Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 Pryszczata 30 stka

30 lat i tr膮dzik?!

Polecane posty

Go艣膰 transana99
Ooo te偶 u偶ywam rozexu, narazie jest ok.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Tradzik zawsze jest na pod艂ozu psychicznym,wiec zadne cuda dzia艂ajace od zewnatrz na d艂uzsza mete nie pomoga,polecam dobrego psychoterapeute

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gossip8
Dajcie zna膰 jakie s膮 efekty po tym rozexie, ok?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tak, s膮, jak wida膰 spamerstwo si臋 w ludziach w艂膮cza.... a nie, poczekaj... efekt贸w nie ma, wi臋c firma op艂aca tak膮 band臋 spamerow, 偶eby w og贸le kto艣 naiwny to kupi艂... :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
rozex jest dro偶szy i ma mniejsze st臋偶enie ni偶 nasz polski Metronidazol ale jak kto艣 lubi przep艂aca膰 to droga wolna...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja wyleczy艂am si臋 z tr膮dziku r贸偶owatego rozexem (przepisa艂 mi go m贸j lekarz). Po 2 miesi膮cach uda艂o mi si臋 z tego wyj艣膰, polecam.

Udost臋pnij ten post

Ja pr贸bowa艂am wielu rzeczy,a le dopiero przerzucenie si臋 na kosmetyki naturalne mi pomog艂o. Mo偶e tego powinna艣 spr贸bowa膰? Ja zazwyczaj kupuj臋 je w Helfy http://www.helfy.pl/ Du偶y wyb贸r, w tym w艂asnie kosmetyki do cery tr膮dzikowej. Stres te偶 ma wp艂yw na wygl膮d sk贸ry, u mnie poza zmian膮 kosmetycznych pom贸g艂 zdrowy tryb 偶ycia i 膰wiczenia jogi - serio, wspaniale relaksuj膮 :) Zacz臋艂am czu膰 si臋 lepiej sama ze sob膮, jedzenie wi臋kszej ilo艣ci produkt贸w nieprzetworzonych, picie wody, ograniczenie kawy, a zamiast po powrocie z pracy siada膰 przed komputerem, wychodz臋 na spacer, jog臋 lub czytam na balkonie i nie zarywam nocy jak dawniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Radz臋 si臋 zastanowi膰 nad tym co si臋 je i w jakiej postaci... (s艂odycze, oleje, potrawy wysoko przetworzone ) taki wysyp wskazuje na chory organ b膮d藕 nietolerancj臋... cia艂o w ten spos贸b si臋 oczyszcza... by膰 mo偶e grzybica...a candidi臋 antybiotyk tylko do偶ywi i po jakim艣 czasie znowu wr贸ci... bo rzecz dzieje si臋 w 艣rodku. Dlatego warto przej艣膰 ma艂y detoks. Zmniejszy膰 ilo艣膰 w臋glowodan贸w, przemywa膰 twarz aloesem wysokoprocentowym, ograniczy膰 sma偶one potrawy, zrezygnowa膰 z mleka, warto je艣膰 kiszonki (og贸rki, kapust臋) i oczywi艣cie pi膰 herbat臋 z pokrzywy. Mi to pomog艂o :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na tr膮dzik mi bardzo pomog艂y zabiegi u kosmetologa z kwasem pirogronowym i salicylowym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wystarczy dobry lekarz i odpowiedni lek (polecam rozex) i wszystko b臋dzie ok tak by艂o w moim przypadku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gardziak
U mnie w sumie testowane by艂y 4 艣rodki, pomog艂o Iqface. Skala problemu by艂a taka, 偶e wstydzi艂em si臋 pokazywa膰 na ulicy, ale jednak wszystko uda艂o si臋 poprawi膰. Jak na razie wszystko jest ok. Tr膮dzik nie wraca, cera si臋 poprawi艂a, w zasadzie to nawet wi臋ksze 艣lady mi nie pozosta艂y. Gorzej 偶e straci艂em p贸艂 roku m艂odo艣ci ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mam 28 i od jakiego艣 czasu zmagam si臋 znowu z tr膮dzikiem :| koszmar jaki艣 ! nie da si臋 tego nawet zakry膰 Wam powiem, raz na jaki艣 czas robimy mi si臋 r贸wnie偶 co艣 takiego jak ropie艅, to jest dopiero dramat, bo nie tylko syf jest OGROMNY! to jeszcze mam mega opuchlizne..z p贸艂 roku temu mia艂am w艂a艣nie co艣 takiego na lewym policzku, to przez tydzie艅 nie wychodzi艂am z domu, bo to ca艂y policzek mi zajmowa艂o, a偶 pod oko... :/ nie wiem ju偶 co robi膰, do dermatologa troch臋 si臋 boj臋 i艣膰, bo by艂am jako nastolatka i niesamowicie si臋 zrazi艂am, bo babsko nie藕le mi twarz zmasakrowa艂o (zosta艂y mi nawet blizny) :| co radzicie? przem贸c si臋 jednak ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
najgorsza jest teraz szyja...Bo偶e ju偶 nie wiem co robi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jezeli boisz sie isc do dermatologa, to idz zrob badania mikrobiologiczne. Pobior膮 Ci wymaz i dowiesz si臋 jaka powoduje u Ciebie te zmiany tr膮dzikopodobne. Wtedy b臋dziesz dobrac odpowiednie leki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kilkil89
Na tr膮dzik r贸偶owaty, kt贸ry pojawia si臋 w艂a艣nie oko艂o 30tego roku 偶ycia polecam Rozex.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przesta艅 spamowa膰 tym g贸贸贸贸贸wnexem! :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kamilia 25l
Ja mam w dalszym ci膮gu niesamowity tr膮dzik chod藕 uprawiam seks regularnie z moim ch艂opakiem nic to nie daje to tylko mit pytalam lekarza czy mi to pomo偶e powiedzia艂 oj nie skes to nie lekarstwo na tr膮dzik nie s艂ucha膰 glupot badziewia nikt nie wyleczy samo musi zej艣膰 albo jaki艣 nie zawody lek wtedy rezultat jest

