Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rosasita

Co sadzicie o tym zestawie startowym- tipsy!

Polecane posty

hej!ja mam wlasnie ten zestaw i jestem bardzo zadowolona,a firma jest bardzo pozadna i doswiadczona. Jak najbardziej polecam ta firme, jesli chcesz kupic kup moze na allegro jest taniej bo placilam za ten sam zestaw 318zl aha jeszcze mozesz dokupic od razu tipsy bo w zestawie jest 100sz na dlugo nie starczy. Ich tpsy ciezko sie piluje, andrew35 ma super tipsy granice raz dwa mozna spilowac. Zestaw polecam

mimi05------> Bardzo dziekuję za opinię, rady :) Bardzo zalezało mi aby ktoś potwierdził zalety tej firmy albo skrytykował. Z Twoich rad na pewno skorzystam, poszukam na Allegro, zawsze po co przepłacać:) Mam jeszcze pytanko opłaca sie kupić specjalny Spot Swirl za pomocą którego nakładany jest french oraz zdobione paznokcie żelami kolorowymi. http://www.em-nail-design.com/shop/product_info.php?info=p58_Spot--Swirl.html&XTCsid=eeea3bfef09a85b53e90348dccaa0a69 Tu masz linka :) Z tipsami tez dobra rada....faktycznie ich mało. Bardzo dziekuję :):):)

Jest ok ale tak jak poradziła ci mimi05 to kup sobie na allegro i dokup sobie tipsy bo na długo ci one nie starczą:)

ja nie mam tego do frencha ale jak czytalam to dziewczyny sobie chwala,wiec jak chcesz mozesz kupic. Pozdrawiam

mimi05 i _Chadziach_ -------> BARDZO dziekuje za rady!!! Pozdrawiam ciepło

mimi05--------> mam już ten zestaw od jakiegoś czasu....zaczełam ta całą przygodę z tipsami...idzie całkiem niezle. Mam tylko pytanko. Pierwszej osobie zrobiłam po raz pierwszy, chciała troche długie. Popekały w pionie na wystajacej czesci paznokcia. Myślałam że kiepskiej jakości sa tipsy, no ale nikt nie narzekał. Coprawda laska której robiłam jest trasznie ruchliwa i mało rozważna, wiec to tez moze byc spowodowane jej noszeniem tych tipsów:) czytałam, że może wystapic taka reakcja gdy tips jest nadwyrężony.

Te pekniecia staly sie w trakcie noseznia czy moze jak robilas?? Bo jak w trakcie robienia to moze zle przycinalas gilotyna pod zlym katem, a jak w trakcie noszenia to moze za cienko zelu nakladalas?? niech sie wypowiedza dziewczyny, ktore dluzej w tym siedza moze one cos doradza, bo mi troche ciezko stwierdzic od czego tak dokladnie to jest. A moze ta dziewczyna gdzies uderzyla no i popekały.... Pozdrawiam i zycze powodzenia w pazurkowym swiecie:)

Pęknięcia pojawiły sie po 2 dniach noszenia....na większości pazurków.....w sumie teraz wykonałam żelki na paru osóbkach i nie pojawiły się,,,z czego niezmiernie jestem zadowolona :) Wynika z tego, że to wina osoby noszącej ale jak trudno przekonać kogoś, że mając tipsy też trzeba uważać ( zwłaszcza gigantycznych rozmiarów). Pytanie skierowałam do Ciebie gdyż wiem, że mamy ten sam zestaw, te same materiały. Chciałam dowiedzieć sie czy miałaś również taki podobny przypadek, gdyż juz nie wiedząc co sadzić na ten temat obwiniałam winą materiały. Bardzo dziekuję za ponowną pomoc w nurtujacych mnie pytaniach w pazurkowym świecie. Życzę również powodzenia w tipsiarkim ąwiatku i wiele zadowolonych klientek :)

chyba to jest wina osoby, ktora ma te pazurki, mi nic takiego sie nie zdarzylo, ogolnie paznokcie trzymaja sie bardzo dlugo i uzupelniam tylko odrosty, ale mam jedna klijentke u ktorej jak przychodzi pora uzupelnienia to odpada co jakis czas jeden paznokiec:-/ale jest to tylka jedna osoba z ktora mam taki maly problemik, tez to moze byc wina naturalnej plytki ze ma zbyt mala przyczepnosc. Najlepsze jest to ze zawsze odpadnie jakis przed uzupelnieniem. Uwazam ze ten zestaw co mamy:)jest dosc dobry i nie mozemy go obwiniac jak cos stanie sie z paznokciami naszych klijentek:)nie wiem dokladnie co one wyprawiaja z tymi pazurkami;)

