Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mijan-obserwator

Swiadkowie Jechowy - Kim sa ? Czym sie zajmuja?

Polecane posty

Zapraszam do odsluchiwania \"Codzienne Badania Pism 2007 przez S.J. na moja strone [http://mijan-obserwator7.wrzuta.pl]. Poniewaz nie kazdy jest w posiadaniu Broszurki pomagajacej czytanie zaplanowanych na dany dzien wersetów z Bibli do rozwazenia - zapraszam na strone: http://mijan-obserwator7.wrzuta.pl tu razem rozwazac bedziemy wersety Biblijne - dziekuje mijan-obserwator.( Wez te stone do swoich ulubionych i codziennie odsluch*j audycji)

Gość tak oczywiscie
to bedzie teraz moja ulubiona strona buhahaha

Gość łączenie
13:33 chyba sobie z nas kpisz Powiedz mi czemu podpisujesz się pod każdym postem skoro piszesz z zaczernionego nicku i wszysycy widza że jesteś"mijan obserwator"? Pozatym piszesz w sposób nieskładny, wiec czemu miałabym chcieć słuchać twoich nieskładnych słów. Kolejną sprawą jest to że "Codzienne Badanie Pism 2007 przez S.J." brzmi jak totalna nuda(i co gorsza nią jest!!!) i wątpie żeby ktokolwiek chciał na to poświęcić cenny czas.No ale powodzenia! 13:38 mijan-obserwator (mija@tlen.pl) dopiero wdrazam sie w to Forum - ucze sie od Was - dziekuje i uwagi Wasze wysoko sobie cenie - dziekuje za nauke mysle ze bede zdolnym uczniem, wiec prosze sie nie krepowac i wytykac mi bledy , bo na nich sie wyszkole mijan-obserwator 14:25 meheret mówisz jak jakiś nawiedzony;/ 14:42 mijan-obserwator (mijan@tlen.pl) mereret - wierz mi - nie jestem nawiedzony - jestem oczytany i tobie tego zycze z calego serca - mysle, ze nie zaszkodziloby tobie wziasc do reki Biblie i poczytac, pozdrawiam mijan-obserwator 14:47 Mia* nie sądze ze osoba "oczytana" napisałaby "wziasc" wiec stawiałabym raczej na nawiedzonego. 14:50 mijan-obserwator (mijan@tlen.pl) misia - czy ty nie wiesz, ze w poczcie elektonicznej bywaja czesto pomylki w wydrukach? i tu liczymy na twoja inteligecje , a nie zadziornosc i czepianie sie drobiazgow, pozdrawiam wszystkie misie mijan-obserwator 14:54 Mia* nie widze tu żadnego misia. dla mnie tak podstawowy błąd ortograficzny to nie drobiazg zwłaszcza jesli używany jest w jednym zdaniu z wyrażeniem pt "jestem oczytany" 15:00 mijan-obserwator (mijan@tlen.pl) Dziewczyny wystepujecie wszystkie anonimowo tak jakby kazda z was miala paskudna buzie ( w co nie wierze ) i atakujecie mnie czasem nawet niegrzecznie, ale to nic - ja i tak was powazam i tylko zachecam do zapoznania sie ze slowem Bozym abyscie nie popelnily najgorszego bledu w waszym zyciu - a co zrobicie to jest oczywiscie wasza sprawa - to nie ja przed Bogiem odpowiem za wasze postepowanie , pozdrawiam i zachecam do dalszej dyskusji , bo zaczyna sie tu rozkrecac - zaczynacie mnie atakowac - macie swego "rodzynka" , wiec do roboty dziewczyny! mijan-obserwator 15:09 hahhahahahaha ludzie to jest jakiś czubek

