Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mijan-obserwator

Swiadkowie Jechowy - Kim sa ? Czym sie zajmuja?

Polecane posty

Gość furoseptka
sorry-ale uwazam że świadkowie jehowi sa niedouczeni, malo inteligentni, opowiadają bzdury i czynia nadinterpretację Bibli wyciagają jakiś wers i tlumaczą po swojemu bedąc przekonanym o swojej racji wielokrotnie mialam mozliwośc prowadzią dyskusję z jednym z nich i argumenty bylyt żalosne.pza tym te napadanie na ludzi w celu zbawiena-szok Niech kazdy sobie żyje wedlug swojej wiary wyrazilam jedynie tutaj swoje przekonanie i nie chcę obrazać nikogo

furoseptka Skąd masz dane na temat niedouczenia świadków Jehowy? Myślisz o Biblii? No, nie żartuj. Może chodzi o ukończenie tzw. szkół? Masz dwie literki przed nazwiskiem? Jesli nie to nie mamy o czym rozmawiać. Czy czujesz się lepiej teraz kiedy mogłaś przywalić świadkom Jehowy? Ulżyło Ci? A popatrz no na siebie i zastanów się jaka ty jesteś.

Gość sorry ze sie
wtrace a swiadkowie nam nie "przywalaja" ostanio bedac na zakupach z 10 lestna corka usyszalam od pewniej elegancka ubranej pani iz zgine w armagedonie. No sorry a tylko dlatego ze nie zgadzalam sie z jej teoriami.

Gość mijan
furoseptka - odpowiadam Niech kazdy sobie żyje wedlug swojej wiary wyrazilam jedynie tutaj swoje przekonanie i nie chcę obrazać nikogo przypomina mi to tekst Pawlaka z filmu sami swoi - powiedzial " a o rowerze juz nie wspomne ..." - i ja tez moglbym tak zaczac prowadzic rozmowe ( odnosze sie do Twioch slow wyzej napisanych ) , ze tych glupich KK to nie chce obrazac - i kto tu mowi o inteligencji i douczeniu . Wybaczam i rozumie ze to jest tak ostatnio popularny w Tv i naszym Rzadzie - " Skrot myslowy " , pozdrawiam i nie daj sie przerobic na kocia wiare, bo tak ja nazywacie. Powiem krotko - ja tez tak jak Ty bylem przeciwny S.J. , ale poznalem ich blizej i zmienilem zdanie - to prawda ze nie wszystcy sa ok!, ale na jednostkach nie bazuje cala organizacja

Gość sorry ze sie
no i moja corka dopytywala sie pozniej dlaczego ta pani nas tak straszyla.

Gość mijan
do "oj mijan" Chyba sie zastosuje do twojej wypowiedzi z 14-04 (22:06), bo chyba o (23:42) szczerze powiedzialas ze nie chce ci sie sluchac , a czytanych tekstow nie do konca dobrze rozumiesz i naraz chcesz wszystko sie dowiedziec co inni latami studiuja i tez nie maja pewnosci ze posiedli wiedze dokladnie. a jesli chodz o te wpisy na wrzucie to nie chcesz chyba powiedziec ze sa kulturalne - takie chamstwo oddzielilem gruba sciana na 7-mce, ale to tez wymagalo doswiadczenia i ze ja tobie musze takie rzeczy lopata nakladac? oj litosci chwalebnej - "oj mijan" , ty lubisz sie podszywac pod kogos to jest bardzo podobne do - "do Amber" postepowania - wystawisz mnie na probe cirpliwosci, pewnie jestes samotna kobieta, bo jezeli nie to wspolczuje mezowi

Gość mijan
sorry ze sie rozumie twoje oburzenie - trzeba bylo sprezentowac tej Pani miotle i zapytac kiedy odlatuje?, ale czy ty nie sprowokowalas tej Pani do takiego zachowania? poloz reke na sercu i przyznaj sie - powiedz obiektywna prawde. Niektorzy maja wyjatkowe uzdlonienia nawet swietego wyprowadzic z rownowagi , a S.J. to tez tacy sami ludzie jak inni i choc sie staraja powstrzymywac swoj jezyk , to czasem im to tez nie wychodzi, co ci inni natychmiast wykorzystuja glosno krzyczac dokladnie tak samo jak Zydzi ze sa przesladowani - sprawdzilem to na wrzucie - to dziala

