Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klara weroni

DERMACOL -podkklad co o nim sdzicie

Polecane posty

Gość klara weroni

witam mam zamiar kupic na allegro ten podkBad podobno jest cudny ale kazdy tak napisze co sprzedaje ja bym chciaBa znac opinie tych dziewczyn co go stosuja lub stosowaly

To jest podkład silnie korygujacy. Jak dla mnie jeżeli nie masz na twarzy dziur czy silnych przebarwień to nie ma sensu go kupować Można go stosować jak korektor miejscowo. Poza tym, taniej kupić w drogerii widziałam go za 11 zł.

Gość aga1506
Dermacol jest rewelacja, tyle ze trzeba sprawdzić na własnej skórze kolor bo często bywa mylny. Ja go stosowałam , pokrywa wszystko co jest do ukrycia a odpowiednio dobrany do skóry prawie go nie widać. Nie jest to produkt bardzo drogi ja płaciłam ok 12-15 zł( bardzo wydajny) jednak nie zdcydowałabym sie na zakup go przez allegro.

Gość klara weroni
w jakich drogeriach mozna go kupic

Można go kupić w malych sklepikach kosmetycznych. Samego lepiej nie używać, najlepiej zmieszać z kremem nawilżającym. Strasznie zapycha pory, lepiej stosować go jako korektor.

Gość multimlionerka
ja kupiłam, ale żałuję. Jest tłusty, zapycha pory i wyglądam w nim jak zombi. Nie polecam stosować na całą twarz, jedynie używać jako korektor. :)

Jako korektor jest dobry.Ale ja sobie kupilam za ciemny i musze poczeakc do lata:))

Pewnie mi nie uwierzycie, ale moje pokolenie stosowało Dermacol na przełomie lat 70 i 80 !!! Był super! Tylko trzeba było najpierw nanieść na skórę sporą warstwę kremu, bo inaczej robiła się skorupa. Póżniej zaczęli do Polski sprowadzać Dermacol w postaci lekkiego mussu, i to był już prawdziwy LUKSUS!!! :))

dermacol jak podklad na cala twarz to efekt maski i tynku :-O punktowo jako korektor jestem w stanie zrozumiec ale uwazajcie bo zapycha jak szalony :-O

dermacol kosztuje dychę używam na całą twarz. zalety: kryje super, baaaardzooo wydajny wady: ciemnieje (mam najjaśniejszy kolor, a i tak po całym dniu jest dla mnie za ciemny), gdy weźmiesz za dużo, masz maskę na twarzy, niekoniecznie dobry do tłustej skóry (\"rozmemłuje\" się po całym dniu) mimo wszystko najlepszy podkład, jakiego używałam.

Gość kiki23
dziewczyny a można nim jakoś te dziurki po tradziku zamaskowac zeby chociaż mniej je było widać?

Uprzejmie proszę. DERMACOL - to puder kryjący, czyli pdkład, zwany też fluidem. Produkuje go firma z Czech. W czasach GIERKOWSKICH był dla mojego pokolenia prawdziwym powiewem luksusu! Nie sądziłam że Dziewczyny jeszcze go stosują i nawet chwalą...! ;))

:) uzywalam kiedys, dawno temu. Na cala twarz sie nie nadaje --- bo zatyka pory i jest ogolnie ciezki -- ewentualnie dodac ociupinke do kremu jako korektor swietny - trzyma sie caly dzien i kryje doskonale nawet naciemniejsze przebarwienia - ze wzgledu na zatykanie porow stosowalam go zadko, tylko wtedy gdy nic innego nie dzialalo juz go nie uzywam bo odkrylam ze pudry mineralne rhea sa lepsze i jako podklad i jako korektor

Gość Prawie_A
a jaki numer ma odcień lekko rozowy,zimny ?

Gość do Jakastakasobie
mozesz napisac co lepiej kryje czy ten dermacol czy podklad rhea? chodzi mi o bardzo dobre, trwale krycie. i czy orientujesz sie jaki kolor jest najbardziej naturalny? czy one na twarzy wyglada tak jak na ich stronce? pewnie tylko w internecie mozna je kupic?

Gość ja go mam
Ale nie stosuj go jakos podkład tylko jako korektor!!!! Źle sie rozprowadza bo jest on ciężki i maska gwarantowana. Ja jak mialam wieksze problemy z cerą to go mieszałam z podkładem. To jest bardzo dobry sposób. Sproboj! :)

No, ja nie używam podkładów, ale jak już mam się czymś wysmarować, to zawsze tylko dermacol... Zawsze mieszam go z kremem nawilżającym, bo tak to robi mi się maska i bardzo trudno go rozsmarować... A wiem, że był już dawno, bo ostatnio znalazłam u mamy jakąś tubkę z resztką własnie dermacolu i to wygląda na takie stare właśnie... ;) mama zapomniała kiedyś wyrzucić i tak leżało i leżało :P

Gość czy ktos moze mi napisac
gdzie mozna dokladnie dostac ten dermacol (z wyjatkiem sklepow internetowych), przelecialam prawie wszystkie sklepy i nic;/ przez internet moglabym kupic, ale nigdy wczesniej go nie mialam i nie wiem jaki odcien;/

Gość nie jest on dostępny w żadnej
sieci sklwpów więc trudno powiedzieć gdzie go na 100% można kupić. Napisz jekie miasto, może ktoś pomoże.

Gość kiki23
mozesz go kupić na allegro, albo w drogeriach internetowych np w esenti za 11zł

najlepiej kupilabym przez internet, ale jaki kolor? chcialabym naturalny kolor, bardziej w odcieniu cieplym, chodzi o to, ze mam jjasna karnacje, ale nie blada! i mam duzo przebarwien czerwonych, niektore bardzo duze i ciezko jest je zamaskowac, jaki kolor byl by najlepszy? patrze na te kolory i nie wiem:(( inaczej wyglada w internecie a inaczej jak ktos nalozy na siebie... prosz eo pomoc, bardzo mi na tym zalezy, chce go jak najszybciej kupic!:(

dzieki za ta stronke, juz ja widzialam, jak patrze na te kolory to nic nie wiem... waham sie pomiedzy 213 a 215 czy ktos stosuje te kolory? moze ktos mial te 2 i moze porownac? wiem, ze nie jest drogi, ale chcialabym juz dobrze kupic, bo ogolnie nie trafiam nigdy z kolorami;)

proszeeeeeeee:)

kupilam, dorwalam go w malutkim sklepiku u mnie:P rzeczywiscie jest rewelacyjny w kryciu:) tlyko skora nie moze sie za bardzo luszczyc, bo nieciekawie to wyglada, dalam go na cala twarz to swietnie wyglada z daleka... bo z bardzo bliska widac te skorki, musze zrobic peeling i porzadnie nawilzyc twarz, ale dermacol ejst extra! mam nawet revlon colorstay niby super kryjacy, a dermacol jest 100 x lepszy w kryciu od niego:) a cena nieporownywalna... mam kolor 217 idealny do nieopalonej cery, bardzo naturalny:)

Gość miałam go sobie kupić
ale jak przeczytałam niektóre opinie, że jest tłusty, zapycha pory, twarz się od niego błyszczy, szybko się sciera itp. to zrezygnowałam. Niby przeważają dobre opinie, ale ja mam tłustą cerę i nie chciałabym sobie zaszkodzić.

Gość polanica traksa
:)