Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabellka

Dziweczyny pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość izabellka

Czesc mam pytanko zwiazane z moim problemem, jestem z chlopakiem 5 lat, siedze w domu sama jak patyk bo nie pozwala mi pracowac za te marne grosze, tak sobie pomyslalam ze fajnie bylo by sprawic sobie dzidziusia tylko ja nie mam odwagi mu tego powiedziec! Powiedzcie dziewczyny jak wyscie to zrobily bo nie mam pojecia jak go zagadac!

Gość an etka
powiedz mu wprost!

Gość izabellka
jest tu ktoś pomocny takiej osobie jak ja???

izabellka, wg mnie coś w Waszym związku jest nie teges. Czy Wy umiecie rozmawiać ze sobą? Wydaje mi się, że Ty masz z tym kłopot. Poza tym pamiętaj, że dzidziuś to nei zabawka, a tak to zabrzmiało w Twojej wypowiedzi...

Gość izabellka
umiemy rozmawiac tylko chodzi o to w jaki sposob uswiadomic mu czego ja pragne, a co do dzidzi zgadzam sie z toba ze to nie zabawka, wiem co znaczy miec dziecko, chce je poniewaz wszystkie moje kolezanki juz maja maja wspolne tematy a ja wyszlam poza obieg sama w domu i nic wiecej, czuje sie jak stara baba....

Izabelko, co znaczy \"nie pozwala pracować\"? Nie masz własnej woli? Zgadzam się, że coś w waszym związku szwankuje, skoro nie wiesz, jak zagadać na taki oczywisty temat. Po drugie dziecko to owoc miłości dwojga ludzi a nie sprawunek. Nie wiem, czy tak niefortunnie nazwałaś chęć posiadania dziecka czy tak do tego podchodzisz. A jak zacząć? całkiem po prostu: czy myślaleś kiedyś o dziecku? lub Ostatnio dużo myślałam o dziecku i czy też uważasz, że to już ten moment?

a moge z ciekawości zapytać ile masz lat? W takim razie czy nie najlepiej powiedzieć mu o tym prosto z mostu? Nigdy nie rozmawialiście na ten temat?

I jeszcze jedno. Być może uznasz, że to nie ma związku z Twoim pytaniem, ale czy mogłabyś pokrótce opisać Twojego faceta? Wymienić jego wady i zalety?

Jeszcze dodam, że nie powinnaś decydować się na dziecko tylko dlatego, że koleżanki mają. Jeżeli źle się czujesz w domu, to idź do pracy. Związek dwojga ludzi powinien opierać się na tych samych partnerskich prawach i jedna osoba nie może czegoś bronić drugiej (oczywiście mówię o rozsądnych rzeczach)

Gość izabellka
mam 24 lata moze zle to ujelam "nie pozwala" obydwoje doszlismy do wniosku ze lepiej siedziec w domu niz pracowac za 700zł! A co do dziecka ludzie troche litosci, ja tylko sie spytalam jak wyscie to zrobily, chcialabym wiedziec jak to sie robi bo powiem to po raz pierwszy! Zaznacze tylko ze on ma 34 lata. Kiedys sam powiedział czy mysle o dziecku ale to bylo 2 lata temu wiec stanowczo powiedzialam ze za wczesnie, ale teraz zmienilam zdanie...

Gość izabellka
do Milagros spytalam sie tylko o rade inne tutaj na tym forum chca faceta wrobic, uzywajac przedziurawionej prezerwatywy a wy na mnie najezdzacie..... czegos nie kumam...

IMHO lepiej iśc do pracy za 700 zł (chociaż nie wiem co to za praca może być) niż siedzieć w domu i patrzeć się w sufit... \"bo nie pozwala\"... Wiesz, w pracy nie chodzi tylko o pieniądze, ale realizowanie się, spotkania z ludźmi itp. No i o cały socjal. \"Fajnie by było sprawić sobie dzidziusia\" Dziecko to nie zabawka, którą sobie sprawisz, bo ci się nudzi w domu. To może lepiej kup psa? \"tylko ja nie mam odwagi mu tego powiedziec\" A wy rozmawiacie w ogóle ze sobą? Nie wyobrażam sobie jak można nie wiedzieć jak rozmawiać o takich kwestiach jak dziecko. Przecież to nie związek gówniarzy z gimnazjum :O

izabellka, Słonko, kto na Ciebie najeżdża???? Nie denerwuj się tak. Chodzi nam tylko o to, że z teog co napisałaś na początku, wynika, że chcesz mieć dziecko bo Ci się nudzi w domu. Niestety internet, poza wieloma zaletami, ma to do siebie, że nie można wyrazić swojej intonacji, akcentuacji, nie słychać tonu głosu. Być może źle Cię zrozumiałyśmy, dlatego chcemy się dowiedziec czegos więcej.

