Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zygfrydka

jak dziecku powiedziec na swoje intymne narządy?

Polecane posty

Gość nineczkaaaa
Pierozek to ładnie :-)

Gość saewe
W ogole to wszytkie nazwy cipki tp albo ze sraniem albo z ciupcianiem sie kojarza. A nie ma takiej ladnej i delikatnej ktora by mozna zaproponowac dziecku. Kurde, dlaczego nie jestesmy anglikami i nie mozemy na swoje cipy mówić PUSIE

Gość ujarany miś koala
sisiajdy

Gość hjhjk
a nie moze być po prostu cipa.?

Gość felgi
ludzie czy wyscie poglupieli - co to za slownictwo???? co to za zwyczaje z dziecinstwa czy wy zyjecie na innej planecie - z jakich jestescie srodowisk? a potem sie dziwicie ze corki zachodza w niechciane ciaze jak mozna wlasnemu dziecku robic taka krzywde od poczatku sugerujecie dzieciom, ze ich narzady plciowe sa czyms innym od reszty ciala psipsi sripsi- wy jestescie zaburzeni!!!!!

Gość ujarany miś koala
felgi Tobie rozumiem mama w wieku 3 lat oznajmiła, że dysponujesz sromem ?

Gość felgi
tak tak bylo- mysle ze w wieku 5 lat znalam nazwy typu macica, plemnik, jajo, penis, wiedzialam na czym polega zaplodnienie i owulacja moja matka nie zaszczepila mi chorego przkonania, ze zostalam wyposazona w cos wsydliwego - czesc ciala oddizelona od reszty normalnego ciala, ktora jest jakas dziwnie niejednoznaczna

Gość tez sie kiedys nad tym zastana
zatanawialam. Nawet zakladalam podobny topik;)

Gość felgi
przyjmijcie do wiadomosci ze sa tacy rodzice i sa takie domy, gdzie o seksie dzieci i rodzice normalnie rozmawiaja

Gość mnbmnbnbm
naj;e[iej nie robic zdrobnien i zbyt wielu nazw bo dziecko stwierdzi ,ze ta czesc ciala jest najwazniejsza.. MOze jest najwazniejsza ,ale dla doroslych kobiet ,a nie dziecka..

Gość mnbmnbnbm
najllepsze okreslenie to cipka ,a srom niech sie w szkole nauczy..

Gość ujarany miś koala
znać nazwy typu plemnik, macica, penis, owulacja i wiedziec skąd się biorą dzieci nie oznacza, że trzeba tak nazywać swoje narządy na codzień mówisz na swój srom - srom na codzień ? czy mówisz inaczej ? cipka, muszelka, kaśka ? dlaczego dziecko ma używac terminologi medycznej ? na rękę też mówisz "manus" ?

Gość felgi
przeciez sugerujecie wlasnym dzieciom, ze te sfery wymykaja sie waszemu jezykowi - dzieci sa sprytne i pojmuja komunikat - w moim jezyku nie ma na to mniejsca i gwarantuje wam, ze w ich jezyku tez nie bedzie-najwyzej beda rozmawiac o seksie z rowiesnikami to co - o miesiaczce tez corek nie informujecie raz spotkalam kobiete, ktora jak dostala pierwsze krawienie myslala ze jest chora, bo jej matka ZAPOMNIALA

Gość Afryka moja kochana
Ja mowilam na penisa- sisiorek A na wagine- sisiula

Gość mnbmnbnbm
nazwa srom jest obrzydliwa j tak jak i kutas

Gość Afryka moja kochana
Jest jeszcze psipsia, i to nie dlatego ze z niewidzy, wstydu, po prostu nazwa typowa dla tego wieku ;)

Gość felgi
wiekszosc slow, ktore teraz wymianiasz, poznalam z waszych postow teraz muszleka to ja mowie na mala muszle znaleziona na plazy jestescie chorzy penis to penis kobieta zas dysponuje pochwa , wargami sromowymi, lechtaczka- mamy tego troche wiecej niz mezczyzni po co jedna PROSTACKA nazwa az mnie ciary przechodza-ludzie ja sie pierwszy raz stykam z cyzms takim!!!!!! co to jest - sredniowiecze????

Gość ujarany miś koala
ja też i jakoś traumy z tego powodu nie przeżyłam, współżycie rozpoczęłam po osiągnięciu pełnoletności, nie zaszłam w niechcianą ciążę i nie interesowałam się przesadnie sexualnościa tylko dlatego, że moja mama mówiła pisia a nie srom :-0

Gość Afryka moja kochana
A na kupe mowilam- E...E :D Tzn nie potrafilam jeszcze mowic ;)

Gość w swiecie istnieje taka energi
kutas w porownaniu ze sromem to jak wytrawne wino w porownaniu z denaturatem

Gość Afryka moja kochana
Nie przesadzaj, bo to ty robisz sie smieszna w tym momencie :-O

Gość felgi
teraz mi sie przypomnialo wiec moge wam powiedziec - kiedy mailam 5 lat moja matka podala mi takze gwarowe slownictwo sluzace okresleniu narzadow plciowych i wytlumaczyla, ze sa to nazwy wymyslone przez ludzi i uwierzcie mi - dziecko rozumie dlaczego, rozumie, ze to jest dla innych wstydliwe

Gość felgi
koala - i rozmawiasz z matka na codzien o seksie?? i drugie pytanie - czy wiesz, czy twoi rodzice uprawiaja seks?

Gość felgi
mnie nie zaszokujesz slowem cipa mnie malo co szokuje ale ludzka mentalnosc i jeszcze zaszczepianie tym wirusem dzieci sprawia, ze przechodza mnie ciarki

Gość hehehehk
pisiorek i pipka tak ja chyba mowilam

Gość fdaafa
felgi a co powiesz na słowo pizda

Gość a ja się pytam....
felgi - dobrze się czujesz? małym dzieciom wystarczy jak się powie,że to jest siusiak albo pisiulka z wiekiem wprowadza się coraz bardziej książkowe określenia, ale trudno cztero czy pięciolatkowi mówić o penisie i o sromie nawijać, bo to będzie dla nich czysta abstrakcja :O

Gość fdaafa
piz da