Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mijan-obserwator

Swiadkowie Jechowy - Kim sa ? Czym sie zajmuja?

Polecane posty

Gość Ijon Tichy
"Jest jednak zabawne jak różnej maści wrogowie śJ tylko szukają okazji aby przywalić wyznawcom tej religii, natomiast ktoś kto całkowiecie odrzuca Boga ich nie rusza." Tak z ciekawości, o kogo chodzi..? Przecież nie oczekuję od Ciebie obrzucania ŚJ błotem. Nie oczekuję w ogóle niczego. Napisałem to co myślę. Na wylocie? Utrata wiary w wizję głoszoną przez ŚJ..?

Gość Ijon Tichy
Już doczytałem "z przyczyn doktrynalnych"

A teraz z jakichkolwiek przyczyn by sie to nie stało [to odejscie] Świadkowie Jehowy - nie chce byc tutaj złośliwa, ale tak otwarci na świat i ludzi w swej dobroci i szlachetnosci przestana sie z Toba kontaktowac, nie przyjma zaproszenia, a nawet przestana odpowiadac na Twoje pozdrowienia na ulicy. Moim zdanem niewiele ma to wspolnego z tym, co nauczają.

Gość do Amber
Amber - nie wiem co prawda, na jakich śJ miałam okazję w swoim życiu trafić - typowych, czy nie, w każdym jednak razie moja opinia na ich temat, z tych spotkań właśnie się zrodziła. Jesli jednak chodzi o destrukcyjny wpływ. I konkretne przykłady. Z całą pewnościa niszczycielski wpływ doktryn śJ miałam niestety okazję zaobserwować, patrząc na to, co pod wpływem tych doktryn dzieje się z rodziną - jesli nie wszyscy jej członkowie są wyznawcami śJ. Wiem oczywiście, bo sama czytałam, jakie piękne słowa o jedności rodziny głoszą śJ - również w licznych publikacjach. I jaki zbawienny - wg nich - wpływ mają ich zasady na rodzine. Ale to co widzę, nijak się do tych pustych teorii nie ma. Rodziny sie rozpadają, małżeństwa rozchodzą, dzieci zapominają o rodzicach i na odwrót. I prosze mi w odpowiedzi nie tłumaczyć, z czego to wynika - ja to wiem, znam zasady i wersety PŚ które wg śJ uzasadniają i tłumaczą ich zachowanie. Co nie zmienia faktu, że wpływ tych doktryn bywa niszczycielski. Kolejny efekt destrukcyjny - stany lękowe, depresje, kłopoty zdrowotne natury psychicznej wywołane przez charakterystyczne połączenie nagrody i kary w wierzeniach śJ, i podtrzymywanie ciągłego strachu - przed Armagedonem, szatanem, złymi duchami, ich atakami (także fizycznymi i seksualnymi..) itd. itp. I jeszcze słowo o Twoim wpisie dotyczącym katolików. Są i tacy, którzy wcielają wżycie swoją wiarę i przestrzegaja zasad, w które wierzą. Nawet jesli nie głosza tego po wszystkich chałupach we wsi... A sprawy o których piszesz - np. kradzieże czy sianie nienawiści tez niestety nie omijają śJ. I pisze to nie dlatego, że czytam w Waszych broszurkach o tysiącach wykluczonych co roku, o łamaniu podstawowych zasad, o sfingowanych zdradach dla uzyskania podstawy do rozwodu - piszę, bo wiem. pozdrawiam.

Przekażcie panu , któery sie kręci pod \"arakdią\"(w Warszawaie) żeby mnie nie zaczepiał. Szkoda jego czasu. ;)

