Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młody chłopak.......

Dlaczego Jan Paweł II jest traktowany u ns niemal jak Bóg??

Polecane posty

Ja znikam do jutra :). Naprawdę, rozumiem, o czym mówisz. Mam jednak swoją ideę, swoją wiarę w cuda i nikt tego u mnie nie zmieni.Polityką się nie interesuję, bo jej nie lubię. Nie interesuja mnie zawiłości świata polityczno-kościelnego, bo nie jest mi to potrzebne do życia. I niech tak zostanie. Pozdrawiam.

No tak, jestem młodą osobą, mam tylko 23 lata i całe życie przed sobą.

Ja piszę o życiu, tym, co sie dzieje, swiecie REALNYM, nie zaś o \"nadprzyrodzoności\", w której Ty żyjesz...... I tu szukam odpowiedzi, odnosząc sie do pytania w tytule......

Będzie przymus płaczu. Tak jak mamy sie smucić, gdy jest tragedia w kopalni, cieszyć, gdy wygrywa Małysz i byc wsztąśnietym, gdy szaleniec strzela do ludzi... maja nas wszystkich obowiązywać takie schematy. jaźń kolektywna???? Czy jak???????:P

Gość ..................------------
tutaj strasznie duzo krzyczycie, krytykujecie katolikow, ksiezy, kosciol, teraz nawet samego ojca swietego, deklarujecie ze jestescie ateistami a tak naprawde jak przychodza swieta to grzecznie siadacie z rodzina do stolu, jak przychodzi ksiadz po koledzie to go przyjmujecie jestescie zaklamani i nie tlumaczcie ze WY akurat to na 100% jestescie niewierzacy itd bo takie bajki to ja znam i w nie juz nie wierze jestescie niewierzacy tylko na pokaz, zreszta tak naprawde mowicie to co jest dla was wygodne w danej chwili czyli jak korzystniej bedzie powiedziec ze jestescie wierzacy to sie przyznajecie do tego a jak wiecej korzysci osiagniecie mowiac ze jestescie niewierzacy ...... no i nie musze konczyc zal mi was ... ale przyjdzie kiedys taki czas ze zmieni wam sie swiatopoglad...oby stalo sie to szybko bo narazie tylko klamstwo i falszie sie z was wylewa

no to mamy naszą mentalność:P:P:P:P:P iI zywy dowód poziomu dyskusji::P:P:P:P:P

No dalej, powyrzyucaj siebie, miotaj sie dalej.... może jeszcze zna ktoś inne określenia??????;)

daj spokoj takim osobom trzeba wspolczuc.....nic wiecej zal mi jest takich ludzi bo przychodzi na kafe zeby wyrzucic z siebie frustracje, jest w stanie zmieszac z blotem Boga, Ojca Swietego a tak naprawde pewnie w wigilje lamie sie oplatkiem z rodzina, raz w roku przyjmuje ksiedza i sie do niego falszywie usmiecha itd....szkoda gadac

Gość gdyby nie on
to dalej pewnie bylby sam ocet na polkach, pomog nam sie wyrwac z komunizmu

Gość Do ... ..................----
A ja uwazam, że brak tobie tolerancji. Człowiek moze błądzic, popełniać błędy ... to rzecz normalna , czy nalezy z tego powodu kims gardzić ? Na pewno nie. Jeżeli ktos jest niewierzący to jego sprawa, jeżeli ktos po latach jednak dojdzie do wniosku, że wierzy, też jego sprawa ... nie raz bywa odwrotnie i co z tego, nie nam oceniac innych, widocznie chce tak Bóg ...

Gość Do ... ..................----
PS Brak tobie pokory :)

Gość Do ... gdyby nie on
No bez przesady :)

Gość gdyby nie on
to moze poucz sie troche historii i zobacz co sie stalo w Polsce gdy polak zostal papiezem, i moze zamiast vivy poogladaj jakis program o historii Polski to sie dowiesz czegos ciekawego

wiesz co ja nie toleruje tylko jednej rzeczy: GLUPOTY nie wiem na jakiej podstawie sadzisz ze jestem nietolerancyjna ja tu opisalam to co daje sie zauwazyc golym okiem, takie zachowania pseudo ateistow sa bardzo powszechne i nagminne i ja nie boje sie tego nazywac po imieniu a jesli ktos naprawde nie wierzy i potrafi o tym normalnie dyskutowac, przedstawiac logiczne argumenty i uzasadniac swoje poglady w sposob kulturalny a nie poprzez przeklinanie i wyzywanie to mam dla takich osob jak najwiecej szacunku...nie gardze osobami niewierzacymi, nawet bym nie smiala, ale mowie tu o osobach ktore maja cos madrego na ten temat do powiedzenia a nie jakis belkot