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gfgfgfld
u mnie te偶 nic nie skutkowa艂o. Hormony do g贸ry nogami, ale badania wykaza艂y, 偶e jajniki, przysadka i nadnercza pracuj膮 prawid艂owo. Okaza艂o si臋, 偶e mam wyrzuty insuliny- zr贸bcie sobie krzyw膮 cukrow膮, insulina powoduje nadprodukcj臋 androgen贸w. Je艣li nie chcecie bada艅, to jedzcie produkty z niskim indeksem glikemicznym i 4-5 posi艂k贸w, 偶eby cukier by艂 ca艂y czas na podobnym poziomie w organizmie. Je艣li po miesi膮cu zobaczycie efekty, tzn 偶e przyczyn膮 jest cukier. U mnie zadzia艂a艂o. Pzdr

Udost臋pnij ten post

generalnie od g贸wniarza mam problemy z tr膮dzikiem, pierwsze hormony zacz臋艂y buzowa膰 i to si臋 pojawi艂o. Zaczyna艂am od standardowych rzeczy - kremy nivea, pillingi i te zio艂owe tabletki na pryszcze, kt贸re zupe艂nie mi nie pomog艂y. Potem wizyta u dermatologa, antybiotyk oczywi艣cie no i si臋 wyleczy艂am. Niestety po jakim艣 czasie znowu si臋 zacz臋艂o, mniej ale zawsze. Pani dermatolog powiedzia艂a, 偶ebym teraz poszuka艂a sobie po prostu dobrych kosmetyk贸w. Do demakija偶u uzywa艂am np. tego toniku http://www.topdrogeria.pl/demakijaz_oczyszczanie_tonizacja/naturalny_tonik_do_twarzy_neem_i_cytron_cera_tlusta,11345.html, do tego co 3-4 dni pilling, codziennie sztyft punktowy, krem na noc, maska i powoli powoli si臋 uda艂o. Warto czyta膰 sk艂ady, korzysta膰 ze sk艂adnik贸w naturalnych z dzia艂aniami antybakteryjnym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KarolinkaTgg
Normalna sprawa tr膮dzik po 30-tce. Mam 32 lata i problemy z tr膮dzikiem. Dowiedzia艂am si臋 od mojej kosmetolog, 藕e coraz wi臋cej ludzi w tym wieku si臋 zg艂asza. Mialam kilka zabieg贸w z kwasem salicylowym i pirogronowym oraz algami. Bardzo mi pomog艂y i polecam. 呕a艂uj臋, 偶e nie posz艂am wcze艣niej i wola艂am nak艂ada膰 tony podk艂ad贸w i korektor贸w, 偶eby ukry膰 pryszcze.