Gość łączenie
14:15 nitka22 musiałabym nie mieć czego słuchać 14:38 mijan-obserwator (mijan@tlen.pl) nitka - wierze ci, tez kiedys sobie nawet bardziej niz Ty kpilem ze S.J. - a jak przeczytasz w Biblii to i Pawel (Apostol Pawel) , tez wczesniej przesladowal chrzescijan , a nawet bral czynny udzial w ukamieniowaniu Szczepana.Ppotepisz to czego tak naprawde nie znasz,- a dlaczego nie znasz? - bo sie boisz poznac. W przyczyny dlaczego sie boisz - nie chce wnikac, jest to Twoja osobista sprawa, pozdrawiam mijan-obserwator

Luźna sugestia - jeśli kiedykolwiek zamierzasz zakładać jakikolwiek temat o Świadkach albo skierowanych do nich, to zadbaj o prawidłową pisownię ich stowarzyszenia. Błąd ortograficzny jest tu co najmniej nie na miejscu i może urazić nie tylko Świadków. Jahwe, Jehowa to ostatecznie imię Boga.

Gość zhybrydyzowane
tak oczywiscie - a ja ją sobie nawet ustawię na stronę startową!

Gość Podobienstwo czasu
Ewangelia Lukasza Rozdzial 17: 26 Jak działo się za dni Noego, tak będzie również za dni Syna Człowieczego: 27 jedli i pili, żenili się i za mąż wychodziły aż do dnia, kiedy Noe wszedł do arki; nagle przyszedł potop i wygubił wszystkich. 28 Podobnie jak działo się za czasów Lota: jedli i pili, kupowali i sprzedawali, sadzili i budowali, 29 lecz w dniu, kiedy Lot wyszedł z Sodomy, spadł z nieba deszcz ognia i siarki* i wygubił wszystkich; 30 tak samo będzie w dniu, kiedy Syn Człowieczy się objawi. 31 W owym dniu kto będzie na dachu, a jego rzeczy w mieszkaniu, niech nie schodzi, by je zabrać; a kto na polu, niech również nie wraca do siebie. 32 Przypomnijcie sobie żonę Lota.

Gość do Mod_liszki mijan
Mod_liszka - powiem Tobie na ucho (((( ja pisze na klawiaturze niemieckiej )))) Nowy Papierz niemiecki tez robi bledy nawet Fonetyczne np. mowi pozdrawiam was " CIULE " a powinien powiedziec " CZULE" - jak bedzie interesowal cie ten szczegol to podesle mailem Copie z Angory wydanie de

Gość amolonda
Jechowi sa takimi samymi zakłąmanymi ludźmi jak i ludzie w kazdej wierze na kuli ziemskiej.

Gość zapraszam na impreze
nie wierz im, to sekta! Oni werbuja ludzi, a potem narkotyzuja i poswiecaja ich na oltarzu dla diabla!

Mijan - mylisz dwie bardzo różne rzeczy. Zniekształcanie wymowy przez obcokrajowca, literówki (czyli przestawione litery, brak jakiejś litery w wyrazie itp) a błędy ortograficzne w imieniu Boga to są rzeczy skrajnie odmienne. Jeśli jesteś Świadkiem Jehowy, to powinieneś wiedzieć, jak się pisze imię Boga. Inni Świadkowie, a tak się składa, że z kilkoma miałam kontakt, podchodzą do tego dość restrykcyjnie i taki błąd jest dla nich niedopuszczalny i obraźliwy. Nie piszą \"Jechowa\", tak jak nie piszą \"Jezós\", \"świenty Łókasz\" albo \"księga Kocheleta\", \"list Jódy\" czy \"Mateósz\". Jeśli masz wątpliwości, zapytaj w zborze, czy dla Świadków Jehowy jest to taki drobiazg. Sprawy wiary są dość delikatne i odrobina uwagi doprawdy nikomu tu nie zaszkodzi.