Gość mijan
Dysputa nabiera rozmachu,- ponoc Bog uwaznie sie przysluchuje rozmowie o Nim , kiedy rozmawiaja 2,3 lub wiecej osob na jego temat. Dostalo mi sie po uszach od "do Amber" ( na 2-giej stronie-szkoda ze nie wszystcy stosuja swoje stale nicki i stad moga powstac pomylki w kierowaniu odpowiedzi do wlasciwych osob). Mysle , ze ta kobieta jest bardzo agresywna i nie przebiera w slowach, wiec nie chce sie wdawac w dyskusje z taka PANIUSIA, bo ona tez ma swoisty rodzaj uszczypliwego humoru i zdaje sie ze wie wszystko najlepiej - mozna smialo powiedziec , ze jest madrzejsza od radia ( szybko sie ucze od tej pani -co?), (na mysl porzywoluje Ks.Przyslow 3:30 i ja tez musze sie do tego versetu zastosowac co rowniez radze tej pani, oraz skorzystac ze slow zawartych w 1 liscie do Koryntian 11:3 ) - ale Amber99 chce podziekowac za obiektywnosc wypowiedzi, i szkoda ze rezygnujesz z organizacji i tak latwo sie chcesz poddac. Mysle , ze do organizacji wdarlo sie duzo wilkow w owczej skorze (jak to powiedzialas) i oni psuja prawdziwy wizerunek S.J. A Jezus powiedzial, ze pracy jest duzo , ale pracownikow malo. (zato sporo sabotarzystow -to moje spostrzezenie). - do asi_2 - ciekawy jestem , kto tak na sile chce wciagnac ciebie do szeregow S.J. uogolniasz swoja wypowiedz i zastosowujesz do wszystkich i do mnie tez - bo ja jestem S.J. ( a nie Organizacji S.J.) - czy dostrzegasz w tym jakas roznice? Wnioskuje , ze nie odsluchujesz moich audycji - w ktorych ja mijan-obserwator7 nie namawiam nikogo do zmiany religii. - to byloby oszczerstwo i to publicznie wypowiedziane. Zachecam cie i zapraszam cie "asia_2 " na strone http://mijan-obserwator7.wrzuta.pl - przekonasz sie ze ja czytam fragmenty z Biblii , a nie z gazety czy katechizmu, podpieram sie pomocniczym tekstem i podaje zrodlo informacji. Tu na forum niektorzy powoluja sie na jakies tam teksty i wiedze , ale nie podaja zrodla, i my nie mozemy tego sprawdzic, wiec zakladam ze podawane tego typu informacje sa falszywe i wprowadzaja jedynie ogromne zamieszanie w gronie dyskutantow. Jeszcze do Amber99 - odnosnie ( Mat. 24:14 ) o czym wspominasz w swojej wypowiedzi - dn.14 Kwietnia 2007 uslyszec mozna w mojej audycji - zapraszam --- mijan Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i zapraszam do dalszych szczerych wypowiedzi i prosze nie bac sie S.J. - bo nie wszystcy sa wilkami w owczej skorze. Oczywiscie praw Bozych nalezy przestrzegac, i doskonalic swoje cialo i oczekiwac nadejscia Pana Jezusa - bo jego tu jeszcze nie ma - to zostalo sprostowane, do czego i ja sie z moja malzonka przyczynilismy - protestujac takim stwierdzeniom na naszych zebraniach - religia S.J. jest mloda i sa pomylki w rozumowaniu, ale stale sa dokonywane poprawki i sprostowania - prosze to sledzic na biezaco - byc moze tam w Polsce to jeszcze raczkuje , ale jak slysze sprawa ma sie ku lepszemu - potrzeba w organizacji madrych i uczciwych ludzi, ktorzy chetnie beda wspolpracowac, pa i do uslyszenia, - a jesli chodzi o rodzine to powiem Wam ze 17 Kwietnia 2007 obchodze 31 rocznice zawarcia zwiazku malzenskiego i swietujemy te rocznice w Czeskim Krumlowie i Budziejowicach - wycieczka, - tak , ze czyjes zarzuty w tej sprawie o zastraszajacych przyrostach rozwodow wsrod S.J. sa falszywe i nieprawdziwe - to wlasnie stwierdzam moim osobistym przykladem, na ktory prosze sie powolywac i podawac strone Forum jako zrodlo informacji (bo jest pewna i prawdziwa) - mijan-obserwator

