Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hiszpaneczka

Temat TOLERANCJA - co sadzicie o ustawie zwolnienia homoseksualistow z pracy??

Polecane posty

proszę o odpowiedź na pytanie \"co znaczy propagować homo w szkole \"

Klasa mi \"umyka \"\' kiedy TY mnie chcesz zmoralizowac na wszystkie mozliwe sposoby. Zakoncze wiec tym samym dyskusje z Toba, szanowna i elegancka Pani. pozdrawiam dosadfghjkl

ja nie czuję się osobiście urażona :) tylko jak już wspomniałam - pogląd to sprawa mojego sumienia a nie tego co mi ksiądz nakaże. pozdrawiam i uciekam :p

Arrakis..ja tez chcialabym wiedziec co to oznacza. I tak jak napisalam i sformuowalam w pierwszej wypowiedzi nie mialam wiadomosci z pierwszej reki..Dlatego zwrocilam sie prosba o info do ludzi na Forum. Temat jest chyba poprawnie sformuowany - trafi do tych ktorzy sa zorientowani w sprawie i maja informacje o ktora prosilam.

Gość dosadfghjkl
arrakis: proszę: to jest powód http://www.pardon.pl/artykul/1112/karac_za_homoseksualizm_i_inne_zboczenia Rząd przedstawił dziś projekt ustawy zakazującej propagowania homoseksualizmu i innych zboczeń na terenie szkół. Premier przy okazji wygłosił interesujący wykład erotyczno-prawniczy. Nowe prawo przewiduje wprowadzenie zakazu propagowania homoseksualizmu w placówkach oświatowych. Za niepodporządkowanie się tym zarządzeniom grozić nauczycielom i dyrektorom szkół grozić będą surowe kary, takie jak utrata pracy, grzywna, a nawet więzienie. Żeby dyskutować trzeba wiedzieć o czym się dyskutuje hiszpaneczko :D

Gość do hiszpaneczka
Papierowe nożyczki - chyba mało znasz siedmiolatków, co?? Takie dzieci nie zaspokaja kilka słów, one dążą do celu, zadaja masę pytań, dlaczego tak a nie inaczej. Szkolne siedmiolatki, czyli pierwszoklasiści czują się nagle doroślejsze, i starają się brać udział w dyskusji, chcą mieć własne zdanie. Dlatego tak trudno jest mi z nimi rozmawiać o temacie homoseksualizmu.

Gość dosadfghjkl
czy ja ci hiszpaneczko powiedziałam CHOCIAŻ SŁOWO NA TEMAT TWOJEJ MORALNOŚCI????????????? Nie, ja przedstawiłam jasno i bezdyskusyjnie SWOJE WŁASNE poglądy na temat. Szkoda, że nie widzisz różnicy

Papierowe_Nozyczki akurat taką kwestię łatwiej wytłumaczyc 7latkowi niż niejednemu dorosłemu dziecku wystarczy powiedzieć, że po prostu są ludzie, którzy kochają osoby tej samej płci i tyle wątpię, żeby jakiś siedmiolatek dociekał, czemu tak jest Jasne, powiedz to w ten sposób swojej córce, a ona zrozumie, że jesteście homo :D

Kazdy kto czyta zacytowany powyzej artykul ma ironiczny usmiech na twarzy. Bo takim wlasnie ironicznym sposobem jest napisany ten artykul. Smutne.

ale mi to wyjaśnienie ...........:):):) ja się nie pytam co powiedział p.K , ale jak wyglada propaganda homo :) bo jeżeli wystarczy wspomnieć ,że homoseksualista to człowiek to chyba nie jest propaganda co? dosdf...itd czy ty rozumiesz o co pytam? jeseś taka zorientowana więc wytłumacz ciemnej istocie jak nauczyciel może propagowac homoseksualizm i czy może propagowac w związku z tym seks heteroseksualny bez problemu?

