Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YourLife

Do wszystkich ceniących sobie zdrowie i urodę

Polecane posty

Gość kolejny zdeterminowany
a masz w ogol;e strone internetowa? kazdy szanujacy sie czlowiek chcacy elczyc ludzi, powinien miec przede wszystkim oficjalnie rozreklamowany sprzet czy metody z recenzjami autorytetow., i oczywiscie pacjentow :)

Nie wiem czy są takie wpisy. Zainteresowani zgłaszają się na maila i nie byłem przez nie upoważniony do podawania nazwisk czy innych danych.

Ja nikogo nie leczę. Strony nie mam, bo nie było takiej potrzeby. O NLS diagnostyce jest masa informacji w necie, więc jak ktoś chce, to znajdzie wszystko, co potrzebuje. O aparacie też jest.

Gość slychaj najslodszy
Zarowno USG jak i tomografia to metody obrazowe i znam zasade dziala nia obu - nadal nie wytlumaczyles mi na jakiej zasadzie dziala urzadznie-nie interesuje mi ze trzeba wcisnac "power" i "print" tylko budowa i jakie zjawiska fizyczne wykorzystuje. Co robia urzadzenia diagnostyki obrazowej w szpitalach - pomagaja (podkreslam to slowo) pomagaja postawic diagnoze ale nie dzialaja jak twoj "super inteligentny sprzet" ktory szuka choroby dianozuje, odroznia cyste od litego guza, gliste od tasiemca, raka od lagodnego nowoworu... jako istota inteligentna nei chce negowac od razu wiec pytam JAK?

Gość a ty tu znowu
hmm robi się coraz ciekawiej dobrze by było jakby ktos z programu typu Uwaga czy Superwizjer nakręcił program o tym panu

Gość slychaj najslodszy
juz nie musisz mi odpowiadac - w internecie diagnostyka NLS to zagadnienie popularne na stronach typu YourLife, nie ajmuje sie tym zadne portal medyczny ani dla lekarzy ani dla pacjentwo, metoda dzialania jest tak wytlumaczona ze smiac sie chce, jak odroznia gliste od tasiemca nie znalazlam ale chyba juz mi wystarczy wiedzy o tym "cudzie" na marginesie - strony na ktorych o tym pisze zawieraja cenniki za badanie tym czyms, nie ma zadnych naukowych artykulow, opini lekarzy, ktorzy podpisaliby sie imieniem i nazwiskiem...

W dużym skrócie rzecz polega na tym, że każdy organizm, organ, układ organizmu, a nawet pojedyncza komórka emituje fale elektromagnetyczne. Zdrowe komórki emitują odmienne od zdrowych fale. Wszystkie mikroorganizmy też emitują charakterysyczne tylko dla nich fale. Wystarczy odczytać te fale, oddzielić każdą w odrębny sygnał i zinterpetować. Sprzęt przygotowuje sygnał dla konputera a ten ostatni przetwarza go w formę zrozumiałą dla człowieka, czyli obrazki i opisy.

Szukałas na polskich stronach? To poszukaj na angielskich czy na przykład rosyjskich. Przy okazji masz odpowiedź - dlaczego tego niema w polskich szpitalach, ale jest w Starej Unii.

Gość popatrzmy co pieniądze
robią z mózgu człowieka

A informacja w Polsce idzie poprzez najbardziej prężny kanał - firmy takie jak YourLife. To my niesiemy najnowszą wiedzę wtym zakresie, bo system medyczny jest zbyt sztywny i nieudolny. Proste, prawda?

Gość slychaj najslodszy
szukaam szukalam, niestety strony angielskojezyczne to nadal tylko takie typu nls-academy , metatron-nls sitp, czyli strony ludzi zyjacych ze sprzedazy tego urzadzenia, brak chocby jednego naukowego artykulu opublikowanego w pismie o swiatowej renomie typu Lancet, co do Europy zachodniej-trafiles na zlego rozmowce bo ja nie podejrzewam tylko WIEM ze niemieckie kliniki nie bawia sie tym czyms... sprawdzilam rowniez w rejestrze sprzetu medycznego wedlug dziennika ustaw i w rozporzadzeniu ministra zdrowia do tej ustawy i uwaga - to cos nie zostalo sgloszone do rejestracji - bez komentarza

Jeśli chodzi o urządzenia NLS. Teraz jest taki okres kiedy odchodzi piana i szum, a na rynku zostają tylko uczciwe i solidne podmioty. Sporo złej roboty zrobiły sprowadzane nielegalnie aparaty typu OBERON czy DIAKOR. Prawie żaden z nich nie był oryginalnej produkcji. Dzisiaj można śmiało stwierdzić, że to się kończy, a w momencie konkretnego zastosowania unijnych przepisów w tym zakresie, to zjawisko przestanie istnieć. Wówczas znajdzie sie ktoś, kto potraktuje sprawę solidnie i zajmie się wprowadzaniem aparatów na szeroka skalę. Może nawet to będę ja. Ale jeszcze zamierzam poczekać. Nic się nie pali.

Gość slychaj najslodszy
no nie wiem czy dla ludzi zwiazanych z medycyna YL to najbardziej prezny kanal - juz predzej jakies babeczki naiwne nabierzesz a konkurencje masz duza bo jak wplaca na pewne radio z Torunia to juz im wiele z tej renty nie zostanie...

