Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miyuki

Czego pragna kobiety?

Polecane posty

Gość Miyuki

Czego pragną kobiety? Pytanie z serii „Jaka liczba wypadnie, kiedy rzucę kostką?”. No, może z kilkanaście razy większą możliwością wyboru. I z dużo mniejszą przewidywalnością. O kobietach się mówi. O kobietach się pisze. Kobiety są piękne na kolorowych stronach gazet, uśmiechnięte w reklamach proszków do prania, zakochane zwykle i z głową w obłokach przez większą część swojego istnienia. Kobiety to jednostki wybitne, a zarazem tak skomplikowane, że ciężko właściwie stwierdzić, czy chce się je ukochać czy zabić. Można by tak bez końca. Ale jedna rzecz intryguje najbardziej. Czego kobiety chcą tak naprawdę? To pytanie prześladuje mnie od piątego roku życia, kiedy to, stojąc na rozstaju dróg płakałam rzewnie zastanawiając się nad wyborem „lody czy gofry”. Do dziś pamiętam sfrustrowany wzrok taty i zupełną niemoc, która nim wtedy kierowała. Kilka dni temu , z rozmachem wszedł do mojego pokoju szanowny brat. Przeanalizował mnie spojrzeniem, które idealnie współgrałoby ze spojrzeniem lwa polującego na swoją ofiarę. Przyciszyłam muzykę, wzruszyłam ramionami i ze spokojem oczekiwałam pełnego ekspresji monologu. W zamian otrzymałam jedynie gorzkie „Ja was nigdy, do cholery nie zrozumiem!”. Pokiwałam znacząco głową, zwinęłam usta w dziubek i pokornie pomachałam bratu trzaskającemu z całych sił drzwiami. Ten moment stał się kulminacyjnym, w akcie rozmyślań na temat moich pragnień. Reszta wieczoru upłynęła beztrosko, przy ściszonym dźwięku ballad, kilku kiczowatych świeczkach i myślach. Milionach myśli. „Wiesz Aniu, chciałabym się zakochać”. Wzdryga mnie na samą myśl o moich słowach. Tak więc, po pierwsze, kobieta pragnie się zakochać. Nie istotne w kim. Chce się zakochać nagle, mocno, na zawał. I wcale nie ważne jak on ma właściwie na imię. Etap zakochania to etap niezwykle ważny. Najpierw czeka się na telefon. Ma się milion motylków w brzuchu i zero problemów. Koczuję się przy komputerze co pięć minut sprawdzając pocztę. Bo co jeśli napisał? Przecież nie można tak po prostu się nie zainteresować. I właściwie, nie potrzebne jest zakochanie z wzajemnością. Po co? Skoro serce drży, słowa same uciekają, a oczy błyszczą. Skoro nawet śnieg udaje wiosnę, a wkurzający jamnik sąsiadki stał się nagle uroczym maleństwem. Tak moi drodzy, bo wzajemność to dopiero etap numer dwa. „Jak on całuje, jak przytula, jaki jest cudowny. Tak rewelacyjne cudowny” Słyszysz te słowa? Uciekaj! To smutny objaw choroby ciężkiej do wyleczenia. Złapanie za rękę- zaliczone, przytulenie- jest, pocałunek- a jakże. W tym miejscu pragnienia zakochania się zamienia się w zakochanie się w Niej. Wystarczy, że kobieta poznała smak ust, szorstkość skóry, kota i psa, a już nie daj Boże, kolor Jego pościeli. Koniec. Definitywny koniec wiosny. W tej jakże smutnej chwili, dość niechronologicznie następuje jesień. Szaro. Buro. Do dupy. I kobieta wcale nie pragnie być zakochana. „Aniu! Jaka ja byłam głupia. Już nigdy, nigdy nie chcę się zakochać!” Apogeum. Nie dzwoni. Nie pisze. Matoł. Oszust. Jak mógł. Wykorzystał. Omotał. Kobieta obija się od ściany do ściany. Zjada kolejną porcję lodów czekoladowych i roni łzy przy piosenkach Eltona Johna. Świat się zamyka. A jedynym pragnieniem jest już tylko koniec okrutnego świata. Nie odzywa się. Już drugi dzień. To milion procent pewności, że mężczyzna zdradza. Pragnienie? Wydrapać mu oczy i słuchać jak wrzeszczy. A później umrzeć. Z tej przeklętej miłości. I wiecie co? Kobiety to wariatki. Bo ja zupełnie nie rozumiem jak można się tak zadręczać. Jak można nie móc przestać myśleć? To przecież proste. Powiedzieć sobie dość. I zamknąć kolejny rozdział o rozczarowaniu. Bo ile można czekać? Ile można wpatrywać się w monitor i płakać do lustra. To przecież takie głupie. A czego pragnie kobieta? To najbanalniejsze na świecie. Miłości. Bez nieskończonego czekania na telefon. Bez „wyrywków z kalendarza”, ale z tym zawsze, a nie na chwile. Drżenia serca co minutę i dekagrama pewności. A kto mi to wszystko da? Wzdycham i sfrustrowana odkładam długopis. Jeszcze tylko nerwowe spojrzenie na telefon. Nic. Cisza. I już nie wiem, czy pragnę żeby zadzwonił…