Gość mijan
odpowiadam do Myrevin - rozumie twoje oburzenie i mysle ze jest ono uzasadnione, obawa ze ktos moze sie podszywac pod S.J. i w grunice rzeczy kierowac sie innymi celami w tych zaczepkach. W Internecie twoje wejscie do dyskutantow o S.J. i samych S.J. jest twoja osobista i nie przymuszona wola ( bo inaczej bys nie weszla na to forum), a zabranie glosu chocby nieprzychylnego o S.J. swiadczy o tym, ze cos cie ciagnie w tym kierunku i masz jakis wewnetrzny niedosyt na temat S.J. (bo gdyby S.J. byli tobie calkiem obojetni - to przeszlabys dalej i potraktowala ich jak powietrze) i nie wstydz sie tego ze trafilem do ciebie w 10-tke i wierze ze bedziesz moja stala sluchaczka na stronie : http://mijan-obserwator7.wrzuta.pl zapraszam. w jednym z moich pokoi czytowych na forum zagranicznym - mloda osoba napisala tak: " czuje sie molestowana przez S.J. - widocznie ja zawiodlem , pewnie wolalaby byc" molestowana" w realu a nie w internecie i to w dodatku slowem Bozym - ( mozesz to sprawdzic na forum poloni w gornej austrii - zrodlo informacji). pozdrawiam ... mijan-obserwator

Gość HEJ MIJAN
a jak zapatrujeszsie na sprawe transfuzji. Czy uwazasz to za grzech?

Gość HEJ MIJAN
alez mijan moi rodzice sa juz 40 lat ze soba szczesliwi i sa katolikami. A SJ mowia ze wsrod katolikow malzensta sie rozpadaja i same rozwody, zdrady itd. Moi rodzice tworza bardzo szczesliwy zwiazek ale niczemu to nie dowodzi wiec ty tak samo jak inni genaeralizujesz. Jak sadze twoja zona jest SJ ciekawe czy bylibyscie tak szczesliwi gdyby byla np katoliczka i chcialaby w wierze katolickiej wychowac potomstwo

Mijan Zmiany nie nastapia tak szybko, bo należałoby najpierw zlikwidować instytucję samozwańczego niewolnika wiernego i roztropnego - sprawce wszelkiego zamieszania i błędnych teorii, bo jeśli cos nie jest prawdą to jest klamstwem, a klamstwo nie może pochodzic od Boga. Co Biblia mowi na ten temat: \"Jednakże prorok ośmielający sie mówić w moim imieniu słowo, którego mu nie nakazałem mówić, lub mówiący w imieniu innych bogów, ów prorok umrze. A jeżeli powiesz w swym sercu: Skąd będziemy wiedzieli, ktorego słowa nie mówił Jehowa, to gdy prorok mowi w imieniu Jehowy i słowo to się nie sprawdzi ani nie spełni, jest to słowo, którego nie powiedział Jehowa.Prorok mowił je z zuchwalstwa. Nie wolno ci się go ulęknąć. Kiedy kłamca zostanie zdemaskowany, jego reputacja natychmiast legnie w gruzach. Kto mu ponownie zaufa?...Takiego czlowieka dosięgnie zguba, gdyż wszystkich kłamców wymieniono pośród osób, które poniosą wieczną smierć\" (5Mojż 18:20 - 22) Ile proroctw niewolnika wiernego i roztropnego z Brooklynu sie nie spełniło? Mnóstwo. Stąd wniosek, zgodny z wersetami podanymi wyżej - te wszystkie przepowiednie i teorie, niezgodne z Biblią, nie pochodzą od Jehowy, a brukliński niewolnik wypowiedział je zuchwale i jest kłamcą. Nie mogę i nie chcę należeć do takiej organizacji. Oczywiście, zwyklych szarych braci szanuję i darze ich przyjaźnią i to sie nie zmieni bez względu na to co sie stanie po moim odejściu. Pozdrawiam