Gość oj mijana
na tak jak przystaslo na SJ teoria przesladowcza. Mowisz ze nie rozumiem czytanego tekstu . Skomentuje to smiechem, gdyz to samo moge powiedziec o Tobie. Musze Cie rozczarowac nie jestem " do amber" zreszta jezeli chesz poszperac to mozesz sprawdzic IP troche wiedzy rowniez Tobie sie przyda ;) Zalozyles forum by dystutowac o sJ na zadne pytanie nie dostalam odpowedzi. Czyzby moje pytanie "wynikaly z uprzedzen do takiego osobnika jak TY ;) " Kilka lat temu wynajmowalam mieszkanie u pewniej sJ nier wspominam tego dobrze (na jakims forum juz to opisywalam) byla taka jak Ty wszechwiedzaca wszystkich innych nazywala - dokladny cytat "sieczki" BOZE CHRON NAS PRZED TAKIMI LUDZMI. Co do meza to dzieki Bogu nie mam takiego jak Ty. Jezeli mialabym miec to wolalabym wcale nie miec ;) To tak gwoli sypanych sobie wzajemnie komplementow :). Takze wiecej mysl mniej pisz (mow)

Gość oj mijana
oj mijan tak na marginesie ja sie nie chce dowiedziec, gdyz mam swoje stanowisko w tej kwesti, chcialam poznac stanowisko SJ (niektorych juz znam) - a moze Twoje jest inne. Pamietaj przebywalam kieys dosc dlugo z SJ (nie tylko jedna, przychodzili siostry i bracia - inaczej "sieczki") takze zdazylam ich troche poznac. Niestety nie dali sie poznac z tej dobrej strony.

Gość do do mijana i innych
A może umówilibyście sie oszołomy w realu, dali se po pyskach i spieprzali z tego topiku, co? Jeden wart drugiego.

Gość SCORP1ON
Do Amber99 """"""Scorp1ion Nie ferowalaby tak szybko wyroków. ŚJ nie są sektą destrukcyjną. Nie sa też sektą bluźnierczą. Bo co to znaczy destrulcja i bluźnierstwo? Jest w tej organizacji dużo dobrego. Uczy ona pokory, wyrozumialości i miłości do ludzi. Uwierz mi - wiem cos na ten temat. Przynależnośc do tej organizacji zmienia na plus charakter czlowieka, wycisza agresję. Co do przekladu Biblii to zgadzam się z Tobą - trochę w niej pozmieniali wbrew temu co mówią ostatnie wersy Biblii. A same nauki? To obszerny temat. """"" ŚJ są niestety destrukcyjną sektą i na to nic nie poradzimy. Fałszywa interpretacja Słów Bożych doprowadza ich do śmierci (zakaz transfuzji krwi, a kiedyś zakaz szczepień i przeszczepów) Jak śmierć i namawianie do nie bliźnich nie jest dla Ciebie oznaką destrukcji to co nią jest? Każdy kto bluźni Bogu jest bluźniercą... ŚJ poniżają Jezusa (nie uważając go za Boga), Kpią sobie również z Osoby Ducha Świętego... Przykładów są dziesiątki... Dużo dobrego? Co jest dobrego w raczeniu się fałszywą nauką? Pokora? Wyśmiewanie się z innych religii i stawiając wszystkich na równi z potępionym Szatanem? To ta pokora? Jedyni co posiądą Raj? a inni precz... Czy miłością jest przeklinanie bliźnich, bo nie chcą wierzyć w fałsz słów Strażnicy i nauk, które wymyślają panowie z Ciała Kierowniczego? Przekład Nowego Świata jest w wielu miejscach przetłumaczony aby odpowiadał doktrynie organizacji Strażnica, Jest wiele słów dodnych i odejmowanych. Są też wersety, które całkowicie zmienili znaczeniowo, aby ukryć prawdę i przez fałszowanie postawić na swoje nauki!

Gość SCORP1ON
MIJAN """i nie widze w tym nic zlego , byc moze w ich (S.J.) oczach jestem odstepca, bo rzeczywiscie nie ze wszystkimi teoriami sie zgadzam""" Z jakimi teoriami ŚJ się nie zgadzasz?

SCORP1ON Zgadzam się z Twoimi slowami. Nie mialam i nie mam na uwadze tych swiadków, ktorzy sa nadgorliwi i bezmyslnie traktuja wersety z Pisma Św. i takich jest duzo. Mam na uwadze tych prawdziwie postepujących zgodnie z Biblią. To autentycznie dobrzy ludzie, szczerzy i pokorni. Wbrew temu co mysla starsi zborów, wielu świadkow nie podziela wielu stanowisk niewolnika. Wielu z nich mowi otwarcie, ze studiuje Slowo Boże, a nie Straznicę. Wielu z nich potepia zakaz transfuzji. Czemu tkwią dalej w tej organizacji to jest ich tajemnica i ich sprawa.