Gość dosadfghjkl
jakbyś była tak miła arrakis i cofnęła sie na 1 stronę to tam opisuje jak wyglądało np. to uświadamianie w szkole mojego dziecka: dyrekcja sie zgodziła na to aby wojująca o równouprawnienie frakcja ghejów zostawiła tam swoje ulotki... Ulotki okazały sie instruktażem dla gejów z cyklu " jak to sie robi" Jeśli chodzi o mnie to generalnie jestem przeciw przedmiotowi o nazwie "wychowanie do zycia w rodzinie". To tam dylemat maja nauczyciele jak ten temat podać w strawnej dla wszystkich formie. Moim zdaniem to jednak nie jest rola szkoły

Bueno..mysle ze dyskusje mozna uznac za skonczona. Dziekuje wszystkim za opinie i komentarze. Specjalne podziekowania dla tych, ktorzy nie wstydzili sie swoich przekonan i podpisali sie pod nimi czarna czcionka. Pozdrawiam [ kwiatek}

Gość dosadfghjkl
Jak miło hiszpaneczko, że składasz sobie największe podziekowania... :D może jeszcze zgłoś temat na smietnik - do usunięcia :P Miłej nauki

cóż.......chyba zrozumiałam strach ............strach przed tym ,ze jak synek dowie się o tym ,że można kochac innego faceta to od razu zostanie gejem ........... wychowuję od kilku lat swojego siostrzeńca 16 latka -wie co to gej , jak oni to robią i że to jest , było i będzie............i wciąż lata za dziewczynami ;) a co mysli o gejach ? nie boi sie ich i toleruje........ a dlaczego? bo jako przyszywana matka tłumaczyłam mu ,że nawet jak napotka na swojej drodze geja to on go nie zaciągnie siłą do łóżka tak samo jak on nie zaciąga dziewczyny , która mu sie podoba ...proste nie? i prosze mi nie gadać o gwałtach.......i homo i hetero gwałciciele są poza dyskusją

Gość dosadfghjkl
arrakis, no szkoda, że wyrzuciłam tę ulotkę, bo bym ci ją zeskanowała. To co jest u podstaw moich poglądów nie jest strachem tylko OBRZYDZENIEM co do metod jakimi posłguje się osoba o jak by nie było odmiennej orientacji aby ja uznać za normalną. Zrozum, tym razem łopatologicznie: tak jak uważam za niesmaczne instruktaże stosunków hetero w szkole tak tym bardziej homo. Irytuje mnie, że zmusza się niepalących do wąchania dymu tytoniowego w restauracjach i irytuje mnie, że zmusza się hetero do tolerancji wobec nietolerancyjnych zachowań homo.

Gość dosad...wytlumacz mi prosze
co to sa 'nietolerancyjne zachowania homo'? Nazywaja kogos zboczencami i rzucaja w nich kamieniami? co takiego maja zaakceptowac? Ze MW najchetniej wyslalaby ich do gazu? A wracajac do tej absurdalnej ustawy. Zgodnie z nia wszystko bedzie mozna nazwac propagowaniem homoseksualizmu. Juz przeciez samo slowo 'homoseksualizm' jest fuj. Moj nauczyciel byl podobno gejem. Wszyscy sie z niego smiali. Inny nauczyciel obmacywal dziewczyny w wc. Na lekcjach robil aluzje, slinil sie na widok dziewczyn. Tez wszyscy wiedzieli i co? Nigdy za to nie wylecial

Witaj \" dosad...wytlumacz mi prosze\" ! dziekuje za twoja opinie. Na tym forum malo pojawilo sie opinii, ktore moglyby zmienic poglady Pani \"dosadfghjkl\". Ja osobiscie popieram to co napisalas - Hetero wojuja przeciwko Homo uwlaszczajac ich godnosci i zakazujac pelnej swobody przekonan. Sami zas niejednokrotnie zachowuja sie w perwersyjny i odrazajacy sposob. p.s Wczoraj widzialam film THE QUIET. Wstrzasajacy. Polecam.

No mało się pojawiło bo takie opinie są w mizernej mniejszości. Zdefiniowana przez prof. Legutkę pałka tolerancji dla homoterrorystów jest podobnie skonstruowana jak pałka antysemityzmu. Człowiek chcąc należeć do warstwy wyższej społeczeństwa(tzw. inteligencji) nie może nic krytycznego powiedzieć o gejach(nawet słowo gej powinien zastąpić poprawnym politycznie sformułowaniem>>kochający inaczejIzraelczyk