Gość mijan
Odpowiadam do " HEJ MIJAN" na temat krwi - moje zapatrywanie wysluchasz w calosci w 4-ech audycjach na stronie : http://mijan-obserwator5.magix.net serdecznie zapraszam i prosze nie wstydz sie firmowac swojego nicka - bedziesz wtedy rozpoznawana osoba tak jak ja "mijan" lub "mijan-obserwator" bez lub z numerem 0.1.2...72 itd albo Amber99 - latwiej mi nawiazac ze znanymi mi osobami rozmowe, i chyba o to tu chodzi - dziekuje Sprawa rodzin i malzenstw - ja nic o katolikach nie wspomnialem (wiec nie rozumie dygresji) - zona moja nie jest ochrzczona jako S.J. ale jest sympatykiem, dzieci moje odeszly od wiary i nie potepiam ich za to - szanuje ich wole bez wzgledu na to jak okrzykna mnie inni . Przyklady podaje jak to jest mozliwe z osobistej sfery bo te znam najlepiej i wiem ze sa nie sfalszowane i dlatego z cala pewnoscia TY mozesz sie o nie oprzec i innym je wskazac. Kiedys bylem Katolikiem i nawet krotki czas ministrantem, przeciwko katolikom nic nie mam, tylko w ksiezy nie bardzo wierze - mysle ze ich poslannictwo rozminelo sie z celem powolania i sam zaczelem poszukiwac prawde - przy S.J. i nie widze w tym nic zlego , byc moze w ich (S.J.) oczach jestem odstepca, bo rzeczywiscie nie ze wszystkimi teoriami sie zgadzam - to tak pokrotce o mnie, pa pozdrwaiam

Ja mam bliska kolezanke Świadka Jehowy, zgadzam sie z poprzedniczką, ktora pisala o destrukcyjnym wplywie na rodzinę. Ona bowiem zostala Świadkiem, gdyż jej mama przeszła z wiary katolickiej. Kiedy z trójki jej dzieci dorastających w wierze Świadków, dwoje opuściło tą wiare, to nie mieli oni prawa uczestniczyc w ślubie [no jeszcze moge zrozumiec] ale tez w uroczystosci weselnej swojej siostry. Zwyczajnie, nie mogli byc zaproszeni. To, ze czesc Świadkow zyje przykladnie, to nie jest zaden argument, nie wszyscy sa dobrzy i nie wszyscy sa zli obojetnie jaka wiare wyznają i nie mozna sie w ten sposob licytowac. Moja kolezanka [uwazajac siebie za gorliwą wyznawczynie ŚJ] powiedziala mi otwarcie, ze ona jest egoistką, bo egoistom sie lzej zyje. Jakby nie bylo, te wszystkie porownania, kto jest lepszy sa bez sensu.

Gość mijan
do Amber99 - ja mijan odpowiadam krotko - tak zgadzam sie z Twoja wypowiedzia i w tym miejscu mysle ze nalezy innym wyjasnic , ze my od czysu do czasu piszemy do siebie mailem i nieco sie juz znamy, wiec lepiej sie wzajemnie rozumiemy - przegladam informacje o TS i DPI ze strony 106 z innego Forum (ktos podal adres) i wczytuje sie w tresc - oczywiscie nie wypowiadam sie na temat Zarzadu w Brooklynie bo nikogo tam nie znam - sami sie powybierali, ale nie znaczy to ze calkiem zle kieruja Organizacja, Ty wiesz ze ja polityka sie nie zajmuje , a raczej odczytywaniem Versetow z Bibli i przedstawiam jak ja - mijan-obserwator je rozumie - o ile zle;- to zawsze oczekuje skorygowania i tak jak inni oczekuje nadejscia Krolestwa Bozego ( w/g Ew. Mat 24:14), pa pozdrawiam - mijan

Gość mijan
odpowiadam do "asia_2" widocznie zadzialala tu zasada - " skoro nas nikt nie chwali - chwalmy sie sami, by nas postrzegali inni " , mysle asiu, ze zagladajac na te forum, chcesz sie dowiedziec cos wiecej o S.J. i stosujesz metode prowokacji - calkiem niezla zasada. Ktos zawsze cos rzeknie i ty wyciagniesz z tych wypowiedzi interesujace ciebie sprawy. Ktos wypowiedzial sie na tym innym forum na temat metody budowania powszechnej opini i powiem ci szczerze , ze sie calkowicie zgadzam z jego spostrzezeniem. Ty buduj swoja opinie na faktach dobrze poznanych, dziekuje mijan-obserwator

Nieprawda, ja buduje swoja opinie na dlugoletnimprzebywaniu z moja bliska kolezanka, zec by mozna nawet bylo przyjaciolka, ale akurat ten fakt musimy ukrywac, bo ona nie moze sie przyjaźnic ze mna katoliczką. Ja owszem sypie tutaj przykladami, bo nie mam w zamiarze Was blizej poznawac z calym szacunkiem.