Gość izabelka wybacz ale nie
rozumiem jak mozna byc tak pozbawiona ambicji i nie iść do pracy :o Siedzisz w chałupie i co robisz? Pierdzisz w stołek czy robisz za kuchtę? Praca to poszerzanie horyzontów, spotkania z ludźmi,a po za tym - skąd weźmiesz później emeryturę? Czy liczysz na jakąś rencinę po uprzednim jej załatwieniu na lewo???????/

Gość izabellka
pierdze w stolek!!!!!!!!!!!!!! chodzilam za praca 2 lata, segreguja jak buty na wyprzedazy nie po to tyle lat sie uczylam zeby pracowac za marne grosze sorki ale odpada!! Zreszta nie musze sie nikomu tlumaczyc z pracy inne mialam do Was pytanie ale juz nie wazne....

Gość jusiek
ja z moim męzem skonczylismy studia ja administrację on technologię zywnosci jest mgr inz. i pracuje w barze mało nie zarabia,ale co to za praca ? dla faceta po studiach ,ale on niczego się nie wstydzi wszędzie by poszedł pracowac,zeby dac synowi wszystko.Ja mam tylko licencjat bo zdecydowalismy się na dziecko przed ciązą pracowałam jako pomoc w firmie rachunkowej i pracy nie wspominam dobrze,ale cieszyłam się i z tego. W naszym miescie nikt nie patrzy na to co ma skonczone tylko jaka praca jest . Gro moich znajomych układa towar w marketach,pracuje fizycznie i mają studia,dzis magister to za mało na dobrą posadkę . Mile widziany doktorat + 2-3 języki to jest to?

Gość an etka
dajcie dziewczynie spokój , tylko sie spytała, inne rzna sie i maja bekarty a tutaj normalana babka chce dzidziusia a wy jej trujecie! Wyluzujcie:)

Gość jusiek
jak sie chce pracowac to praca się znajdzie ambicje trzeba schowac do kieszeni!!!Teraz na topie jest Anglia moze Do Irlandii jedz?

Gość izabellka
ludzie kochani moi!!! Ja nie potrzebuje pracy, nie musze jej szukac, mam zamiar jeszcze w tym roku otworzyc cos swojego!!!! Ja o kozie wy o wozie! Pytalam sie o dzidziusia a nie pomoc w sprawie pracy! Wiem ze siedzenie w domu to kompletna beznadzieja dlatego zmierzam w kierunku otwarcia czegos swojego, ale czy jedno wyklucza drugie? Litosci albo ja nie kumam albo zle mnie rozumiecie!

Gość jusiek
sorrki,ale tak to napisałas ze dlatego takie wnioski wysnułam

Skoro temat dalej się kręci, ja jednak proponuję, żebyś przeprowadziła ze swoim facetem spokojną rozmowę na temat jego i Twoich pragnień. Może diabeł nie okaże sie taki straszny ;-)

Gość izabellka
spokojnie moze to ja popelnilam blad jak pisalam czasami czlowiek mysli ze dobrze napisze, ale mozna zostac inaczej zrozumianym Ps. Ja wlasnie jestem za granicą :) pracuje ale nie ma to jak swoje:) Nie jestem taka leniwa jak Wam sie wydaje!

Gość a kto to jest
ta i za granicą chodzilas za [praca dwa lata i zaproponowano ci tylko jedna i to za 700 zł :O ustal najpierw jedną wersję :O

Gość izabellka
do intima 30 wiesz chyba przez Wasze komentarze wstrzymam sie do otwarcia interesu, ale pozniej porozmawiam i to poważnie:) Słowa krytyki przyjete!:)

Gość izabellka
jestem tu pół roku a 2 lata szukałam w Polsce dlatego sie tutaj znalazłam! Troszke rozumowania!:P

Gość a kto to jest
pisz jasniej moze, co? :P

Wiecie co, teraz i ja twierdzę, że dyskusja nabrała mylnego toru... Dajcie na looz... Uczepiłyście się tej pracy jak rzep psiego ogona!