Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hiszpaneczka

Temat TOLERANCJA - co sadzicie o ustawie zwolnienia homoseksualistow z pracy??

Polecane posty

Wiesz Łowco - chyba ustąpię Ci pola bo nie lubię się bawić w takie przepychanki słowne, zwłaszcza że drwisz ze mnie choć nie dałam Ci do tego żadnych powodów. Czyżbyś był nietolerancyjny w stosunku do moich odmiennych poglądów? Masz inny pogląd na temat niż ja - w porządku. Powiem tylko, że zauważyłam ostatnio narodową obsesję na temat tolerancji, nietolerancji a zwłaszcza na temat kościoła katolickiego. Jestem katoliczką, chodzę do kościoła częściej niż dwa razy w roku, nie potępiam gejów, nie popieram aborcji. Na moje poglądy nie ma wpływu żaden ksiądz, bo ja księży traktuję tak jak zwykłych ludzi. Moje poglądy to kwestia pewnych zasad, sumienia. Czemu osobom niewierzącym wydaje się czasami, że każdy katolik jest sterowany przez kler jak marionetka? Czemu media mogą się wyśmiewać z mojej religii i to nie jest traktowane jako nietolerancja? Znam wielu nie-katolików, którzy mocno dyskryminują homoseksualizm, ale pojęcie nietolerancji i tak wiązane jest przeważnie z katolikami. Ponieważ zeszłam z tematu - uważam, że ustawa o zwalnianiu gejów to paranoja i jestem przekonana, że taka ustawa nigdy nie powstanie. Natomiast propagowanie jakichkolwiek zahowań seksualnych - czy hetero czy też homo - w szkołach, zwłaszcza podstawowych nie powinno mieć miejsca. Pozdrawiam!

Gość wehehe
a ja nie życzyłbym sobie żeby w szkole uczyły nauczycielki - bomby bakteryjne, którym faceci pakują swoje kutasy najpierw do tyłków a potem do buzi (przecież większość zdrowych, normalnych hetero uprawia anal i oral, chyba się nie wyprzecie?) :P

a ty zamknij sie w swoim ciemnogrodzie. Nie wiem po co napisalas/es POMIJAM HIV ???? w ten sposob dales tylko do zrozumienia, ze ludzi z wirusem HIV tez widzialbys /widzialabys w kamieniolomach. Z daleka od NORMALNYCH. Szkoda slow. p.s Dziekuje za link do artykulu. Rozumiem ze jesli Polska zostanie pozbawiona swojego czlonkostwa w UE nikt nie bedzie zdziwiony. W jawny sposob lamie wszystkie prawa nakazywane przez Organizmy UE. Niech wiec Polska znow obroci sie w ruiny. Tym razem jednak nie winmy Niemcow, Rosjan..Sami sobie Polacy gotuja swoj los.

Gość dosadfghjkl
hiszpaneczka... ja uświadamiam swoje dzieci, ale wybacz, zdanie: zawsze w intelektualny i tolerancyjny sposob..Nigdy krytykujac innych za to ze maja inne preferencje. to chyba jakaś kpina? absolutnie nie powinnam krytykować gejów, zoofili, pedofilów, prostytucji i innych powiedzmy sobie szczerze odchyleń od natury W IMIĘ TOLERANCJI?????????? No jesli tak to pojmujesz to ja nie jestem tolerancyjna. Zabolałaby mnie gdybym sie dowiedziała, ze mój syn postanowił zostać gejem a moja córka prostytutką. Ciebie pewnie nie, prawda?

Gość Pracuję w UK
i mam szefa homoseksualistę, ale nieprzeszkadza mu to w zupełnosci być profesjonalistą w prowadzeniu firmy. Nie obnosi się ze swoją orientacją seksualną, w pracy nigdy jej nie eksponuje, szanuje moją heteroseksualnośc. Fajny gość, a o jego odmiennej orientacji seksualnej wiem, z firmowego party, na które przyszedł ze swoim długoletnim partnerem. Sa zwykła parą ludzi. Więdza, że innych moze szokować ich związek, a szczególnie cudzoziemców, których tutaj dużo pracuje, więc sie nie obnoszą ze swoją miłością. W każdym razie jako szef jest profesjonalistą w kazdym calu i do tego bardzo pomocnym i wyrozumiałym, a jestem kobietą.

