Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frajda

jajka faszerowane

Polecane posty

Potrzebny mi jest pomysł na dwa fantastyczne farsze do jajek. Pomożecie? :)

zółtka+pasta kawiorowa+drobniutko posiekana cebulka(ale nie za dużo i bardzo drobno posiekana)

żóltka plus pieczarki usmażone z cebulką

super :) wielkie dzięki za dwie godziny lecę na zakupy potrzebnych produktów, więc za każdy przepis bedę wdzięczna całym secem :)

Gość paternaliste
co prawda nie faszerowane, ale tez pysznosciowe i ladnie wygladaja: jajka na twardo kroisz w cwiartki, kladziesz na plaster szynki, kladziesz na to lyzke sosu tatarskiego(czyli majonez+jogurt/smietana+mala cebulka+pieczarki konserwowe+ogorki konserwowe) i zawijasz ten plaster w rulonik. zeby ladnie wygladalo mozna zwiazac cieniutkim szczypiorkiem.

dobra :) co powiecie na moją wizję jajową ;) duży półmisek( może wyłożony listkami sałaty) w środkowej części jaja zielone czyli faszerowane: żółtko+ gorszek z puszki+szczypiorek+ majonez (zmiksowane) na około na przemian: raz jajo z farszem kawiorowym raz ćwiartka jaja w szyneczce z sosem tatarskim ??

będzie super!!! i wygląd i smak, a groszkowe jajka to ściągnę od Ciebie, bo takich jeszcze nie robiłam, powodzenia :)

Gość a ja tez
wlasnie tez myslalam o faszerowanych jajach. Moje ulubione to z podsmazonymi pieczarkami i cebulka. Moga byc tez z tunczykiem albo inna rybka np makrela. Jak macie jeszcze pomysly to wrzucajcie pozdrawiam

kuszą mnie te z pieczarkami ale to na jutro i bedę miała mało czasu. jak sobie pomyślę o siekaniu i smażeniu pieczarek nocą.... :O

Gość Dorota B
cd do jajek faszerowanych pieczarkami. Ja sobie życie upraszczam, kroję cebulkę i pieczarki byle jak. A potem po usmażeniu przepuszczam przez maszynkę albo mikser. Świetnie działa i jeszcze szybko się robi.

ser żółty wędzony + żółtka+ sól,pieprz+ majonez+mały ząbek czosnku = ser starty , żółtka rozgniecione,czosnek wyciśnięty, wymieszać z majonezem.