Gość mijan
Mod_liszka - z Toba sie przynajmniej niezgorzej rozmawia, bo wiadomo do kogo sie zwracac, a ci miedzy naszymi wypowiedziami to niwiadomo kto to?, czy co to? i jak tu odpowiedziec. A teraz nastepny do tablicy , prosze dziekuje mijan-obserwator

Pozdrowienia dla mojego nowego Goscia - witam serdecznie i zapraszam do szczerej dyskusji na temat: - \"Kim sa? i Czym sie zajmuja? S.J. (sprawdzam rowniez czy dokonuja sie zmiany w poleceniach - prosze sie nie denerwowac - ucze sie obslugi tego Forum)

W jaki sposób dzielą się dobrą nowiną? CHRYSTUS dał swym naśladowcom następujące polecenie: „Czyńcie uczniów z ludzi ze wszystkich narodów”. Nie znaczy to jednak, jakoby mieli stosować przymus, nawracać kogokolwiek siłą. Misja Jezusa polegała na tym, że „opowiadał dobrą nowinę potulnym”, „opatrywał mających złamane serce” i „pocieszał wszystkich pogrążonych w żałości” (Mateusza 28:19; Izajasza 61:1, 2; Łukasza 4:18, 19). Świadkowie Jehowy starają się iść za jego przykładem, rozgłaszając zawartą w Biblii dobrą nowinę. Podobnie jak w czasach starożytnych prorok Ezechiel, dzisiejsi Świadkowie Jehowy usiłują dotrzeć do ludzi, którzy „wzdychają i jęczą nad wszystkimi obrzydliwościami popełnianymi” w tym świecie (Ezechiela 9:4).

Najbardziej znaną metodą odszukiwania ludzi przygnębionych obecnymi warunkami życia na ziemi jest chodzenie od domu do domu. Toteż Świadkowie Jehowy dokładają wszelkich starań, aby dotrzeć do ludzi, tak samo zresztą, jak to czynił Jezus, gdy „ruszył w drogę od miasta do miasta i od wsi do wsi, głosząc i oznajmiając dobrą nowinę o królestwie Bożym”. Podobnie postępowali jego pierwsi uczniowie (Łukasza 8:1; 9:1-6; 10:1-9). Gdzie tylko jest to możliwe, Świadkowie Jehowy zachodzą do każdego domu parę razy w roku, starając się nawiązać kontakt z mieszkańcami, aby przez kilka minut porozmawiać na jakiś temat interesujący lub niepokojący ludzi w danej okolicy czy nawet na całym świecie. Mogą przy tym omówić jeden bądź dwa wersety biblijne, a gdy ktoś okaże zainteresowanie, umawiają na dogodną porę następne odwiedziny. Udostępniają ludziom Biblie oraz publikacje objaśniające jej treść, a jeśli ktoś sobie życzy, prowadzą z nim bezpłatne domowe studium biblijne. Na całym świecie prowadzi się regularnie miliony takich pożytecznych dyskusji biblijnych z poszczególnymi osobami i rodzinami.

Gość mijan
Inną sposobność do dzielenia się z drugimi „dobrą nowiną o królestwie” nastręczają cotygodniowe zebrania odbywające się w Salach Królestwa. Na jednym z tych zebrań jest wygłaszany wykład publiczny na jakiś aktualny temat, potem zaś rozpatruje się określone zagadnienie lub proroctwo biblijne na podstawie materiału zawartego w czasopiśmie Strażnica. Inne zebranie poświęcone jest szkoleniu Świadków do coraz skuteczniejszego głoszenia dobrej nowiny, a jeszcze inne — omawianiu metod świadczenia na terenie miejscowego zboru. Prócz tego raz w tygodniu Świadkowie Jehowy zbierają się w mieszkaniach prywatnych i w małych grupach studiują Biblię

mijan-obserwator - kiedy w tym roku obchodzona jest Pamiątka przez Świadków, pytam z czystej ciekawości, była czy dopiero będzie?

