Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nella77

Wielka Kłótnia o TV! Czy jest jakiś kompromis?

Polecane posty

Gość Nella77

Czy to normalne by kłócić się o programy TV? Czy można wypracować jakiś kompromis? Głupia sytuacja ale wychodzi że TV to bardzo ważna część wspólnego mieszkania. On zaznacza sobie programy które chce obejrzeć, są one w różnych porach, czasami mu sie pokrywają godziny nawet. W weekendy od rana siedzi przed TV , ja w tym czasie zrobię jemu i sobie śniadanie, obiad, ja organizuję sobie czas, czasem looknę na TV, co on ogląda, ale to są urywki , a potem sobie ćwiczę w osobnym pokoju. Często jednak chcę tylko wieczorem coś sobie obejrzeć, ale to koliduje z jego zaznaczonymi programami. Twierdzi że on rano nie ogląda, tylko jest zmuszony przed nim siedzieć ale czyta w międzyczasie. Nic innego nie robi, nawet czasami nie posprząta, bo mu sie nie chce. A gdy wieczorem ja chciałabym looknąć i pooglądać, wychodzi że koliduje z jego i jestem egoistką , bo on czuje się zmuszony mi ustąpić. Wychodzi wtedy na to że jestem tyranką. Jak dojśc do kompromisu? Oczywiście próbuję rozmawiać, ale nie są to rozmowy tylko krzyki i stoimy przy swoich racjach. Ale kto ma rację? Co zrobić? Może trzeba się wyprowadzić?

Gość hmmm7777777
ciężka sprawa

Gość ranny
kupcie drugi TV i po krzyku !!

Gość Nella77
niestety brak funduszy na taki cel

Gość Nella77
to znaczy że nie da sie dogadać??? nawet nie mamy gdzie zainstalowac 2 telewizor, a i tak dla mnie to jest duży wydatek. Nawet ten TV mamy darowany. Wychodzi ze taka rzecz decyduje o wspónym byciu razem. Smutne to.

Gość Don Kiszot
Ja sie pozbylem telewizora i zyskalem sporo cennych godzin na samorozwoj. TV to strata czasu!!!!!

Gość Nella77
To prawda Don Kiszot, ja większość dnia poświęcam na inne rzeczy, sprzątam , gotuję, ćwiczę. Ale tylko wieczorem chciałabym coś obejrzeć, jakieś wiadomości czy jakiś film obejrzec. A tu wychodzi że jak chcę to jestem Tyranką bo nie dam swojemu mężczyźnie obejrzeć to co on chce, choć i tak siedzi przed TV cały weekend.

Gość Don Kiszot
Nella, wnioskuje, ze masz 30 lat. Jesli obecnie klocicie sie o TV to sobvie nie wyobrazam co bedzie pozniej. Zakoncz te meczarnie, traktuj zycie jako przyjemnosc a nie obowiazek i kare.

Jeżeli wasz związek nie wytrzyma tego, to chyba dobrze wam to zrobi:) Sory, ale to śmieszne jest dla mnie;) Nie wyobrażam soie takich problemów. I na pewno nie chodzi o telewizor, tylko o to, że dziwnie się traktujecie. A ty pewnie jesteś na jego utrzymaniu, prawda? A jego denerwuje, że jesteś leniwa i nic nie robisz i uważa, ze po tygodniu czy dniu pracy ma prawo oglądać, co chce i robić, co chce, prawda?

popieram tv strata czasu...lepiej poćwicz, poczytaj książkę..idź do kina..a faceta masz drętwego..jęsli spędza życie przed tv...posiedź na forum...

Gość Don Kiszot
wadanka, TV czy forum 1 piernik :P

wiem...ale dla nelly alternatywa...a poza tym tu chociaż można z kims pogadać a do tv trudno mówić...

w takim razie don kiszociku skoro forum i tv to 1 piernik strata czasu czemu siedzisz?

