Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zygfrydka

jak dziecku powiedziec na swoje intymne narządy?

Polecane posty

Gość obśmiana
ale się obśmiałam :D:-D piszcie dalej

podoba mi się siusiula. 5 letnie dziecko kojarzy tę część ciala tylko z siusianiem wlasnie i to jest odpowiednia nazwa:) tak samo siusiak i siśka:)

Gość kobieta z klasą IIIb
ja tam swojemu misiowi nawijam tak : chono mie tu zapaciakuj mie kutasiną bo mie z tej chcicy ciecze z pizdy.

Gość nineczkaaaa
Skoro dziecko mówi: rączki, nóżki, główka, oczka, to dlaczego i tutaj nie miałoby zdrabniać? Nie rozumiem...Spójrzcie na całość ,a nie czepiajcie się szczegółów

Gość hehehehk
a moze ty jestes zaknnica felgi i zadne inne okreslenie nie przechodzi ci przez gardlo?

Gość dfsfd
a ja sadze ,ze srom moze uzywać osoba dorosła ..Pojecie poli mnie cipa z ust doroslej pani nauczycielki jest smieszne.To samo uslyszane od dziecka jest czyms naturalnym Nauczycielka powinna powiedziec mam ból w podbrzuszu ,piecze mnie srom..

Gość felgi
jezyk uzywany w lozku pomiedzy ludzmi ma inna funkcje niz uzytkowa. to wlasnie tlumacze - ze uczycie dzieci nazw, ktore daja im komuniakt, ze sa to czesci ciala o znaczeniu wylacznie seksualnym. caly wasz problem to wlasnie wasz - wy myslicie kategoriami- jak ja nazywam swoje narzady plciowe? to jak mam powiedziec dziecku. w ten sposob wasz brak normy przenosicie na dzieci - wasze problemy z artykulacja normalnych slow.

Gość Afryka moja kochana
Margines spoleczny ... :-O

wiesz felgi ten topik nie powstał po to zeby sie obrażać wzajemnie. nie sądze żeby tu na kafe siedzieli ludzie z marginesu społecznego - tylko pewnie stoją sobie jak zwykle pod monopolem.

Gość hehehehk
a z tym marginesem to przegielas nie lubie cie

Gość felgi
wszystko wam trzeba tlumaczyc pisze ze pozwala mi to wierzyc, ze jestescie z marginesu - to byla konstrukcja majaca na celu uswiadomienie wam faktu, ze takie owijanie w bawelne powinno dotyczyc wyl;acznie ludzi niewyksztalconych niestety, nie ludze sie, ze do takich nalezycie byloby za dobrze

nazwa sisiak czy sisiorek wcale nie mówi o tym że są to części ciała wyłącznie o znaczeniu seksualnym. chyba wręcz przeciwnie

Gość do nineczkaaaa
rączki, nóżki, główka, oczka... sromek

Gość francja
wiecie we francji penis to zizi a SROM to zezette nie uwazacie ze wybrneli z problemu z duza klasa? nawet dorosli tak mowia: milo pieszczotliwie a nie wulgarnie, medycznie, czy SROMOWATO

Gość felgi
etymologicznie nie nie chce was atakowac po prostu wyrazam swoje zdanie po co? powiem szczerze - nie wiem. zbulwersowaly mnie wasze wypowiedzi, uwazam ten jezyk za niesmaczny. a jesli chodzi o zycie erotyczne - adekwatny jest takze dosadny jezyk a nie muszelki czy pierozki. nawet mi ciezko bylo tutaj to napisac. przeciez to jest infantylne!

felgi -----> uwazasz ze dzieci ktore na swoj SROM (coz za ochydne slowo) mowia cipcia czy sisiula pochodza z marginesu społecznego? Takie to raczej uzywaja słów cipka i huj. Jezu ze tez tacy ludzie na kafe przylaza :o

Gość ci bezpruderyjni francuzi
francja- a skad wiesz ze to jest milo i pieszczotliwie?? Moze zizi to polska odmiana h*ja?