Tez uwazam, że zestaw jest profesjonalny jedynie obawy miałam co do materiału z którego wykonane sa tipsy. Właśnie pokaczyły mi sie więc zmuszona byłam kupić inne....droga internetową nie mogłam zakupić, gdyz wiązało sie to z byt długim czekaniem na przesyłke. Zakupiłam w hurtownii w moim miescie tipsy firmy Luna. Polecam wrazie co. W ogóle połaziłam po hurtowniach i okazało sie że niewiele firm miało model tipsa z taka kieszonka jak te nasze. Zakupiłam zblizone modelem. Przesyłam Ci stronkę to właśnie jednej z takich hurtownii jest tam trochę ciekawych rzeczy....zawsze może sie coś przyda :) Pozdrawiam

a co do tipsow to ja mam aktualnie tipsy od andrew35 i jestem bardzo zadowolona. A te co polecasz to moze kiedys wyprobuje. teraz bym chciala kupic clear ale jeszcze nie wiem dokldanie gdzie chodzi o to zeby byly dobre, bo one lubia pekac:-/ Pozdrawiam

czesc -mam dokladnie ten sam zestaw tyle tylko ze zakupiony bezposrednio w niemczech.pytalam sie kosmetyczki czy zele ktore sa w zestawie sa dobr-powiedziala ze tak.a chcialam sie spytac jakiej firmy zele sa dobre?bo niedlugo te mi sie skoncza a nie widze na allegro takich samych-doradzcie cos -z gory dzieki

Witam jestem tu nowa, chcialabym sie dowiedziec,czy ktoras z Was probowala produkty firmy neo-design, ktora sprzedaje rowniez zestawy startowe na allegro? Chce kupic od nich zestaw, ale nie wiem, czy bedzie on dobrej jakosci. Z groy dzieki za odpowiedzi :)

Gość lhotse
AnioOlek - ostatnio kupowałam na allegro od naildesign zestaw B5B - teraz w cenie 249 zł, ja go kupiłam chyba w promocji , bo za 199 zł . Jestem początkująca , wcześniej żel nakładała mi kosmetyczka ,( zresztą tej samej firmy i miała taka samą lampę ). Moim zdaniem zestaw jest ok. Żele nie ściekają ,pięknie się błyszczą , robiłam dopiero raz , na razie po paru dniach nic nie odchodzi . W opisie aukcji było 5 żeli po 5 ml , a otrzymałam 5 żeli 15 ml!!!Data ważności jeszcze 2 lata - robię tylko sobie , wiec myślę ze na długo starczą . Pozdrawiam

