Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***********************

Kto tak NARAWDE PIJE OK 2 LITROW MINERLANEJ WODY DZIENNIE???

Polecane posty

MAM bardzo sucha skore, jestem ciekawa czy to od tego wlasnie,ze malo pije, Tzn ja w ciagu dnia duzo pije, ale sa to herbaty, kawa slaba, kefiry itp.Slyszlaam jednakl,ze trzeba pic 2litry czystej wody, Przeciez nie da siepic 2 litry samej wody, do tego soki owocowe, wazrywne , kefiry itp. Zapic sie mozna,

Gość bywalec1
Zgadza się, nie da sie pić tyle wody. Dlatego ja piję 2-3litry piwa. Inaczej na pewno bym się wysuszył

:D ok

Gość cccccccccc
powinno sie przyjmowac ok. 2 litry płynow dziennie, czyli kawa, herbata, woda, soki, napoje a takze posilki plynne typu zupa

Gość Prawie_W
to nie chodzi o to,zeby chlac wode tylko o to zeby przyjmowac dostatecznie duzo skladnikow mineralnych... jakbys pila 2 litry wody destylowanej cere dalej mialabys do kitu...

Gość bywalec1
ccccccc-----> Polecam także piwo! Ale z umiarem! Piwo pite z umiarem nie szkodzi. Nawet w dużych ilościach :D

Najczęściej zalecenie takie pojawia się w reklamach wód mineralnych, stąd też właśnie podejrzenie, ze to wody trzeba tyle wychylić, żeby zapewnić sobie codziennie odpowiednią dawkę płynów. Acz osoby, które mają poważne kłopoty z nerkami, mają za zadanie \"czyścić\" nerki - moja siostra musiała pić około 4-5 litrów wody dziennie. Nie wspomnę o efektach - okupowała toaletę conajmniej trzy razy na godzinę, miała zawsze pełny pęcherz - ale, jak woda oczyszcza... poprawiła się jej cera, nabrała zdrowego blasku. Ja pijam około 750 ml czystej wody (tyle co w średniej butelce Żywca Zdroju), a do tego herbatki, zupy.

Gość hero
ja staram sie wypijac 1,5 litra wody niegazowanej- przeważnie Kropla Beskidu lub Nałęczowianka, nosze ze sobą butelke cały dzień. A ponadto poje 3 filizanki herbaty zielonej. Zauważylam ,że jak duzo pije nie boli mnie tak często głowa. No i odstawilam kawe, pije ją tylko raz w tyg.(w weekend jak umawiam sie z przyjaciolkami).

Gość Kropla Beskidu to woda
ŹRÓDLANA a nie MINERALNA, a to rożnica

A ja piję jakieś 3,5-4 litry dziennie i jakoś daję radę:) W tym 750ml wody mineralnej (3 szklanki), a reszta to herbaty owocowe, ziołowe, zielone itp.:) \"Da się\":)

Gość bywalec1
Ludzie, co jest? Nikt nie pije piwa??

Gość nie zapominajcie o jednym
przewodnienie jest tak samo niebezpieczne jak odwodnienie. Może prowadzić do zaburzeń gospodarki wodno elektrolitowej, wiec i z piciem wody nalezy uwazac:) wazne jest tez by nie pic na sile, ale wtedy gdy czuje się pragnienie. 2 litry wody to ok. 8 szklanek-kubków. tak mniej wiecej. Nawet jak nie bedziecie sie pilnowac to tyle pewnie wypijecie- szklanka po przebudzeniu, potem po sniadaniu, nastepna przed poludniem itd. uzbiera się tego. Nie trzeba pic kawy albo herbaty, albo nawet jezeli sie wypije to tez plyn jest. Ja pije duzo ziolowych herbat(mieta, melisa) czasem herbata zielona.

Gość ja pije piwo
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Gość piwo odwadnia
:P :P :P :P :P ale jest dobre na nerki:D

Gość wiki6
ja pije 2 litry wody mineralnej niegazowanej srednoi badz nisko zmineralizowanej i nie wypija sie cala szklanke odrazu tylko po troche zeby w organizmie zostalo jak najwiecej sklADNIKOWQ i dobrze jest jak jest niskosodowa ja pije najczesciej arctic i wite oprocz tego owocpowa herbata rano i wieczorem w kubku politrowym czest soki wyciskane ze swiezych owocow szklanka i sok z marchewki buraka i jablka z odrobina oliwy z oiiwek zeby witamina a dobrze sie wchlaniala skore mimo swoich lat mam dobrze nawilzona dodam jeszcze ze chodze na solarium ssrednio w okresie wiosenno letnim 50 razy po 15 minut twarz y nie opalam i mimo tego dopalania nie mam suchej skory oprocz picia rano i wieczorem wcieram balsam w cale cialo naprawde warto

Gość a ja wtedy
jak pije kiedy czuje pragnienie to wystarczy mi szklanka wody na dzien i ze 2 herbaty czerwone. no i ze 2 kawy. a jak sie zmuszam to wypijam okolo 750 ml. wody + 4 kubki herbaty czerwonej lub zielonej i 1 kawa. ale wtedy siedze nonstop na kiblu... :P

Gość pomozzzcie
ja pije 10 szklanek dziennie musze na nerki bomi wysiada :(

Gość a ja wtedy
ale jak sie pije wiecej to lepiej sie czuje, nie robi mi sie ciemno przed oczami ja wstaje i glowa nie boli czesto. ale to uciazliwe ciagle tyle pic. chociaz do 1,5 litra (oprocz kawy) mozna sie przyzwyczaic. ale do wiekszej ilosci nie zdolalabym.

Gość zybi33
Przynajmniej 2,5l wody czystej niegazowanej organizm ludzki musi dostac,a jak wiadoma kawa jeszcze odwadnia wiec pijac kawe dokładamy szklaneczke wody:)pozdrawiam

Gość no przeciez
jakby czlowiek chcial wypic czystej wody 2,5 litra nie mowiac juz o kawie (ze na konto kawy trzeba dodatkowo wypic szklanke wody) i herbacie to nic innego by nie robil tylko siedzial i pil! i latal do kibla. wiem, ze tak trzebaby, ale to straszne!!! powinno sie podobno wypijac 0,5 l na 20 kg. ciala.

Gość zybi33
Oj nie ma takiego słowa jak straszne:)dwa i pól litra wody czystej,chyba ze chcesz usychac:(bo tyle odparowuje z człowieka dziennie a jak wiemy to składa sie on w 80% z wody:)pozdrawiam

Gość a ktora woda jest najlepsza na
cere?? ja lubie muszynianke ale ma duuzo sodu:| a to pdodbno jest niezdrowe...

Gość pokuta
waniliowy_budyn nie pijcie Żywca Zdroju bo jest to woda, ktora nadaje sie tylko do wytwarzania piwa! jest pozbawiona kationów i minerałów Jej picie to wypłukiwanie minerałów z organizmu - zasada osmozy....

Gość zybi33
Najlepsza jest woda strukturalna,bardzo dobrze wchłanialna podobna do komórkowej:)

Żywiec to woda źródlana, a nie mineralna. Ja piję Staropolankę średniozmineralizowaną i czasem tę wysoko (2000). Problemów z cerą nigdy nie miałam więc nie wiem czy pomaga;)

Gość a ktora woda jest najlepsza na
ktos jeszcze?

Gość pokuta
najważniejsze aby nie pić z syntezy polimerów - PET czy innego świństwa plastykowego zamiast butelki SZKLANEJ.

Gość zybi33
dlatego najlepsza jest woda mrozona z lodówki,według przepisu dr.Tombaka:)polecam