Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość T O O M A S S

wystające kości u stóp

Polecane posty

Gość T O O M A S S

Moja dziewczyna ma strasznie wystające "kości" przy duzych palcach u nogi. Każde buty rozpycha tak, że po bokach wystaje kulecznka na jakieś 2 cm. Da się to jakoś "poprawić"? Czy to skomplikowany zabieg?

Gość T O O M A S S
Nikt nic nie wie na ten temat?

Witam :) te kosci to halluxy i ma je bardzo duzo osob-u mnie sa rodzinne. Wiem, ze sa wykonywane operacje, polegajace na usunieciu ich ale sa bardzo bolesne i po pewnym czasie kosci \"odrastaja\" wiec tak naprawde to cierpienie sie nie oplaca. Te kosci na pewno bola-ja polecam twojej dziewczynie wybranie serii ultradzwiekow, ja wten sposob zahamowalam rosniecie ich u mnie, to bylo kilka lat temu i do tej pory mam spokoj. Niech pyta o to w najblizszym zakladzie rehabilitacji. POzdrawiam :)

Gość T O O M A S S
Dzięki za odpowiedź. Nie wiedziałem że te kości odrastają. A są jakieś zabiegi, które mogą chociaż je zmniejszyć? Wiem, że ona nie czuje się z nimi najlepiej...

Gość yhtrszuhjfzjmnkz
tez mam podobny problem.tylko ze na czole!!!mam juz od dwoch lat takiego guza na czole.nie boli ,nie ropieje,jest twarde (jak kosc)i nie zmienia swoich ksztaltow.co to moze byc?dodam jeszcze ze dwa lata temu wywalilam sie i mialam bardzo duzoego guza i pozniej znikl.czy to da sie jakos usunac? prosze o pomoc@!!!!!!

Gość yhtrszuhjfzjmnkz
tez mam podobny problem.tylko ze na czole!!!mam juz od dwoch lat takiego guza na czole.nie boli ,nie ropieje,jest twarde (jak kosc)i nie zmienia swoich ksztaltow.co to moze byc?dodam jeszcze ze dwa lata temu wywalilam sie i mialam bardzo duzoego guza i pozniej znikl.czy to da sie jakos usunac? prosze o pomoc@!!!!!!

Gość dżihad
Rogi ci rosną. Jesteś kozą lub krasulą :O . (albo córką szatana)

Gość marchella
Do yhtrszuhjfzjmnkz!! Masz prawdopodobnie kaszaka na czole, ja coś takiego miałam na głowie, usuneła mi to pani dermatolog w przychodni rejonowej, nic nie bolało i nie ma sladu. W prywatnych gabinetach usunięcia takiego guzka kosztuje około 200zł Pozdrawiam

Gość koślawy paluch
czesto sie dziedziczy ta wade, ale jest tez uwarunkowana noszeniem nieodpowiednich butow. moden buty w szpic sa wrecz zabojcze dla naszych stop. palce sa w caialym scisku i w ten sposob powstaje wada, ktora moze nawet doprowadzic do wady kregoslupa! w sklepach medycznych mozna kupic specjalne wkladki, sa malo widoczne, wygodne; nieco wieksze stosuje sie na noc. ale chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie wizyta u ortopedy, ona doradzi co i jak. ostatnio bardzo duzo osob ciepri na owa koslawosc palucha, ale nie martw sie- da sie to skorygowac:)

Gość koślawy paluch
ojjj przepraszam za literowki:(