Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

specyficzna

odnaleźć kobiecość na wiosnę

Polecane posty

Gość M_E_T_A_M_O_R_F_O_Z_A_
kotki 2---->sojowy makaron bardzo lubie, zwłaszcza duszony w WOKu z warzywami i piersią z kurczaczka... Ale postanowiłam sobie ograniczyć normalny mamakron i muszę się przyznać, że od 2 tygodni nie jadłam:) być kobieta...---> oj jak ja mam ochotęna zakupy, juztak dawno nie zaszałałam, sęk w tym że pracuję ostatnio za długo i jak wychodzę z pracy to juz mi sklepy zamykają...:( miłego popołudnia drogiePanie:)

dzień dobry :) ależ pieknie za oknem, wczoraj byłam na długim spacerze :D co do makaronów słyszałam, że nie są tuczące, najczęściej łaczymy je z tuczącymi sosami a makaron jest wartościowym produkteem zwłaszcza pełnoziarnisty ma dużo błonnika :) jak tam kobietki weekend mija? być kobietą jak zakupy?

Gość big trio
a ja się obijam :) o 18 ide z moim Mężczyzną do herbaciarni i mam zamiar sie opic jakiejs pysznej herbatki:) od jutra biore sie ostro za odchudzanko. Minimum 10 kg :) udanego wypoczynku:*

big trio > ja myślę dokładnie o tym samym, tzn ktoś mi doradził żebym na 3 tygodnie zrobiła sobie diete niskowęglowo żeby unormować poziom cukru w organizmie i to okropne uczucie zassysania w brzuszku ale ponoć nie można tej dietki dłużej bo na dłuższą mete nie jest zdrowa

Gość big trio
ja znów przerzuce się na diete niełączenia. W tamtym roku zrzuciłam ok 10 kg, a jojo praktycznie nie było. Przytyłam z 5 kg ale tylko z tego wzgledu, ze zaczełam dosc obficie podjadać :/ :) i to tez nie był skok wagi od razu, ale przez ok pol roku. Do tego karnecik na basen, callanetics i duuuuzo wody :)

Gość Mini_Mini22
a ja sie juz dzisiaj slicznie opalilam :)

witajcie! specyficzna a na czym dokładnie polega ta dieta? czego powinno się sobie odmawiać? Kurcze może ja też zaszaleję? niekoniecznie przez 3 tygodnie ale może z 10 dni...

Gość Być kobietą być kobietą...
Witajcie, opalałyście się w weekend i spacerowałyście a ja zamknięta w czterech ścianach uczelni słuchałam wykładów, pisałam testy itd :) Ale weekend mija, pogoda nadal dopisuje :) Zakupy, hmmm, torebki sobie nie kupiłam niestety bo nie trafiłam na nic szczególnego :) Wybredna jestem jeśli chodzi o ten dodatek. Sprawiłam sobie za to 2 pary butów, moje pięty już odczuwają tego efekty, bo jak zwykle zrobiły mi się odciski, na dodatek popękały...aałaaaa :) Do mojej szafy trafiły też dwa nowe paski, bransoletka, bielizna...i tona kosmetyków. Czemu ja nie umiem oszczędzać, kupiłam sobie balsam jonsona brązujący i już zastanawiam się komu go oddać, bo jest fatalny :) Kupiłam też koszulę, a może raczej żakiet, ale już ją oddałam siostrze. I tak właśnie rozprzestrzeniają się moje pieniądze, a pod koniec miesiąca płaczę, że nie mam nawet na paczkę papierosów i butelkę wody :) Za często dopada mnie zakupowy szał. Czy wy też wychodząc np po torebkę przynosicie tonę innych rzeczy? :))

aaaa miałam wam powiedzieć i już bym zapomniała, wczoraj po trzech tygodniach spotkałam kolegę iii byłam w szoku, faceta o połowę mniej :) No może troszkę przesadzał, ale jego mięsień piwny, który był duuuży zniknął, buźka troszkę wessana :) Jakieś 10 kg w dół, oczywiście zapytałam o dietę cud, powiedział mi, że kopenhadzka (wytrzymał 8 dni) a teraz dieta niełączenia. Ale efekty:))) Zastanawiam się teraz nad kopenhadzką chociaż zawsze wydawała mi się strasznie drastyczna i większość ludzi wymiękała po kilku dniach z powodu wyczerpania organizmu, ale przecież można spróbować :))) Może któraś z was przerabiła choć kilka dni, tej cud diety ?:)