Gość gdyby nie on
daj spokoj to dzieci wychowane na filmie american pie i vivie, co oni wiedza o zyciu i o Polsce

Gdyby nie to że zostałem wezwany do odpowiedzi nie zabierałbym głosu, bo pan Wojtyła niewiele mnie obchodził (tysiące, ba miliony ludzi Polski i świata uczyniło w życiu więcej faktycznego dobra - od lekarzy i naukowców, poprzez strażaków i ratowników, po prostych ojców przez lata uczciwie zarabiających na rodzinę i matki pośwęcające się dla tychże rodzin). Oczywiście zło jakie wyrządził Polsce jest tak wielkie, że nie da się go w paru słowach opisać, ale teraz mogę Mu to wybaczyć - nie wybaczę jednak jego epigonom. Nawiasem mówiąc piszę to własnymi słowami a nie cytuję \"Faktów i Mitów\" którym jeszcze nikt nie udowodnił kłamstwa. Nagie realia są takie że JP2 reprezentował podwójną moralność i polityczno-religijny cynizm, zaś każdy kogo nie zaślepia katonazizm przyzna to, choć pewnie z ociąganiem, no bo jakże to odbrązawiać Polaka Wszechczasów....

Gość figielka
Ten temat jest obrzydliwy. Jak mozna wogóle polemizowac na ten temat. Aż mi wstyd za tego co zaczął ten topic. Człowieku zastanów sie nad sobą, masz naprawde wielki problem natury emocjonalnej tylko psychiatra cie ratuje.....hm albo i nie tylko ortopeda

Gość MaszBanaNaGoogle
zgadzam sie z wpisem wyzej robi mi sie niedobrz jak to czytam i uwazam ze ten topik obraza wielu ludzi ale nie bede sie na ten temat wypowiadac bo to nie moj poziom

\"Nagie realia są takie że JP2 reprezentował podwójną moralność i polityczno-religijny cynizm\" czym rezprezenotowal ta podwojna morlanosc?? bo ja widocznie za mloda jestem zeby takie rzeczy wiedziec...:O

Gość figielka
Jak usłyszałam o tym ze JP II walczy w szpitalu o zycie to ryczałam jak bóbr kurczaki czy to że tak wiele zrobił dla całej ludzkości sie nie liczy, człowieku aby być na topie musisz takie tematy poruszać???? no tak nikt cie nie lubi i czujesz sie nisko, tak mi cie szkoda tak niewymownie mi cię żal.....

Gość figielka
a do manganianu potasu nagie realia wymyślają ludzie po to aby wzbudzic zainteresowanie i obopulne poruszenie takich osoób jak ty....

Papieże nie byli następcami Petrosa (słowo to zresztą znaczy Kamień a nie Opoka) który notabene nie był nigdy w Rzymie i nie założył tam gminy - jest to jedno z wielu kościelnych kłamstw. Całe Dzieje Apostolskie mówią jasno że główne zadanie kształtowanie chrześcijaństwa spoczęło na Paulusie (Saulu) który zresztą z tego powodu był popsztykany z Petrosem.

A co do pomników - stosowny cytat: \"Nie będziesz tworzył żadnego obrazu ani rzeźby na podobieństwo tego co na górze ani tego co na dole... Ja Pan twój jestem Bogiem zazdrosnym\" (ST); \"I nie upamiętali się w czynach rąk swoich i kłaniali się posągom i bałwanom złotym i srebrnym, miedzianym i kamiennym, które ani widziały, ani słyszały, ani mówiły\" (NT).

Gość do Lowcy Jeleni
sama nie ujelabym tego trafniej,pozdrawiam:)

Gość figielka
Do łowcy--cytując Biblię nic tu nie zdziałasz to nie my tworzymy historie a to że ktos robi tak jak nie powinien to juz naprawde inna bajka.

Gość figielka
Nie my powinniśmy ocenaic tych ludzi nie mamy takiego prawa to oni będa odpowiadac przed obliczem Pana naszego za swoje czyny więc nie doszukujmy sie odp na zaistniałe pytania bo nie otrzymamy ich niestety

To dowodzi że wy, katolicy, macie Biblię w pogardzie. Manganian - JP2 ochraniał księży-pedofilów na całym świecie, co wyszło na jaw w trakcie dotyczącej tych spraw potężnej afery w USA. To go dyskwalifikuje z miejsca. A było to jedno z mniejszych jego przewinień...

Gość anibalka
masz na to dowód????