--> mijan { odpowiadam do Myrevin - rozumie twoje oburzenie i mysle ze jest ono uzasadnione, } Ależ ja się nie oburzam.. ja naprawdę uważam że szkoda jego czasu jeśli chodzi o moją osobę. ;)

Gość mijan
odpowiadam do " Myrevin " - czasu nie szkoda Ty jestes duzo wiecej warta niz ten czas jak to okreslasz - (STRACONY) - zapewniam Cie , ze ten czas nie jest stracony , poniewaz uszlachetnia on (ten czas) zarowno mnie jak i ciebie - uwierz starszemu panu - mijanowi-obserwatorowi i jak zwykle zapraszam serdecznie na strone : http://mijan-obserwator7.wrzuta.pl , pa - pozdrawiam i zycze poprawy nastroju i czerpania samych radosci z zycia, ktore opromienieja twoja twarz i bedzie to widac z daleka

Gość mijan
odpowiadam do " asia_2 " - jezeli nie mozesz mnie poznawac z calym szacunkiem to prosze poznawaj mnie bez szacunku, ale poznawaj - dziekuje i zachecam - nie trac nadziei. Widocznie sa tam gdzie mieszkasz nienajlepsze obyczaje wsrod S.J. Pokaz ze sie przyjaznisz z kolezanka i nie boj sie tego - Bog kocha nas wszystkich bez wzgledu na przynaleznosc do organizacji czy tez ugrupowania religijnego i na dowod tego ze mowie prawde zapraszam Ciebie do odsluchania piesni ze strony: http://mijan-obserwator1.wrzuta.pl/audio/eXyp1Kvho5/114_-_piesn_-_lojalna_milosc_boza ktora to spiewam dla cibie , pozdrawiam mijan-obserwator

Gość znajoma znajomych
"Swiadkowie Jechowy - Kim sa ? Czym sie zajmuja? " .........czy naprawde sa osoby, ktore tego jeszcze nie wiedza?!

Gość mijan
" znajoma-znajomych" - jeszcze tobie odpowiem na tak zbudowane pytanie i na dzis juz koncze dyzur - mam jeszcze inne obowiazki ----- jak wynika z wypowiedzi odwiedzajacych mnie na roznych FORACH (mam ich kilka) - tak sa - i to duzo osob nie wie , bo sa wprowadzani w blad i to nawet przez samych S.J. bo i oni sa w blad niekiedy wprowadzani, a sami nie doszukuja sie prawdy tylko zawierzaja innym - tak mysle , pozdrawiam mijan-obserwator i zaspiewam dla Ciebie piesn 214 - zatytuowana " Trzymanie si Bozej drogi zycia" do odsluchania ktorej zapraszam na strone http://mijan-obserwator2.wrzuta.pl/audio/l7vjKVpoe5/214_-_piesn_-_trzymanie_sie_bozej_drogi_zycia.. , pa do uslyszenia, mijan-obserwator

Gość do Amber
pierwszy wpis na tym topiku podpisałam tym właśnie nickiem, i konsekwentnie pisze pod nim dalej, jesli wpisze sie pod innym - nie omieszkam poinformować, że to ja. mijanie - rozumiem twoje oburzenie na mój wpis - w końcu nie tego się spodziewałaś próbując wywołac u mnie wyrzuty sumienia, prawda? Ale jeśli otworzyłeś dyskusję na temat śJ - to może powinieneś przygotowac się na to, że niektórzy maja inne zdanie na ich temat, niż Ty? A jesli nie, to może od razu napisz, że jedyne komantarze jakie przyjmiesz do wiadomości i z którymi "podyskutujesz" to te pochlebne? Bo wszelkie inne uznasz za agresywne i uszczypliwe. Takie postawienie sprawy byłoby przynajmniej uczciwe ale i tu chyba moco sie rozczaruję.... No i oczywiście nie zapominajmy o tym, że mój pierwszy wpis wcale nie był adresowany do ciebie - tylko jak początek i jego treśc wskazują do Amber - więc to Ty na mnie napadłeś wyjątkowo agresywnie, co każdy sam może sobie sprawdzić, cofając sie stronkę wcześniej. A odnośnie twego zamiaru "niewdawania" sie ze mną w dyskusję, to w tym punkcie mnie nie rozczarowałeś - jak brakuje argumentów, najlepiej na początek rozmówcę obrazić, a potem dyplomatycznie sie wycofać. Gratuluję podejścia. I jeszcze jedno na koniec - wypowiadanie się o kimkolwiek (więc nawet i o mnie, takiej zwykłej sobie PANIUSI) w taki sposób jak to zrobiłeś we wpisie z godz. 10.22 - czyli o mnie, ale nie do mnie, tylko do postronnych uczestników topiku - świadczy o wyjątkowo niskim poziomie kultury osobistej. Oraz tchórzostwie najniższego sortu - bezpośrednio do mnie to nie bardzo, ale już w komentarzu do innych - jak najbardziej. I tutaj to choćbym nie wiem jak chciała, nic już do gratulowania nie da sie znaleźć.