więc powinno się jeść chude mięso, ryby, jajka, twaróg wiejski a do tego pełno warzyw najlepiej zielonych wykluczone chleb, owoce, makaron, gotowana marchewka, kukurydza, cała rzecz polega na tym zeby sporzywac duzo bialka troche mniej tluszczow a weglowodany ograniczyc do minimum, podobniez normuje sie cukier w organizmie, spada zapotrzebowanie na slodkie, organizm nie ma cukrow wiec zaczyna spalac zapasy pootem trzeba przejsc juz na bardziej racjonalne zywienie, czyli odpowiednie proporcje bialka, tluszczu i weglow ja sprawdziłam co jem w dzienniku posilków fajny program mogę Wam dać link i wyszło że jem masakrycznie dużo weglowodanow a krytycznie malo bialka i pewnie dlatego tyle przytylam kopenhaska> znam osoby ktore ja stosowaly, chudnie sie w mig no bo w sumie to takie glodzenie sie, a po 14 dniach jesli zaczyna sie jesc normalnie to rownie szybko nadrabia sie z nawiazka

Właśnie dlatego boję się troszkę tej diety bo nie wiem jak długo udałoby mi się utrzymać w ryzach i nie jeść. Chciałabym zobaczyć szybko efekty żeby się nie zniechęcać, ale obawiam się efektu jojo. Niestety dieta którą stosuję obecnie tj. MŻ-mniej żreć, nie działa, szczególnie, że zdarza mi się podjadać po 19 :( Czytam sobie o milionach diet, o efektach i już mam mętlik w głowie. Pozdrawiam was dziewuszki i życzę miłego dnia :) Specyficzna>> dużo można schudnąć na tej diecie, którą podajesz? I jak szybko można zauważyć efekty :)