Gość Dobrze napisane.Przemyslcie to
Forum powstalo z myślą o stylistkach paznokci-zarówno tych poczatkujacych jak i nie poczatkujacych - po to by mogly sobie wzajemnie pomagac i douczac! od siebie. Zawsze kierowalyśmy sie taka intencja by uswiadomic je i skierowac na wlasciwą drogę wyznajac zasadę - chcesz to rób to nawet tylko dla siebie - ale rób to prawidlowo!!! Dlatego tez trudno tu nie mówić o tym ze fundamentem jest tutaj odpowiednie przygotowanie w postaci DOBREGO! SZKOLENIA u fachowego! instruktora. Zawsze porównuje to do budowy domu...zaczynasz go od fundamentu prawda...na mim zaczynasz ukladac cagly by powstaly sciany? Jesli zaczniesz budowac od scian to próbujac to polaczyc z fundamentem to wszystko się rozpadnie...i masz dwa wyjscia - albo bedziesz to co masz poprawial i ciągle coś bedzie się psulo albo zaczniesz od poczatku. Tak samo jest ze stylizacją. Wybierając się na profesjonalne szkolenie uczysz sie podstaw na bazie których budujesz swoją wiedze i praktykę w zakresie prawidlowego wykonywania paznokci. Nie bedziesz od razu alfą i omegą, ale ani sie nie obejrzysz a Twoje prace beda lcoraz ladniejsze. Uczac sie czegoś w stylizacji wypracowujemy w sobie pewne podstawowe mechanizmy które umozliwiają nam i ulatwiają prawidlowe wykonanie. To są tak zwane nawyki - np. trzymania pilnika, sily nacisku, pewnych ruchów, sposobu nabierania, rozkladania masy itd. Zazwyczaj w tych elementach pojawiają sie blędy które przyczyniają się do porażek (diabel tkwi w szczególach). Prawdą niezaprzeczalna jest to iż nie da się tych elementów opisac lub nauczyc z opisu badz samego patrzenia. Dlatego jedziemy na szkolenia na którym po wstepnej prezentacji stoi nad nami instruktor i to on uczy Cie Twoimi rękami...i to on Cie obserwuje, on Cię poprawia. Natomiast uczenie się podstaw! stylizacji z plyty czy z opisu po pierwsze nie nauczy cie tego robic w sposób prawidlowy, po drugie zakorzeni w tobie blędy i zle nawyki. Stąd niechęć do pomocy takim osobom. :o Dlatego ze: - osoby takie zaplacily za swoja naukę niemale pieniądze, dzielą sie wiedzą z osobami podobnymi, wiedza ze mogą pomóc innym(w tej samej sytuacji) oraz inni moga pomóc im. - zle nawyki bardzo ale to bardzo trudno wytępić gdyż mechanizmy ich odtwarzania pozostają niejako poza naszą świadomością - zauważ ze fryzjerka nie zastanawia się jak wziac nozyczki(większosc nie wie jak zrobic to prawidlowo- ona się nad tym juz nie zastanawia), dlatego robiąc jakies podstawowe czynnosci automatycznie bardzo trudno jest nauczyc się robic to prawidlowo gzyz czesto wlaczają sie stare nawyki(to tak jak z poprawianiem tego domu). Jest to więc podwójny trud nie tylko dla Ciebie ale tez dla osob któe chca Cie tego nauczyc i dla tych które chcą ci pomóc chocby tu na forum. - plyty sprzedawane na allegro sa nagrywane przez osoby które czesto maja male wspolnego z profesjonalna stylizacją paznokci(posiadanie samego papierka nie świadczy o wiedzy), a w ten sposób zarabiają niemale pieniadze wmawiajac nieuświadomionym swój profesjonalizm i krzywdzac ich w ten sposób nie tylko przez obdzieranie z kasy za nic nie warta plytę ale takze wpajanie ewidentnych błędów. :o - praktycznie 100% osob przekonujących nas ze chce to ronbic \"raczej\" (jak to ujęlyscie) na wlasny uzytek stwierdza ze w koncu cos tam jednak umie wiec czemu nie wyjsc z tym do ludzi i hejaaaa... zaczyna się jazda a dla nas to walka z wiatrakami. Nie mozecie się więc dziwic ze przekonananie nas do tego graniczy z cudem. - opis który przedstawilyscie: --->> http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3405761 zawiera permanetne blędy:o:o:o więc jesli piszecie ze nauczulyscie sie tego z plystki kupionej na Allegro to to moge wam tylko poradzić zebyscie wyrzucily tę plytę bo metoda którą \"uczy\" ta dziewczyna jest nie tylko blędem na blędzie ale pokazywaniem jak maksymalnie utrudnianić sobie pracę - co zamyka kolo blędów i rodzi frustrację zarowno waszą jak i nasza. :o Poradze wam coś - wyrzucie to badziewie i odkladajcie sobie powoli pieniądze na kurs. Co innego to plyty czy wideo nagrane przez profesjonalistów dla profesjonalistów które pokazuja np nowe tricki, zdobienia, elementy techniczne. Mogę was zapewnić ze metoda jaką \"uczy\" ta dziewczyna nie ma nic z prawidlową metodą i nie byla ona w ten sposób nauczona stylizacji a jedynie wymyślila to w celu zdobycia uznania wśrod nieświadomych osob jaką to ona innowacyjną wprowadzila metodę:o - co do uczenia się i próbowania- to znowu tak jak z ciąglymi poprawkami tego domu...mozna sie czegos nauczyc metoda prób i blędów ale bedzie to dalekie od poprawności, poza tym do nauki nalepiej wybrac produkt dobrej jakosci- co nie znaczy najdrozszy. - http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3405761 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3205390 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3246682 Wasz opis nie dość ze zawiera nauczone z pseudokursu Cd blędy w sposobie wykonywania to jeszce pokazuje ze nie macie bladego pojęcia o technice (np nalozeniu i utwardzeniu bialego zelu - stąd te bąble spod których wylewa sie nieutwardzony zel) :o linki powyzej Mam nadzieje ze to przemyślicie i nas zrozumiecie. My jesteśmy tu by sobie pomagać - tylko ze nie zdajecie sobie sprawy ze dziewczyny pomagają wam wlaśnie. Pamiętajcie nie zawsze to co dla nas dobre jest dla nas wygodne. Pozdrawiam