Gość chce kasy jak lodu
ooo matko...a mozesz strescic w dwu zdaniach????????

Gość Miyuki
felieton w 2 zdaniach?:) nie... moze po prostu jak nie masz ochoty nie czytaj

Gość żołądeczek_piii
no własnie ja pragnę 1. faceta- sexu 2.dobrego jedzonka a po 3> to jest 1 i 2

Gość chce kasy jak lodu
no dzis jakos mi sie nie chce, choc zapewne jest bardzo ciekawe, niestety dzis nie mam na to sily...ale zapisze do ulubionych tematow i przeczytam na bank 🖐️

Gość Miyuki
zboczenie dziennikarskie xD napisalam to wrzucam, a moze ktos przeczyta;)

Miyuki Fajnie napisałaś, masz talent, masz lekkie pióro :) Namawiam do pisania , pisz :)

Gość perfektion
dziwnie uzywasz jezyka polskiego, slyszalas o "zakochaniu na zawal"?

Gość streszczam w 2 zdaniach
Czego pragna kobiety? Milosci.

Gość kasy i dużego penisa

Gość Miyuki
a slyszales o zabawie slowem?:)

Miyuki Nie przejmuj się , przecież muszą Tobie dołożyć , nie wiesz jak jest ? A tak poza tym to szukasz ciekawego tematu tu na forum ? Jak chcesz to mogę cosik dać do myślenia :)

Gość chlupchlupkoperek
ktos tu pozuje na dziennikarza a jest bez talentu :o

Gość Miyuki
nie jestem dziennikarzem , wiec nie pozuje. nie odczuwam takiej potrzeby;)

Gość Miyuki
Kuglarz, poprosze o to cos do myslenia;)

Gość ---***---
świetny tekst, gratuluję 🌻 a co najważniejsze.... to jest prawda ;) pisz, fajnie się takie teksty czyta :)

Miyuki Mnie się podoba ten Twój tekst , bardzo swobodnie byłaś uprzejma napisać , aż dziwne, że wcale ten temat nie zainteresował kobiet .

Bardzo ładnie to napisałaś, ale jak ktoś napisze coś z sensem to zaraz się tu nie spodoba...

Gość ---***---
temat zainteresował kobiety...... tylko nie każda się chce przyznać, że tak właśnie jest..... samo życie ;)

Miyuki Za moment dam Tobie temat do przemyślenia, chyba o tym jeszcze nikt w naszej prasie nie napisał , chodzi o pewną sprawę na lotnisku stolecznym , czy jesteś nadal zainteresowana ?

Gość Miyuki
dziekuje:) ale no coz, o gustach sie nie dyskutuje. a jak sie nie podoba, to lepiej niz jesli byloby obojetne

Gość Miyuki
oczywiscie. tylko nie wiem czy podolam...

tez sie kiedys zastanawialam czego tak naprawde chce. Najpierw mialam niedosyt, potem mialam go dosc, a jak przyszedl moj ukochany odpoczynek, to mialam mu za zle, ze teraz go nie ma.

Gość Miyuki
tekst czysto autopsyjny:P w sumie to na goraco pisany. ze zloscia, radoscia, lzami i smiechem.

moze chcesz by zadzwonil, zeby sie na nim troszke powyzywac? Zeby zadzwonil i uruchomil kanal, zeby mu wlac do glowy troche swoich nerwow, bo na pewno nie po to, by powiedziec mu, ze cieszysz sie, iz dzwoni

Gość Miyuki
sek w tym, ze zaraz po napisaniu tego tekstu.. zadzwonil. ale to jest historia dluga a krotka zarazem, bo na przestreni 2 tygodni. zwariowalam.

Gość Miyuki
A ja mysle...kobiety lubia sie masturbowac. Najlepiej ogorkiem. Co wy na to? Jak to przezywacie? Odpowiedzcie, moze cos o tym napisze, uwazam ze temat jest wazny.

Gość Miyuki
ah tak. kocham podszywaczy. zupelnie nie widac, ze to nie moj post;)