niekoniecznie do dostania się i poradzenia sobie na studiach. ambitna młodzież dzisiaj idzie do liceów. kiedyś technika coś znaczyły, dzisiaj to dno.

Gość ryszarda_P
A ktora jest fajniejsza/ladniejsza/madrzejsza itp?

Gość proszę
nie wiesz co mówisz, technikum to liceum + przygotowanie do zawodu, nic się nie zmieniło w tej kwestii. Codzienne po 8, 9 h gdzie w liceum tylko po 5, 6. Dodatkowo, praktyki zawodowe i praca dyplomowa. Do matury przygotowuje, z tymże więcej trzeba robić samemu w domu i to jest plus !!!! bo angażuje dziecko do samodzielnej pracy a nie tylko przepisywaniu do zeszytu to co pani na jęz. pol podyktuje (tak jak jest w liceach).