Gość moim zdaniem ...............
felgi masz problem i to wielki, cos w Tobie siedzi i masz ogromna potrzebe szczerosci-fałszywej szczerosci! która niczemu nie słuzy, to czy okreslenie kojarzy sie komus z seksualnoscia czy z seksem konkretnie to jego problem sa tacy ktorym bułka kojzrzy się z seksem a nawt biała chusteczka ale nie o tym temat. nie jest tak ze jedna jedyna słusznie nazywasz penisem i intymnymi narzadami kobiecymi "TE" częsci ciala. wielu ludzi mówi że jest to naturalne dla nich a Tobie kojarzy sie to z seksem i kto ma problem??? no kto????

Gość felgi
nie - uwazam, ze takie dzieci maja zaburzonych rodzicow to nie jest wina dzieci

Gość francja
bo tu mieszkam i mam marzeczonego, stad wiem

no i co ze infantylne, przeciez uzywamy tych slow wlasnie rozmawiajac z dziecmi. cos mi sie wydaje ze juz nie masz jak s ie bronić:-)

Gość _a ja wiem_
Teraz nowoczesni ludzie nie mowia ani penis, ani siusiak, tylko FALLUS

Gość francja
skad inad u mnie w domu w polsce zawsze uzywalo sie jakis ogolnikowych lub pieszczotliwych okreslen i jakos wyroslam na ludzi a po francusku h)j to la bite

Gość dfsfd
słowo srom nie jest złe ,ale z ust 7 latki wydaje sie być smieszne Inaczej jest w przypadku doroslej kobiety..Uzycie słowa bolą mnie wargi sromowe jest jak najbardziej poprawne..NAtmiast boli mnie cipa troche malo kulturalne..

Gość _a ja wiem_
a najlepiej to w ogole o tym nie rozmawiac bo my zacofane, biedne polaki nie wynalezlismy jeszcze dobrego okreslenia na te narzady

Gość felgi
tak jak napisalam - ta dyskusja nie ma sensu. robcie jak chcecie. wasze slowotworstwo mnie dziwi i tyle. jest to zbytek energii, ktorego wytwarzanie -jak z fizyki wiadomo, widocznie wam sie oplaca.

Gość francja
dokladnie jest tak jak mowisz nasza kultura nie byla wstanie przejsc nad narzadami do porzadku dziennego wiec mamy albo okreslenia wulgarne albo medyczne albo infantylne nie mam nic do polski, jestem dumna z bycia polka, ale jezeli chodzi o te sprawy to TAK jastesmy zacofani

Gość felgi
jezyk odzwierciedla mentalnosc ludzka, wiec coz dziwnego? jestesmy zacofani nie w jezyku tylko wlsnie pod wzgledem mentalnosci a jezyk to odzwierciedla. zeby nazwac to, co czytasz lektura, muszisz wczesniej znac nawe ksiazka, ale wszycy tu sugeruja, ze dziecku nalezy mowic "kartkusia"

Gość dfsfd
felgi ..Zrozum to ,ze nawet jesli nazwa jest niepoprawna z punktu widzenia nauki to dla dizecka nie ma to zadnego znaczenia..Nie ma sensu wprowadzac go i uczyc nazw takich jak srom itd..SAmo sie tego dowie.Myslisz ,ze dzieci sa takie głupie? Jedno od drugiego sie uczy..Dlaczego 7 latka biega i mowi do rowiesnika bo kopne cie w jaja,,Mimo ,ze mama nauczyla ją słowa jądra? Nauka jest ok ,ale słowo jądra nie wyraża emocji ..NAtomiast jaja okresla ,ze jest to bardzo delikatna czesc ciała.. Mysli ,ze jak nauczysz swoje dziecko slow takich jak srom to ono bedzie tego uzywało?MOze przy tobie ,ale wsrod rowiesnikow absolutnie nie..