Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krissssss

Ale mam przerąbaną prace!!!!!

Polecane posty

Gość Krissssss

Ludzie jaką dostałem przerąbaną prce.Coprawda 5 godzin dziennie.Wynagrodzenie 1400 zł na ręke! Ale codzieńnie musze patrzeć na psycholi gdyż praca jest w zakładzie psychiatrycznym!!!! Boże co za ludzie tam mieszkają!!!! Dzisiaj widziałem jak dorosły facet siedział na ziemi i bawił się małym plastikowym wiaderkiem!!!! Troche jest w tym śmiechu ale i żal tych ludzi.Boje się żebym sam nie zwariował!!!!!

Gość werwerwerewrt
a opowiedz coś ciekawego

Gość Krissssss
A co w tym ma być ciekawego???????????

Gość salowa w psychiatryku
ja tez tam pracuję. Tylko że u nas nie mają wiaderka bo niby skąd miał wziąć?czy ty nie przesadzasz?

Gość Krissssss
Bo ja mu dałem te wiaderko :) :) :)

Gość a ja powiem tak...
oowiedz cos krisss prosimy...napewno sa jakies ciekawe historie

raz szedł jeden chory i podbiegł do lekarza i przytkał do niego plombę(to cos co sie plombuje w drzwiach. taki kapsel z plastelina i lekarz przytyka w to pieczęcia i nikt nie włamie się. I on to zerwał i poleciał z tym do lekarza, przycisną w jego fartuch i mówi ze zaplombował. Tam to sie dzieje.

a ja widziałam strszego pana co miał na sznurku szczoteczkę do zębów i ciagnął ja za sobą. Raz go zapytałam, czemu pan tak robi,że pobrudzi sobie szczoteczkę, a on wycedził,że to Azor.

ja tam pracuję 2 lata ale straciłam cel wzyciu.tam nawet nie mam szans poznac męza. Pracuje na zmiany. Pracy duzo, wiadomo, zmiana rzescieradeł, trzeba doglądac ich.Wołac na śniadania, ale kucharka z salowa inna dowożą im do pokoi.......a ci patrza się w okno i mówia ze tam jest pan jezus i ich woła.

no ale i sa ostre przypadki.jedna pani leżała przywiązana bo latała z widelcem, a po ulicy ponoc z nożem wybiegła. Sa drastyzne przypadki. Niektórzy sa niebezpieczni.

Gość Krisssssssss
Ja tam pracuje od 3 dni.Ale nie jako lekarz itp.Mam umowe podpisaną z inną firmą która dostarcza tam żywność,odzież i wiele innych rzeczy.O bony jacy psychole!!!!!!!!!

Gość Krisssssssss
Ku wyjeśnieniu powyżej.Firma ma podpisaną umowe z psychiatrykiem a ja to wszystko dostarczam

jeden wogóle niechce jeśc, bo mówi ze jak zje do będzie taki gruby i pęknie bo widział jak balon sie popowało i ten balon pękł. koszmar.Trzeba mu wciskac jedzenie, zagadywać, ze będzie siła, tłumaczyc jak niemowlakowi.Ze jak bedzie jadł to będzie duzy i silny i ze nie pęęknie:D

Jeden się zesral i musial do niego iśc. I powiedziałam by więcej tego nie robił w majtki.Zeby wołała albo sam tam szedł. No a on mówi, ze wtedy ma tak ciepło i lubi miec miękko. :O

Gość drwal po fajrancie
Ja też mam przerąbaną i bardzo się z tego cieszę ;)

Gość werwerwerewrt
o kurcze a ja bym cierpliowośc straciła

Gość Krisssssssss
Do salowej.A dlaczego niektórzy mają luzy i mogą sobie chodzić gdzie chcą tz po całym budynku,po podwórku itp.Oni są mniej niebezpieczni??????? Ale kumpel który się zwalnia a ja jestem za niego mówił żeby uważać na nich.Bo z wieloma mam kontakt bliski.Tz chodzą obok mnie,za mną.Kurde może sobie wyrobie pozwolenie na broń bo to praca niebezpieczna :) :) :)

Gość no alepo towlasnie jest
psychitryk, co was tak dziwi. To chorzy ludzie

pisałam ze sa ludzie bardzo niebezpieczni i sa często izolowani i zamykani w pomieszczeniach.Sa tez tacy własnie"smieszni"nie szkodliwi, znerwicowani z depresjami, ale nie świrusy do tego stopnia by latac z nożem.Tacy sa pod ścisła kontrola i zamykani. Tacy z deprssja nerwicą czy tacy niegrożni z eszczoteczka do zębów na sznurku to sobie chodza po korytarzu, spiewają, mówia do siebie, dziwnie obserwują, chowają się, stoją, albo który chce na ławce siedzi.....

jeden tak biegał z góry na dół z dołu do góry i pytam czy się nie zmęczył a on ze goni muche. No nic nie poradzisz.