Mnie rowniez...ale musialabym uszanowac jego decyzje. I hola, hola...SYN GEJEM A CORKA PROSTYTUTKA... Przeciez ty ewidentnie myslisz pojecia. FACET ktory czuje pociag do facetow to \'\'EGJ\'\'.,...a kobieta ktora czuje pociag do swojej plci to \'\'LESBIJKA\" -jesli wyrazamy sie o nich w tych pojeciach. Widzisz..przynajmniej teraz juz wiesz i bedziesz mogla dobrze wyltumaczyc to swoim pociechom. I B A R D Z O cie prosze : Nie porownuj homoseksualistow z pedofilami i prostytutkami ... Radze poczytac, doinformowac sie . POtem porozmawiamy.

Gość dosadfghjkl
do pracuję w uk: a pozwoliłabyś mu opowiadać swoim dzieciom o tym jak fajnie mieć faceta zamiast żony? Bo to o to w tym wszystkim chodzi.

Gość dosadfghjkl
porozmawiamy teraz, bo ja dziewczyno nie mylę pojęć. Dla mnie to wszystko są odchylenia od normy: jedne karalne, inne dozwolone, a jeszcze inne wychwalane pod niebiosa. Natomiast chętnie się od ciebie dowiem dlaczego porównywać nie powinnam

czy para gejow to para w ktorej odp. a) jeden jest SILA ZMUCZANY do zdjecia spodni, dotykania narzadow plciowych drugiej osoby? odp b ) dwie osoby odczuwaja wzajemny pociag seksualny dosadfghjkl czekam na odpowiedz

dosadfghjkl SZUKASZ W SLOWNIKACH I ENCYKLOPEDIACH? Moze w necie szybciej znajedziesz ?? ( taka mala sugestia )

Gość do hiszpaneczka
Taka jesteś tolerancyjna, aż opływasz w to odczucie. A powiedz mi, jak chciałabyś wytłumaczyć tę kwestię siedmiolatkowi, bo mnie brak pomysłów.

Nie ma możliwości [pozbycia się ze świata ludzi o innych zainteresowanaich seksualnych - trudno, mogę nauczyć się żyć z nimi obok. Ale nie sądzę aby reklamowanie ich było słuszne. A krzyk zacznę podnosić gdy pary homoseksulane będą mogły wychowywać dzieci. Tego nie zdzierżę!

Gość dosadfghjkl
posłuchaj no panno zionąca jadem - mam też parę innych zajęć niż czekania aż ukaże się Twój post aby natychmiast na niego odpowiedzieć. Ale służe uprzejmie: para gejów jest parą w której dwie osoby odczuwaja wzajemny pociag seksualny. Nawiasem mówiąc DOKŁADNIE tak samo jak w przypadku niemieckiego rodzeństwa, ktore spłodziło sobie troje czy czworo dzieci, a facet został tam skazamy na kilka miesiecy wiezienia za stosunki kazirodcze :P oraz DOKŁADNIE tak samo jak w przypadku prostytutki która ze czerpie przyjemność ze swojego zawodu :P

Ja rowniez nie sadze zeby dorym rozwiazaniem bylo przyznac prawa do adopcji dzieci parom homoseksualnym. Nie wiem czy to sluszny poglad.Musialabym poczytac jakies badania, jakies studio, ktore wykazaloby ze dziecko wychowywaloby sie normalnie i wyrastalo w szansie na stanie sie hetero. jesli chodzi o komentarz skierowany do mnie - Jak wytlumaczylabym siedmiolatkowi ..co??? Skad sie biora dzieci? Co to stosunki seksualne..nie wiem co mialabym wytlumaczyc? Jesli dziecko wie skad sie biora dzieci w tym wieku to chyba juz polowa sukcesu.

Gość dosadfghjkl
a jak ci brak pomysłu to zaprowadź swojego siedmiolatka do jakiegoś wojującego geja: on na pewno sie postara aby twoje dziecko uświadomić odpowiednio

no chyba chodziło o kwestię wytłumaczenia homoseksualizmu :D ja bym tego siedmiolatkowi nawet nie próbowała tłumaczyć

Gość do hiszpaneczka
Minakszi - brawo. Fajnie wiedzieć ,że ktoś czyta ze zrozumieniem :-(

fajna dyskusja :) nie rozumiem dlaczego miałabym wywalić z pracy geja....no chyba ,ze byłoby to molestowanie , a facet byłby nieczuły na moje szefoskie względy :) a na poważnie to mówienie o tym ,ze homoseksualizm istnieje nie jest nakłanianiem do tego skoro w \"porządnej katolickiej rodzinie\" może wychowac sie gej to nie do końca chyba mamy wpływ na preferencje naszyhc dzieci ... i nie za bardzo rozumiem co sie czepiacie prostytutki.jezeli chce nią być to jej sprawa , a ja staram się , aby mój facet nie był klientem , bo to nie jej wina ,że ma chętnych ale szczytem dziwności jest mieszanmie do wszystkiego pedofila- co ma do rzeczy dwóch dorosłych facetów , którzy sie kochaja do zboczeńca gwałcącego dziecko ?