Gość mijan
2 Kwietnia w Poniedzialek 2007 roku po zachodzie slonca ( w Austrii godz. 19:00 ) odbedzie sie Pamiatka Ostatniej Wieczerzy Panskiej - posluchasz o tym wydarzeniu rowniez w moich audycjach na stronie http://mijan-obserwator7.wrzuta.pl - zapraszam do odsluchania mijan-obserwator

Gość bardzo ciekawsska
mnie inetersuja Wasze zakazy; czego Wam nie wolno? -transfuzji krwi -spotkan po 21 z plcia przeciwna ( tak slyszalam, nie wiem czy to prawda, dlatego pytam! -nie uznajecie symboli narodowych -spozywanie alkoholu i palenie papierosow.... co jeszcze? ciekawi mnie to, jesli mi napiszesz, powiem Ci skad to moje pytanie.. pozdrawiam Cie:)

Gość mijan - do ciekawskiej
Dziekuje Ci za takie pytanie. Postaram sie przygotowac na ten temat audycje, ktora bedziesz mogla wysluchac w moim programie na Wrzucie pod adresem - http://mijan-obserwator7.wrzuta pl - gdybys uznala ze bedzie ci zbyt dlugo czekac, to zwroc sie z takimi pytaniami do S.J. w miejscu twojego zamieszkania - ja teraz krotko Tobie odpowiem, ze S.J. maja obowiazek dbac o higene i zdrowie. pozdrawiam - mijan-obserwator P.S. w dn. 02 Kwietnia 2007 roku odbedzie sie Pamiatka Wieczerzy Panskiej - bedziesz wiec miala okazje spotkac sie z innymi S.J. i postawic im takie pytania - zachecam (oczekuje ze podzielisz sie z nami swoimi uwagami tu na Forum) - dziekuje

wkradl sie blad w adresie na adres wrzuty, przepraszam: Ciekawska - tu kliknij - http://mijan-obserwator7.wrzuta.pl ponizszy link u mnie tez nie funkcjonuje (niewiem dlaczego) - wiec skorzystaj z mozliwoscj automatycznego przejscia na wskazana strone z pierwszego tekstu mijan-obserwator (technika jak widac tez figle nam plata) mijan

Gość amolonda - odpowiadam
Wydalas swoja opinie na Fotum w sposob wyjatkowo zbizony do opini jaka wydaja np. niemcy polakom dokladnie ich nie znajac - okreslaja oni polakow jako zlodziei i pijakow, a przeciez nie wszystcy polacy kradna i sa pijakami - czy sie z tym zgodzisz? czy dalej tkwisz w swoim przekonaniu? http://mijan-obserwator7.wrzuta.pl - zapraszam do odsluchiwania codziennych moich audycji i po miesiacu tych odsluchiwan sama bez udzialu innych ludzi osadz mnie, ale uczciwie - nie obraze sie i juz dzis dziekuje tobie za szczera wypowiedz - mijan-obserwator

Na 1 punkt juz odpowiadam i zapraszam do odwiedzenia mojego albumu nr.5 w magix.net na strone: http://mijan-obserwator5.magix.net - tam sa wstawione 4 audycje na temat "Krew jest Swieta" z dolaczona do tego wypowiedzia prof.dr.Religi - pierwszego lekarza w Polsce, pozdrawiam ciekawska - mijan-obserwator (jak widzisz staram sie zaspokoic twoja ciekawosc - zalecam do korzystania rowniez z innych zrodel i porownaj)

Gość mijan
Jedynie Mod_liszka zakwestionowala jak dotad nazwe Boga i slusznie, a spodziewalem sie, ze duzo wiecej osob mnie o to zaatakuje i wywiaze sie ozywiona dyskusja na temat S.J. - niestety nastapila cisza, a tyle czasu juz minelo. Inna strone z prawidlowa nazwa - Moderator za kazdym razem likwiduje, tak jakby sprawialo mu to przyjemnosc, ze jest blad w nazwie - moze i dobrze bo jest on prowokacyjny ludzi dbajacych o porzadek, ale jakos ich nie widac - a szkoda - pozdrawiam - mijan-obserwator

wszystkim kandydatom na swiadkow oprocz biblii polecam stronke http://watchtower.org.pl/start.php nie polecam natomiast pisemek pt. Straznica, gdyz wypaczaja calkowiecie spojrzenie na Biblie. Rozpatruj wersety Biblijne z Duchem Sw a nie z jedyna nieomylna wykladnia Brooklinu. Daj sie Mu prowadzic a poznasz Boga.