Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miyuki

Czego pragna kobiety?

Polecane posty

mniemanie to sąd albo opinia o czymś/ o kimś osz kurwa, dobra starczy przepychanek słownych :P Na którym jesteś roku autorko ? Publikowałaś już coś necie np ? (poza forum) kuglarz - a co ma do tego wypchany portfel faceta ? zdaje się, że feministka to własnie osoba, której wypchany portfel nie interesuje bo ma swój :P, gruby portfel miał znaczenie kiedy kobieta była zależna finansowo i kobiety patrzące na portfel to własnie pozostałość z czasów \"jaskini\" swoją drogą wiekszość feministek jakie znam jest bardzo kobieca, chyba że kobiecość to twoim zdaniem niezaradność ;)

Gość Miyuki
Rasowa jestem na 1 roku. narazie nie wystartowalam poza typowo studencka gazeta. w internecie nic jeszcze. dzis wpadlam na to, ze moze by kafeteria... i poszlo.

rasowa bitch czy również jesteś feministką , czy z Tobą jest jeszcze gorzej ?

Gość Miyuki
moja poczta wariuje. no coz... moze dojdzie :)

rasowa bitch Oki, oki, bądź uprzejma wytłumaczyć mnie i innym facetom na czym tak naprawdę polega ten Wasz Feminizm ? Słyszałem kiedyś taki tekst, że kobieta jest feministką do momentu gdy się zakocha i jak pozna swojego faceta to dla dobra związku zrobi prawie wszystko :) Tak mówię , prawie wszystko , ponieważ jak się kobieta uprze, że nie chce mieć dzieci to nawet facet wagon węgla przerzuci i nic to nie da :)

Gość Miyuki
na mnie czas. slodkich snow wam zycze, waniliowych=* ;)

Kuglarz, ja nie nazywam się feministką. Do tej pory nigdy nie poczułam się dyskryminowana, zawsze cieszyłam się szacunkiem bez względu na płeć, sporo w życiu mi się udało i żyję dokładnie tak jak chcę, jestem osobą szczęsliwą, nie muszę o nic walczyć w imię jakichś równouprawnieniowych idei, ale często wypowiedzi dla mnie zupełnie oczywiste i bez jakiegokolwiek zamierzonego kobiecego szowinizmu są traktowane jako wypowiedzi feministyczne - jak sam zauważyłeś, chociażby w tym temacie. Jeśli życiowa zaradność i realizacja swoich celów pasji i zainteresowań, gdzie priorytetem nie jest małżeństwo i druga polówka jest dla ciebie feminizmem - to jestem feministką. Poza tym uważam ze organizacje feministyczne zajmują się dosyc istotnymi problemami - kwestia zarobków, kwestia pracy i macierzyństwa, a nawet aktualnie aborcja w wypadku gwałtu czy zagrożenia kobiecego życia. A przede wszystkim myslę, że każda kobieta powinna być wdzięczna korzeniom ruchu feministycznego za te prawa społeczne, które dzisiaj nikogo nie dziwią a które tamte babki przecież kiedyś wywalczyły. Co do stwierdzenia \"kobieta jest feministką do momentu gdy się zakocha i jak pozna swojego faceta to dla dobra związku zrobi prawie wszystko\" zrobi ewentualnie tyle ile każdy szanujący się człowiek bez względu na płeć zrobiłby w imię miłości, każdy zakochany popełnia czasami głupstwa, ale osobiście na pewno nie zrezygnowałabym z własnych marzeń dla widzimisię faceta (zresztą taką próbę już przeszłam) i sądzę, ze nie ja jedna

Gość Miyuki
mialo byc o milosci. a jest o feminizmie ... ojoj