Gość znana czern
No mało się pojawiło bo takie opinie są w mizernej mniejszości. Zdefiniowana przez prof. Legutkę pałka tolerancji dla homoterrorystów jest podobnie skonstruowana jak pałka antysemityzmu. Człowiek chcąc należeć do warstwy wyższej społeczeństwa(tzw. inteligencji) nie może nic krytycznego powiedzieć o gejach(nawet słowo gej powinien zastąpić poprawnym politycznie sformułowaniem>>kochający inaczejIzraelczyk

A ja się brzydzę gejowskimi praktykami seksualnymi i co mi zrobicie??? Wsadzicie do więzienia? I jeszcze cytat podsumowywujący z wielkiego pisarza \"Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło - rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać. Antoine de Saint-Exupéry

Owszem. Watykańskie robactwo trzeba tępić. Wersal odkładamy na bok. Klechy szanują i boją się tylko silnych. Tych którzy odważnie i publicznie mówią o nich prawdę w oczy.

Gość dosadfghjkl
o..... jak miło, że ktos tu jeszcze pisze do wytłumacz mi proszę.........ja nie za bardzo wiem CO mam ci wytłumaczyć, skoro podany przeze mnie przykład z ulotkami w szkole do ciebie nie trafia. Jest to dla mnie jawny przykład NIETOLERANCJI I AGRESJI niektórych elementów tego srodowiska. Jeszcze raz wobec tego: nie jestem jak to nazywają homofobem. Kompletnie mi nie przeszkadza czy pan lub pani x sypia z kobietą mężczyzną czy gumową lalką wreszcie, pod warunkiem, że nie wykazuje tendencji do przesadnego ekshibicjonizmu, bo mnie z kolei pewne praktyki po prostu brzydzą. I mam do tego pełne prawo, tak jak mam prawo stać na przystanku autobusowym i NIE MUSIEĆ wdychać dymu z płuc nikotyniarzy. Nie rozumiem za to hiszpaneczko dlaczego występujesz w roli chętnego do ZMIANY moich poglądów... czy sądzisz że jak tutaj parę razy pozwolisz sobie naaluzje typu " ja cię nauczę" to przestanę mieć odruch wymiotny na widok dwóch facetów liżacych się publicznie na ulicy?

Czy jeżeli (to sytuacja wirtualna) miałbym odruch wymiotny na widok - dość dzisiaj powszwechny - lizących się i nieledwie że kopulujących na środku miejskiego pasażu laski i faceta, to co powinieniem zrobić - bejsbolem im przyp....? Na szczęscie mi to nie przeszkadza, podobnie jak gdyby robiło to 2 gości lub 2 kobietki.

Gość Nie ma czym
sie zamartwiac, wybory sa juz blisko i kazdy wie na kogo ma głosować ;)

Gość dosadfghjkl
Lowca- a kto tu mówi o rozwiązaniach które sugerujesz? Kiedyś w pociagu do kopulujacej parki ktoś wezwał konduktora czy sokistę... dostali mandat. To kiepskie tłumaczenie jest co piszesz.

Pracowałam kiedyś z gejami - parą. Byli po ślubie, nosili to samo nazwisko. Byli miłymi ludźmi, super się z nimi można było dogadać. Ale w firmie zrobiono z nich tzw. święte krowy. W imię tolerancji nie wolno było poruszać tematów przy których mogliby czuć się głupio :) to była chora sytuacja. A jak wychodzili z pracy to za rączki przytuleni szli sobie na zakupy. Dziwny widok... :p

Gość dosad...wytlumacz mi prosze
dosad...watpie, ze te ulotki przygotowali geje. Ich organizacje po prostu sie tym nie zajmuja. Przyznaje ci racje, ze takie ulotki nie powinny trafiac do szkol. Twoj przyklad palacych i niepalacych jest nie na miejscu. Owszem, NIE MUSISZ wdychac dymu papierosowego, ale nikt tez nie nazywa palacych 'zboczencami' i nie karze ich wyrzucac z pracy tylko dlatego, ze ich nie akceptuje. Widzisz roznice? Powtorze pytanie: widzialas gejow rzucajacych kamieniami albo wykrzykujacych rasistowskie hasla? Gdzie tu agresja?

Witam Was ponownie!:D Ciesze sie ze dyskusja nie ustaje. Strzezcie sie jednak prowokacji. Nie warto na nie tracic czas. Pozdrawiam. 🌼