http://www.fit.pl/dietetyka/odchudzanie,29,11,11,411,0,0,0,0.html http://www.fit.pl/forum/archive/index.php/t-7267.html podsyłam linki które udało mi się znaleźć i mały cytat z przykładowym menu, tyle, ze ustala się to diete na podstawie wagi, %tłuszczu w organizmie możesz poszukać \"low carb\" , tam dalej ą jakieś używki białkowe ale to przy intensywnym treningu sądze że można normalny posilek wstawic w to miejsce \"jesli chcesz chudnac to ujemny bilans kaloryczny + najlepiej dieta \"low carb\"!! - low carb to max 80g weglowodanow dziennie, odpada chleb, odpada ryz, makaron, ziemniaki - bialko na poziomie 2-2,5g/kg masy ciala - tluszcz dobierasz tak aby kcal byly na minusie, -400;-600 - przykladowe ogolne menu (tak abys sobie uswiadomil :P): I. jajecznica II. mieso + pomidor III. ryba + brokuly IV. twarog z maslanka/smietana/jogurtem naturalnym do tego kawa za dnia i zielona herbata (najlepiej lisciasta, nie sciema expressowa) - termogeniki pozwole sobie wrzucic przykladowa diete CKD rozpisana przez WiRAHE: CKD - ok 2000kcal dziennie I dzien 1)tunczyk w oleju (puszka) - 400kcal smietana 12% - 200ml - 160kcal .................................. - 560kcal 2)karkowka 200gr smazona na oliwie/masle (15-20gr) - ok 600kcal paczka warzyw mrozonych (z wody lub smazone w tluszczu z miesa - ok 100kcal .................................................. ......................... - ok 700kcal 3)300gr tlustego sera bialego z pomidorem i ogorkiem - ok 450kcal 2 jajka na miekko/twardo - ok 150kcal .................................................. ............... - ok 600kcal 4) odzywka bialkowa na pelnotlustym mleku II dzien 1)4 duze sadzone jajka na 20gr masla - ok 500kcal 2)250gr pieczonego lososia - ok 500kcal salata z oliwa i przyprawami - ok 100kcal .......................................... - 600kcal 3)250gr sera zoltego (np Gouda) z pomidorem i przyprawami - ok 700kcal 4)odzywka bialkowa na pelnotlustym mleku III dzien 1)smietana 30% - 200ml - ok 550kcal odzywka bialkowa z mlekiem 2)zeberka 200gr (miesa, nie liczyc kosci) w sosie plus ogorki/kapusta kiszona - ok 600kcal lub 250gr zeberek pieczonych (bez sosu) 3)200gr wedzonej makreli plus 150gr bialego tlustego sera - ok 600kcal 4)odzywka bialkowa IV dzien 1)200gr sera zoltego np Edam w kostke z odrobina oliwy - ok 600kcal 2)rosół wolowo-drobiowy z lyzka makaronu - talerz - ok 250kcal mieso wolowe z rosolu z musztarda - 200gr - ok 400kcal .................................................. ........... ok 650kcal 3)100gr masla orzechowego - ok 600kcal 4)odzywka bialkowa z pelnotlustym mlekiem V dzien 1)4 jajka na twardo/miekko z majonezem (25gr) - ok 600kcal 2)300gr piersi kurczaka smazonej na oliwie (25gr) z warzywami (typu mieszanka chinska) plus przyprawy - ok 600kcal 3)300gr wedzonego kurczaka ze skora (miesa, odliczyc kosci) - ok 600kcal 4)odzywka VI dzien 1)jogurt smietankowy (9% Campina) - 500ml - ok 500kcal 2)400gr pieczonej piersi indyka z 3-4 plastrami ananasa z puszki - ok 600kcal 3)jajecznica - 3 jajka, 50gr boczku, 10-15gr masla - ok 700kcal 4)odzywka bialkowa do kazdego posilku mozna zjesc warzywa typu pomidor, ogorek, salata, brokuly nie bac sie czerwonego tlustego miesa, masla, smietany po posilku powinno czuc sie nasycenie przez 4-5h. jesli nie czuc - zwiekszyc lekko ilosc tluszczu uwazajac na kcal\" suplementy jesli wchodza w gre to: - odzywka bialkowa, na kolacje moglbys wcinac - fat burnery (zawierajacy kofeine, zielona herbate, chrom) - moze masz dostep do czegos na efedrynie (nie wiem jak w angli) to mozesz sprobowac, nasilniejesze - pewnie dostaniesz tam cos z firmy universala, dobry jest super cuts 3 \"

ale dziś tu cicho, ja dziś staram się przestrzegać założeń dietki zobaczymy jak to wyjdzie, jak będą jakieś efekty będę donosić pozdrawiam :)

kurcze, pełna wyrzeczeń ta dietka... Ja generalnie nie jadam mięska(poza rybkami i drobiem), ale żeby tak jadać to musiałabym sobie ostro postanowić...sama niewiem, wprawdzie nie chcę chudnąć zbyt wiele, ważę 59 na 175 cm więc góra 2 kg mogłabym zrzucić. Najbardziej mi zależy na stracie tłuszczyku z brzuszka, a raczej zbędnej skóry...muszęsie wziąć ostro za ćwiczenia!!!pozdrawiam p.s. najgorzej że u mnie to zwykle słomiany zapał...:(

o rany na Twoim miejscu to ja bym tylko ćwiczyła i nic nie gubiła, masz wagę idealną a nawet byś mogła przytyć, balsamik ujędrniający i ćwiczonka

dzięki specyficzna :) faktycznie powinnam się wziąć nie tyle za odchudzanie co za ujędrnianie ciała...a znacie może jakieś skuteczne balsamy ujędrniające? Wiem że dopiero po masażu i ćwiczeniach są skuteczne, ale mialam kiedyś Garniera i strasznie mi wysuszał skóre(pomijając fakt że okropnie się kleił) muszę poszukać w "damskiej torebce" może tam coś znajdę. miłego dnia:)

hej dziewczyny jak tam po weekendzie? ja w sobotę strasznie wymarzłam (byłam na spacerze), ale widzę za oknem że aura znacznie się poprawia...czas brać się za siebie:)jak jest słońce i odpowiednia temperatura to i żyć się bardziej chce;) pozdrawiam

hej :) mi jak na zlość większość kosmetyków własnie zaczęła się kończyć, będą wydatki i zastanawiam się nad płynem micearnym, podobnież zastępuje, mleczko do demakijażu, żel do mycia i tonik wieć może w 3w1 warto zainwestować