Pedały powinny zamknąć mordy i się cieszyć, że to nie są już czasy stawiania stosów.

A to dobre bylo : Posluchaj no panno....hahahah :D Az sie usmialam. Ale podziwiam za opanowanie i umiejetnosc kontrolowania emocji. Prostytutka czerpie przyjemnosci ze swojego zawodu? ( Moze 25/100 tak) To ci dopiero poczucie humoru. Mam pytanie: Myslalas zeby pisac jakies artykuly? ( oczywiscie w prasie katolickiej, tam znalazlabys swoich zwolennikow) Dla mnie jestes ineptem, ktory chce przekonac innych do swoich pogladow, nie akceptujac innch opinii. p.s I NIKT NIE KAZAL CI ZAREAGOWAC NAYCHMIAST NA TOPIK KTORY UTWORZYLAM. Pytalam o opinie. Wywiazal sie dialog. Mowia, ze dialog to cos konstruktywnego. W tym wypadku raczej nie. I przytakne ci w jednej kwesti : Idz zajmij sie tymi paroma innymi zajeciami. p.s 2 . I pamietaj - Gej -- Lesbijka Gigolo /Zigolo - Prostytutka Milej nauki , Pozdrawiam!!

Gość dosadfghjkl
arrakis: ależ się nie czepiamy. Zwracam ci tylko uprzejmą uwagę, że niedawno partia holenderskich gejów wpadła na pomysł obniżenia wieku karalnych stosunków seksualnych do lat bodajże 12. I wtedy nie byłoby już mowy o :"zboczeńcu gwałcacym dziecko" ale o "wolnej i niezawisłej decyzji nastolatka" dotyczącej jego preferencji seksualnych :P

hiszpaneczko - skoro jesteś taka tolerancyjna czemu obrażasz mnie ze względu na moją wiarę (wypowiadając się o niej w ironiczny, drwiący sposób)? to nic osobistego ale w sumie nikt nie jest w 100% tolerancyjny

o dzieciach i seksie wogóle to chyba osobna dyskusja nie jestem za tym ,żby 12 latki uprawiały seks w jakiejkolwiek formie i tak samo traktuje seks hetero jak i homo w tym wieku -czyli nie wolno

Gość dosadfghjkl
panienko, z opanowaniem emocji to ty masz kłopoty... klasa ci umyka. Wybacz, ale ostatnia osobą, od której chciałabym sie czegos nauczyć jest panna której poglądy sa niespójne, nielogiczne (oni też kochają, więc dlaczego nie adopcja?) a do tego zjadliwa. Proponuję abyś, skoro już mowa tu o nauce nauczyła się czytać tekst ze zrozumieniem: wtedy widziałabyś różnicę pomiędzy wywalaniem z pracy gejów a wywalaniem z pracy nauczycieli propagujacych homoseksualizm i na pytanie jak wytłumaczyć tę kwestię siedmiolatkowi odpowiadałabyś z sensem.

no dobra-co to do cholery jest >nauczyciel propagujący homoseksualizm, < \\ ja chyba jestem nie z tego świata , bo nie słyszałam żeby nauczyciele propagowali jakikolwiek seks ?

Masz racje...Ale moze dotyka mnie to, ze o tym czy Gej moze pracowac tu czy tam, albo czy moge dokonac aborcji maja decydowac ludzie ktorzy nie mnie nie znaja i ktorzy nawet raz w moim zyciu nie przejda obok mnie na chodniku. To mnie denerwuje. Ja nie mowie nikomu czy ma usunac czy nie. Ja nie mowie, czy ma stosowac prezerwatywy czy metody naturalne, ja nie umawiam sie z lesbijkami wiec ich nie mieszam w moje zycie. Dlaczego mam sie mieszac w ich sprawy. A te wszystkie nakazy i zakazy propaguje przede wszystkim kosciol. I jego wyznawcy za nim. Dziekuje. p.s Przepraszam, jesli w potoku slow i niekontrolowanych emocjach cie urazilam Minakszi.

Gość dosadfghjkl
arrakis - nie nie jest osobna dyskusja, ponieważ autorka tematu POMYLIŁA pojęcia na samym wstępie: nigdy nie było w tym kraju mowy o wywalaniu homo z roboty. pomysł dotyczył wywalania nauczycieli propagujacych homo. I o ile jestem za tym drugim o tyle pierwszy trąci nazizmem