Udost臋pnij ten post

Witam, mam 29 lat i z tradzikiem walcze od liceum. Na 1.roku studiow trafilam na bardzo dobra dermatolozke. Mialam wtedy okropne pryszcze na twarzy i na calych plecach(latem nie ubieralam bluzek na ramiaczkach ani stroju kapielowego), ohydne cysty grudy wrecz. Pani doktor jak mnie pierwszy raz zobaczyla powiedziala slynne zdanie - to bylo 10 lat temu - ktore pamietam do dzisiaj: tradzik jest choroba nieuleczalna, wyleczony i nie pojawiajacy sie moze wrocic w kazdej chwili, nawet w doroslym zyciu, wiec nie obiecuje pani, ze on zniknie, ale na pewno bedzie lepiej. I tak zaczelam leczenie od peelingow chemicznych i antybiotykow+robione papki, masci na pryszcze uzupelniajac to wszystko odpowiednimi lekami nieantybiotykowymi dzialajacymi na skore od wewnatrz. Po pol roku moglam odslaniac plecy i robie to do dzisiaj, wszystkie grudy mi z plecow poznikaly a bylo tego baaardzo duzo. Niestety z buzia ( przede wszystkim broda) mam problem do dzisiaj. I chociaz przez te 10lat o skorze tlustej i tradzikowej dowiedzialam sie juz wszystko, stosuje tylko dermokosmetyki (rowniez do makijazu) to nadal mam okropny problem. Przez te 10lat przyjmowalam tabletki antykoncepcyjne, ktore mowi sie ze pomagaja rowniez na pryszcze. U mnie wplyw mialy taki sobie, bo przez ten caly czas musialam wracac do kuracji antybiotykami plus peelingi. 3lata temu moja dermatolozka zaczela mowic o kuracji izotretynoina, no bo jesli mam takie nawracajace problemy, metody niejako sie wyczerpaly, wiec zaproponowala takie rozwiazanie. Nie zdecydowalam sie na nie, bo przerazaly i przerazaja mnie do dzisiaj skutki uboczne tej kuracji. Oczywiscie odbywa sie ona pod stala kontrola lekarza, robi sie co m-c badania itp itd. Moja 15letnia wowczas siostra zostala tym lekiem przeleczona, a kiedys dawno temu moj tata (niestety dodatkowo genetycznie jestem obarczona tradzikiem), ale mimo wszystko jakos nie podjelam tej decyzji o leczeniu. I teraz dochodze do sedna sprawy-4,5 miesiaca temu odstawilam antykoncepcje bo planuje w niedlugim czasie dziecko. Wiedzialam, ze odstawienie hormonow spowoduje wysyp pryszczy, ale nie spodziewalam sie takiego dramatu. Mam ZAWALONA cala brode grudami i bolesnymi cystami i wygladam tak zle, ze nawet w wieku licealnym tak nie wygladalam. Nie pomaga nic-przede wszystkim mowie tu o peelingu chemicznym tym o najmocniejszym dzialaniu, antybiotykow nie wzielam na razie bo sama nie chcialam(liczylam na peeling) i dermatolozka tez nie chciala mi dac. Przepisala mi nawet papke robiona, pierwszy raz od chyba 5lat i tez dupa blada. Okropnie mnie boli broda, nie da sie tego ukryc pod zadnym makijazem, rady nie daja geste kryjace fluidy do cery tradzikowej. Jestem zalamana tym jak wygladam w tym wieku, moja dermatolozka tez jest zdziwiona ze az tak mnie zaatakowalo, leczenie izotretynoina teraz nie wchodzi za bardzo w gre ze wzgledu na planowanie rodziny. Opisalam dokladnie moja sytuacje, bo moze ktos z was byl w podobnej i znalazl jakies rozwiazanie? Wiem ze organizm po tak dlugim czasie przyjmowania hormonow musi sie oczyscic, tylko pytanie czy w moim przypadku ten proces nie bedzie czasami trwal w nieskonczonosc. Dodam, ze jestem juz po wszelkich badaniach typu krzywa cukrowa, tarczyca, itp i wszystko wychodzi ok. Skorzystalam tez z konsultacji u dwoch innych detmatologow-oboje zaproponowali antybiotyki. A to jest rozwiazanie problemu, ale na krotka mete. Poradzcie cos, prosze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zdarza si臋 fakt...Ja ma 28 lat i te偶 mam ten problem, zreszt膮 - od zawsze mia艂am. Spr贸buj Lichteny Norma Acn - to jest pianka myj膮ca i u mnie pomog艂a. No i co wa偶ne, nie zawiera paraben贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja tez 30lat i wciaz troadzik raz mniejszy rz wiekszy osttnio gule z ropa ale takie ze musze je wyciskac a potem sie goja i wgl masakra jest zineryt troszke pomaga ,teraz jakies retinoidy probuje ale za krotko zeby o efektach mowic!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oczywi艣cie, 偶e jest to mo偶liwe. Co wi臋cej tr膮dzik coraz cz臋艣ciej wyst臋puje u ludzi starszych g艂贸wnie z powodu du偶ej ilo艣ci stresu i jedzenia 艣mieciowych posi艂k贸w. Ja w wieku 34 lat mia艂am silne objawy tr膮dziku, kt贸re uda艂o mi si臋 zniwelowa膰 dzi臋ki leczeniu w gabinecie medycyny estetycznej http://www.laserclinic.pl/ mo偶e warto zainteresowa膰 si臋 leczeniem w艂asnie u nich?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gulaja222
Wyleczy艂am si臋 z tr膮dziku r贸偶owatego (kt贸ry wyst臋puj臋 g艂贸wnie u ludzi po 30-ce) stosuj膮c Rozex tak偶e je艣li kto艣 ma tak膮 w艂a艣nie diagnoz臋 to polecam ten rodzaj leczenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A pr贸bowa艂a艣 si臋 oczy艣ci膰 od 艣rodka? Jak organizm jest zanieczyszczony, to wszystkie 艣wi艅stwa nam wy艂a偶膮 na twarz, w艂osy... A kto teraz nie jest zanieczyszczony, jak jemy takie sztuczne 偶arcie?! Poczytajcie sobie tutaj http://terapiasokami.pl/oczyszczanie-organizmu-z-toksyn ja bym spr贸bowa艂a naturalnego detoksu.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