Gość Mini_Mini22
dawno mnie nie bylo:) dziewczyny jalo bardzo kobiece kobiety ;) znacie moze jakies fajne danie na grilla? oprocz popularnej kielbaski

Zabrałam sie za walkę z nadmiernym owłosieniem (mam na myśli ręce :) ), coraz częściej odwiedzam kosmetyczkę (oczyszczanie i inne zabiegi pielęgnacyjne) regulacja brwi, solarium. Do tego zdrowe odchudzanie (bez żadnych środków). Polecam jabłka, trochę sportu (jazdę na rolkach i brzuszki) i jakoś to jest:)

hej Mini...podaję stronkę z przepisami na grilla. http://kuchnia.o2.pl/przepisy/?id_kat=101 ja osoboście bardzo lubię duszone warzywa z piersią z kurczaka(z warzywamy pierś nie jest taka sucha) owinięte w folię aluminiową. Z tych warzyw proponuję np. paprykę (zielona świetnie smakuje pieczona) cebulkę, pieczarki też są świetne, zresztą w tej materii nie ma ograniczeń... grill hmm, ależ nabrałam ochoty...może w weekend:) pozdrawiam

co do mycia twarzy to od kilku lat stosuję mydło w płynie johnsona dla dzieci. Jest świetne,zmywa makijaż, tusz do rzęs też. Nie szczypie w oczy i nie wysusza skóry...od momentu kiedy używam tego kosmetyku zrezygnowałam z mleczka,toniku itp...:)

Witam! Nie było mnie, szalałam przez kilka dni, ale wróciłam pełna energii :) Co do mycia twarzy to ja chyba już wspominałam, że moje kosmetyki dawno temu zamieniłam na ziajkę dla dzieci + żel-piling loreala na rozszerzone pory. Każdy mnie pyta co zrobiłam, że moja problematyczna cera z wypryskami stała się nagle jednolita i taka ładna :) A co do kończących kosmetyków też zazwyczaj tak mam że wszystko mi się kończy w jednym czasie i zaczyna się wielkie bum w portfelu :) W tym miesiącu pomyślałam o tym z wyprzedzeniem i zaraz po wypłacie kupiłam część rzeczy, które mogłyby się skończyć :) Ale zapomniałam o pilingu do stóp, balsamie do ciała... Uwielbiam zakupy, gdyby tylko na koncie mi nie ubywało spędzałabym pół życia na zakupach :) Mam ochotę na kapelusz w kwiaty...ale zapewne leżałby w szafie bo nie odważyłabym się go założyć na ulicę...ale na plażę..hmmm, chyba sobie taki sprawię :) Do tego duża żółta torba, zółte sandałki i zielona zwiewna sukienka...och marzy mi się lato. Idę do lumpeksu. Mam nadzieję, że wygrzebię sobie coś co wprowadzi mnie w iście letni nastrój :) Pozdrawiam.

Jeszcze coś słyszałyście coś o inneov cellulit? Podobno jest bardzo dobry i tak się zastanawiam..:)

Gość Mini_Mini22
dzieki za stronke :* ja cellulit zwalczam takim mmasazerem kupionym w rossmanie

Przyszłam się pochwalić :)))) Nie mam wagi w domu, ale centymetr owszem :) Zmierzyłam się iiii... miłe zaskoczenie, zgubiłam 4 cm w biodrach i tali, to jeszcze za mało do mojego szczęścia, ale jak widzę efekty to od razu che mi się pilnować diety :)))

oczywiście talii :) tzn 4 w talii i 4 w biodrach :)

Gość Mini_Mini22
ja mam zamiar koszystac ze wspanialej pogody i duzo sie opalac a takze spacerowac :) spedze pare dni na dzialce