Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka jedna 30

pamiętacie KURZAJKI!!!

Polecane posty

Może niektórzy mnie pamiętają, pisałam tu kiedyś o mojej walce z kurzajkami...:( teraz po 5 latach leczenia stał się normalnie cud...nie wiem jak to inaczej nazwać. Ale może od początku. Mój syn (teraz 9 lat) od pięciu lat jest leczony przez lekarzy dermatologów z powodu kurzajek (brodawek płaskich)...na twarzy, ustach, nosie:( Zaczęło się od jednej pod nosem, krórą miekiśmy smarować Verrumalem i zdrapywać...tak zdrapywaliśmy, że się rozniosły po twarzy ( sztuk 36!!!). W sumie 6 dermatologów, różne maści, smarowidła (w tym b. droga Aldara), wypalanie laserem, wymrażanie azotem, jaskółcze ziele, homeopatia i ....wielkie nic + kupa pieniędzy zostawionych u lekarzy i w aptekach. 3 tyg. temu zgadałam się z koleżanką i poradziła mi, żebym nad każdą kurzajką zawiązała supełek z bawełnianej nitki, a póżniej te wszystkie kawałki nitek z supełkami ( my mieliśmy 36:)) wsadziła pod kamień, który leży pod rynną...i jak zgniją nitki to zginą kurzajki. Nigdy w takie rzeczy nie wierzyłam, ale już łapałam się wszystkiego co mogło pomóc (a przecież nie zaszkodzi). I kurzajki znikają, jedna po drugiej, nie wiem jak to się dzieje, ale znikają:) uff ale się napisałam, ale mam nadzieję, że ktoś to przeczyta

Gość oooooooooooooooooo
przeczytalam,ale nie wierze w to!!!!

Gość oooooooooooooooooo
po co zakladasz 2 identyczne tematy?

Gość oooooooooooooooooo
jezeli tak to sie ciesze,ze Wam sie udalo

Gość oooooooooooooooooo
kurzajki faktycznie trudno znikaja

Gość o to to to
cos mi sie wierzyc nie chce bo niby jak to dziala???

Gość majdan feee
bardzo sie ciesze ze znikaja i synke beedzie mial ladna buziunie :) ja kiedys przez "przypadek" pozbylam sie kurzajki gdy wylalam na nia zmywacz do paznokci mialam ja na rece

Gość o to to to
zagadkowa sprawa ale jak znikaja to moze sila autosugestii :-P

do oooooooooooo, sorki za 2 te same tematy, to przez pomyłkę, ale widzę, że już jest po Twojej interwencji na śmietniku:) dzięki

Gość mlodaaaaaa
jak nie prowokacja to super ja kiedys sie pozbylam kurzajki takim plynem na odciski doradzila mi jedna pani w aptece, a nie chcialy schodzic :)

Gość mlodaaaaaa
biedny dzieciaczek, ale sie ciesze, ze schodza i oby tak dalej

Gość teżtaksłyszałam
też o takim sposobie słyszałam, ale nie wierze

Gość katarek__
mam nadzieję, że zejdą wszystkie i będzie miała ładną buźkę :) zdrówka życzę :)

Gość kumkwat persymona salak
ja miałam jedna . na paluszku. smarowałam ja wyciagiem z pestek greipfruta. i przeszło. nie od razu. ale na stałe :)

Gość ooooooooooooo
Mam nadzieje,ze nie masz mi za zle?ze podalam -bo tak to czesc osob pisze na jednym czesc na drugim i trudno to zebrac w calosc:D

Gość bocianek
nic z tych rzeczy, dobrze, że wyrzuciłaś, jakoś tak dwa razy mi się dodał temat:)

Gość podnoszaczka
podnoszę bo może ktoś skorzysta

Gość Wrozka Olga
to b dobra metoda tez stosowalam tylko troche inaczek -supelek z nitki bierze sie do reki i wyrzuca za siebie-uwaga nie wolno sie ogladac

Gość yuyuyuyuyuyuuyuyuyuyuyuuy
Poszlam do tej \"dermatolog\" z tymi kurzajami i ona mowi, ze one sa za duze i, ze obok jest chirurg i zebym do niego poszla wyciac..( a sa normalnej wielkosci choc jedna rzeczywiscie mam ogromna:( jest podlozna ma ponad 1cm dlugosci i pol cm szerokosci)No coz moglam sie tego po niej spodziewac...jak ona moze sie brac w ogole za usuwanie zmian skornych laserem do usuwania owlosienia? nie dziwie sie, ze tylko usuwa kurzajki wielkosci lepka od szpilki(ah Ci Siedleccy specjalisci^^) Powinna operowac laserem CO2 a nie tym do wlosow...W kazdym razie wyszlam stamtad zawiedziona, zasmucona, i zdolowana maxymalnie- bo lato idzie a ja przez kurzaje nie moge zalozyc butow odkrywajacych stope i w ogole wyjsc gdziekolwiek na plaze czy basen i wes tu sie ciesz z zycia majac takie ochydztwo na stopie Jeszcze musialam czekac na matke az przyjedzie po mnie-a byla jeszcze na zakupach.. czekalam te 15 min i nie moglam o niczym innym myslec jak o tym...i wybuchlam-bo ile mozna to kryc w sobie..Lzy mi pociekly nie moglam ich w zaden sposob zatamowac... Matka przyjechala.Wsiadlam do samochodu i odrazu siorka z matka zasypaly mnie pytaniami...A dla mi naprawde ciezko o tym jest mowic..Nie wytrzymalam i jeszcez bardziej wybuchnelam-nie mozna bylo mnei zrozumiec przez te lkanie...i za cholere nie moglam sie uspokoic-naszczescie siora podsunela matce pomysl, zeby zadzwonila do viva derm(to jest bardrzdo dobra klinika-moja siora leczyla tam bardzio uciazliwy tradzik i naprawde lekarze dermatolodzy sa wybitni) to moja ostania nadzieja:( oczywiscie licze sie z tym, ze nie usune mi tej duzej , wrecz gigantycznej kurzajki laserem, ale moz epoleca jakiegos dobrego chirurga w Warszawie..Bo wiem, ze w Siedlcach leczyc tego nie bede!!!

Gość wiolaj
a ja się pozbyłam natrętnych kurzajek BRODACITEM! miałem je na rękach więc nie było przeciwwskazań do smarowania. Kuracja była bardzo długa baaaaaardzo bolesna ale walkę z nimi wygrałam!! Bolesna ponieważ trzeba smarować nawet jak już sie zrobi rana a ten preparat jest podobny do lakieru do paznokci, strasznie szczypie. Mi momentami palce z bólu drętwiały ale byłam twarda, smarowałam czekałam aż wyschnie i zrywałam. za każdym razem wyciągałam jeden z korzeni i udało się rączki mam bez żadnych kurzaj!!!

ja dopiero zacząłem stosować ten preparat, jest napisane żeby smarować 2x dziennie i że to zasycha i robi się białe no i tak działa, ale czy przed każdym kolejnym smarowaniem trzeba tą wcześniejszą białą warswę zerwać czy jak?