Gość werwerwerewrt
salowa fajnie ich opisujesz, widać dobra z ciebie babka, pewnie mają szczęście ze Ty tam jesteś bo pewnie bo kto chciał z takimiludzmi pracować Ja pewnie alb wym się wku**** wiała albo płakała bo ich szkoda

Gość Krisssssssss
Współczuje Ci tej pracy jako salowej :(

a wiesz ja jestem po szkole pielęgniarskiej, slubowałam pomoc ludziom tak jak lekarze. No ale narazie widzisz, salowa jestem i pielegniarka w jednym. zastrzyk zrobie, leki podam, zbadam ciśnienie, zatamuje krwotok, podam kaczkę, wymienie pościel. Ah niewdzięczna praca. Duzo jest smiesznych sytuacji.No ale generalnie jest do niczego. jak poznac tam mężczyznę?:) nie ma z kim pogadac juz nawet:) człowiek dziwnie się czuje jak chodzi od psychola do psychola. mam jedną babke w nerwicy.Niby normalna , ale zachowanie ma dziwne. Mówi do siebie, wystawia język ciagle na dolna warge i bardzo wolno mówi i sie porusza. zanim coś zajarzy to potrwa.No ale opowiada o rodzinie, o przeszłości itp........

jeden ciagle siedzi w kącie w przykucku i pytam czemu nie idzie na spacer bo słoneczko jest a on sie boi ze go ufo porwie :D inny siedział tez tyłem w innym kącie - i tez pytam czy nie chciałby iśc na ławeczkę na dwór, a on ze musi tu pilnowac skarbu.A ja pytam jaki ma skarb a on mówi ze pokaze mi w tajemnicy. I pokazał, pudełko zapałek a w srodku kilka kulek ze sreberka po czekoladzie. I tego tam pilnuje. To mówiłam mu ze ma wziąc to ze soba i iśc na dwór a on sie boi ze mu ktoś zabierze. Więc mówiłam byschował w pokoju i tam nikt nie zabierze. A on mówił,że pan edek( lokator jego) w pokoju ze czyha na jego skarb.

Gość Krisssssssss
Kumpel mi opowiedział jak 3 mce temu pojechał tam pierwszy raz.No i zapytał się takiego psycholke gdzie jestst kuchnia(bo musiał chleb zanieść)A ten psycholek spojrzał się na niego dziwnie,zaczał krzyczeć i uciekł:) Nie wiedzieć dlaczego :) :)

Gość do salowej
ty, a nikt nie chce z tego domu wariatów uciekać ? Np. spuszczać się po promieniu latarki z 2 pietra ?

jeden bardzo chory pan ciagle stał i płakał, pytałam czy ktos mu zrobił krzywde a on powiedział,że sie topi,że powódz jest i utopi sie. Mówie mu ze nie ma powodzi a on mówi ze ma.I się okazało ze się posikał.:O

nie raczej ci chorzy ni euciekaja, raczej bardzo pilnujemy ich.Sa dyżury, drzwi sa zamykane, jest dyżurka. Jeden wpiżamie wyszedłw nocy i pytam go gdzie idzie tak po cichu a on mówi ze idzie złapac księżyc. Widzisz duzo jest smiesznych przypadków, ale tez duzo jest przelęknionych osób, którzy płacza, uciekaja , boją się, chowaja się, bądz ci zaknięci agresywni. jedna pani wkoszuli nocnej tez raz wychodziła i juz na dole była ale ja złapali.Pytałam ja gdzie szła a ona mówiła,że przyszedł do niej list od Boga ze dziś ja zabierze na spacer po Raju.

Gość werwerwerewrt
Salowa a czy oni wychodzą z tego? Dlaczego on i chorą, człowiek jednego dnia jest zdrowy ... a drugiego wariat