Gość mijan
odpowiedz do - " do Amber " - nie napadlem cie jak twierdzisz - niewlasciwie odebralas moje slowa , a na taka mozliwosc w tekstach pisanych zwrocila juz uwage Amber99 - widac ma spore doswiadczenie w tej kwestii. Jezeli sie poczulas osobiscie dotknieta ktoras moja niefortunna wypowiedzia to bardz przepraszam publicznie i mysle ze przyjmiesz przeprosiny i ze inni tez mi to wybacza jesli trzymaja twoja strone i rzeczywiscie nie wdawaj sie w dyskusje z tak niskiego sortu tchurzem i o niskim poziomie kultury osobistej, bo tak mnie ocenilas i kwita - potwierdza sie fakt , ze "wiesz wszystko najlepiej", ale Przypowiesci Salomona 3:30 nie przeczytalas - to odrazu widac i nie trzeba sie pytac

Do do Amber Proszę nie wykorzystywać mojego nicku. Język polski jest bogaty - słów w nim multum. Nie chcę aby ktoś kojarzyl mnie z postami tego typu.

Gość mijan
do Amber99 - przepraszam to bylo z mojej strony po raz ostatni, a przypadek sprawil ze rzeczywiscie do Amber i Amber99 sa podobne niki i przez to naduzywane - ja juz zakonczylem dyskusje z tym nikiem, pa pozdrawiam mijan-obserwator

Gość dziwne
przekomarzanie, ale "do amber" ma racje. Mijan Tobie sie niestety wydaje ze wszystkie rozumy pozjadales. Mowisz tu o swoich audychach czyzbys chcial byc drugim Rydzykiem pod etykietka Sj. Twoje zachowanie na forum troche to sugeruje. Nie wypoiwiadam sie o SJ bo zlalam tylko kilku i to niestety negatywnych osob. Przyznaja racje "do Amber" ty wlasnie to samo reprentujesz - "moja racja jest mojsza" "tylko ja mam racje"

Gość mijan
odpowiadam do " dziwne " - czlowiek kiedy sie poparzy o goraca blache przy piecu to juz zapamieta , ze tego nie nalezy wiecej dotykac, wiec nie bede dotykac sie twojej wypowiedzi, pozdrawiam - ten kto nic nie robi - nie ma wrogow - ( znam inne przyklady , ale sie powstrzymam z moim jezykiem, bo ktos musi ), pozdrawiam ... mijan-obserwator

Gość oj mijan
gdybys sie tak powstrzymywal to bys nie odpisywal na moj wczesniejszy post. A tak dales sie sprowokowac, jak zwykly pieniacz. Powiem tak nadgorliwosc gorsza niz..... (reszte niech sobie kazdy dopisze wedlug uznania)

