Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZASTANawiajaca sie

KORONA NA ZEBY?? JAK ZLIKWIDOWAC SZPARE MIEDZY ZEBAMI??

Polecane posty

Gość ZASTANawiajaca sie

MA KTOS JAKIES info jna ten temat ...bede serdecznie wdzieczna:)

juz ci mowie...ja mam koronki naewt 3 ...coz wole je miec niz byc bez zebow ale niczym sie nie roznia od zwykłych zebów oczywiscie porcelanowe na wiele lat ----------------------------------------------- ------co do szpary miedzy zebami to jesli masz korzenia po zebie klekatz dołaczy do korzenia taki kikut na ktorym bedzie sie opierała koronka! ------jesli szpara jest duza lekarz powiniem dopasowac wielkosc zeba do szpary aby koronka zatkała dziue u mnie tak było miałam szpare przez dobrych kilka lat potem obok szpay musiałam wyrwac zeba i była juz wielka szparrrraaaa i tak musiałam wstawic sobie 2 koronki obok siebie....druga musiała byc szersza aby zastawic szpare..... to juz kwestia tego gdzie masz szpare ja miała gora 4i 5 wiec widoczne poza tym mam koronke na gorze w 2jce nie widac dla zwykłyc ludzi ze to koronka fachowy stomatolog wie jak zrobic aby było dobrze

Gość ZASTANawiajaca sie
hm..zeby mam wszystkie..z tym, ze pomiedzy 2 przednimi u gory jest szpara:O dosc widoczna.....i o to mi chodzi..:) a ile taka przyjemnosc kosztuje??

czyli drojke masz cała ale masz szpare ktora ci przeszkadza w kwestii kosmetycznej a wiec lekarz pewnie ci zaproponuje zeszlifowanie dwojki do postaci kła szpiczastego i nałozenie na ta zeszlifowaną 2ke koronki poszerzonej i dokładnie dopasowanej do szpary.... po 1.....tym sposobem bedziesz musiala zeszlifowac zdrowa 2ke !!! po 2..... zauwaz ze dwojka po drugiej stronie bedzie weższa, jesli ta zeszlifowana ma zakryc szpare....bo koronka bedzie o 1-2 milimetry wersza...wiesz o co mi chodzi.... coz cos za cos nie wiem czy estetycznie ten zabieg nie pogorszy satnu wygladu zebow tym bardziej ze to zeby z przodu nie jestem lekarzem ale wiem o co w tym chodzi za duzo do nich chodziłam....zapytaj lekarza o to prawdpopdobnie poleci ci ta metode luba aparat ortodontyczny za ok 400zł aby nosic kilka mies i zeby zeby sie przesuneły i szpara sie zmniejszyła....mnie tak mowił ale zrezygnowałam...potem sama musiałam sobie z w tym miejscu zafundowac koronki ....po usunietm zebie i przy okazji zlikwoidował mi szpecaca szpare miedzy 4 a 5ka.....ale to była koniecznosc nie wiem jak jest u ciebie idzi do stomatologa cena no cóz ja u najlepszego prywatnego u miescie za 2 koronki + podpórka (stopka) potrzymujaca całą konstrukcje zapłaciłam 900zł to duzo ale warto było .....eby wygladaja super niczym sie nie roznia...a poza tym miałam w za kilka mies własny smub wiec nie mogłam isc ze szpara na poł twarzy z rególy koszt korony porcelanowej waha sie ok 250-400zł ze wszystkim +robota odciski...i inne duperszwance...chcesz byc piekna musisz wybulic troche kasy pamietaj ze przy tej metodzie zeszlifija ci zdrowego zeba nie wiem czy wato....