Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

catterina25

jaki fotelik 9-18kg jest najlepszy-doradźcie!!!

Polecane posty

moja corka ma 2 lata i 2 miesiace, od 8 m.z. uzywamy maxi cosi tobi. Raz pozyczylam od siasiadki coneco zenith .... i balam sie nim jechac. Prawda jest wygodny dla dziecka ale jego stabilnosc .... zadna. Tobi zapiety w samochodzie nie rucha sie wcale - ani drgnie. Coneco latal na boki. Nie chce wiedziec co dzieje sie z nim w trakcie zderzenia. Minusem Tobiego jest ta b.wysoka podstawa - pisal o tym juz ktos. Moja corka ma 95 cm i aktualnie i wlasnie przesunelam jej zaglowek na najwyzszy poziom. Mysle, ze jeszcze pol roku pojezdzi. Coneco rzeczywiscie rozklada sie lepiej do spania ale to b. maly moim zdaniem plus przy bezpieczenstwie jazdy. Ramatii ma moja sasiadka i po prawidlowym zamocowaniu rowniez nie jest tak stabilny jak Tobi. Pozdrawiam:)

Gość My mamy zenitha
i nasza mała jest bardzo zadowolona. Jeździ w nim już od 6 m-c życia teraz skończyła 14 m-cy. Jest stabilny, dobrze trzyma dziecko. Polecam :)

Gość Mój 5 latek
o wzroście 120cm super wygodnie jeździ w ceneco Zenith. Ma jeszcze sporo miejsca a waży ok 25kg. Głowa mu nie wystaje. Jeździmy dużo wiec gdyby był nie wygodny napewno by protestował. Kupiliśmy go jakie 1,5 roku temu.

Gość sama mowisz
ze duzo podróżujesz autorko więc bezpieczeństwo dziecka powinno być dla Ciebie priorytetem - np maxi cosi priori jest w przystępnej cenie i jest już fotelikiem bezpiecznym dla starszej córki kupiłam zwykły fotelik - nie firmowy i jestem srednio zadowolona (na szczescie mala urosła i zmieniamy fotelik na nastepny - tym razem napewno bedzie kupiony taki, który przeszedł testy bezpieczestwa) mlodsza ma właśnie maxi cosi priori - jestem bardziej zadowolona - nie tylko jakościowo lepszy ale przede wszystkim bezpieczniejszy

Gość sama mowisz
jeszcze jest maxi cosi side protection - ten tez jest spoko - cena przystepna i przeszedl testy bezpieczenstwa

Gość Andrzej J.
Witam te dyskusje sa bezcelowe proponuje "oszczedzic" i nie inwestowac w fotelik wcale bo po co podpiszmy odrazu wyrok smierci na nasza pocieche mojemu dziecku uratowal zdrowie a moze i zycie maxi-cosi tobi i nie piszcie ze malo jezdzicie nie wiadomo jaki d... trafi w wasze auto oszczedzajac na foteliku mozecie sie liczyc z przykrymi konsekwencjami ja osobiscie zastanawiam sie nad ponowna inwestycja w maxi cosi tobi lub romer safefix

Gość monna16
My mieliśmy fotelik Chicco Max 3S (9-36 kg). Po wypadku (zaznaczę że z samochodu został tylko przód - po uderzeniach w tył i oba boki) fotelik ma uszkodzony tylko zagłówek z jednej strony!!! Syn wyszedł z tego tylko z siniakami i otarciami!!! Uważam że fotel naprawdę się sprawdził, choć nie kosztował majątku. Wiem że nie ma najwyższych ocen w testach! Następnego fotela nie kupiliśmy już Chicco bo przypominał nam ten koszmar a syn wpadał w histerię na jego widok. Zainwestowaliśmy w Maxi-Cosi tylko dlatego aby mieć czyste sumienie że zabezpieczamy dziecko najlepiej jak się da. Teraz planujemy zakup fotela (9-18 kg), tym razem dla córeczki. Będzie to na pewno Maxi-Cosi Tobi lub Priori bez względu na cenę. Najważniejsze żeby moje dzieci były BEZPIECZNE!!!

Gość a ja polecam wszystko
firmy Maxi Cosi poczawszy od wozko, a skonczywszy na fotelikach itd.. Rzeczy tej firmy sa naprawde super jakosciowo, solide, maja ladne kolory, sa swietnie wyprofilowane i w ogole sa super.

w fotelikach z maxi cosi czesto w czasie jazdy pasy robia sie luzne i maxi cosi wcale nie jest juz takie super jest przereklamowane. dziecko powinno tak dlugo jezdzic w tej kolebce poki glowka z niego nie wystaje, jest najbezpieczniejsze ma mamy römer (rzymianina) jestesmy bardzo zadowoleni wygodny nawet do spania stabilny no i cena byla tez przyzwoita i miakl bardzo dobra wrecz wzorowa opinie w testach

pierwszy z tych wiekszych fotelików kupiliśmy Bebe comfort - porażka.... Raz, ze bardzo szybko sie niszczy, miał zmechacone boki juz po kilku miesiącach użytkowania. Ma regulowaną szerokosć boków, można go rozszerzyć np. w zimie jak dziecko jest cieplej ubrane, ale jakos cholernie ciężko małą wsadzic, skręcają sie pasy, no taki niemiluch ze cos okropnego. Kupilismy isofix który zajebiscie ciężko sie mocuje, wiec przełozenie do drugiego auta kosztuje sporo nerwów. Od sąsiadów pozyczyliśmy maxi cosi priori - używany przez 3 lata i ... REWELACJA!! Montowany tylko na pasy, ale trzyma sie stabilnie, wiec kupilismy identyczny do drugiego samochodu. Nie ma NIC czego mogłabym sie czepić.