To może zajrzyj do rejestru unijnego? Podpowiadam, patrz w dokumentacji Szwecji.

Gość slychaj najslodszy
nie interesuje mnie Szwecja-mieszkam w Polsce a tu ten aparat nie zostal zarejestrowany, poza tym w czym Oberon jest gorszy od Introspectu? Ruscy maja pelno certyfikatow i wygladaja powazniej - jesli o powadze mozna tu mowic :-)

YL a Introspect to są osobne rzeczy. Firma nie jest dystrybutorem ani przedstawicielem Introspect. Połączyłem te dwie rzeczy ja. Poza tym nie lubię świata medycznego i tak naprawdę nie chciałbym by oni korzystali z tak dobrych rzeczy na szkodę ludzią. Niestety musimy na razie z nimi się liczyć. Mam nadzieję, że zbyt długo to nie potrwa.

Oryginalny Oberon nie jest gorszy, co więcej, model 11 jest o wiele lepszy niż mój, ale przynajmniej we Wrocławiu ŻADNEGO oryginalnego Oberona nie spotkałem.

Gość slychaj najslodszy
no masz racje niech oni (czyli my) maja jak najmniej wspolnego z Introspectem i YL, czego tobie i sobie zycze :-)

Mieszkasz w Unii najdroższa, czy to ci sie podoba czy nie. Obowiązują tu przepisy unijne. Intorspect jest jedynym urzadzeniem, które uzyskało atest UE. Oberony takiego dokumentu nie posiadają. A tak przy okazji - czy wiecie, że w takiej Ukrainie wymogi do sprzętu medycznego są o wiele wyższe niż w Unii? A tam Introspect jest oficjalnie używany w publicznej służbie zdrowia. Jesli juz tak kochacie medycynę.

Dziękuję, ale ja wolę Intorspect. On nie zabił mnie matki i nie zniszczył zdrowie mnie i mojemu ojcu. Zrobili to właśnie lekarze. A tak przy okazji, to właśnie produkty rodzaju YL (inne, ale z tej branży) wyprowadziły mnie z kłopotów zdrowotnych (a przy okazji i z finansowych). Dlatego tyle lat im poświęciłem i zamierzam robić to dalej.

Gość slychaj najslodszy
mialam isc ale musze no musze sie odezwac - od 4 lat mieszkam 9 miesiecy w roku w Polsce, 3 miesiace na Ukrainie ( wczesniej Kijow, teraz Lwow) bo tam jest przedstawicielstwo firmy, w ktorej pracuje (dodam, ze formi farmaceutycznej wiec zaraz zostane zaatakowana, ze jestem w spisku swiatowym lekarzy, farmaceutów i innych...) i jak zyje tak Introspectu ani Oberon tam nie widzialam - chociaz ze zaprzeczam, ze moga istniec ludzie typu pana zalozyciala tematu ale w szpitalach i klinikach nie widzialam co do mieszkania w EU-zdaje sobie z tego sprawe ale jednak w Polsce obowiazuje nasz krajowy rejestr sprzetu medycznego (rowniez mamy krajowy rejestr lekow) i nie ma na jego liscie Introspectu

No to uważniej się przyjżyj , z pewnością znajdziesz szpitale z tymi urządzeniami. A skoro będziesz w Ukrainie to pointeresuj się jaki status mają tam Introspecty. Jeśli jeszcze tam ich nie widziałaś, to po prostu albo nie trafiłaś na takie co ich stać na zakup, albo ni especjalnie tym się interesowałas i nikt celowo ci nie pokazał. I jeszcze - polskim szpitalom brakuje na środki czystości, gdzie oni myśleliby o zakupie nowego wyposażenia? I zrozum wreście, że z otwarciem granic wewnątrz Unii krajowy rejestr sprzetu medycznego zszedł na drugi plan. I niema potrzeby tam wnosić Introspect skoro jest już pozwolenie unijne.

Gość slychaj najslodszy
no to brak ci wiedzy prawniczej skoro twierdzisz, ze prawo unijne jest nadrzedne w stosunku do prawa polskiego i KAZDY sprzet medyczny jak i farmaceutyk musi byc zarejestrowany zaby mogl byc dopuszczony do obrotu i uzytku - poczytaj sobie o tym albo zapytaj swojego szefa od spiewu, tancow i klaskania... co do sytuacji na Ukrainie - napisze maila do mojego przyjeciela-ordynatora w amerykansko-ukrainskiej klinice, dostarczamy im czesc lekow i wiem, ze maja sprzet taki, ze niejeden polski szpital wojewodzki moglby pozazdroscic (wiekszosc szpitali to bieda z nedza...) - poinformuje cie czy cos o Introspectcie slyszal

Gość slychaj najslodszy
obiecuje ze powiem prawde jakakolwiek bedzie

Super! A póki co przypominam wszystkim, że jest możliwość zrobienia kompleksowego badania stanu zdrowia organizmu. Do 6-go kwietnia obowiazuje cena - 120 zł. Oferta dotyczy mieszkańców Wrocławia i okolic.

Gość a ty tu znowu
nie ma tam we Wrocławiu dobrego szpitala psychiatrycznego aby?

Gość drogi YourLife
Google nie widzą żadnego introspectu; co to za badziweie, opisz bliżej albo nie zawracaj wreszcie głowy.

Gość drogi YourLife
co to za urządzenie, na jakiej zasadzie działa?