Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tat Jana

Pomocy! Uczulenie na ustach!!!!

Polecane posty

Gość Tat Jana

Zrobiło mi się jakieś uczulenie na ustach. Całe są w drobne czerwone kropeczki, lekko szczypią i są strasznie suche. Jak posmarowałam balsamem do ust, to zaczęły piec :( Czym to świństwo wypędzić??? Pomóżcie proszę :(

Gość Tat Jana
Plis pomóżcie

Gość paternaliste
domowymi sposobami tego nie usuniesz. radze pojsc do apteki, pokazac pani co sie dzieje i ona ci doradzi co mozna z tym zrobic. ja staiwma na opryszczke, a w takich sytuacjach stosuje sie zovirax

Gość Tat Jana
To nie jest opryszczka! Nigdy w życiu nie miałam opryszczki! Poza tym wiem jak opryszczka wygląda. To jest jedna duża krosta na brzegu ust! A tu nie! Ja mam całe usta w drobniutkich malutkich czerwonych krosteczkach.

Gość paternaliste
tak czy inaczej musisz isc do apteki, wiec co za roznica co to jest? jesli farmaceutka nie bedzie wiedziala co ci pomoze, to idz do dermatologa

Gość zakochane słoneczkoo
chyba wiem co masz na mysli kiedys miałąm to samo a teraz cos podobnego, nad gorna warga miałam duzo malutkich czerwonych krostek wielkosci uklucia szpilka szczypały piekły nawet jak sie czyms posmarowało a potem taka woda jakby z tego wyplywala i to zasychało i tworzylo skorupe jak sie rozdrapało to od nowa i takie błedne kolko, ja stosowałam masc witaminowa ruba warstwe, lub krem sudocrem ale to na noc i tez grubo bo jest biały, oprocz tego proponuje witaminy z grupy B i cynk, i duzo zdrowych rzeczy np płatki owsiane

ojej, tylko tego nie dotykaj i nie nakłuwaj, zostaną ślady i może się roznieść! pomyśl, może to uczulenie na fluor?? używasz pasty z fluorem? ja kupuję sobie w zielarskim pastę Apident bez fluoru, ok. 10 złotych, polecam!!! a może od szminki? też mam czasem takie drobniutkie krostki, ale w szczątkowej ilości i właśnie jak pomaluję usta szminką.Spróbuj odstawić kolorowe kosmetyki, zmienić pastę, może w tym tkwi przyczyna. Pozdrawiam!

Gość ilope
ja odkryłam od czego dostałam tego uczulenia. od truskawek! niestety ale jestem na nie uczulona, przeczytajcie sobie o uczuleniu na truskwaki

Gość gość1234567890
właśnie dziś zrobiło mi się dokładnie to samo, nagle krostki zasypały całe usta i obszar wokół. chcę się tego jak najszybciej pozbyć :(( wydaje mi się, że to objawy alergiczne dlatego oprócz maści i leków konkretnie na usta polecam też wziąć np zyrtec lub cetalergin. właśnie tak zrobiłam, ale nie mogę opisać efektów, ponieważ mam to dopiero od kilku godzin

Gość Joanoa
Polecam pomadke OEPAROL z olejkiem z wiesiołka. Jest najlepsza na uczulenie na ustach. Kosztuje mniej niż 10 złotych a jest mega wydajna. I pomaga!

Gość gość
Radze isc do lekarza dermatologa! Mialam cos podobnego, cos jak opryszczka, ale na calej lini warg. Myslalam, ze to moze uczulenie etc. Bylam kilka razy w aptece, zawsze dostawalam rozne kremy lagodzace i regenerujace, ale nic nie pomagalo, goilo sie tydzien, znikalo i pojawialo sie ponownie. Zaczelo sie od oparzenia slonecznego podczas calodniowego pobytu w Alpach. Dermatolog przepisal masc, juz na drugi dzien byla widoczna poprawa, masc stosowalam przez miesiac zmniejszajac czestotliwosc stosowania. Okazalo sie, ze to egzema, a nie jak panie aptekarki okreslaly to opryszczka lub stwierdzaly, ze nieswiadomie oblizuje czesto usta, czego nie robilam.

Gość Gosc Jola

Witaminy z grupy B a najlepiej multiwitamina. Zapewne masz niedobory witamin .

Gość Bety

Miałam dokładnie to samo, naokoło ust maleńkie bąbelki, które pękały i wydzielał się płyn surowiczy. Potem usta były suche a po posmarowaniu czymkolwiek zaczynały pięć usta i pękać pęcherzyki i tak w kółko. Pomogła mi maść MaxiBiotic. Smarowałam kilka razy dziennie i po 2 dniach zniknęło. Maść kosztuje parę złotych a działa cuda, gdzie próbowałam wielu innych rzeczy przez 2 tygodnie i zero efektu. Polecam.