Gość xm3n
Pamiętajcie o jednym - dziecko w foteliku NIE MOŻE leżeć - MAX bezpieczne to 35-40 stopni pochylenia siedziska !! Pochylcie bardziej siedzisko (tak do pozycji leżącej) i pomyślcie gdzie pójdzie całe obciążenie w razie wypadku... Od razu zrozumiecie dlaczego bezpieczne foteliki tak słabo się pochylają do snu...

temat już dawno nie aktualny, ale i tak powiem co myślę Otóż jestem za maxi cosi jak najbardziej, pierwsze nosidełko-fotelik mieliśmy maxi cosi cabrio-fix, teraz używają go znajomi, bo miesiąc temu urodzil im się dzidziuś, a nosidełko po upraniu pokrowca wygląda jak proszto ze sklepu, od października nasza córcia jeździ w maxi cosi priori, sporo jeździmy i bardzo jesteśmy zadowooleni, Mała też wygląda na zadowoloną bo nie marudzi w czasie jazdy (np. w zeszłym tygodniu wróciliśmy z chorwacji i całą drogę grzecznie siedziała). Nastęny też napewno kupimy maxi cosi.

Gość akuba
proxima.... taki mam używany kilka razy... muszę kupić inny po obejrzeniu programu w tvn. Nie przeszedł testów.

witam :) właśnie usiłuję wybrać fotelik dla młodszego dziecka, no i bardzo proszę o radę: maxi cosi priori, maxi cosi priori xp maxi cosi tobi najbardziej skłaniam się ku priori xp, ale już sama nie wiem co kupić...

Gość asia mama Marcelka
Bardzo dziękuję za rady, może post stary ale są mamy które nawet 2 lata później szukają idealnego fotelika dla 6 miesięcznego maleństwa :) w naszym wypadku. My się skłaniamy ku Maxi Cosi Priori bo w testach ADAC dobrze wypada i jest SZEROKI w porównaniu z modelem TOBI więc mam nadzieję że 2 i 3 latkowi będzie w nim wyrośnie, no i pozycja pół leżąca pozwoli mu wygodnie podrzemać.

Gość podlogaaa
Jak masz czas i chęci, to przejrzyj dokładnie stronkę gdzie masz foteliki dla dzieci warszawa http://www.autofoteliki.pl/ to akurat punkt gdzie mogłabyś odebrać sprzęt osobiście ale spokojnie możesz u nich zamówić i ci wyślą dany model. A jak sama nie wiesz na który się zdecydować, to po prostu zadzwoń i niech Ci profesjonaliści doradzą. Wiesz jak jest na forum; ile osób tyle opinii i to nie zawsze przemyślanych

moja miała Recaro Young Expert. Byłam bardzo zadowolona

Gość Mama Wiktorii....
My mamy maxi cosi tobi i jesteśmy bardzo zadowoleni. to prawda że w czasie jazdy nawet nie drgnie. Córce jest wygodnie, lubi jezdzic w tym foteliku. poprzedni mielismy z tych tanszych i roznica jest ogromna. osobiscie jestem zadowolona i polecam

no właśnie recaro albo maxi cosi, podobno oba sa dobre, tylko brak opinii w recaro, bo nowy na rynku

firma Recaro ma cos około 100 lat ;) specjalizowała się i dalej specjalizuje w profesjonalnych homologowanych fotelach do sportów samochodowych od 2005 roku produkuje foteliki dzieciece w testach wychodza dobrze :)

tak tak miałam do wyboru, ale zdecydowałam sie na maxi cosi tobi następny wezmę recaro, bo coś mi młody szybko wyrasta, a recaro sa trochę obszerniejsze

my z kolei koniec końców kupiliśmy do jednego samochodu maxi cosi priori, a do drugiego, priori xp. szczerze powiedziawszy, ja nie widzę żadnej różnicy, ale pewnie wypowiedzieć się powinien mój mąż, bo on je montował ;) oba foteliki są szerokie, wygodne i rozkładają się, gdy dziecko zaśnie- szczerze polecam :)

priori są podobno dla grubszych "dzidziusiów" i bez urazy, tak nam tłumaczył kolega, który ma sklep z fotelikami, ale czy to prawda to nie wiem

teraz kupilismy ten 15-36 wybieralismy miedzy Recaro a Momo (też rajdowe :P ) i wybralismy Momo. ta sama cena, a większy, taki doroślejszy ;) http://tnij.org/n4jq córa zadowolona, wygodnie jej ;)

Gość plaszczyki plaszczyki
dziewczyny rowniez prosze o rade- jaka jest roznica pomiedzy priori,priori xp i tobi? ktory wybrac?

Gość fifi98
długo czytałam opinie o fotelikach i ostatecznie wybrałam maxi cosi tobi,mamy go już ponad rok,wygodny jest na pewno,bo podróżujemy na trasie anglia-polska ( i z powrotem) i dziecko zadowolone.no i w testach też wypada o.k. cóż,najtańszy to on nie jest,ale polecam. w pewne rzeczy trzeba po prostu zainwestować. tak jest z bezpieczeństwem.

Polecam foteliki produkcji krajowej. Na stronie sklepu bodajże cherrycar.pl są w bardzo dobrych cenach. Dodatkowo, foteliki zajęły 1 miejsce w testach bezpieczeństwa Motoru pozdrawiam