posluchaj \" oj mijan \" - ja jestem jakby tu powiedziec \"gospodarzem\" tego \"pokoiku\"-forum i dlatego zeby cie nie potraktowac jak powietrze - z grzecznosci odpowiadam , aby sie tu cos dzialo - moglbym nie odpowiedziec i zawsze to robie na wrzucie i tu tez bede takie zachowanie traktowal, ale wtedy pokoik upadnie - zginie smiercia naturalna, bo ludzie oczekuja tego aby sie cos dzialo. Wiem ze jestem rozpoznawalny, mozesz na wrzucie zobaczyc moja gebe, mozesz moj glos uslyszec i wypowiedzi i sposob budowy zdania itp.itd. i wiele osob korzysta z tego bedac zamaskowanym lub zamaskowana jak muzulmanka, a nawet szczelniej (bo tamtej przynajmiej oczy widac) i sobie pod moim adresem pozwalaja zbyt mocno jak na wytrzymalosc meskiej ambicji uzywac - wystawiaja mnie S.J . na nieprzyzwoita probe - jestem cierpliwy (do czasu) i przygotowywalem sie na taka ewentualnosc przez ca 3 lata ( na Paltalku) - szlifowalem odpornosc na takie ciosy - ciekawy jestem czy ty bys taka probe wytrzymala - gdyby ciebie jako rozpoznawalna osobe tak \"grzecznie \" traktowano. Mam nadzieje ze jestes dorosla i wiesz co robisz? Ja domyslam sie ze przyzwyczailiscie sie ze S.J. to taki komu mozna dac w \"morde\" i on nic nie powie i nadstawi drugi policzek, ale mijan-obserwator to jest inny typ S.J. - zrobi unik lub odparuje i nie potrzebuje szabli (te przerobil na lemiesz) jezyk i rece mi wystarcza, ale naprawde i tego stanowczo unikam; a w internecie wogole nie musze, ale robie to z dobroci serca bo dostrzegam jak przerabia sie owce na barany i tak rozrasta sie stado - rydzykiem nie jestem i kasy nie robie, a raczej dokladam do tego \"interesu\" jesli chodzi o poprzednia wypowiedz, pozdrawiam mijan-obserwator

Gość oj mijan
mowisz ze jestes odporny a ja tak z ciekawosci weszlam na te twojje wrzuty i odrazu wrzucil mi sie pewnien komentarz w oczy. Ze gdy tylko sa jakies negatywne komentarze od razu zmieniasz adres. Nie wiem ile jest w tym prawdy ale ten wpis nie swiadczy dobrze o tej "trenowanej" odpornosci. Mnie nie interesuje Twoja "geba" i czy ja pokazujesz. To Twoja sprawa, jezeli lubisz ekshibicjonizm ;). Mijan Ty potafisz akceptowac wypowiedzi ktore sa po Twojej mysli. Zadalam Tobie pytanie o krwi odeslalaes mnie do audycji sorry ale nie chce mi sie ich sluchac. Jezeli mowisz ze jestes gospodarzem tego "topicu" i nie unikaj odpoiwedzi. Jak masz zdanie na temat raju (gdzie nam Bog go przygotowal), co z tym ONZ, dlaczego przedstawiacje kosciol KK jako bestie (a pozniej sie dziwicie ze kk was atakuja), dlaczego nachodzicie nas w domu i trzeba z Was wydusic ze jestescie SJ (tylko jakies tam pokretne teksty walicie) Jeszcze raz wroce do krwi i podam Tobie przyklad ktory przezylam sama. Moj synek ktory teraz jest lobuzujacym 3latkiem po urodzeniu mial przedluzajaca sie zoltaczke i niestety nawet wielkie dawki kroplowki z glukoza nie pomagaly, watroba juz prawie "padala" i co bys zrobil w tym momenie. pozwolil dziecku umrzec, skazal na zycie w cierpieniu chora watroba. Czy poprostu przetoczyl krew. Kiedys ktos ze Sj napisal ze dziecko bez przetaczania byloby zbawione (a tak jest w grzechu - moze nawet na zaglade skazane) Dziwne to postepowanie gdyz zarzucacie kk iz chrzcza male dzieci nie dajac im wyboru, czy ten Sj ktory mi tak powiedzia (i to nawet na tym forum - kafeweterii) dal wybor dziecku. Przeciez by je jednym slowem mowiac ZABIL Napisz swoje zdanie -(bez madrzenia sie - i zjadania wszystkich rozomow, jezeli chcesz by to forum istanilo i ludzi z chcecia Ciebie czytali to zmien troche ton swoich wypowedzi. Pisales cos o ksiezach z kk Twoj ton torche podobny. "moja racja jest mojsza"