Gość Nella77
Dla mnie też są to problemy błahe, chciałabym wyciągnąć z tego jakiś kompromis. TV nie jest dla mnie najważniejszy, chodzi mi tylko o wieczór, kiedy wszystko już zrobię. Nie jestm na jego utrzymaniu,sama zarabiam, i to nie ja jestem leniwa. Niestety to jego domeną jest leżenie i oglądanie od rana do wieczora (chodzi o weekend). Pracujemy oboje w tygodniu, po pracy ja przygotowuję jedzenie, on czeka aż sie mu poda, oglądając przy tym TV (to wyniósł ze swojego domu, podaje sie mu na ławe) a on nigdy nie podał mi śniadania ani obiadu. Jem trochę inaczej niż inni, ale wie co jem i gdyby chciał mógłby coś dla mnie zrobić. Zgodził sie na podział ról w sprzątaniu, ale nie zawsze to robi, często muszę mu o tym przypominać, ale dla niego jest fajnie jak zapomnę. Ma wtedy wolne i pilota w rece. Nie mamy dzieci, ale planujemy. Boję sie jak to będzie, skoro w takiej sprawie nie mozemy sie dogadać.

Gość Nella77
Wadanka fakt przynajmniej można pogadać spokojnie na forum, a nie ciągle kłócić sie o jakiegoś pilota. Dlatego tu jestem.;)I liczę też na obiektywną ocenę i dobrą radę:)

jak ty się na to godzisz? skoro pracujecie obydwoje...długo jesteście małżeństwem? odzwyczaj go od podawania pod nos niech sam sobie weźmie...dziwna jesteś sama go tak nauczyłaś a teraz masz problem...odzwyczaj gościa stopniowo od dogadzania..nie wystarczy że ugotujesz jeszcze podaj...

Gość Nella77
może liczę na jakieś dobre rady , może ktoś miał taką samą sytuacje i udało mu sie dojśc do jakiegoś kompromisu.

Gość a my nie mamy TV
mamy więcej czasu, dzieciak nie ogląda durnych Edów i Mandy'ch na cartoonie.... a my mamy więcej czasu na czytanie.... i brak powodów do kłotni :P

Gość Nella77
nawet nie tylko może liczę ale sądzę że na forum są różni, ciekawi ludzie i obiektywnie mogą na to spojrzeć. Chyba forum po to jest miedzy innymi.

z forum różnie bywa są ciekawi i mniej ciekawi..jedni cię wesprą a drudzy zmyją głowę za nic....ale faktycznie z twoim małżenstwem jest coś nie tak...nie podawaj mu obiadu pod nos zacznij od tego, niech oderwie się od telewizora i nałoży sobie sam a ty w tym czasie bądź bardzo zajęta.... a w tv przecież i tak nie ma co oglądać te same filmy setny raz...albo durne seriale co jeden to głupszy..nie masz czego żałować niech siedzi i się ogłupia...

Gość Nella77
tylko szkoda mi, bo tracę związek, i nie mam kontaktu z człowiekiem, nie chce i nie stara sie mnie zrozumiec, a jak mówię o tych rzeczach co mi przeszkadza, odbija piłeczkę (często posługuje sie nawet moimi zwrotami) i szuka coś na mnie co mu nie pasi, i że jestem egoistką i tyranką, że tylko ja rządzę.

nie pierwszy raz juz przychodzi mi na mysl refleksja - skad Wy kobity bierzecie tych wszystkich beznadziejnych typow i jak Wy to robicie, ze jeszcze z tym wytrzymujecie na codzien ? :O nie wyobrazam sobie zycia z gosciem, ktoryby mnie traktowal w ten sposob, i to w dodatku w sytuacji, kiedy oboje pracujemy, a do tego jeszcze ma fochy odnosnie telewizji, telemaniak jakis :O

Gość Don Kiszot
Szanowne Panie szanujcie siebie!!!